GoMaR Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2013 αφου ξεπερασαμε τα υπολοιπα προβληματα με ρουτερ , νασ , πορτες , ddns κλπ και βρηκαμε και πως δουλεουν τα user groups του ΝΑΣ , ειπα να το ζορισω λιγο το θεμα , γιατι οσο ψαχνεις τοσο μπερδευεις τα μπουτια σου. Λοιπον καταρχην μιλαω για το NAS Dlink DNS 320 (οχι το L) δισκοι σε διαταξη δε μας αφορα. ρουτερ δε μας αφορα. windows 7 αλλα δε μας αφορα. εχουμε και λεμε ενα υποτιθεμενο σεναριο μενω με την γυναικα και θελω στον NAS να εχω τις φωτογραφιες της 22χρονης γκομενας μου αλλα να μη τις δει γιατι θα παψω να μενω με την γυναικα γιατι θα με χωρισει Οποτε φτιαχνω 2 users (1 για μενα "gomar" για να τις βλεπω οταν λειπει η γυναικα και ενα κοινο υποτιθεται που της εχω πει που θα ειναι του σπιτιου για να βλεπει τις ταινιες της και κανα τραγουδακι , ονοματι "house" ΧΩΡΙΣ εννοειται να βλεπει καποιο φακελο photos eromenis apo ekali) τυχαια ονοματα για να τα ξεχωριζουμε Οποτε ξεκιναω.Πρωτα απολα για να εχω προσβαση πρεπει να ορισω ενα share folder μεσα απο το ΝΑΣ οριζω για αρχη το Root (ονοματι volume_1) ok μεχρι εδω ; οκ πιστευω μεσα στο root υπαρχουν ολοι οι φακελοι volume_1/movies /mp3 /tv seires /photos eromenis apo ekali Τι θελω εγω σαν gomar? να βλεπω τις ταινιες μου αλλα και τις φωτογραφιες απο εκαλη. οποτε δινω access στον χρηστη gomar read/write στο share folder "volume_1" οποτε αν παω network/nas και λογκαριστω ως gomar θα δω volume_1 και τους 4 φακελους τωρα ερχεται η γυναικα σπιτι και θελει να δει ταινιες...Ιασονααα ποια ειναι τα στοιχεια ειπαμεεε;;;;; "house" αγαπη μου...house.. οποτε μπαινει η γυναικα σαν house και θελω να βλεπει στην 200 ιντσες οθονη που της εχω αγορασει το volume_1 με τους εξης φακελους /movies /mp3 /tv seires ζηταω πολλα ; σκεφτηκα το εξης.να δωσω DENY permission στον φακελο photos eromenis apo ekali οποτε τι ; φτιαχνω ενα share folder volume_1/photos eromenis apo ekali και δινω ACCESS σε gomar (read/write) και DENY σε χρηστη "house" το αποτελεσμα ; μεσα στο network locations αφου παω να μπω στο NAS αν λογκαριστω ως gomar θα βλεπω 2 shared folders 1) volume_1/ 2) volume_2/photos eromeni apo ekali αν πατησω στο 2) μπαινω αν πατησω στο 1) θα δω τους φακελους και μετα τον φακελο photos eromeni apo ekali , που βεβαια θα μπω.. αν λογκαριστω σαν house θα δω παλι 2 shared folders εννοειται (ετσι λειτουργει ο NAS) 1) volume_1/ 2) volume_2/photos eromenis apo ekali σε αυτη τη περιπτωση στο folder 2 ΔΕΝ θα με αφησει να μπω....(αλλα η ζημια εχει γινει γιατι εχει δει το ονομα ) αλλα επειδη δε θα με πιστεψει οτι ειναι ιος και καποιος απο ζιμπαμπουε μπηκε στο NAS , θα μπει στο volume_1 που βεβαια θα δει οτι υπαρχει photos eromenis apo ekali και αν πατησει ΘΑ ΜΠΕΙ!!!!! γιατι να μπει ομωσ ρε παιδια ;;; δλδ εχει denied σαν sharefolder , αλλα επειδη εχει access σε αλλο φακελο ,αυτοματως εχει προσβαση και στους υποφακελους ; τι να κανω ; να ξεκαθαρισω: επειδη το παραπανω σεναριο ειναι υποτιθεμενο το ονομα και να φαινεται μεσα στο volume_1 ΔΕΝ με νοιαζει αρκει να ΜΗΝ μπαινει.. οπως επισης μπορω να κανω και το αλλο και να τελειωσει το πανηγυρι , αλλα ειπαμε..ψαχνοντας σκαλιζεις , χαλας φτιαχνω δυο users house: volume_1/house/ /movies /mp3 /tv seires και εναν χρηστη gomar: volume_1/gomar/photos eromenis apo ekali που μαλλον ετσι θα καταληξω..Θελω να δω αν ειναι υπαρκτο το παραπανω που ζηταω. σας ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Φεβρουάριος 9, 2013 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2013 Χμ, αν και είμαι noobακος σε αυτά τα θέματα: Άμα βλέπει τα shared μέσω του pc με windows (οτιδήποτε με Windows SMB client, όχι όμως linux/android/ios κτλ) απλά βάλε $ στο τέλος του shared φάκελου (π.