mephisto Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2013 Σήμερα μόλις απέκτησα τον Kingston 120GB SSD Now V300 ο οποίος θα εγκατασταθεί στο σύστημα της υπογραφής μου σε windows 7-64bitΑπο το πρωϊ που τον έχω στο κουτί του δεν το έχω αγγίξει γιατί με προβληματίζει η εγκατάσταση μιας και είμαι εντελώς άσχετος με τους ssd (να είναι καλά το forum εδώ που μαθαίνουμε)Διαβάσα αρκετά θέματα από διάφορα μέλη και θα ήθελα να κάνω τα εξής ερωτήματα1)Αποσυνδέω τους δύο μηχανικούς δίσκους, συνδέω τον ssd, μπαίνω στο bios, βάζω achi mode, δίνω εντολή να ξεκινήσει boot απο το dvd και ξεκινάμε εγκατάσταση;;;2)Αφού τελειώσει με την εγκατάσταση πρέπει να ακολουθήσω τις οδηγίες αυτές:HOW TO: SSD Performance Tips και μετά να περάσω drivers ή μπορώ να κάνω τις οδηγίες αυτές όποτε θέλω;;;;3)Στον σκληρό δίσκο μου έναν 500gb έχω ήδη εγκατεστημένα τα windows 7.Αφού τον συνδέσω μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού στον ssd θα υπάρχει κανένα θέμα στην εκκίνηση του υπολογιστή;;;;Εννοώ μήπως γίνει μπέρδεμα με τα windows.Μήπως πρέπει να τον κάνω format πρίν αρχίσω την διαδικασία με τον ssd;;;
cna Φεβρουάριος 15, 2013 #2 Φεβρουάριος 15, 2013 Γιατί να κάνεις εγκατάσταση από την αρχή όταν μπορείς να μεταφέρεις το υπάρχον λειτουργικό στον SSD?
felix Φεβρουάριος 15, 2013 #3 Φεβρουάριος 15, 2013 1) Aν κάνεις όπως γράφεις και αποσυνδέσεις τους μηχανικούς ή ότι άλλο περιέχει Windows είσαι κομπλέ. AHCI δεν έχεις τώρα, ή είσαι σε IDE ?2) Θα έλεγα πρώτα Drivers, μετά περίμενε να τελειώσουν τα updates και μετά ακολούθα τον οδηγό. 3)Δεν θα έχεις θέμα, αρκεί κατά την εγκατάσταση Win στον SSD όπως σου είπα και πρίν , να έχεις αποσυνδέσει κάθε άλλο δίσκο που έχει Win εγκατάσταση. Το boot drive το ορίζεις από το BIOS. Αν χτύπα ξύλο πάθεις κάτι μετά , να έχεις και την εγκατάσταση στον HDD και να μπουτάρεις από εκεί, άστον έτσι.
mephisto Φεβρουάριος 15, 2013 Author #4 Φεβρουάριος 15, 2013 1) Aν κάνεις όπως γράφεις και αποσυνδέσεις τους μηχανικούς ή ότι άλλο περιέχει Windows είσαι κομπλέ. AHCI δεν έχεις τώρα, ή είσαι σε IDE ?Σε IDE είμαι τώρα...δεν πιστεύω να έχω πρόβλημα μετά όταν συνδεθούν οι δύο μηχανικοί δίσκοι;;;
mephisto Φεβρουάριος 15, 2013 Author #5 Φεβρουάριος 15, 2013 Γιατί να κάνεις εγκατάσταση από την αρχή όταν μπορείς να μεταφέρεις το υπάρχον λειτουργικό στον SSD? Είναι μια καλή ευκαρία για ένα format μιας και είχαν μαζευτεί διάφορα "σκουπίδια"
Oric Φεβρουάριος 15, 2013 #6 Φεβρουάριος 15, 2013 1)Αποσυνδέω τους δύο μηχανικούς δίσκους, συνδέω τον ssd, μπαίνω στο bios, βάζω achi mode, δίνω εντολή να ξεκινήσει boot απο το dvd και ξεκινάμε εγκατάσταση;;;Ακριβώς!2)Αφού τελειώσει με την εγκατάσταση πρέπει να ακολουθήσω τις οδηγίες αυτές:HOW TO: SSD Performance Tips και μετά να περάσω drivers ή μπορώ να κάνω τις οδηγίες αυτές όποτε θέλω;;;;Εγκατάστησε drivers κατά τη συνήθη πρακτική και μην κάνεις τίποτε άλλο. Δεν χρειάζεται.3)Στον σκληρό δίσκο μου έναν 500gb έχω ήδη εγκατεστημένα τα windows 7.Αφού τον συνδέσω μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού στον ssd θα υπάρχει κανένα θέμα στην εκκίνηση του υπολογιστή;;;;Εννοώ μήπως γίνει μπέρδεμα με τα windows.Μήπως πρέπει να τον κάνω format πρίν αρχίσω την διαδικασία με τον ssd;;;Μπέρδεμα δεν θα γίνει, απλώς, πρέπει να καθορίσεις στο bios τον SSD ως πρώτο στη σειρά εκκίνησης, ώστε ο υπολογιστής να εκκινεί αυτομάτως σύστημα από εκεί. Αμέσως μετά, και τρέχοντας σύστημα από τον SSD, πάρε τα αρχεία που ενδεχομένως χρειάζεσαι από τον παλιό δίσκο και μετά κάνε του ένα format. Καλορίζικος.
