Jump to content

Asus Xonar D2X προσφορά από ΟCers UK και απορίες

Spirosssss

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χιλιοειπωμένο θέμα, αλλά το ξανανοίγω και εγώ μπας και υπάρχει πιο φρέσκια ενημέρωση.

Το όλο θέμα ξεκίνησε επειδή θέλω να πάρω κάτι μικρό από το εν λόγω μαγαζί αλλά μου βγάινουν πολύ ακριβά τα μεταφορικά και είπα να πάρω και κάτι άλλο να το κάνω να αξίζει :p

Είδα στο weekly offers (λήγουν σήμερα) μια Xonar D2X στις 80 λίρες. Εδώ που μένω η φθηνότερη είναι στα 125€. Ήμουν μια ζωή με Onboard κάρτα έκτος από το πρώτο μου pc το 2000 :p, οπότε και τα Z5500 τόσο καιρό που τα έχω, με onboard παίζουν.

Αξίζει αυτή η κάρτα ακόμα, και πόσο μάλλον για αυτά τα ηχεία? (ξέρω σε τι υπόληψη τα έχετε εδώ μέσα :hehe:)H χρήση τους είναι μουσική από web radio και Mp3 διαφόρων ποιοτήτων (γενικά δηλαδή ποιότητα μέτρια προς κακή), Mkvs, και στο τέλος κάνα παιχνιδάκι.

Η έλλειψη front panel header connectors δεν είναι κ τόσο τραγική κατ' εμέ. Επίσης με έχετε πριζώσει και καλοβλέπω τα ακουστικά τα Superlux που κάνετε ομαδικές κατα καιρούς και θα μου άρεσε μελλοντικά η κάρτα να μπορεί να τα οδηγεί, όχι τέλεια αλλά ψιλοανθρώπινα, και να δίνει τη δυνατότητα - αν είναι δυνατόν - να είναι μόνικα μαρφωμένα πάνω και να μου δίνει δυνατότητα για εναλλαγή μεταηύ ακουστικών σδσε 5.1 και τούμπαλιν

Ιδέες, απόψεις, προτάσεις? Δεν θα ήθελα να ξεφύγω παραπάνω σε budget!

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Αξίζει και με το παραπάνω.Θα ακούσεις αρκετή διαφορά ακόμα και με φτηνά ηχεία.τα z5500 θα τα συνδέσεις με τα 3 κλασσικά καλώδια πάνω στην asus γιατί τώρα υποθέτω πως τα έχεις με οπτική ίνα στην onboard.

Ναι με οπτική είμαι τώρα και όλοι προτείνουν το αναλογικό λόγω DAC απ'οτι διαβάζω (όχι οτι καταλαβαίνω και πολλά από αυτά βέβαια)

Καλό VFM λέτε δλδ ε?

Αξίζει και με το παραπάνω.Θα ακούσεις αρκετή διαφορά ακόμα και με φτηνά ηχεία.τα z5500 θα τα συνδέσεις με τα 3 κλασσικά καλώδια πάνω στην asus γιατί τώρα υποθέτω πως τα έχεις με οπτική ίνα στην onboard.

Εγω τα εχω με οπτικη φιλε, με coaxial βασικα..

Γιατι να τα συνδεσει με analog?

Και το DTS που θα το δει μετα..?

Όταν έχεις συνδεμένα τα ηχεία με optical/coaxial επεξεργασία του ήχου την κάνει ο dac των ηχείων που δεν είναι και τίποτα σπουδαίο.

Με αναλογική σύνδεση εκμεταλλεύεσαι το dac της κάρτας ήχου.

Μια χαρά θα βγαίνουν τα κανάλια!

Οταν την πρωτοπηρα την xonar ετσι τα είχα, αναλογικα..

Αλλα όταν δοκιμασα ψηφιακα, εχω την εντύπωση οτι ο ηχος ηταν αρκετα πιο ποιοτικός..

Να ξαναβαλω αναλογικό δλδ..?

*S2

Το προβλημα ειναι πως ο ηχος ειναι πολυ "υποκειμενικός κατα το άκουσμα" :)

Σιγουρα ομως μια τετοια κάρτα κανει ποιοτικότερη επεξεργασία απο το ενσωματωμένο κυκλωμα

Από αυτά που έχω διαβάσει κατά καιρούς δεν παίζει ρόλο αν θα είναι αναλογική ή ψηφιακή η σύνδεση για να πάρεις DTS κ DD.. Ήταν ένας μύθος που καταρριφθηκε κ για μένα κ ήμουν αρκετά σοκαρισμένος όταν το έμαθα.

Τα ακουστικά των ομαδικών παραγγελιών (δεν θυμάμαι τώρα όνομα) θα τα οδηγήσει αξιοπρεπώς? ?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Από αυτά που έχω διαβάσει κατά καιρούς δεν παίζει ρόλο αν θα είναι αναλογική ή ψηφιακή η σύνδεση για να πάρεις DTS κ DD.. Ήταν ένας μύθος που καταρριφθηκε κ για μένα κ ήμουν αρκετά σοκαρισμένος όταν το έμαθα.

Τα ακουστικά των ομαδικών παραγγελιών (δεν θυμάμαι τώρα όνομα) θα τα οδηγήσει αξιοπρεπώς? ?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Δεν υπαρχει μυθος φιλε μου! ειναι απλα τα πραγματα

Οταν παιρνεις ηχο απο την αναλογικη εξοδο της καρτας ηχου σου (οποια καρτα ηχου και αν εχεις xonar,x-fi,on board...)