χ. "tsontes$"). Βέβαια παίζει ακόμα και έχοντας admin να μη τα βλέπεις ούτε εσύ, και να πρέπει να τα βάλεις μανουαλι το όνομα. Αλλιώς παίξε με τα shared folders. Είτε: Α) /root/folder1 (/gomar) /root/folder2 (/all) /root/folder3 (/all) και όχι /root (/all) /root/folder1 (/gomar) /root (/all) /root/SYSTEM/tsontesMEpelekanoysKAIelefantes (/gomar) Νταξ, θα βλέπει το "SYSTEM", αλλά είναι λογικό να μη μπορεί να μπει έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Φεβρουάριος 9, 2013 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2013 Μια λυση ειναι να παρατησεις τη γκομενα και ξεμπερδεψες :to_pick_ones_nose: sorry for offtopic Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Φεβρουάριος 9, 2013 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2013 Εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις ρόλους στους χρήστες. Στο Synology είναι πιο "μαζεμένα" τα πράγματα, μιας και τα προσωπικά αρχεία του κάθε χρήστη είναι μέσα σε φάκελο με το όνομά του μέσα σε φάκελο στο Volume1, οπότε άλλος χρήστης και να θέλει, δε μπορεί να μπει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Φεβρουάριος 9, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2013 Μαλιστα.. οπως ειπα δε προκειται για φωτογραφιες.Απλως σκεφτομαι να δω πως μπορω να διαχειριστω τους φακελους με χρηστες οπως εμενα και τον αδερφο μου ας πουμε. δεν ειναι υψιστης σημασιας.Ουτε απορρητα εγραφα εχουμε.Αλλα οπως ειπα σκαλιζα να δω αν μπορω να οτ κανω και δε μου βγαινε και δε θεωρουσα φυσιολογικο τη μια να μην εχεις προσβαση , ενω απο το αλλο shared folder να εχεις. anyway..μαλλον δε μου δινει και πολλες δυνατοτητες διαχειρισης ο ΝAS για να κανω αυτο που θελω. Αυτο με το $ δε το καταλαβα.Τι σημαινει αυτο ; [MENTION=6199]SirDiman[/MENTION] δε παραταω καμμια! [MENTION=400]astrolabos[/MENTION] : αυτο που κανει το synologic ετσι οπως το λες ειναι αυτο που λεω να κανω στη τελικη εναν φακελο μεσα στο ροοτ για καθε χρηστη Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 9, 2013 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2013 Στο δικτυο μου εχω κανει το εξης...Εγω στο pc μου, laptop κλπ εχω ενα x,y username,password ιδιο σε ολα τα μηχανηματαΗ γυναικα εχει a,b αναλογα στα δικα της. Το htpc και ολα εχει c,d .Τωρα στο ΝΑS μου (THECUS N5500) εχω φτιαξει χρηστες xy / ab / cd αναλογα.Και στους φακελους αντιστοιχα δινω δικαιωματα read/write εκει που θελω.Μερικα (πχ μουσικη) ειναι shared by all οποτε οποιοσδηποτε ειναι μεσα στο δικτυο μου εχει access.Ελπιζω να βοηθησα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis20 Φεβρουάριος 9, 2013 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2013 Στο Synology DS413j που έχω επιλέγεις σε κάθε νέο χρήστη τους φακέλους που θες να έχει πρόσβαση με επιλογές read/read-write/no access. Αν δεν κάνω λάθος γιατί δεν έχω προσβαση τώρα στο nas στις ιδιότητες των φακέλων έχει επιλογή να μην εμφανίζεται στα άτομα που δεν έχουν πρόσβαση. Οπότε κοίτα στις ιδιότητες των φακέλων.Sent from my iPad using Tapatalk HD Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Φεβρουάριος 10, 2013 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 Στο root αν τα βάλεις χύμα θα βλέπουν όλοι τους φακέλους αλλά οπου δώσεις δικαίωμα τους υπό φακέλους. Αρα θα κανεις φακέλους\ταινιες\μουσικη\gomar\ερωμενηεκαληςΘα βλέπει τον φάκελο gomar. Όταν θα παει να δει τους υπό φακέλους μέσα θα τις πετάει access denied και τελειωσε.