Jump to content

Προτασεις για ανεμιστηρα 120mm

N.I.K.K.

Recommended Posts

Αν ψάχνεις το πιο αθόρυβο fan είναι αυτό (τουλάχιστον από προσωπική εμπειρία)

http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=56&lng=en&set=1

Δουλεύει στα 12V και σε αυτά τα επίπεδα θορύβου δεν έχω βρει κάτι που να αποδίδει την ίδια ροή αέρα.

Μετά αν θες να ανέβεις σε ροή αέρα και να ρίχνεις τάση όποτε θες να είναι πιο ήσυχο πας είτε σε BeQuiet που έχουν σχετικά καλή εμφάνιση είτε σε Noctua FLX που σου πρότειναν. Απλά λίγο προσοχή στους BeQuiet γιατί ενώ σαν standalone fan έχει φοβερό mounting σύστημα αν πας να το προσαρμόσεις σε άλλα coolers ή άλλα συστήματα mounting θα έχεις θέμα.

• 2 weeks later...
  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply
  • 2 weeks later...

παιδιά εγώ θέλω αν αγοράσω 4-5, οι περισσότεροι από τους οποίους θα τοποθετηθούν πάνω σε ψυγείο. θέλω να είναι στις 2000 στροφές για να αποδίδουν αν χρειαστεί, αλλά γενικά θα τους δουλεύω χαμηλότερα με fan controller οπότε θέλω σε μικρότερες στροφές να μην ακούγονται τα ρουλεμαν. οι alphacool move που δουλεύω τώρα είναι το λιγότερο απογοητευτικοι στο θέμα του θορύβου και ο 1450 gentle typhoon δεν θα έλεγα ότι με ικανοποιεί 100%. οι διχιλιαροι της bequiet αξίζουν τον κόπο?

Είναι πιο φασαριόζος από τον "μικρό".

Πάντως κάποτε είχα 6χ120+2χ140 τέτοια μέσα στο κουτί μου και απορούσα γιατί αγόρασα fan controller :p

karmen εννοείς ότι και με fan controller στις ιδιες στροφες είναι πιο φασαριόζος; σε ψυγείο black ice gtx 480 θα με καλύψουν οι 1500άρηδες;

psyber αν έχεις fan controller θεωρώ πολλά τα λεφτά που ζητάει ένας BQ ανεμιστήρας.

Βέβαια ακόμα και με fan controller εγώ συνεχίζω και τους αγοράζω:shutup:

Τώρα αν πάρεις τον High speed και τον πας 2000 στροφές ε θα τον ακούσεις δε παίζει και ας είναι BQ. Σε χαμηλές πιστεύω θα είναι οκ, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τους πάρεις αν δεν θες τις 2000 στροφές τους.

Εμένα οι 1500άριδες στο 800D, κάνουν μια χαρά την δουλειά τους.

• 1 month later...
  • 3 months later...
psyber αν έχεις fan controller θεωρώ πολλά τα λεφτά που ζητάει ένας BQ ανεμιστήρας.

Βέβαια ακόμα και με fan controller εγώ συνεχίζω και τους αγοράζω:shutup:

Τώρα αν πάρεις τον High speed και τον πας 2000 στροφές ε θα τον ακούσεις δε παίζει και ας είναι BQ. Σε χαμηλές πιστεύω θα είναι οκ, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τους πάρεις αν δεν θες τις 2000 στροφές τους.

Εμένα οι 1500άριδες στο 800D, κάνουν μια χαρά την δουλειά τους.

φίλη karmen δοκίμασα τον 1500αρη. μια χαρά απόδοση έχει και από τον 1450 gentle typhoon ακούγεται λιγότερο. μόνο ένα πρόβλημα έχω. δοκιμασα να τον βιδώσω δίπλα σε άλλον shadow wings πάνω στο ψυγείο και δεν μπόρεσα. το ψυγείο είναι το ac ut60 360. δεν το ζόρισα πολύ αλλά νομίζω δεν μπαινει. έτσι αναγκάστικα να βάλω ανάμεσα τους τον gentle typhoon τον οποίο θέλω να αντικαταστήσω. έχει κανείς το ίδιο θέμα;

Επειδή είμαι στη μέση ενός review θα σου απαντήσω λίγο σύντομα.

Δεν μπόρεσες να τον βιδώσεις για ποιο λόγο;

Δεν περνούσαν οι βίδες απο μέσα του ή δεν ευθυγραμμιζόταν οι οπές;

Βγάλε αν μπορείς μία φώτο και επιστρέφω αργότερα αν δεν βρεθεί κάποιος άλλος :)

Κοίτα βασικά αν δεν σε ικανοποιούν οι GT απο θέμα θορύβου είναι ζόρικα τα πράγματα. Δεν θα βρείς τέτοιο airflow με τέτοια επίπεδα θορύβου πουθενά αλλού.-

Τους τρέχεις σε 12V φαντάζομαι έτσι? Σε undervolting πολλές φορές δεν συμπεριφέρονται σωστά και βγάζουν

υψίσυχνους θορύβους.

Εφόσον λοιπόν δεν σε καλύπτουν, το μόνο που μπορείς να αναζητήσεις είναι καλύτερη ποιότητα ήχου, ή διαφορετικό θόρυβο. Αυτό όμως θα πρέπει να το αποφασίσεις ακούγοντας. Καλή περίπτωση (αλλά πανάκριβη) είναι οι NB e-loop. Aν θες χαμηλά rpm μπορείς να βρείς και φθηνότερους με καλή ποιότητα.

Ok. Έχεις κάποιο testing με τον ανεμιστήρα πάνω σε ψυγείο? Η αυτή είναι η αίσθηση σου? Αν είνια έτσι έχεις κάποιο ντεσιμπελόμετρο να τους μετρήσεις?

Το 'λιγότερος θόρυβος' μπορεί απλά να είναι 'καλύτερος θόρυβος'.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.