narta Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2013 Λεπον, λεπον Εχω καμποσες μερες που ελυσα την υδροψυξη για rebuilt και αλλαγη καποιον μερων και προσθηκη αλλων. Στις νυχτερινες περιηγήσεις μου στο overcklock.net, bit-tech.net και λοιπα υποπτα μερη του κυβερνοχώρου, μου κεντρισε την προσοχη η χρηση χαλκοσωληνα υδρευσης/μπανιου whatever σε κυκλωμα για υδροψυξη like dis: Εψαξα και βρηκα ολα τα σχετικα (κουρμπαδορος που χρειάζεται, push fittings, κοπτηρας σωληνας) αλλα εχω μια απορια: Τα ρακορ ειναι για 10mm OD χαλκοσωληνα. Πως τον ζητάμε; Φ10? Φεξεμου και γλυστρισα; 10αρι; Τσιγκολελετα τριαριλαλο; Halp!!! Υ.Γ. Για αγορα θα απευθυνθω στην τοπικη αγορα συνεπως θελω την διασταση γιατι αγορα/μεταφορα απο αλλου χλωμο. Υ.Γ.2. Μιας και θα χρησιμοποιηθει reservoir Koolance RP452x2 υπάρχει θεμα με τις μικροδονησεις/συντονισμο των αντλιων με την στεγανωτητα του ταχυσυνδεσμου; Ή θα ηταν καλυτερο να χρησιμιποιησω ενα κομματι λαστιχοσωληνα αναμεσα σε εισοδο/εξοδο τανκ και λοιπου κυκλώματος; [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Φεβρουάριος 15, 2013 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2013 Εχμ, για δεκάρα σωλήνα ή Φ10... Παρεμπιπτόντως το Φ είναι στάνταρ του ΕΛΟΤ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Φεβρουάριος 15, 2013 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2013 Αν και το έχω ψάξει λίγο το θέμα καθώς με απασχολεί και εμένα, χαλκοσωλήνα 10/12 ζητάς. Και ναι ξέρουν πολύ καλά αυτά τα νούμερα. Για ρακορ τα push fittings θα σε δυσκολέψουν αν κάποια στιγμή θες να τα βγάλεις. Ψάχνοντας πριν καιρό είχα καταλήξει σε αυτά της bitspower τα οποία είναι με o-ring μέσα και μπορείς εύκολα να αποσυνδέσεις ότι θες αργότερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Φεβρουάριος 15, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2013 Αυτά είναι για τα sli links της bitspower σωστά; Ακόμα είμαι στην σκέψη δεν ξέρω αν θα το τολμήσω τελικά. Είναι πάντως πολύ πιο βολικό στις συνδέσεις μεταξύ chipset blocks σε σχέση με λαστιχοσωληνα μισής ιντσαςSent from my Nexus 4 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Φεβρουάριος 15, 2013 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2013 Oπως τα ειπε η Αγαπη παραπανω+ κοιτας και τα compression ρακορ της koolance για χαλκοσωληνα.imho παντως, θεωρω οτι η σταθερη σωληνωσηειναι προτιμοτερη λυση για showcases και οχι για συστηματα καθημερινης χρησης.Και απο θεμα αρχικου στησιματος (θελει κουρμπαδορο για να γινει σωστα)αλλα και απο θεμα ευκολιας αποτοποθετησης εξαρτηματων, ορατοτητας διαδρομης κυκλωματος, σιγουρα εαν εχεις πολυπλοκες ενωσεις μητρικης-cpu-ramo μισόϊντσος σωληνας ειναι πονοκεφαλοςαλλα με την καταλληλη χρηση γωνιων, αποστατων και male>male extensions ολα γινονταιμπορεις βεβαια καλλιστα να μεταπηδησεις σε 13/10 ή και σε 16/10 tubingπου ειναι η χρυση τομη μεταξυ εμφανισης και λειτουργικοτητας Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Φεβρουάριος 15, 2013 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2013 Στην ερώτηση σου ναι. Πάνε κάπου 12 δολάρια το σετάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Φεβρουάριος 15, 2013 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2013 Προσωπικά θα ήμουν πολύ σκεπτικός στην χρήση χαλκού στην υδρόψυξη. Ο χαλκός έχει το καλό ότι καθαρίζει το νερό από μικροοργανισμούς αλλά έχει το κακό ότι διαβρώνεται και δεν ξέρω πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την αντλία και τα άλλα μέρη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Φεβρουάριος 15, 2013 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2013 Μα και τα Blocks και τα ψυγεία χάλκινα είναι. Δεν είναι λόγος να απορρίψεις την χαλκοσωλήνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Φεβρουάριος 15, 2013 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2013 Οκ, ευχαριστώ. Δεν έχω ασχοληθεί με υδρόψυξη απλά κατέθεσα τον προβληματισμό μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Φεβρουάριος 15, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2013 μπορεις