*Nexus* Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Φεβρουάριος 10, 2013 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 \root\gomar\sexy_nurse ( Gomar )\root\gomar\house\* ( all )User Gomar home folder = rootAll users home folder = housePermissions all denied for all usersPermissions all for gomar Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Φεβρουάριος 10, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 [MENTION=10170]swatoner[/MENTION] αυτο με προβληματιζει.οτι αν δωσω δικαιωμα στο ροοτ.εχει αυτοματως προσβαση σε ολους τους υποφακελους.εκει τρελαινομαι!!Η σκεψη του βασιλη μπορει να λειτουργησει.Παω δουλεια.το απογευνα ψαξιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Φεβρουάριος 10, 2013 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 Δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά η λύση είναι απλή και στην είπαν ήδη τα παιδιά παραπάνω... Ή θα πάρεις synology ή θα πάρεις thecus... :P:P [offtopic on] Γκόμενα 22 ετών από Εκάλη, έέέέ. Έχει καμμιά αδερφή να μας κάνεις κατάσταση;;;; [offtopic off] Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Φεβρουάριος 10, 2013 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 Ρε συ δε μπορείς να πετάξεις στο root 5 φακέλους και να κρύψεις τον 1. Θα βάλεις 5 φακέλους στον οποίο δε θα έχει πρόσβαση να μπει μέσα στο φάκελο. Θα φαίνεται μεν αλλά δε θα μπορεί να δει υποφακέλους. Αν βάλεις χύμα στο root τον φάκελο "Γκόμενα" θα τον βλέπει ο άλλος χρήστης οτι υπάρχει ως φάκελος αλλά δε θα μπορεί να δει τι έχει μέσα.Αν φτιάξεις όμως ένα φακελο gomar, θα βλέπουν όλοι οτι υπάρχει αλλα δε θα έχουν δικαίωμα να δουν τι έχει μέσα φάκελος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Φεβρουάριος 10, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 αυτη ειναι η λογικη αποψη και αυτο περιμενα.αλλα εξηγω οτι στο εν λογω NAS , δεν μπορεις να δωσεις permissions για καθε φακελο ξεχωριστα.(εννοω ανα χρηστη)πρεπει να φτιαξεις 2ο share folder.αν φτιαξω 2ο share folder ,και δωσω DENY στον χρηστη house , θα τον βλεπει σαν share folder μπαινοντας στον NAS και εκει ΔΕΝ θα μπαινει , αλλα αν μπει στο 2ο share folder το οποιο ειναι και ο root και εχει access /all και επειδη ο φακελος γκομενα ειναι εκει μεσα, τοτε ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ να μπει..αυτο λεω.υπαρχει και το αλλο που το σκεφτηκα τωρα.αν συνδεθω στο interface του ΝΑΣ με τον εκαστοτε χρηστη μπορω να παω στις ιδιοτητες του καθε φακελου.εκει εχει μια επιλογη "execute" , αυτο τι κανει ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Φεβρουάριος 10, 2013 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 Execute permission. In the case of a regular file, this means you can execute the file as a program or a shell script. On a directory, the execute permission (also called the "search bit") allows you to access files in the directory and enter it, with the cd command, for example. However, note that although the execute bit lets you enter the directory, you're not allowed to list its contents, unless you also have the read permissions to that directory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis20 Φεβρουάριος 10, 2013 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 Δηλαδή όλοι εχουν δικαιώματα admin?Sent from my iPad using Tapatalk HD Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Φεβρουάριος 10, 2013 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 Σοσιαλιστικό NAS σου έκατσε Ιάσονα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.