jpavly Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2004 Γεια χαρα νταν παλληκάρια!Αυτό το καιρό ψάχνομαι με το o/c. Διάβασα τον guide της Grace, αλλα τα βρίσκω σκούρα ακόμα με τις μνήμες! Έχω την Epox 8KRA2+ και δεν τα βγάζω πέρα με τα timings. Οι ενδείξεις του BIOS μου είναι οι εξής(Μενού / Επιλογές):DRAM CAS Latency: 1.5, 2, 2.5, 3Bank Interleave: Disabled, 2 Bank, 4 BankPrecharge to Active (Trp): 2T, 3T, 4T, 5TActive to Precharge (Tras): 6T, 7T, 8T, 9TActive to CMD (Trcd): 2T, 3T, 4T, 5TDRAM Burst Length: 4, 8Write Recovery Time: 2T, 3TtWTR: 1T, 2TΠολλά τα βρήκα και μπερδεύτηκα!Επίσης, μπορεί κάποιος να εξηγήσει δύο επιλογές που έχει στο Power Bios μου?Auto Detect PCI Clock: Enabled, DisabledSpread Spectrum: Enabled, Disabled Link to comment Share on other sites More sharing options...
naz Σεπτέμβριος 9, 2004 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2004 τι θες να κανεις ομως δεν ειπες?? θες να ανεβασεις τις μνημες σε 1/1?? πας για bench η απλα δοκιμαζεις?? τι μνημες εχεις ξερεις?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Σεπτέμβριος 9, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2004 Ουπς! Σόρρυ! Κατ' αρχήν οι μνήμες είναι 2x256MB Kingston PC2100 @ 133Λοιπόν, απ' ότι διάβασα αυτό που αναφέρεται ως 1:1 είναι να τρέχουν στην ίδια συχνότητα με τη cpu ετσι? Τις έχω βάλει μέχρι τα 200Mhz. Δοκιμάζω αυτή τη στιγμή και μετά πάμε και σε benches!Βασικά αυτό που θέλω είναι να φάω σωστά το μεδούλι του PC μου! Αυτό δεν είναι το νόημα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Σεπτέμβριος 9, 2004 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2004 Επεξηγήσεις σχετικά με τις επιλογές του BIOS θα βρεις στο Adrian's Rojak Pot.Οι επιλογές όσο αναφορά τη ταχύτητα (από αριστερά η βέλτιστη ρύθμιση) είναι:DRAM CAS Latency: 1.5..>..3 το 1.5 είναι θεωρητικό, εφικτό είναι το 2Bank Interleave: 4 Bank > 2 Bank > DisabledPrecharge to Active (Trp): 2T..>..5TActive to Precharge (Tras): 6T..>..9TActive to CMD (Trcd): 2T..>..5TDRAM Burst Length: 8>4Write Recovery Time: 2T>3TtWTR: 1T>2TΚάψε ένα cd memtest86+ για να ελέγχεις κατα πόσο δουλευουν αξιόπιστα οι μνήμες.auto detect pci clock, ανιχνεύει αν σε κάποιο pci slot υπάρχει κάρτα ώστε να κλείσει τα pci τα οποία είναι άδεια.spread spectrum, enabled αυξομειώνει το fsb κατά ένα μικρό ποσοστό, συνήθως συνοδευεται και από τη ρύθμιση του ποσοστού αυξομείωσης πχ. 0.5-1.5%. Βοηθά στη μείωση Η/Μ παρεμβολών, ουσιαστικά βρίσκεται εκεί για να περνά το υλικό κάποιες τυποποιήσεις. Επειδή κατά το o/c αυτή η αυξομείωση μπορεί να φέρει στο όριο ένα σύστημα, καλύτερα να παραμένει disabled. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Σεπτέμβριος 10, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2004 Thanks man! Θα αρχίσω σιγά-σιγά τις δοκιμες! By the way... επ' ευκαιρίας του νέου μου avatar.. δεν συμπαθεί καθόλου το δικό σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.