Jump to content

R3X εξολοθρευτης σκληρων δισκων >2ΤΒ!

redbighunter

Recommended Posts

εχω το εξης θεμα! μητρικη υπαρχει η rampage 3 extreme η οποια δεν θελει με τιποτα να δεχτει hdd απο 2ΤΒ και πανω! στην αρχη τον αναγνωριζει κανονικα αλλα δεν μπορεις να τον χρησιμοποιησεις καθως θελει διαμορφωση! παω εναρξη>δεξι κλικ στο ο υπολογιστης μου> διαχειριση> διαχειριση σκληρων δισκων> διαμορφωση δισκου! κανω κατι λαθος?(μηπως και εχω χαζεψει με την εξεταστικη!) λοιπον ενω κανει τη διαμορφωση μετα απο 1 λεπτο μου λεει ανεπιτυχης διαμορφωση και μου εξαφανιζει το δισκο! κανω restart για να τον αναγνωρισει ξανα και... παπαλα! κατα το self check βγαζει error στο sata port που εχω το σκληρο και μπαινοντας στα windows ο δισκος ειναι αφαντος! ναι μεν στροφαρει κανονικα, δεν κανει καποιο περιεργο θορυβο, ουτε μυριζει καμενο! απλα δεν υπαρχει! μεσα στο bios τον βλεπει ομως! δοκιμασα ολα τα sata ports της μητρικης με εναν HDD 1.5TB και ολα δουλευουν μια χαρα! bios ειναι το 1507 που ειναι και το τελευταιο! ομοιως και το IRST πληρως ενημερωμενο! δοκιμαζω και σε αλλο pc τον σκληρο και μου τον εμφανιζει στο bios με κινεζικα γραμματα και στα windows κλασικα αφαντος! ειναι ο 3ος στη σειρα που αχρηστευεται ετσι μεσα σε 1 μηνα σε αυτη τη μητρικη! ο 1ος ηταν 2ΤΒ, ο 2ος 3ΤΒ, και ο 3ος τωρα 2ΤΒ!

"RMA the bιtch !" όπως έλεγε ένα παλιό μέλος του Λάμπη...

rma τι? τη μητρικη? αφου με σκληρο δισκο απο 1.5ΤΒ και κατω δουλευει ρολοι! αυτο ειναι το περιεργο! αμα μου το εκανε με ολους θα την ειχα στηλει ηδη!

Έχω επανεμφανίσει "εξαφανισμένους" δίσκους, απλά κάνοντας boot με live ubuntu usb και φορμάροντας το δίσκο με το gparted. Δοκίμασε το.

Στη μητρική έχεις τελευταίο bios να υποθέσω;

Αν ναι, και εγώ πάντως νομίζω ότι πρέπει να πάει για RMA

Aν μπορεσεις και τον εμφανισεις στα windows ως συσκευη δες τι εχει γραψει στο SMART του δισκου με καποιο προγραμμα (hdtune πχ)

Επισης εχεις δοκιμασει τον δισκο αυτο στα ports του Marvel ?

Στη σελιδα τωρα που ειδα λεει στο bios σου

*Please install IRST 10.5.0.1026 when using this Bios version.

Εχεις αυτο?

Έχω επανεμφανίσει "εξαφανισμένους" δίσκους, απλά κάνοντας boot με live ubuntu usb και φορμάροντας το δίσκο με το gparted. Δοκίμασε το.

Στη μητρική έχεις τελευταίο bios να υποθέσω;

Αν ναι, και εγώ πάντως νομίζω ότι πρέπει να πάει για RMA

[MENTION=1066]gdp77[/MENTION] πως το κανουμε το gparted?

bios ναι εχω το τελευταιο!

Aν μπορεσεις και τον εμφανισεις στα windows ως συσκευη δες τι εχει γραψει στο SMART του δισκου με καποιο προγραμμα (hdtune πχ)

Επισης εχεις δοκιμασει τον δισκο αυτο στα ports του Marvel ?

Στη σελιδα τωρα που ειδα λεει στο bios σου

Εχεις αυτο?

στα windows δεν υπαρχει πουθενα! περι marvel τα εχω δοκιμασει ολα!

Πρώτα ΑΛΛΑΖΕΙΣ το satoκαλώδιο με κάποιο άλλο.

Αν κάνει τα ίδια κατέβασε τα διαγνωστικά για τον σκληρό από site του κατασκευαστή και τρέξε τα να δείς τί θα σου πεί. (ελέγχεις τον σκληρό δηλαδή)

Αν τα βρεί όλα οκ βάλε τον σε κάποιο άλλο μηχάνημα και τρέξε εκεί την διαμόρφωση (εννοείτε με άλλο satoκαλώδιο)

Aν και εκεί κάνει τα ίδια τότε rma τον σκληρό.

Αν εκεί παίξει κανονικά τότε μάλλον έχει θέμα η μτηρική σου (περίεργο βέβσια) έλεγξε την μητρική...