mephisto Φεβρουάριος 16, 2013 Author #7 Φεβρουάριος 16, 2013 Τα κατάφερα και εγκατέστησα επιτυχώς τον δίσκο ssd αλλά έχω πρόβλημα με τους άλλους δύο εσωτερικούςΈκανα εγκατάσταση του ssd(σε ΑΗCI mode χωρίς κανέναν μηχανικό δισκό πάνω στο Pc),περάσα τα windows,πέρασα τους drivers,πέρασα και όλα τα υpdates και λέω ήρθε η ώρα να βάλω πάνω στο μηχάνημα τους δύο εσωτερικούςΣυνδέω τους δύο μηχανικούς στο σύστημα και ανοίγω την υπολογιστή.Μπαίνω στο bios ορίζω πρώτη επιλογή για boot τον ssd (ahci mode) μου βγάζει πολύ γρήγορα μια μπλέ οθόνη και ξανά restart....Mπαίνω πάλι στο bios βάζω ide mode και κάνεi boot απο τον μηχανικό δίσκο....Τι κάνω τώρα?????
jiohkor3 Φεβρουάριος 16, 2013 #8 Φεβρουάριος 16, 2013 Βρε τους συνδεω καθως τρεχει το συστημα και τους βρισκω μετά με την επιλογήδιαχείριση υπολογιστή πατάω ένα ανίχνευση για αλλαγές υλικού και τέλος και όταν είναι να τους βγάλω τους βγάζω όταν κλείσει το σύστημα ή με την επενεργοποίηση.
mephisto Φεβρουάριος 16, 2013 Author #9 Φεβρουάριος 16, 2013 Βρε τους συνδεω καθως τρεχει το συστημα και τους βρισκω μετά με την επιλογήδιαχείριση υπολογιστή πατάω ένα ανίχνευση για αλλαγές υλικού και τέλος και όταν είναι να τους βγάλω τους βγάζω όταν κλείσει το σύστημα ή με την επενεργοποίηση.Δεν κατάλαβα τι θέλεις να μου πεις πραγματικά sorry
dpolal Φεβρουάριος 16, 2013 #10 Φεβρουάριος 16, 2013 Τα κατάφερα και εγκατέστησα επιτυχώς τον δίσκο ssd αλλά έχω πρόβλημα με τους άλλους δύο εσωτερικούςΈκανα εγκατάσταση του ssd(σε ΑΗCI mode χωρίς κανέναν μηχανικό δισκό πάνω στο Pc),περάσα τα windows,πέρασα τους drivers,πέρασα και όλα τα υpdates και λέω ήρθε η ώρα να βάλω πάνω στο μηχάνημα τους δύο εσωτερικούςΣυνδέω τους δύο μηχανικούς στο σύστημα και ανοίγω την υπολογιστή.Μπαίνω στο bios ορίζω πρώτη επιλογή για boot τον ssd (ahci mode) μου βγάζει πολύ γρήγορα μια μπλέ οθόνη και ξανά restart....Mπαίνω πάλι στο bios βάζω ide mode και κάνεi boot απο τον μηχανικό δίσκο....Τι κάνω τώρα?????Προσπαθεί να φορτώσει από τον παλιό μηχανικό δίσκο και επειδή πλέον είσαι σε AHCI τρώς μπλέ οθόνη.Κοίταξε ξανά τα sata καλώδια που έχεις και προσπάθησε να βάλεις τον ssd στο sata port 1 ή 0 ανάλογα με το μπόρντ που έχεις.Εν ανάγκη σύνδεσε τον ssd στο sata καλώδιο του παλιού C δίσκου που είχες στο σύστημα σου.
Volrath Φεβρουάριος 16, 2013 #11 Φεβρουάριος 16, 2013 Σύνδεσε όλους τους δίσκους σου. Βάλε AHCI. Βάλε boot από cd, φόρτωσε το windows installation disk. Επέλεξε να κάνεις φορματ το partition που έχει το λειτουργικό στον μηχανικό δίσκο. Προφανώς θα χάσεις τα αρχεία σου, άμα θες να τα κρατήσεις bootαρε πρώτα με τον μηχανικό σε ide κάνε τα backup σου.
artyom Φεβρουάριος 19, 2013 #12 Φεβρουάριος 19, 2013 Επειδή ψήνομαι για αγορά του crucial m4 128gb θέλω να μου πείτε αν γενικά στους ssd εγκαθιστούμε drivers για τον ίδιο τον ssd και επίσης ανασυγκροτησεις κτλ δεν κάνουμε στους ssd? Στάλθηκε από το ZTE-BLADE μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
artyom Φεβρουάριος 20, 2013 #13 Φεβρουάριος 20, 2013 Επειδή ψήνομαι για αγορά του crucial m4 128gb θέλω να μου πείτε αν γενικά στους ssd εγκαθιστούμε drivers για τον ίδιο τον ssd και επίσης ανασυγκροτησεις κτλ δεν κάνουμε στους ssd? Στάλθηκε από το ZTE-BLADE μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2Κανείς? Επίσης οι m4 έχει marvel controller? Στάλθηκε από το ZTE-BLADE μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
iceblade Φεβρουάριος 21, 2013 #14 Φεβρουάριος 21, 2013 Κανείς? Επίσης οι m4 έχει marvel controller? Στάλθηκε από το ZTE-BLADE μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2Αν έχεις Windows 7 δεν κάνεις τίποτα. Δε χρειάζεται να βάλεις κανένα driver, και δε κάνεις ποτέ defrag.Αν κάνεις εκ νέου εγκατάσταση τα Windows στον SSD φρόντισε αυτός να είναι AHCI στο BIOS.O m4 έχει όντως Marvell Controller
artyom Φεβρουάριος 21, 2013 #15 Φεβρουάριος 21, 2013 Να σαι καλά. Ευχαριστώ. Το πεδίο ξεκαθαρισε επιτέλους :-D Στάλθηκε από το ZTE-BLADE μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.