Jump to content

Gigabyte B75-D3V

lef1706

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Πριν περίπου 10 μέρες έφτιaξα ένα pc με M/b το Gigabyte B75-D3V και επεξεργαστή τον I5-3570K. Επειδή πήγαινα για Amd και στο Πλαίσιο με ψήσανε να πάω σε Intel νομίζω ότι την πάτησα με το ανωτέρω m/b γιατί δεν έχει πολλές επιλογές για overclocking..Γενικά δεν έχω ασχοληθεί με overclocking, αλλά ψήνομαι να το κάνω στο συγκεκριμένο cpu, αφού πρώτα πάρω κάνα kit υδρόψυξης. Χρειάζεται να αλλάξω και m/b η μπορώ με αυτό να προχωρήσω??

Ευχαριστώ

Καλησπέρα,

Πριν περίπου 10 μέρες έφτιaξα ένα pc με M/b το Gigabyte B75-D3V και επεξεργαστή τον I5-3570K. Επειδή πήγαινα για Amd και στο Πλαίσιο με ψήσανε να πάω σε Intel νομίζω ότι την πάτησα με το ανωτέρω m/b γιατί δεν έχει πολλές επιλογές για overclocking..Γενικά δεν έχω ασχοληθεί με overclocking, αλλά ψήνομαι να το κάνω στο συγκεκριμένο cpu, αφού πρώτα πάρω κάνα kit υδρόψυξης. Χρειάζεται να αλλάξω και m/b η μπορώ με αυτό να προχωρήσω??

Ευχαριστώ

σε αφησαν να πάρεις 'κ' επεξεργαστή με αυτή τη μητρική; :suicide:

χρειάζεται μητρική με z77 chipset :)

Άσε φίλε μου γιατί είχα διαλέξει έναν I5 με κλειδωμένο πολλαπλασιαστή και μετά έρχεται ένα παιδί από το Πλαίσιο και βλέπει τι έχω στο καρότσι μέσα και μου λεέι να πάρω οπωσδήποτε τον 3570Κ, αλλά με άφησε με το ίδιο M/b....

Καλησπέρα,

Ευχαριστώ

Δεν κάνει για overclocking η μητρική, πας για αλλαγή. Αλλά για να πάρεις μητρική που θα αξιοποιηθεί κιτ υδρόψυξης υπολόγιζε υπερδιπλάσια χρήματα απ όσα έδωσες γι αυτήν.

Καλύτερα να αλλάξεις τον επεξεργαστή με τον 3470.

Για ποιά χρήση προορίζεται το pc?

Aν θέλεις οπωσδήποτε να κάνεις o/c, κράτα τον cpu και άλλαξε την μητρική με αυτήν: http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/motherboard-mitrikes/MSI-Z68A-GD65-G3-s-1155-DDR3-Z68.htm

Αν σε ενδιαφέρει το o/c, αυτή που σου έδειξα στο λινκ είναι και φτηνότερη και καλύτερη.

Για o/c και μόνο από πλαίσιο, αν δεν σου κάνει η gd65, πας εδώ:

Gigabyte Z77X-UD3H (s 1155, Z77, DDR3) - Mητρικές - plaisio.gr

Εκτός απο τα καθιερωμένα θα παίξω και κάποια παιχνίδια, αλλά όχι όπως παλιά γιατί δεν έχω αρκετό χρόνο...Όχι τον επεξεργαστή δεν τον αλλάζω, οπότε μάλλον θα πάω για αλλαγή μητρικής..Η μητρική που μου λες με το Ζ68 είναι καλύτερη από το Ζ77??

Άσε φίλε μου γιατί είχα διαλέξει έναν I5 με κλειδωμένο πολλαπλασιαστή και μετά έρχεται ένα παιδί από το Πλαίσιο και βλέπει τι έχω στο καρότσι μέσα και μου λεέι να πάρω οπωσδήποτε τον 3570Κ, αλλά με άφησε με το ίδιο M/b....

Ότι να'ναι...Πόσος καιρός έχει περάσει που πήρες το σύστημα σου; Γιατί εγώ στη θέση σου, θα πήγαινα εκεί και θα τους έριχνα κάνα εξάψαλμο, ίσως και να τους έπειθες να σου αλλάξουν τη μητρική...

Πάντως ναι κάνει η μητρική αυτή. Απλά να έχεις το νου σου, νομίζω δεν υποστηρίζει SLI (2 NVIDIA κάρτες γραφικών ταυτόχρονα), σε περίπτωση που θες να κάνεις κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Προσπαθώ να καταλάβω γιατί θες να κάνεις overclocking και να πετάξεις λεφτά σε υδρόψυξη, γι αυτό σε ρώτησα. Αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος, πάρε τον 3470 και μείνε με την μητρική σου. Δεν θα σε κόψει κάπου (εκτός αν θες raid ή sli/crossfire).

Ναι, είναι πολύ καλύτερη η συγκεκριμένη με το z68 από τη συγκεκριμένη με το z77. Η μόνη αντίστοιχη με την gd65 σε z77 είναι η gigabyte που σου έδειξα στο λινκ και πάει στα 170 ευρώ.

Γενικά οι διαφορές z68 και z77 είναι οι εξής δύο -pci-e 3.0 και -native usb3. Το πρώτο δεν σε αφορά αν δεν έχεις κάποια κάρτα γραφικών σαν αυτήν: Gigabyte GeForce GTX690 4GB | Skroutz.gr

και το δεύτερο επίσης αμελητέο.

Όλα οκ πλεόν..Μίλησα αρχικά τηλεφωνικός με το παιδί που με εξυπηρέτησε στο Πλαίσιο και με συνοπτικές διαδικασίες μου έκανε αντικατάσταση στη μητρική...Άσχετα το λάθος που έγινε οφείλω να ομολογήσω την άψογη εξυπηρέτηση του συγκεκριμένου καταστήματος και εννοείται βέβαια και του πωλητή...Στη λάθος επιλογή μητρικής ίσως φταίω και εγώ γιατί κοίταζα να περιορίσω το κόστος...Κλασσικά βέβαια είχα ξεφύγει από αυτά που υπολόγιζα αρχικά κατά πολύ..Χωρίς ακόμα να έχω στήσει το Pc όπως πρέπει (windows update κτλ) ήδη βλέπω διαφορά σε ταχύτητα....Η μητρική που πήρα τελικά είναι η εξής:

Gigabyte Z77X-D3H (s 1155 , Z77 , DDR3 , HDMI) - Mητρικές - plaisio.gr

Τέλος θέλω να σας ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθεια σας και συμβουλές σας

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.