Jump to content

Χαλκοσωλήνας

narta

Recommended Posts

Λεπον, λεπον

Εχω καμποσες μερες που ελυσα την υδροψυξη για rebuilt και αλλαγη καποιον μερων και προσθηκη αλλων. Στις νυχτερινες περιηγήσεις μου στο overcklock.net, bit-tech.net και λοιπα υποπτα μερη του κυβερνοχώρου, μου κεντρισε την προσοχη η χρηση χαλκοσωληνα υδρευσης/μπανιου whatever σε κυκλωμα για υδροψυξη like dis:

nAqtuQI.jpg

Εψαξα και βρηκα ολα τα σχετικα (κουρμπαδορος που χρειάζεται, push fittings, κοπτηρας σωληνας) αλλα εχω μια απορια:

Τα ρακορ ειναι για 10mm OD χαλκοσωληνα. Πως τον ζητάμε; Φ10? Φεξεμου και γλυστρισα; 10αρι; Τσιγκολελετα τριαριλαλο;

Halp!!!

Υ.Γ. Για αγορα θα απευθυνθω στην τοπικη αγορα συνεπως θελω την διασταση γιατι αγορα/μεταφορα απο αλλου χλωμο.

Υ.Γ.2. Μιας και θα χρησιμοποιηθει reservoir Koolance RP452x2 υπάρχει θεμα με τις μικροδονησεις/συντονισμο των αντλιων με την στεγανωτητα του ταχυσυνδεσμου; Ή θα ηταν καλυτερο να χρησιμιποιησω ενα κομματι λαστιχοσωληνα αναμεσα σε εισοδο/εξοδο τανκ και λοιπου κυκλώματος; [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION]

Αν και το έχω ψάξει λίγο το θέμα καθώς με απασχολεί και εμένα, χαλκοσωλήνα 10/12 ζητάς. Και ναι ξέρουν πολύ καλά αυτά τα νούμερα.

Για ρακορ τα push fittings θα σε δυσκολέψουν αν κάποια στιγμή θες να τα βγάλεις. Ψάχνοντας πριν καιρό είχα καταλήξει σε αυτά της bitspower τα οποία είναι με o-ring μέσα και μπορείς εύκολα να αποσυνδέσεις ότι θες αργότερα

4xShprU.jpg

KOLgoaX.jpg

Αυτά είναι για τα sli links της bitspower σωστά;

Ακόμα είμαι στην σκέψη δεν ξέρω αν θα το τολμήσω τελικά.

Είναι πάντως πολύ πιο βολικό στις συνδέσεις μεταξύ chipset blocks σε σχέση με λαστιχοσωληνα μισής ιντσας

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Oπως τα ειπε η Αγαπη παραπανω

+ κοιτας και τα compression ρακορ της koolance για χαλκοσωληνα.

imho παντως, θεωρω οτι η σταθερη σωληνωση

ειναι προτιμοτερη λυση για showcases και οχι για συστηματα καθημερινης χρησης.

Και απο θεμα αρχικου στησιματος (θελει κουρμπαδορο για να γινει σωστα)

αλλα και απο θεμα ευκολιας αποτοποθετησης εξαρτηματων, ορατοτητας διαδρομης κυκλωματος,

σιγουρα εαν εχεις πολυπλοκες ενωσεις μητρικης-cpu-ram

o μισόϊντσος σωληνας ειναι πονοκεφαλος

αλλα με την καταλληλη χρηση γωνιων, αποστατων και male>male extensions ολα γινονται

μπορεις βεβαια καλλιστα να μεταπηδησεις σε 13/10 ή και σε 16/10 tubing

που ειναι η χρυση τομη μεταξυ εμφανισης και λειτουργικοτητας

Προσωπικά θα ήμουν πολύ σκεπτικός στην χρήση χαλκού στην υδρόψυξη. Ο χαλκός έχει το καλό ότι καθαρίζει το νερό από μικροοργανισμούς αλλά έχει το κακό ότι διαβρώνεται και δεν ξέρω πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την αντλία και τα άλλα μέρη...

μπορεις βεβαια καλλιστα να μεταπηδησεις σε 13/10 ή και σε 16/10 tubing

που ειναι η χρυση τομη μεταξυ εμφανισης και λειτουργικοτητας

13/10 εχω τωρα και επειδη ειναι θηριο το κουτι (LianLi 2010V) φαινονται σαν σωληνάκια μεσα. Μπορει να κανω mix 'n' match με τα chipset connections απο χαλκο μονο

Decisions decisions....

Thanx @ all

Ρακορ θελω συγκεκριμενα. Χαλκοσωλήνα θα παρω μονο και κουρμπαδορο αν το προχωρησω.

απο την μια μου αρεσει το look και το ολο σκηνικο του DIY απο την αλλη οπως ειπε ο Γιωργος θα ειναι λιγο ζορι σε περιπτωση που θες να βγαλεις κατι, αλλαγες, troubleshooting κοκ.

Εχουμε ακομα κανενα μηνα πριν την τελικη αποφαση :)

Οι χαλκοσωληνες το ψυκτικων ειναι συνηθως ευκαμπτες (κουλουρα) και μετριουνται σε ιντσες,ενω οι χαλκοσωληνες που ειναι για θερμανση/υδρευση κλπ. μετριουνται σε ''Φ'' και ειναι ευθυγραμμες-(συνηθως),3μετρες του 0,7-0.8mm και 4μετρες του 1mm και πανω-...οποτε προσεξε το λιγο στην αγορα σου.

Αν εισαι Θεσσαλονικη μπορω να σε βοηθησω στην αγορα τους γιατι τις χρησιμοποιω αρκετα συχνα...ισως εχω και μερικα ρεταλια να σου δωσω.

Edit: τα ρεταλια που εχω ειναι πανω απο Φ15 οποτε....:fie::fie:

Αν πας σε μαγαζί με υδραυλικά ,ζητάς σωλήνα εύκαμπτη χρομε.

Οσο πιο μικρή διάσταση βρεις ,φ10 καλη θα είναι λογικά.

Είναι τυλιγμένη κουλούρα,οπότε ίσως ο κουρμπαδορος δε σου χρειαστεί,και αν χρειαστεί πες εκεί σε κανα μαστόρι της γειτονιάς,σιγά μην αγοράσεις κουρμπαδορος να ουμε:cool:

Αν πας σε μαγαζί με υδραυλικά ,ζητάς σωλήνα εύκαμπτη χρομε.

Οσο πιο μικρή διάσταση βρεις ,φ10 καλη θα είναι λογικά.

Είναι τυλιγμένη κουλούρα,οπότε ίσως ο κουρμπαδορος δε σου χρειαστεί,και αν χρειαστεί πες εκεί σε κανα μαστόρι της γειτονιάς,σιγά μην αγοράσεις κουρμπαδορος να ουμε:cool:

Για να κανεις σωστες κουρμπες (90αρα γωνια με μικρο μηκος και χωρις τσακίσματα) θελει κουρμπαδόρο. Δεν ειναι εκει το θεμα. Ουτως ή αλλως το κοστος σε σχεση με ενα loop απο ποιοτικα fittings και λαστιχο βγαίνει πιο ακριβα (τουλαχιστον για loop GTX480+GTS360+CPU+GPU+2xchipset blocks+bay res+drain+filter με quick disconnects)

Θα το ψαξω ακομα και βλεπουμε, σε καμμια 10αρια μερες θα πεσει η παραγγελια ουτως η αλλως.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.