narta Φεβρουάριος 16, 2013 Author #21 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2013 Οι παλιοί,καμιά φορα ,γεμίζανε τις σωλήνες με άμμο για να μην τσακιζουνε και τις κουρμπαρανε έτσι... Αμμο, χοντρο αλατι ή νερο που εχει παγωσει Το εχω ψαξει σου λεωωωω Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Φεβρουάριος 16, 2013 #22 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2013 Αν βάλεις εύκαμπτη σωλήνα κουρμπα κάνεις με το ελατήριο(το βάζεις μέσα για να μη τσακίσει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Μάρτιος 12, 2013 #23 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2013 Αργοπορημένο σχόλιο.Αν προχωρήσεις σε χαλκοσωλήνες θα πρότεινα Φ12 και κόψε κόλλησε με γωνίες,θα σου βγεί ακριβώς όπως το θές,με 90 μοίρες αν χρειάζεσαι κάπου,χωρις να αλλάζεις διάμετρο αν χρησιμοποιείς ρακορ 1/2.Μπορείς να τους βάψεις αν δεν σου αρέσει το steampunk θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElGreco Μάρτιος 15, 2013 #24 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2013 Παρακολουθω σχετικο thread εδω κ μηνες με απιστευτες πληροφοριες επι του θεματος...Pipe bending 101 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkanaks Ιούλιος 31, 2013 #25 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2013 Τελικά το επιχείρησες το πείραμα φίλε [MENTION=14120]narta[/MENTION]; Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Ιούλιος 31, 2013 Author #26 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2013 Τελικά το επιχείρησες το πείραμα φίλε [MENTION=14120]narta[/MENTION]; Δεν προλαβαινω ουτε να χε... :suicide2: Οταν βρω ψρονο (πουλαει κανενας; ) θα το κανω, γιατι εξακολουθει να με εξηταρει η ιδεα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElGreco Ιούλιος 31, 2013 #27 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2013 Δεν προλαβαινω ουτε να χε... :suicide2:Οταν βρω ψρονο (πουλαει κανενας; ) θα το κανω, γιατι εξακολουθει να με εξηταρει η ιδεα. Μηπως να πας για acrylic tubing κατευθειαν? Οι εποχη των χαλκοσωληνων εχει περασει πλεον... Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Ιούλιος 31, 2013 Author #28 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2013 Μηπως να πας για acrylic tubing κατευθειαν? Οι εποχη των χαλκοσωληνων εχει περασει πλεον... Δεν είμαι fashion victim Sent from my Nokia 3310 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElGreco Ιούλιος 31, 2013 #29 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2013 Δεν είμαι fashion victim Sent from my Nokia 3310 α καλα, ουτε εγω, αλλα με βαση τους δυο οδηγους που εχω διαβασει (απο τον B-Negative, 1 για χαλκο κ 1 για acrylic) με το acrylic πετυχαινεις ταχυτερο αποτελεσμα, ομορφοτερο κ φτηνοτερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιούλιος 31, 2013 #30 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2013 α καλα, ουτε εγω, αλλα με βαση τους δυο οδηγους που εχω διαβασει (απο τον B-Negative, 1 για χαλκο κ 1 για acrylic) με το acrylic πετυχαινεις ταχυτερο αποτελεσμα, ομορφοτερο κ φτηνοτερο! Bαγγελη κρατα καποιες επιφυλαξεις σχετικα με το ολο θεμα των ακαμπτων ακρυλικων σωληνωσεων και αντιστοιχων ρακορ Απο προσωπικη μακροχρονη εμπειρια εχω διαπιστωσει οτι τα ακρυλικα τμηματα τα τελευταια χρονια παρουσιαζουν σαφως περισσοτερα προβληματα ραγισματος/σπασιματος σε σχεση με παλαιοτερα θες λογω μειωσης κοστους