βεβαια καλλιστα να μεταπηδησεις σε 13/10 ή και σε 16/10 tubingπου ειναι η χρυση τομη μεταξυ εμφανισης και λειτουργικοτητας13/10 εχω τωρα και επειδη ειναι θηριο το κουτι (LianLi 2010V) φαινονται σαν σωληνάκια μεσα. Μπορει να κανω mix 'n' match με τα chipset connections απο χαλκο μονοDecisions decisions....Thanx @ all Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Φεβρουάριος 15, 2013 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2013 @MADKiller7 μετρ του ειδους Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Φεβρουάριος 15, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2013 @MADKiller7 μετρ του ειδους Ναι τον εχω προσεξει, ειναι μαστορας, αυτο βεβαι που σκεφτομαι εγω εχει διαφορετικη λογικη απο το steampunk look Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Φεβρουάριος 15, 2013 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2013 Ωραία ιδέα η χρήση χαλκοσωλήνα. Κάντο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
predator7 Φεβρουάριος 15, 2013 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2013 ψαξτο με τους χαλκους στα νουμερα των ψυκτικων θα βρεις κ ρακορ κ απ ολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
beamex Φεβρουάριος 15, 2013 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2013 αν μη τι άλλο ψαρωτικό! ταλαιπώρια φαίνεται το βάλε-βγάλε αλλά αν έχεις όρεξη να μπεις σε καινούρια χωράφια go for it! Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Φεβρουάριος 15, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2013 Ρακορ θελω συγκεκριμενα. Χαλκοσωλήνα θα παρω μονο και κουρμπαδορο αν το προχωρησω. απο την μια μου αρεσει το look και το ολο σκηνικο του DIY απο την αλλη οπως ειπε ο Γιωργος θα ειναι λιγο ζορι σε περιπτωση που θες να βγαλεις κατι, αλλαγες, troubleshooting κοκ. Εχουμε ακομα κανενα μηνα πριν την τελικη αποφαση Link to comment Share on other sites More sharing options...
fontanero Φεβρουάριος 15, 2013 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2013 Οι χαλκοσωληνες το ψυκτικων ειναι συνηθως ευκαμπτες (κουλουρα) και μετριουνται σε ιντσες,ενω οι χαλκοσωληνες που ειναι για θερμανση/υδρευση κλπ. μετριουνται σε ''Φ'' και ειναι ευθυγραμμες-(συνηθως),3μετρες του 0,7-0.8mm και 4μετρες του 1mm και πανω-...οποτε προσεξε το λιγο στην αγορα σου. Αν εισαι Θεσσαλονικη μπορω να σε βοηθησω στην αγορα τους γιατι τις χρησιμοποιω αρκετα συχνα...ισως εχω και μερικα ρεταλια να σου δωσω. Edit: τα ρεταλια που εχω ειναι πανω απο Φ15 οποτε....:fie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagelisda Φεβρουάριος 16, 2013 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2013 Αν πας σε μαγαζί με υδραυλικά ,ζητάς σωλήνα εύκαμπτη χρομε. Οσο πιο μικρή διάσταση βρεις ,φ10 καλη θα είναι λογικά. Είναι τυλιγμένη κουλούρα,οπότε ίσως ο κουρμπαδορος δε σου χρειαστεί,και αν χρειαστεί πες εκεί σε κανα μαστόρι της γειτονιάς,σιγά μην αγοράσεις κουρμπαδορος να ουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Φεβρουάριος 16, 2013 Author #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2013 Αν πας σε μαγαζί με υδραυλικά ,ζητάς σωλήνα εύκαμπτη χρομε.Οσο πιο μικρή διάσταση βρεις ,φ10 καλη θα είναι λογικά. Είναι τυλιγμένη κουλούρα,οπότε ίσως ο κουρμπαδορος δε σου χρειαστεί,και αν χρειαστεί πες εκεί σε κανα μαστόρι της γειτονιάς,σιγά μην αγοράσεις κουρμπαδορος να ουμε Για να κανεις σωστες κουρμπες (90αρα γωνια με μικρο μηκος και χωρις τσακίσματα) θελει κουρμπαδόρο. Δεν ειναι εκει το θεμα. Ουτως ή αλλως το κοστος σε σχεση με ενα loop απο ποιοτικα fittings και λαστιχο βγαίνει πιο ακριβα (τουλαχιστον για loop GTX480+GTS360+CPU+GPU+2xchipset blocks+bay res+drain+filter με quick disconnects) Θα το ψαξω ακομα και βλεπουμε, σε καμμια 10αρια μερες θα πεσει η παραγγελια ουτως η αλλως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagelisda Φεβρουάριος 16, 2013 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2013 Οι παλιοί,καμιά φορα ,γεμίζανε τις σωλήνες με άμμο για να μην τσακιζουνε και τις κουρμπαρανε έτσι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.