Jump to content

Αποψεις για mini-itx συστηματακι

panoc

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θελω που λετε παιδακια να στησω ενα mini-itx συστηματακι με οσο το δυνατο λιγοτερα χρηματα και με οσο δυνατο μεγαλυτερη φορητοτητα γινεται.

για αρχη σκεφτηκα

LC-Power LC-1350m μικρες διαστασεις, μικρο τροφοδοτικο :)

Asrock Socket 1155 B75M-ITX GLan Audio

4GB RAM

και Intel Celeron G1610

πιστευω οτι τα 75w του εξωτερικου τροφοδοτικου του κουτιου ειναι αρκετα για να τροφοδοτισουν το συστημα καθως το μονο που θα κανει αυτοι ειναι ταινιες, μουσικη και web surfing στο δωματιο και στο σαλονι.

σκεφτηκα πολυ σοβαρα τη λυση fm2 αλλα και ποιο ακριβα βγαινει και ποιο πολυ ρευμα χρειαζεται...

καποια αποψη επι του θεματος ;

Μια χαρα φαινεται...

Το τροφοδοτικο ειναι "μικρό" και το κουτί παρόλες τις γριλιες (και προφανως την ελλειψη θεσεων για case fans) δεν εχει τον καλυτερο εξαερισμο.

Αν οταν το στήσεις ασχοληθεις με undervolting οι θερμοκρασιες θα πεσουν κατακορυφα (σε load), το ιδιο και η καταναλωση σε full load οπότε θα εχεις και headroom απο το τροφοδοτικο.

Αυτα απο προσωπική εμπειρια με το ιδιο κουτι που σκεφτεσαι να αγορασεις, εναν G530 (λιγο μεγαλυτερο TDP απο τον δικο σου) με μαμα ψύχκτρα (ισα που χωραγε, τα πλαστικά της ψυκτρας εξυναν την γριλια), 2χ2Gb DDR3, μια Gigabyte H61, εναν vertex2 60Gb και εναν 500αρη 2.5" στις 5400rpms.

Εγώ θα ρωτησω το σενάριο να καεί το τροφοδοτικό. Κοστος αντικατάστασής κοιταξες;

*GNex*

Κατατοπιστικοτατος freedom, η αληθεια ειναι οτι δε περιμενα να εχει και αλλος το ιδιο κουτακι :)

[MENTION=10170]swatoner[/MENTION] ή αλλαζω κουτι ή βρισκω καποιο αλλο τροφοδοτικο με τα ιδια χαρακτηριστικα, που εαν ειναι οπως των λαπτοπ βρισκω απο 20-50Ε.

Θα πετάξεις δηλαδή λεφτά έξτρα χωρίς λόγο.

Ρωτάω γιατί έχω ένα sff pc απο dell στην δουλειά αλλά η αντικατάσταση του τροφοδοτικού είναι απαγορευτική. Τελικά το αφήσαμε στην άκρη. Δε παίρνει και η μητρική του 24pin όπως οι κλασικές μητρικές αλλά 6pin. Πως δουλεύει αυτό το πράγμα ένας θεός ξέρει.

γιατί δεν κοιτάς σε κάτι τέτοιο?

[ame=http://www.amazon.co.uk/Cooler-Master-Elite-Advanced-Mini/dp/B008M6THIU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1361180047&sr=8-1]Cooler Master Elite 120 Advanced USB 3.0 Mini ITX Case: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

Και απο Ελλάδα εδώ

http://www.skroutz.gr/s/2141190/CoolerMaster-Elite-120-Advanced.html

[MENTION=190]panoc[/MENTION] , να είσαι καλά Πάνο... ;)

Δεν το εχω πλεον αυτό το σύστημα (ο επεξεργαστής και οι μνημες εμειναν, τα οποια και πάλι στο καθημερινο μου pc τα χρησιμοποιώ, #2 της υπογραφής) αλλα για τα χρήματα του ήταν απίστευτο σεταπ, ειδικά αν έχεις πρόβλημα χώρου, είσαι ψυχωτικός με το ζήτημα του θορυβου (τροφοδοτικό χωρις ανεμιστήρα=μια παραμετρος λιγότερη οσον αφορά τον θορυβο) και θέλεις να δώσεις το μινιμουμ χρηματικό ποσό.

Ευτυχώς αυτα τα επεξεργαστάκια ειναι απιστευτα αποδοτικά σε σχεση με τα κυβικά τους (και τηρουμενων των αναλογιών πάντα) και "κρύα".

Παρόλα αυτά, προσωπικά αν ΔΕΝ είχα τότε σοβαρο προβλημα χώρου και σφιχτό budget θα πήγαινα σε λύση κουτιού παρόμοια με αυτή που προτεινε ο swatoner... ;)

Θα πετάξεις δηλαδή λεφτά έξτρα χωρίς λόγο.

Ρωτάω γιατί έχω ένα sff pc απο dell στην δουλειά αλλά η αντικατάσταση του τροφοδοτικού είναι απαγορευτική. Τελικά το αφήσαμε στην άκρη. Δε παίρνει και η μητρική του 24pin όπως οι κλασικές μητρικές αλλά 6pin. Πως δουλεύει αυτό το πράγμα ένας θεός ξέρει.

γιατί δεν κοιτάς σε κάτι τέτοιο?

