Jump to content

Asus Xonar D2X προσφορά από ΟCers UK και απορίες

Spirosssss

Recommended Posts

Mα έχω βλέψεις για αναλογική σύνδεση. Τώρα χρησιμοποιούσα ψηφιακή λόγω Onboard. Βασικά έχω και τα αναλογικά συνδεδεμένα αλλά ποτέ δεν τα επέλεξα - δεν ξέρω γιατί, μη με ρωτήσετε :hehe:

Ακουστικά όπως προείπα δεν είμαι πολύ-φαν αλλά με τα τρελοκομεία εσάς εδώ που έμπλεξα, τα καλοβλέπω :)

Για αναλογική σύνδεση ηχείων μελλοντικά είναι πολύ καλή κάρτα ήχου. Βέβαια η ψηφιακή σύνδεση για μένα είναι καλύτερη από οποιαδήποτε αναλογική και θα πρέπει να ανέβεις πολύ πάνω σε κόστος σε ηχεία για να δεις διαφορά σε σχέση με τα Ζ5500.

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply
με οσα διαβασα,ειμαι με onboard ,καλυτερα να βαλω τα αναλογικα καλωδια?(Z5500).Τωρα εχω optical

μια χαρα εισαι με optical

δεν νομιζω η onboard σου να εχει καλυτερο dac απο τα ζ5500

Όσο αφορά τα ηχεία που έχεις εφόσον χρησιμοποιείς την ψηφιακή/οπτική δεν πρόκειται να δεις καμιά διαφορά. Αμφιβάλλω αν θα δεις κάποια διαφορά βάζοντας τα ηχεία στις αναλογικές υποδοχές της κάρτας ήχου. Για τα ακουστικά, για τα Superlux που θα χρησιμοποιήσεις, δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν είχες πιο ακριβα ακουστικά π.χ. των 200-300-400€ τότε καλύτερη λύση είναι ο εξωτερικός ενισχυτής στα ακουστικά.

Πάντως η καρτούλα είναι πολύ δυνατή. ΑΝ δεν έπαιζε το θέμα ακουστικά θα σου πρότεινα να μην αγοράσεις την κάρτα ήχου. Αφού θες και ακουστικά στο όλο σύστημα είναι καλή λύση. GO for it αν διαθέτεις budget για αναβάθμιση.

Ο dac της xonar είναι σίγουρα καλύτερος από τον dac των ηχείων και της on board και σίγουρα θα έχει μεγάλη διαφορά!

Το να πάρει εξωτερικό ενισχυτή χωρίς dac επάνω δεν αξίζει.Τον "χάλια" ήχο που είχε από την on board θα έχει πάλι.

O DAC της Xonar είναι καλύτερος από τον DAC των Ζ5500 αλλά και οι 2 DAC είναι πολύ πιο καλοί από αυτά που μπορούν να αποδόσουν τα ηχεία στο Ζ5500. ΑΝ δεν αλλάξει λοιπόν ηχεία και μείνει στα ίδια δεν θα κερδίσει τίποτα από την αλλαγή. Για ακουστικά έχει σαφώς καλύτερη ποιότητα η ASUS. Αν μιλάγαμε για άλλα ηχεία και είχαμε αναλογικό ήχο μεταξύ onboard και ASUS τότε η ASUS θα κέρδιζε χωρίς δεύτερη σκέψη.

ΑΝ δεν χρειάζεται ούτε τα ακουστικά και αν δεν αλλάξει μελλοντικά τα ηχεία τότε δεν κερδίζει κάτι σε θέμα ποιότητας. Πάντως γενικά η ASUS είναι καλή και από hardware και από το συνοδευτικό software.

Και εγώ αυτό πιστεύω. Μη το κάνουμε VS το θέμα. Μια δοκιμή θα μας πείσει.. :)

Αφού η κάρτα ακόμα τα αξίζει τα λεφτά της μετά από >6 χρόνια και με τα superlux δεν θα κολώσει, είμαστε gg ;)

Δεν υπάρχει θέμα αντιπαραθέσεις φίλε μου. :)

Eχω το ίδιο set σε pc για αυτό υποστηρίζω την γνώμη μου.

