Jump to content

Tahiti LE, αξίζει?

GeorgeMan

Recommended Posts

Παίδες είμαι στο όριο για αγορά καινούριας μαις και έδωσα και αυτή της υπογραφής.

Έχω καταλήξει σε 7950 , ΑΛΛΑ είδα τώρα για tahiti le που λέτε και θα ήθελα να μου πείτε ποιες 7950 βγαίνουν με tahiti le.

Αν είναι εύκολο και ένα link από amazon αλλά και από newegg καθώς μπορεί να γίνει παραγγελία και από αμέρικα!

edit

Δλδ προτιμάμε tahiti le και από overclocked or ghz edition?

Οι Tahiti LE δεν ειναι 7950 αλλα 7870 Τahiti XT. Και μιας και σε βλεπω νερουλα, δεν παιζουν full block για τις καρτες.

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Ολες οι 7950 φορανε tahiti..

Απλα υπαρχουν μερικες υλοποιησεις της 7870 που φορανε κι αυτες, και εχουν σχεδον ιδιες επιδωσεις με τις 7950

Εμμμ....μισό παίδες να τα ξεκαθαρίσω γιατί έχουν γίνει λίγο μπάχαλο στο μυαλό μου!!!

Άλλο tahiti και άλλο tahiti le,έτσι ή όχι???

Όταν λέμε ότι οι 7870 φοράνε tahiti le εννοούμε τον ίδιο με όλες τις 7950?Δλδ όποια 7950 και να πάρω είναι το ίδιο???Είτε είναι ghz edition είτε απλά oced είτε απλή?

Τι εννοείς όταν λες "Οι Tahiti LE δεν ειναι 7950 αλλα 7870 Τahiti XT"??

Ότι δεν υπάρχουν 7950 tahiti le?Και ότι οι 7950 είναι απλές tahiti?Τι ακριβώς εννοείς?Και οι tahiti xt είναι και οι 7950?

Σόρρυ αλλά έχω ψιλο χαθει!!!

Δεν υφισταται 7950 Tahiti LE, mono 7870

H 7870 Tahiti LE εχει πυρηνα Tahiti (και οχι Pictrain XT) με disabled 4 SIMD units, 1 TMU εχει 1GB λιγοτερο και 256bit διαυλο σε σχεση με τις 7950.

Edit

uPNJV9O.png

ok.

Οπότε οι 7950 είναι όλες ίδιες και όποια και να πάρω είναι πάνω κάτω μία από τα ίδια?

Ποια η διαφορά tahiti le with tahixi xt και ποιες έχουν ποιον?

Ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις και το χρόνο γιατί ακόμη και σήμερα είτε πρέπει να πάρω τα ξαδέρφια μου στην αμερική να τα προλάβω μην κάνουν την παραγγελία είτε να τους πω αν δεν την έχουν ήδη κάνει να την κάνουν!

Δεν υφισταται 7950 Tahiti LE, mono 7870

H 7870 Tahiti LE εχει πυρηνα Tahiti (και οχι Pictrain XT) με disabled 4 SIMD units, 1 TMU εχει 1GB λιγοτερο και 256bit διαυλο σε σχεση με τις 7950.

Edit

uPNJV9O.png

Kαι αυτό ισχύει για όλες τις 7870 με Tahiti;

με προξενει εντυπωση , πωσ γνωστεσ εταιριεσ στο χωρο, οπωσ η asus -msi - sapphire δεν εχουν βγαλει υλοποιηση για την 7870 με πυρηνα tahiti... :-O

7970 φόραει tahiti. Η 7950 φοράει μια κομμένη έκδοση του tahiti.

Κάποιες νέες 7870 φοράνε ακόμα πιο κομένο tahiti, αλλά με ανεβασμένα -σχετικά- ρολόγια.

Άμα δεν ήταν βλάκες, θα τις ονόμαζαν 7930 και όχι 7870, αλλά λέμε.

Όλες οι παλιές 7870 φοράνε pitcairn.

Θες να ξεχωρίσεις τι φοράει η 7870 που θα αγοράσεις; Δες core clock και memory clock. Οι παλιές pitcairn 7870 έχουν core ~ 1GHz και μνήμες ~ "4800MHz" (1200MHz)

Oi νέες 7870 με Tahiti έχουν core <1GHz (925-975) και μνήμες "6000MHz" (1500MHz)

7970 φόραει tahiti. Η 7950 φοράει μια κομμένη έκδοση του tahiti.

Κάποιες νέες 7870 φοράνε ακόμα πιο κομένο tahiti, αλλά με ανεβασμένα -σχετικά- ρολόγια.

Άμα δεν ήταν βλάκες, θα τις ονόμαζαν 7930 και όχι 7870, αλλά λέμε.

Όλες οι παλιές 7870 φοράνε pitcairn.