Cooler Master Elite 120 Advanced USB 3.0 Mini ITX Case: Amazon.co.uk: Computers & Accessories

Και απο Ελλάδα εδώ

CoolerMaster Elite 120 Advanced | Skroutz.gr

Ενα απλο τροφοδοτικο τυπου laptop ειναι, το κουτι μεσα εχει δικα του καλωδια για συνδεση στη μητρικη.

αν χαλασει το τροφοδοτικο απλα παιρνω αλλο, οπως θα εκανα με οποιοδηποτε αλλο τροφοδοτικο ή εν τυελή αλλαζω παλι κουτι στο κοστος ενος νορμαλ καλου τροφοδοτικου παλι.

τα κουτια τυπου σαν το cm που δειχνεις τα εχω δει αλλα ειναι πολυ μεγαλα για τα γουστα μου και το σαλονι, ηδη τωρα εχω ενα μικρο, πολυ μικρο, mini tower που απλα ειναι σφηνα αναμεσα στα αλλα + οτι δεν ειναι οτι πιο ευκολο να μεταφερφεις

ασε που τοσο μικρο που ειναι το κοτσαρω πισω απο μια 17αρα tft που εχω (με αυτοσχεδια βασουλα) και το παω στο χωριο τα ΣΚ...

[MENTION=190]panoc[/MENTION] , να είσαι καλά Πάνο... ;)

Δεν το εχω πλεον αυτό το σύστημα (ο επεξεργαστής και οι μνημες εμειναν, τα οποια και πάλι στο καθημερινο μου pc τα χρησιμοποιώ, #2 της υπογραφής) αλλα για τα χρήματα του ήταν απίστευτο σεταπ, ειδικά αν έχεις πρόβλημα χώρου, είσαι ψυχωτικός με το ζήτημα του θορυβου (τροφοδοτικό χωρις ανεμιστήρα=μια παραμετρος λιγότερη οσον αφορά τον θορυβο) και θέλεις να δώσεις το μινιμουμ χρηματικό ποσό.

Ευτυχώς αυτα τα επεξεργαστάκια ειναι απιστευτα αποδοτικά σε σχεση με τα κυβικά τους (και τηρουμενων των αναλογιών πάντα) και "κρύα".

Παρόλα αυτά, προσωπικά αν ΔΕΝ είχα τότε σοβαρο προβλημα χώρου και σφιχτό budget θα πήγαινα σε λύση κουτιού παρόμοια με αυτή που προτεινε ο swatoner... ;)

Ο θορυβος ειναι βασικος παραγοντας ειδικα στο υπνοδωματιο. Για την αποδοση τους το εψαξα λιγο και βασικα για τις δουλεις που το θελω αφηνουν τους αντιστοιχους apu της amd πολυ πισω καιγοντας πιο λιγο ρευμα, ετσι κι αλλιως δεν υπαρχει περιπτωση αυτο το πραγμα να δουλεψει full load.

Δε ξερω αν ειναι απλο τροφοδοτικο για λαπτοπ. Οι προδιαγραφες του ειναι 12v 6a (5,83 για την ακριβεια).

Σε περιπτωση που χαλασει μπορεις ειτε να γυρισεις το κουτι πισω (οπως ολα τα πραγματα δηλαδη) ειτε αν εχει βγει εκτος εγγυησης να επικοινωνησεις με την LC Power και να αγορασεις αλλο. Φυσικα θα πρεπει να εχουν στοκ διαθεσιμο εκεινη τη στιγμη. Η τιμη ειναι 8.5ε η πλακετα, 11ε το LC75ITX (το εξωτερικο) και 6,5ε το καλωδιο +19% VAT τα οποια μπορεις να παραγγειλεις και ξεχωριστα. Τα εξοδα αποστολης πανε αναλογα με το τι εχεις παρει.

Για δυο σετ πηγε 17ε, για δυο καλωδια 4ε.

Δεν ειναι τροφοδοτικο λαπτοπ

Τα τροφοδοτικα αυτα ειναι τυπου pico psu

Αυτο σημαινει πως υπαρχει το εσωτερικο τροφοδοτικο, που ειναι μια μικρη πλακετιτσα, μαζι με ενα εξωτερικο τροφοδοτικο τυπου brick (αυτο ειναι τυπου λαπτοπ)

Ενα pico psu κοστιζει απο εξωτερικο κοντα στα 40 ευρω το πιο φθηνο, παντα χωρις το τουβλακι

Τις τιμες που αναφερει ο αποπανω για την LC απευθειας δεν τις εχω υποψιν μου

:offtopic2:

[MENTION=58]Freedom[/MENTION]

Μπορεις να μου πεις αν βλεπεις εντονες διαφορες σε καθημερινη χρηση (browsing,office, κτλ) αναμεσα στα 2 μηχανηματα που εχεις?

Το μικρο εχει μονο 4 γιγα μνημη βεβαια, αλλα ας πουμε οτι δεν πειραζει πολυ στο συμπερασμα που θελω να βγαλω

Αυτες τις μερες ειναι να στησω το καινουριο μου μηχανημα (αφου εδιωξα τον 2500Κ) και ψαχνομαι να δω τι ακριβως θα κανω :crazy_pilot:

Ιδιο κουτι εχω για HTPC/Κατεβαστηρι με Intel H67 mini-itx,G630,80αρι intel ssd και 2TB green sata χωρις κανενα προβλημα δουλευει 24/7.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.