Πρόσφατα είχα ένα θέμα με την κάρτα και μέχρι να την φτιάξω δεν μπορούσα να ανεχτώ των ήχο,ούτε από την onboard,ούτε από τα z5500.

Τα εβαλα και εγω σε αναλογικο..

ΤΟ θεμα ειναι τωρα καθε φορα που θελω να ακουσω απο τα ακουστικα αναγκαστικα πρεπει να ξεσυνδεω/συνδεω απο πισω ε?

Γιατι ειχα βολευτει με το ψηφιακο, τα ειχα μονιμα συνδεδεμενα τα ακουστικα, και απλα αλλαζα ρυθμισεις απο το panel

Εννοείτε ότι δεν τα έχω μόνιμα συνδεδεμένα τα ακουστικα.

Σκεφτόμουν να πάρω και ενα ενισχυτή για να τα έχω μόνιμα επάνω και να κλείνω αυτόν όταν ακούω απο τα ηχεία,αλλά το μετάνιωσα.

Η έλλειψη front panel header connectors δεν είναι κ τόσο τραγική κατ' εμέ. Επίσης με έχετε πριζώσει και καλοβλέπω τα ακουστικά τα Superlux που κάνετε ομαδικές κατα καιρούς και θα μου άρεσε μελλοντικά η κάρτα να μπορεί να τα οδηγεί, όχι τέλεια αλλά ψιλοανθρώπινα, και να δίνει τη δυνατότητα - αν είναι δυνατόν - να είναι μόνικα μαρφωμένα πάνω και να μου δίνει δυνατότητα για εναλλαγή μεταηύ ακουστικών σδσε 5.1 και τούμπαλιν
Εννοείτε ότι δεν τα έχω μόνιμα συνδεδεμένα τα ακουστικα.

Σκεφτόμουν να πάρω και ενα ενισχυτή για να τα έχω μόνιμα επάνω και να κλείνω αυτόν όταν ακούω απο τα ηχεία,αλλά το μετάνιωσα.

Οπότε απαντήθηκε άλλη μια απορία μου.

Τι γίνεται στην περίπτωση που καρφωθούν τα ακουστικά στο βύσμα του πάνελ των Ζ5500;

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

άσχετη ερώτηση αλλά μιάς και διάβασα για DAC, πρέπει να την κάνω. Eγώ που έχω αυτην τη μητρική ASUS - - ASUS MAXIMUS V FORMULA/THUNDERFX και αυτά τα ηχεία Digital Power Speaker with 10 inch Subwoofer - S730 | Edifier ποιά στο διάβολο είναι η καλύτερη συνδεσμολογία? optical ή αναλογική L/R ? :blink:

άσχετη ερώτηση αλλά μιάς και διάβασα για DAC, πρέπει να την κάνω. Eγώ που έχω αυτην τη μητρική ASUS - - ASUS MAXIMUS V FORMULA/THUNDERFX και αυτά τα ηχεία Digital Power Speaker with 10 inch Subwoofer - S730 | Edifier ποιά στο διάβολο είναι η καλύτερη συνδεσμολογία? optical ή αναλογική L/R ? :blink:

Λογικα το dac των edifier θα ειναι καλυτερο απο της Onboard σου. Μια δοκιμη βεβαια θα σε πεισει

Θυμισου οτι αν τα συνδεσεις ψηφιακα (με οπτικη η κοαξιαλ) χρησιμοποιεις το dac των edifier

αν τα συνδεσεις αναλογικα χρησιμοποιεις το dac της Onboard σου

• 4 weeks later...

Ήρθε το καρτόνι! :)

Χωρίο από το manual:

xonar1.jpg

Υπάρχει κάποιος υποτυπώδης ενισχυτάκος δλδ.. Το άσχημο είναι οτι αν θέλω να πάρω κάποιον εξωτερικό headphone amp, επειδή θα πέρνει σήμα από το front out, δεν θα μπορώ να έχω μόνιμα πάνω και τα Ζ5500 και τα Superlux ε? Ή με κάποιο splitter θα κάνουμε δουλειά?

Με splitter θα είσαι μια χαρά!Έτσι τα έχω και εγώ.

Μόνιμα συνδεδεμένα τα Z5500 στην μια έξοδο του splitter και όποτε χρειάζομαι τα ακουστικά τα βάζω στην άλλη έξοδο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.