Θες να ξεχωρίσεις τι φοράει η 7870 που θα αγοράσεις; Δες core clock και memory clock. Οι παλιές pitcairn 7870 έχουν core ~ 1GHz και μνήμες ~ "4800MHz" (1200MHz)

Oi νέες 7870 με Tahiti έχουν core <1GHz (925-975) και μνήμες "6000MHz" (1500MHz)

Όπως αυτή πχ, ε;

Όπως αυτή πχ, ε;

Άμα λες για την VTX3D Radeon HD 7870 Black Edition ναι. Δε φαίνεται από το link ποια εννοείς, το έχεις στα μπισκότα σου και δε τα μοιράζεσαι μαζί μας :D

Άμα λες για την VTX3D Radeon HD 7870 Black Edition ναι. Δε φαίνεται από το link ποια εννοείς, το έχεις στα μπισκότα σου και δε τα μοιράζεσαι μαζί μας :D

Ναι για αυτή λέω. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν το δειχνει το λινκ ομως... Btw επειδη δεν την εχω ακουσει την VTX3d ξανα η συγκεκριμένη τι λεει σαν υλοποίηση;

Τα ίδια είναι πάνω κάτω και τα 4 μοντέλα που υπάρχουν. Άμα θες να μελετήσεις για την συγκεκριμένη, εντώ έχει ρεβιου.

Τα ίδια είναι πάνω κάτω και τα 4 μοντέλα που υπάρχουν. Άμα θες να μελετήσεις για την συγκεκριμένη, εντώ έχει ρεβιου.

Ναι το μελέτησα αυτο το review και το μάτι μου στάθηκε στα εξής σημεία και μου άρεσαν:

1) It also expels hot air outside the chassis

2) huge overclocking headroom

3) quiet ( αν και ο θόρυβος ειναι υποκειμενικος για το σημείο που μπορει να γίνει ενοχλητικός στα αυτιά καποιου)

Απλα δεν την έχω ακουσει σαν εταιρια την VTX3D και αναρωτιώμουν αν καποιος την έχει αγορασει και μπορει να εκφέρει αποψη σχετικά με την VTX, μιας και η τιμή της ειναι αρκετά καλή (213€) για την εγχώρια αγορά.

Για αυτήν τι λέτε???

[ame=http://www.amazon.fr/MSI-graphique-Radeon-HD7950-Express/dp/B0089E69ZE/ref=sr_1_5?s=computers&ie=UTF8&qid=1361052248&sr=1-5]Carte graphique ATI : MSI R7950 Twin Frozr Carte graphique AMD Radeon HD7950 880 Mhz 3072 Mo PCI Express x16 : Amazon.fr : Informatique[/ame]

[MENTION=9875]venom7[/MENTION]:

Έγινε μπέρδεμα με τόσες τεχνικές λεπτομέρειες. Τα πράγματα είναι απλά:

Δεν υπάρχει 7950 tahiti le. Μόνο 7870. Aπό τη σκοπιά των επιδόσεων τα πράγματα είναι

έτσι:

7950 boost > 7950 >= 7870 tahiti le > 7870.

Η 7870 tahiti le είναι όπως ειπώθηκε μια κομμένη έκδοση της 7950

και πολλές φορές φτάνει σε επιδόσεις την απλή 7950, όχι την boost.

Έχεις δύο επιλογές:

1) Πας σε 7870 tahiti le με περίπου 220 ευρώ (για ελλάδα πάντα μιλάω)

2) Πας σε 7950 boost

Aν επιλέξεις τη δεύτερη λύση δες

αυτήν: Gigabyte Radeon HD7950 3GB | Skroutz.gr

και αυτήν: Sapphire Radeon HD7950 3GB Vapor-X OC | Skroutz.gr

Έχει διαφορά το αν είναι boost ή όχι στο overclock?

Δλδ μία boost μπορεί να κλοκαρστεί παραπάνω από μία απλή ή μπορεί και το ανάποδο?

Ρωτάω επειδή ούτως η άλλος θα γίνει overclock και δε θα την αφήσω μαμα έτσι ώστε η boost να είναι καλύτερη!Και η απλή θα φάει overclock και τάση!Οπότε το θέμα είναι ποιες κλοκάρουν παραπάνω και περισσότερο.

[MENTION=3624]GeorgeMan[/MENTION]

Παρέλαβες τη κάρτα τελικά;

Οχι, estimated delivery αυτη τη δευτερα μου λεει.

Αρα δευτερα-τριτη θα ρθει, που θα παει...

Όχι, δεν παίζει ρόλο. Απλά οι boost έχουν από τη μαμά τους μεγαλύτερη τάση

οπότε δεν χρειάζεται να την πειράξεις. Από 1.115 που είναι η στοκ τάση, oι boost πάνε

στο 1.25. Πόσο παραπάνω θα ήθελες να δώσεις? Καταντάει και άσκοπο από ένα σημείο και μετά...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.