Πρώτα ΑΛΛΑΖΕΙΣ το satoκαλώδιο με κάποιο άλλο.

Αν κάνει τα ίδια κατέβασε τα διαγνωστικά για τον σκληρό από site του κατασκευαστή και τρέξε τα να δείς τί θα σου πεί. (ελέγχεις τον σκληρό δηλαδή)

Αν τα βρεί όλα οκ βάλε τον σε κάποιο άλλο μηχάνημα και τρέξε εκεί την διαμόρφωση (εννοείτε με άλλο satoκαλώδιο)

Aν και εκεί κάνει τα ίδια τότε rma τον σκληρό.

Αν εκεί παίξει κανονικά τότε μάλλον έχει θέμα η μτηρική σου (περίεργο βέβσια) έλεγξε την μητρική...

σατοκαλωδια εχω αλλαξει και ρευματος και δεδομενων! παλι τα ιδια! μου κανει τρομερη εντυπωση που παιζει σωστα σκληρους απο 1.5ΤΒ και κατω, ενω απο 2ΤΒ και πανω.. μετα τη διαμορφωση τελος δισκου! θα δοκιμασω και διαγνωση δισκου και βλεπουμε!

Αν δεν έπαιζε μόνο με τους 3ΤΒ θα μπορούσε να ήταν software-ικό το ζήτημα ( drivers for 3TB hdd, BIOS, chipset, controller κ.ο.κ)

Αφού όμως έχει πρόβλημα και με τους δίσκους των 2ΤΒ, που δεν είναι λογικό, τότε κάτι παίζει με την μητρική

Αν βεβαιωθείς ότι ο δίσκος δεν έχει θέμα 100% και βρεις να δοκιμάσεις και κάποιον άλλο δίσκο, τότε θα είσαι σίγουρος

Μια τελευταία διευκρίνησή μόνο

Θεωρώ δεδομένο πως έχεις κάνει δοκιμές @stock, έτσι?

Γιατί αν σου κάνει νερά όντας κλοκαρισμένος, τότε μπορεί να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό

Sent from my MB860 using Tapatalk 2

Αν δεν έπαιζε μόνο με τους 3ΤΒ θα μπορούσε να ήταν software-ικό το ζήτημα ( drivers for 3TB hdd, BIOS, chipset, controller κ.ο.κ)

Αφού όμως έχει πρόβλημα και με τους δίσκους των 2ΤΒ, που δεν είναι λογικό, τότε κάτι παίζει με την μητρική

Αν βεβαιωθείς ότι ο δίσκος δεν έχει θέμα 100% και βρεις να δοκιμάσεις και κάποιον άλλο δίσκο, τότε θα είσαι σίγουρος

Μια τελευταία διευκρίνησή μόνο

Θεωρώ δεδομένο πως έχεις κάνει δοκιμές @stock, έτσι?

Γιατί αν σου κάνει νερά όντας κλοκαρισμένος, τότε μπορεί να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό

Sent from my MB860 using Tapatalk 2

Πιο stock δεν γινεται!

Intel Rapid Storage Technology/Manager version ?

Βάλε μια το SATA Configuration σε "RAID" στο BIOS, save & exit, στο POST spamαρε τα Ctrl + I.

Μόλις μπείς στο menu του Intel RST δες πάνω στον τίτλο τη version του έχεις.

Intel Rapid Storage Technology/Manager version ?

Βάλε μια το SATA Configuration σε "RAID" στο BIOS, save & exit, στο POST spamαρε τα Ctrl + I.

Μόλις μπείς στο menu του Intel RST δες πάνω στον τίτλο τη version του έχεις.

IRST version 10.5.0.1034! σε raid μου πεταει μπλε οθονη οταν φορτωνει τα windows! σε IDE φορτωνει μια χαρα! εγω το εχω σε AICH λογω του ssd!

Για δοκίμασε και αυτό το bios με τα updated modules

http://www.bios-mods.com/forum/Thread-Asus-Rampage-III-Extreme-ZioMod-Bios-Latest-1601-S06.

Αλλιώς όπως είπανε και τα παιδιά rma εφόσον ο δίσκος είναι ΟΚ.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Για δοκίμασε και αυτό το bios με τα updated modules

Asus Rampage III Extreme ZioMod Bios (Latest: 1601_S06).

Αλλιώς όπως είπανε και τα παιδιά rma εφόσον ο δίσκος είναι ΟΚ.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Το σκεφτομαι γιατι φοβαμαι μετα μην χασω εγγυηση και το πλαισιο πλεον δεν ειναι για πολλα πολλα! (Πρεπει να βρω και πουεχω χωσει την αποδειξη:wall:)

Κατέβασε το GParted -- About , κάψε το iso σε ένα cd και μπούταρε με αυτό.

Ουτε με αυτο βλεπει το δισκο,δυστηχως! Μονο το bios τον βλεπει αλλα με error στο sata port που τον εχω! Σε οποιο sata port και να τον εχω!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.