παιρνεις ηχο επεξεργασμενο απο το DAC της καρτας ηχου σου

Αν παρεις ηχο απο ψηφιακη εξοδο (Coaxial or Optical) τοτε απλα ο ηχος περναει μεσα απο την καρτα και η επεξεργασια γινεται απο το DAC των ζ5500 η οποιων αλλων ηχειων εχεις

Ο ηχος που φτανει στα ηχεια ειναι αναλογικος. Τα τραγουδια που ειναι μεσα στο πισι μας ειναι σε ψηφιακη μορφη

οποτε πριν φτασει ο ηχος στα ηχεια πρεπει να γινει αναλογικος. Το DAC (Digital to Analog Converter) αυτη την δουλεια κανει.....οσο καλυτερα κανει την δουλεια του τοσο καλυτερο αποτελεσμα θα εχουμε εμεις στα αυτια μας

Τα ζ5500 ειναι απο τα ακριβα ηχεια για πισι και εχουν ενσωματομενο dac. Εξου και οι ψηφιακες εισοδοι ηχου

Έτσι ακριβώς.

Καλή καρτούλα ακόμα παρά τα χρόνια της ε? Να σας πω την αλήθεια την έχω κ ψιλοαπωθημένο και έψαχνα αφορμή να την πάρω.

Φαν των ακουστικών δεν είμαι, αλλά με τα Superlux με έχετε βάλει στη πρίζα, θα κάνουν καλό combo αν μελλοντικά γίνει το πάντρεμα?

κοιτα! Εχω τα superlux πανω στην X-FI και παιζουν αρκετα καλα. καλα σε σχεση με on board δεν το συζητω καν! δεν υπαρχει συγκριση

Και αποτι εχω ακουσει η asus που θελεις ειναι καλυτερη απο την X-FI (χωρις να ειμαι 100% συγουρος) οποτε λογικα θα εισαι κομπλε....και αφου την ειχες αποθημενο και την βρηκες και προσφορα τσημπα την γιατι χαμενη δεν θα παει! και μονο για τα ζ5500 σου ειναι οτι πρεπει

Η ASUS είναι όντως καλύτερη σε θέμα ήχου αλλά υπολείπεται κάπως σε υποστήριξη για παιχνίδια. η ASUS είναι ασφαλή επιλογή για audiophile και η xi-fi για gamer. Πέραν των ακουστικών εφόσον έχεις τα Ζ5500 με ψηφιακή σύνδεση δεν θα δεις διαφορές με αλλαγή στην κάρτα ήχου στα ηχεία και είναι καθαρά δική σου επιλογή. Για το θέμα των ακουστικών ίσως να υπάρχει και δεύτερη λύση όπως π.χ. κάποιος ατομικός εξωτερικός ενισχυτης που να οδηγεί τα ακουστικά σου.

Πέραν των ακουστικών εφόσον έχεις τα Ζ5500 με ψηφιακή σύνδεση δεν θα δεις διαφορές με αλλαγή στην κάρτα ήχου στα ηχεία και είναι καθαρά δική σου επιλογή.

Δεν σε έπιασα εδώ ρε μαν.

Όσον αφορά τα ακουστικά, τα Superlux είναι τόσο απαιτητικά που να απαιτούν εξωτερικό ενισχυτή?

Μη μου γυρνάτε τα μυαλά και σε καμμιά ώρα τελείωνει το offer!! :p

Δεν σε έπιασα εδώ ρε μαν.

Όσον αφορά τα ακουστικά, τα Superlux είναι τόσο απαιτητικά που να απαιτούν εξωτερικό ενισχυτή?

Μη μου γυρνάτε τα μυαλά και σε καμμιά ώρα τελείωνει το offer!! :p

Όσο αφορά τα ηχεία που έχεις εφόσον χρησιμοποιείς την ψηφιακή/οπτική δεν πρόκειται να δεις καμιά διαφορά. Αμφιβάλλω αν θα δεις κάποια διαφορά βάζοντας τα ηχεία στις αναλογικές υποδοχές της κάρτας ήχου. Για τα ακουστικά, για τα Superlux που θα χρησιμοποιήσεις, δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν είχες πιο ακριβα ακουστικά π.χ. των 200-300-400€ τότε καλύτερη λύση είναι ο εξωτερικός ενισχυτής στα ακουστικά.

Πάντως η καρτούλα είναι πολύ δυνατή. ΑΝ δεν έπαιζε το θέμα ακουστικά θα σου πρότεινα να μην αγοράσεις την κάρτα ήχου. Αφού θες και ακουστικά στο όλο σύστημα είναι καλή λύση. GO for it αν διαθέτεις budget για αναβάθμιση.

Mα έχω βλέψεις για αναλογική σύνδεση. Τώρα χρησιμοποιούσα ψηφιακή λόγω Onboard. Βασικά έχω και τα αναλογικά συνδεδεμένα αλλά ποτέ δεν τα επέλεξα - δεν ξέρω γιατί, μη με ρωτήσετε :hehe:

Ακουστικά όπως προείπα δεν είμαι πολύ-φαν αλλά με τα τρελοκομεία εσάς εδώ που έμπλεξα, τα καλοβλέπω :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.