παραγωγης και ελεγχου ποιοτητας, θες λογω κακης φουρνιας υλικου, θες λογω λαθος κατεργασιας, θες λογω συνδυασμου χρησης ακαταλληλων υγρων? το θεμα ειναι οτι ενα κυκλωμα με πληρη σωληνωση απο ακαμπτο ακρυλικο παχους τοιχωματος 1,5mm εαν προοριζεται για καθημερινη χρηση και οχι για showcase για μερικες φωτο και ενα vidεακι θελει imho καποιο διαστημα ελεγχου αξιοπιστιας για να μπορεσει να αποτελεσει ισαξιο διαδοχο της κλασσικης σωληνωσης και δεν εννοω να δουλευει απλα σε ενα παγκο αλλα να εχει αρκετους κυκλους ψυξης/θερμανσης, συστολης/διαστολης, εκθεσης σε ηλιακο φως, αντοχης σε διαφορα premix υγρα, αντοχη σε μηχανικη καταπονηση (πχ σηκωσα το κουτι να το καθαρισω και τα εξαρτηματα εχοντας εναν φυσικολογικο τζογο τον μεταφερουν μεσω των ακαμπτων σωληνων στα ρακορ) Θα πρεπει δε να γινει και αναφορα στο θεμα του μηκους των σωληνωσεων μιας και πολλα demo cases που συναντω εχουν max μηκος σωληνα 20εκ. μιας και ειναι τιγκαρισμενα απο απο ανταπτορες, ρακορ, δευτερευοντα res & waterblocks. (ας μην αναφερθουμε στο θεμα κοστους αυτων...) Το σεναριο ειναι τελειως διαφορετικο για ενα πιο mainstream w/cooled συστημα που εχει αποστασεις 40 και 50 εκ απο αυτους τους συμπαγεις σωληνες. Γενικα για τον μεσο χρηστη θα προτεινα να περιμενει να δει σε ενα βαθος χρονου το πως συμπεριφερονται τα εξαρτηματα αυτης της συνδεσμολογιας πριν τα υιοθετησει στο main rig του. εννοειται φυσικα οτι παιζουμε αφοβα εαν μιλαμε για τη χαρα του ιδιου του εγχειρηματος, για demo/δευτερευοντα pcs και για κανα temp setup σε κανα benchtable, Τα παραπανω ειναι καθαρα προσωπικη αποψη χωρις να εχω δοκιμασει τα νεα primochill rigid tubing παρα μονο τα αντιστοιχα bitspower και εχοντας παντα κατα νου ενα μεσο υδροψυκτο συστημα καθως και τον τροπο χρησης του που συναντω αρκετα συχνα λογω δουλειας (συντηρηση, μεταφορα, καθαριοτητα, τροπος επεμβασης στο hardware κτλ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkanaks Ιούλιος 31, 2013 #31 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2013 To Rigid tubing είναι ακόμα στα σπάργανα.΄Έχει τα θέματάκια του (κάπου δίαβαζα οτι πρέπει να τρίψεις τις άκρες του σωλήνα για να μπούν στο fitting!!) και συν τοις άλλοις το τελικό αποτέλεσμα δεν δικαιώνει την προσπάθεια. Θέλω να πώ οτι τα builds που είναι τίγκα στο rigid tubing δέν δείχνουν τόσο καθαρά όσο κάποια που χρησιμοποιούν επιλεκτικά και σε συνδιασμό με fittings γωνιάς κτλ. Απο την άλλη όπως τα είπε και ο Γιώργος ποιο πάνω το κόστος είναι πολλαπλάσιο στα setup των ατελείωτων fittings Ας πούμε ενα build απο Αυστραλία (Singularity Computers) Και ένα με Rigid Tubing "Ξερό" Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElGreco Ιούλιος 31, 2013 #32 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2013 George,Thanks για την εμπεριστατωμενη αποψη που εξεφρασες πιο πανω. Ανεφερες πολλες παραμετρους που ουτε ειχα φανταστει! Οι περισσοτεροι δουλευουν σωληνες Ε22 κ primochill κ ουδεμια προσωπικη εμπειρια εχω σε αυτο! Αυτο που σιγουρα ξερω ομως, ειναι οτι εχω δωσει μια περιουσια σε Bitspower fittings ολων των ειδων κ θα μου ειχε ερθει εξαιρετικα πιο φτηνο (κ οπτικα πιο ομορφο) αν ειχα χρησιμοποιησει acrylic tubing. Τα θεματα ομως που εθιξες ειναι πολυ σοβαρα κ πλεον οπως σωστα ειπες... καλο ειναι να εχω καποιες (αρκετες) επιφυλαξεις!Thanks for the inputs!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.