rs3 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2013 Λοιπόν πρόσφατα έκανα αλλαγή στην μητρική του pc μου (GA Z77X-UD5H ) και έχει υποδοχή για 2 lan εγώ όμως δεν έχω δύο συνδέσεις internet αλλά μπορώ να έχω πρόσβαση σε άλλο ασύρματο δίκτυο. Μπορώ να συνδυάσω αυτά τα δύο? (με lan απο το δικό μου και ασύρματα απο το άλλο? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponaei8anasi Φεβρουάριος 11, 2013 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2013 Μονο με προγραμμα γινεται απο οσο ξερω αυτο που λες...το Connectify Dispatch.Ενωνει μεχρι και 10 συνδεσεις σε μια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Φεβρουάριος 11, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2013 μα φίλε μου εμένα έχει όπως λέω και πιο πάνω 2 υποδοχές για lan άρα θα υπάρχει κάποιος τρόπος ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 11, 2013 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2013 Τα Windows δεν εχουν δυνατοτητες load balancing σε διαφορετικα gateways.Θες ειτε προγραμμα όπως σου προτειναν, ειτε καποιο συνδυασμο hardware/software πχ καποια ALIX 2D13 με pfSense πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Φεβρουάριος 11, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2013 δηλαδή η κάρτα προορίζετε για MAC OS ή LINUX ? απ ότι διάβασα η μία θύρα είναι της intel και η άλλη atheros και μάλιστα στο site της Gigabyte ( GIGABYTE - Motherboard - Socket 1155 - GA-Z77X-UD5H (rev. 1.1) ) το έχει στα πρώτα εικονίδια των χαρακτιριστικών (πάνω δεξιά ) σαν Dual LAN Teaming... Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Φεβρουάριος 11, 2013 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2013 Δύο θύρες LAN έχει, που σημαίνει ότι μπορείς να συνδέσεις ενσύρματα 2 ότι θες... router είναι αυτά ? switch ? PC με direct connection ( "crossover" ) ? NAS ? δίσκο με θύρα ethernet ?Οι θύρες ουδεμία σχέση έχουνε με το internet σαν έννοια αποκλειστικά.Εσύ άλλωστε λες για ΑΣΥΡΜΑΤΗ και ΕΝΣΥΡΜΑΤΗ σύνδεση.Η ασύρματη σύνδεση ( του γείτονα λες ? ) πως σχετίζεται με την 2η θύρα ethernet ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 11, 2013 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2013 Αυτό κανει τις 2 καρτες δικτυου αντι για 1Gigabit μονες τους, να δουλευουν σαν ομαδα σε περιπτωσεις :1) ειτε μαζι (2Gigabit), AN το switch υποστηριζει πρωτοκολλο 802.3ad (Link aggregation - Wikipedia, the free encyclopedia). ωστε οι 2 καρτες να δουλεουν σαν μια με διπλασια ταχυτητα.2) ειτε σαν ξεχωριστες με load balancing, ΑΛΛΑ με ιδιο-μοναδικο gateway3) ειτε σαν failover (χαλαει η μια καρτα, αυτοματα δουλευει η δευτερη), παλι ιδιο-μοναδικο gateway Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Φεβρουάριος 11, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2013 αυτό ρωτάω βρε παιδιά .... δεδομένου των 2 θυρών υπέθεσα πως μπορεί να συνδεθεί με 2 διαφορετικές γραμμές internet και επειδή εγώ στο σπίτι έχω μία, είπα μήπως γίνετε να παίρνω απο την μία κανονικά με lan και απο την άλλη ασύρματα με στικάκι με σκόπό να τα συνδυάσω είτε για μεγαλύτερη ταχήτυτα είτε όταν έχω αποσύνδεση απο την γραμμή μου (απο το lan πχ) να "κουμπώνει" αυτόματα στο ασύρματο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Φεβρουάριος 11, 2013 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2013 Μα σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιείς το usb stick-ακι για να παίρνεις το "2ρο ιντερνετ", και όχι το 2ρο lan. Και μία lan να είχες, θα μπορούσες να το κάνεις αυτό, δεδομένου ότι έχεις το πρόγραμμα με το οποίο μπορείς να συνδιάσεις πολλαπλές συνδέσεις internet.Μόνο σε 2 περιπτώσεις θα σε βοηθήσουν οι 2 lan να έχεις 2 συνδέσεις internet.1) Να έχεις στη μία συνδεδεμένο το modem/router και στην άλλη access point (το οποίο ρουφάει ιντερνετ από κάποιο γείτονα π.