Jump to content

Κλείνει μόλις ζοριστεί...

Wizard!

Recommended Posts

7970 GHz edition. Με τη μαμά ψύκτρα παίζει μια χαρά. Τρέχω Furmark για 30-40' και φτάνει μέχρι 71°.

Βγάζω τη μαμά, βάζω νερό. Μετράω τον πυρήνα σε IDLE και παίζει 30°.

Πάω να τρέξω Furmark, σε windowed mode και το πολύ σε 2 δευτερόλεπτα σβήνει η οθόνη, σα να έχει πέσει σε screen saver. Δεν επανέρχεται με τίποτα, εκτός από hard reset.

Το ίδιο κάνει και στο BF3 πριν καν αρχίσω να παίζω. Με το που φορτώνει το μενού, σβήνει.

Καμιά ιδέα;

Είναι gpu block και έτσι όπως κάθεται, είναι απίθανο να μην πατάει. Παρόλα αυτά το έλεγξα.

Οι μνήμες είναι με ψυκτράκια κολλημένα με thermal pads.

Το κάνει τόσο άμεσα όμως, που θεωρώ απίθανο να είναι από θερμοκρασίες. Έβαλα να τρέξει και το Furmark ενώ μετρούσα με θερμόμετρο laser και δεν πρόλαβε να ανέβει ούτε 2° (μνήμες/mosfets)

μήπως είναι θέμα τροφοδοσίας ?

τι περιλαμβάνει το κύκλωμα υδρόψυξης?

όταν δουλεύεις την κάρτα με τη μαμίσια ψύκτρα έχεις το υπόλοιπο υδρόψυκτο σύστημα να λειτουργεί κανονικά?

Αυτό ψάχνω τώρα. Το τροφοδοτικό είναι Silverstone 1000W 80+ Gold.

Έχει 4 θέσεις για VGA και του έδινα από μία με διπλό βύσμα (8+6pin)

Τώρα, έβαλα δύο χωριστά, ένα 6pin και ένα 8pin.

Βέβαια, με την προηγούμενη διάταξη, δούλευε κανονικά πριν βάλω το νερό.

Το κύκλωμα περιλαμβάνει 3πλό ψυγείο με cpu + vga + perc (raid controller)

Φυσικά και με τη μαμά, το υπόλοιπο κύκλωμα ήταν στο νερό, κανονικά, όπως και με την προηγούμενη vga (6970)

VRM όπως ανέφερε και ο Hellhammer, αν ψύχονται ελλειπώς, θα μπορούσαν εύκολα να το προκαλούν..

Όμως βλέπω πολλές αναφορές με ίδιο ακριβώς πρόβλημα..

Ένας εδώ ανέφερε ότι του κρασάρει μόνο με αυτόματη ρύθμιση του ανεμιστήρα.

Δεδομένου ότι πήγες μόλις σε νερό και την ρύθμιση του ανεμιστήρα ίσως την έχεις auto(αφού ουσιαστικά δεν κάνει και τπτ), δοκίμασε το σε μια "καρφωτή" τιμή ;)

στα vrm's τι θερμοκρασία έχεις ?

Δεν έχει ένδειξη για τα vrm μέσω κάποιου αισθητήρα. Με laser που μέτρησα την ψύκτρα, έχω:

38° με Furmark και τη μαμά απάνω

42° idle με νερό

32° idle με ένα 6cm ανεμιστήρι να τα χτυπάει.

Όταν ξεκινάω με το νερό το Furmark, το στοχεύω με το laser και δεν προλαβαίνει να γράψει ούτε 35° πριν σβήσει.

μήπως σφίγγεις πολύ το block ?

Δε μπορώ και να θέλω. Αφενός τερματίζει με αποστάτες, αφετέρου έχει ελατήρια στο backplate που δεν έχουν καν τερματίσει. Άλλωστε είναι πολύ κοντές οι βίδες και δεν έχεις περιθώριο για πολλές βόλτες. Σε 4-5 είναι τέρμα.

VRM όπως ανέφερε και ο Hellhammer, αν ψύχονται ελλειπώς, θα μπορούσαν εύκολα να το προκαλούν...

Αυτό σκέφτηκα, αλλά όπως έγραψα παραπάνω, στα 2-3 δευτερόλεπτα που προλαβαίνει να τρέξει το Furmark, ίσα που φαίνεται να ανεβάζουν 3°. Βέβαια, αυτό στην ψύκτρα που όσο να'ναι, δεν είναι άμεση η μέτρηση μέχρι να περάσει η θερμότητα στο αλουμίνιο.

Ένας εδώ ανέφερε ότι του κρασάρει μόνο με αυτόματη ρύθμιση του ανεμιστήρα.

Δεδομένου ότι πήγες μόλις σε νερό και την ρύθμιση του ανεμιστήρα ίσως την έχεις auto(αφού ουσιαστικά δεν κάνει και τπτ), δοκίμασε το σε μια "καρφωτή" τιμή

Να έβαζα 100% ας πούμε στο manual αντί για auto;

Γιατί έχω και εγώ 1 παρόμοιο πρόβλημα..

Εκεί που παίζω σβήνει η οθόνη Black Screen αλλά επανέρχετε και μου έχει τραβήξει όλα τα παράθυρα στο δίπλα μόνιτορ..

Και ακόμα ψάχνω να δω τι παίζει..

Στην αρχή νόμιζα ήταν το OC στο PC το πήγα στοκ πάλι τα ίδια..

Τώρα το άλλξα θέση Bios το πήγα στην μαμα προσπαθώ να δώ άμα θα το ξανακάνει..

Αλλίως μπορεί κάτι να παίζει και με Drivers από τότε που έβαλα 13.1/2 κτλπ

έχω αυτό το πρόβλημα..

Τώρα όσο για το Fan το έχω από MSI AB σε Auto αλλά με Manual τιμές Fan..

Γερο, κατι βραχυκυκλωνει. Κοιταξε το, imo δεν ειναι θεμα θερμοκρασιων.

Μου πέρασε από το μυαλό και για αυτό άλλαξα καλώδιο τροφοδοσίας και θέση στο psu (είναι modular).

Αλλά διαβάζοντας ότι το έχουν κι άλλοι, δε θεώρησα πιθανό να έχουμε όλοι κάποιο βραχυκύκλωμα...

Για δοκίμασε να την γυρίσεις στο 2ο Bios και πες μας τι ρολόγια έχει και άμα σου το κάνει..

έμενα μέχρι στιγμής γιατί το έκανα πάντα σε ένα CO-OP σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο BF3 και τώρα δεν το κάνει..

Μου πέρασε από το μυαλό και για αυτό άλλαξα καλώδιο τροφοδοσίας και θέση στο psu (είναι modular).

Αλλά διαβάζοντας ότι το έχουν κι άλλοι, δε θεώρησα πιθανό να έχουμε όλοι κάποιο βραχυκύκλωμα...

Αν στο κανει με το μπλοκ και δεν στο κανει με την μαμισια ψυχτρα, τοτε κατι γινεται με το μπλοκ....ισως ακουμπαει καπου που δεν πρεπει(και ας μην το βλεπεις). Μου ειχε συμβει με ενα swiftech παλιοτερα πανω σε μια 5870....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.