aposporis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2013 Μου έφερε μια φίλη μου ένα σκληρό USB 2,5 Lacie που της έπεσε κάτω ενώ ήταν κλειστός.Εσωτερικά έχει ένα Samsung HM320II sata στις 5400.Τον έβαλα απευθείας πάνω στον υπολογιστή μου με τη sata και ... το BIOS κολλάει και δεν βλέπει κανένα σκληρό και ο ίδιος ακούγεται λες και μια σπάτουλα ξύνει μέταλλο ή κάπως έτσι.Λογικά η κεφαλή έχει φύγει από τη θέση της σωστά;Αξίζει να αλλάξω πλακέτα με ένα Samsung HM 320JI που έχω μπαααας και γίνει τίποτα;Επειδή έχει αρχεία που χρειάζεται υπάρχει καμία λύση; Όχι όμως να δώσει και τα μαλλιοκέφαλα της!!
YDinopoulos Φεβρουάριος 15, 2013 #2 Φεβρουάριος 15, 2013 Αν έχει χτυπήσει εσωτερικά, δεν νομίζω η αλλαγή πλακέτας να κάνει κάτι, αλλά αξίζει μια δοκιμή. Η μόνη σίγουρη (αλλα και ακριβή) λύση είναι να πας σε κάποιο εργαστήρι που ανοίγουν τους δίσκους και έχεις πολύ μεγάλα ποσοστά στο να κάνεις recover δεδομενα.
aposporis Φεβρουάριος 15, 2013 Author #3 Φεβρουάριος 15, 2013 Η μόνη σίγουρη (αλλα και ακριβή) λύση είναι να πας σε κάποιο εργαστήρι που ανοίγουν τους δίσκους και έχεις πολύ μεγάλα ποσοστά στο να κάνεις recover δεδομενα.Πριν 3 χρόνια, στην τότε δουλειά μου είχα πάει ένα σκληρό φορητού πελάτη σε μια εταιρία στου Παπάγου. Για επαναφορά ~500ΜΒ (μη πω λιγότερα) είχαν χρεώσει ~800 ευρώ.Δε διαφωνώ ότι είναι εξειδικευμένη και λεπτεπίλεπτη εργασία αλλά είναι πολλά λεφτά !!!!Αν είναι τόσο μεγάλο το κόστος δε πρόκειται να το δεχτεί η φίλη μου. Οπότε λέω να τον σφάξω μόνος μου και ότι γίνει.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.