χ).2) Να έχεις 2 γραμμές τηλεφώνου στο ίδιο σπίτι, οπότε 2 ρούτερ και 2 συνδέσεις internet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Φεβρουάριος 11, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2013 ΩΡΑΙΑ τώρα κάτι πάει να γίνει... αν πάρουμε την πρώτη περίπτωση δηλ έχω ένα acces point στο ένα lan και τη γραμμή μου στο άλλο θα μπορώ να κάνω αυτό που λέω ? δηλ είτε γρηγορότερο internet σε συνδυασμό ή αυτόματη ενναλλαγή αν ένα απο τα δύο κάνει κάποια διακοπή? sorry που σας ζαλίζω αλλά με τα δικτυακά δεν το χω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 12, 2013 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2013 Οχι, δεν θα εχεις πιο γρηγορο Internet. Failover αξιζει, αλλα σπανιο να χαλασει καρτα δικτυου. Οχι οτι δεν γινεται φυσικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Φεβρουάριος 12, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2013 Κατάλαβα, θα ψάξω λοιπόν για κανένα free καλό προγραμματάκι για να τα κάνω συνδυασμό lan και ασύρματο.Σας ευχαριστώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Φεβρουάριος 12, 2013 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2013 που ειναι οι εποχες , που γεμιζαμε τασακια απο τσιγαρα μεχρι να κατεβει ενα demo των 30MB με 4-5ΚΒ/sec. και τωρα το 1-2MB/sec δε μας φτανει............. τελικα με τπτ δεν ειμαστε ικανοποιημενοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Φεβρουάριος 12, 2013 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2013 που ειναι οι εποχες , που γεμιζαμε τασακια απο τσιγαρα μεχρι να κατεβει ενα demo των 30MB με 4-5ΚΒ/sec.και τωρα το 1-2MB/sec δε μας φτανει............. τελικα με τπτ δεν ειμαστε ικανοποιημενοι Ναι ρε συ, αλλά τότε τσόντες ήταν τα jpg των 320x240 pix. Τώρα οτιδήποτε χαμηλότερο από FullHD h.264 με dolby 5.1 και bitrate των 5000kbps, είναι για κινητά. Άμα δε μπορείς να μετρήσεις τα φρύδια της "ηθοποιού" στο video δεν αξίζει το bandwidth. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Φεβρουάριος 12, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2013 [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] φίλε μου δεν έχεις και πολύ άδικο αλλά άν κατέβαζα με 1-2 ΜB / sec μια χαρά θα ήμουν ( max που βλέπω 100-150 kb / sec ) και φαντάσου να παίζεις και κανένα online game (πχ poker ) να πηγαίνεις καλά και να σου κάνει και αποσυνδέσεις ε εσύ δεν θα ψαχνόσουν ή θα έλεγες τον εαυτό σου αχάριστο? (το έχω ψάξει με την εταιρία internet μου και είναι καθαρά θέμα ΟΤΕ που στο 2013 μας συνδέει απο κάτι "προπολεμικά" ΚΑΦΑΟ) Υ.Γ. νομίζω πως απο κάποιους μη ικανοποιημένους που πάντα ψάχνουν το κάτι παραπάνω πολλές φορές "έρχεται" η... εξέλιξη Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Φεβρουάριος 12, 2013 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2013 [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] φίλε μου δεν έχεις και πολύ άδικο αλλά άν κατέβαζα με 1-2 ΜB / sec μια χαρά θα ήμουν ( max που βλέπω 100-150 kb / sec ) και φαντάσου να παίζεις και κανένα online game (πχ poker ) να πηγαίνεις καλά και να σου κάνει και αποσυνδέσεις ε εσύ δεν θα ψαχνόσουν ή θα έλεγες τον εαυτό σου αχάριστο? (το έχω ψάξει με την εταιρία internet μου και είναι καθαρά θέμα ΟΤΕ που στο 2013 μας συνδέει απο κάτι "προπολεμικά" ΚΑΦΑΟ)Υ.Γ. νομίζω πως απο κάποιους μη ικανοποιημένους που πάντα ψάχνουν το κάτι παραπάνω πολλές φορές "έρχεται" η... εξέλιξη Κατά 99% αν παίζεις οn-line game και αποσυνδεθείς, ακόμα και αν η δεύτερη γραμμή (backup) δεν "πέσει", σε πετά έξω λόγω αλλαγής IP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Φεβρουάριος 12, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2013 Λοιπόν,για να σας τα πω ακριβώς όπως έχουν:έχω σύνδεση με την Wind (internet) και μετά πο πολύ ψάξιμο βρήκαμε πως φταίει ο ΟΤΕ (το παραδέχεται ) για τις συχνές αποσυνδέσεις και την χαμηλή ταχύτητα. Γι αυτό κοιτάζω την ενναλακτική λύση ώσπου να λυθεί το πρόβλημα.Τώρα όσων αφορά το online game που ανέφερα και πιο πάνω (poker) ακόμα και μετά απο reboot του modem ή αν μπώ απο κάποιο άλλο χώρο (πχ γειτονικό σπίτι ) που σημαίνει άλλη ip μπαίνω στο "τραπέζι" αμέσως 'Αρα αν με πετάει έξω κατά 99% για λίγα δευτερόλεπτα ε δεν πειράζει αφού θα ξανασυνδεθώ 100% με την άλλη γραμμή (πάλι μέσα σε λίγα δεύτερα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.