GoMaR Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2013 Καλημερα λιγη προσοχη σε αυτα που γραφω. αντιμετωπιζω προβλημα με το ρουτερ / ΝΑΣ και ολες τις καλες λειτουργιες που εχουν αυτα τα μαραφετια. καταρχας εχω αυτο :tplink TD-W960N ( TP-LINK TD-W8960N | Skroutz.gr ) τι θελω να κανω και να μου πειτε αν γινεται ,που σιγουρα θα γινεται αλλα δε ξερω πως.. 1)να μπορω να κανω Ping απο αλλο δικτυο με την ip. παλια στο netgear μπορουσα. 2)να μπορω να εχω προσβαση σε ftp.συγκεκριμενα στον ΝΑΣ που υποστηριζει FTP server.(παλια με το netgear μπορουσα) 3)να μπορω να χειριζω τον NAS , αν γινεται μεσω κινητου (web server λεγεται αυτο με ddns.* τωρα τι γινεται. 1) δε ξερω ποια επιλογη υπαρχει που μπλοκαρει το Incoming traffic για ελεγχο ping.(παλιοτερα στο netgear dgn2000 , υπηρχε μια επιλογη που σε αφηνε να δεχτεις το ping - Οχι local.) 2) πηγαινω στο NAT , κανω port forwarding τις πορτες του ftp σε 192.168.1.5 (που ειναι ο NAS) και δεν μπορω να μπω εξωτερικα.απο αλλο πισι / κινητο ας πουμε που εχει ιντερνετ και οχι μεσω LAN.Μεσω LAN μπορω να μπω! 3)αυτο δε ξερω αν γινεται λογω NAS. Dlink320 εχω. 4)και εννοειται εχω ddns , το εχω σεταρει στο ρουτερ και στον ΝΑΣ , αλλα ΠΑΛΙ δε μπορω πινγκαρω η να εχω προσβαση ftp ειτε με ddns ειτε με internet ip. locally εχω προσβαση παντου. ειμαι δουλεια οποτε μπορει να μη τα εχω γραψει κατανοητα ολα.ρωτηστε με οτι θελετε και θα προσπαθησω να σας απαντησω.
inetus3r Φεβρουάριος 7, 2013 #2 Φεβρουάριος 7, 2013 Στό manual http://www.tp-link.com/Resources/document/TD-W8960N_V3_User_Guide.pdfστην σελίδα 33 (εικόνα 4-21) αναφέρει:Enable IGMP Snooping: If you select the option, please choose the IGMP Mode: Standard Mode or Blocking ΜodeΤσέκαρε και πες μας τι έχεις.Στην σελίδα 36 (εικόνα 4-25) το manual αναφέρει πως θα κάνεις βγάλεις έξω (publish) έναν Virtual Server από το εσωτερικό σου δίκτυο.Έχεις κάνει κάτι για τον FTP Server;Αν έχεις κάνει, αφού δουλεύει το DDNS πρέπει να δουλεύει η επόμενη εντολή από ένα παράθυρο εντολών (command line):telnet <DDNS διεύθυνση> 21Αν δουλεύει η εντολή, δοκίμασε να συνδεθείς με έναν FTP Client σε passive mode.
GoMaR Φεβρουάριος 7, 2013 Author #3 Φεβρουάριος 7, 2013 εχω φτιαξει virtual server.εχω βαλει την Ip του NAS 192.168.1.5 δλδ και πορτες 21 που ειναι του FTP.αν παω να συνδεθω με filezilla σε ftp://192.168.1.5 συνδεομαι.εξωτερικα δε συνδεομαι.οπως επισης ftp://dns παλι συνδεομαι.οπως επισης παλι εξωτερικα δε συνδεομαι.Το προβλημα μου λοιπον ειναι το εξωτερικο κομματι προς το ρουτερ μου.δυστηχως δε μπορω να δω τωρα τι επιλογη εχω τωρα γιατι ειμαι δουλεια.
inetus3r Φεβρουάριος 7, 2013 #4 Φεβρουάριος 7, 2013 εχω φτιαξει virtual server.εχω βαλει την Ip του NAS 192.168.1.5 δλδ και πορτες 21 που ειναι του FTP.αν παω να συνδεθω με filezilla σε ftp://192.168.1.5 συνδεομαι.εξωτερικα δε συνδεομαι.οπως επισης ftp://dns παλι συνδεομαι.οπως επισης παλι εξωτερικα δε συνδεομαι.Το προβλημα μου λοιπον ειναι το εξωτερικο κομματι προς το ρουτερ μου.δυστηχως δε μπορω να δω τωρα τι επιλογη εχω τωρα γιατι ειμαι δουλεια.Μπορείς να δοκιμάσεις την εντολή που αναφέρω παραπάνω από εκεί που είσαι;
l2phile Φεβρουάριος 7, 2013 #5 Φεβρουάριος 7, 2013 Πως τσεκάρεις να συνδεθείς εξωτερικά; Βάζεις ftp://gomar.dyndns.org (πχ) ή λες σε άλλον να δοκιμάσει;Παλιά τουλάχιστον, το πρώτο δεν γινόταν.
GoMaR Φεβρουάριος 7, 2013 Author #6 Φεβρουάριος 7, 2013 στις 4 παρα που θα ειμαι σπιτι.επισης αν μπαινει με τελνετ τι σημαινει ; το θεμα ειναι οτι οποτε δοκιμαζω να μπω απο το πισι τα βλεπει ολα κανονικα.δλδ local.μηπως συμβαινει το ιδιο και με το τελνετ; Εννοω μηπως με συνδεσει local?επισης ρωταω για να καταλαβω και πως δουλευει ολο αυτο το σκατοπραγμα[MENTION=8837]l2phile[/MENTION] : το 2ο.λεω σε αλλον να συνδεθει και δε βλεπει τπτ.ενω αν το γραψω εγω , συνδεομαι που ειμαι στο δικτυο
inetus3r Φεβρουάριος 7, 2013 #7 Φεβρουάριος 7, 2013 στις 4 παρα που θα ειμαι σπιτι.επισης αν μπαινει με τελνετ τι σημαινει ; το θεμα ειναι οτι οποτε δοκιμαζω να μπω απο το πισι τα βλεπει ολα κανονικα.δλδ local.μηπως συμβαινει το ιδιο και με το τελνετ; Εννοω μηπως με συνδεσει local? επισης ρωταω για να καταλαβω και πως δουλευει ολο αυτο το σκατοπραγμα Δοκίμασε το "telnet gomar.dyndns.org 21" για αρχή, ώστε να επιβεβαιώσεις ότι: - το router προωθεί τα πακέτα στο NAS, και - το NAS απαντάει στην πόρτα 21 Άμα πας σπίτι, πρέπει να βρεις κάποιον απ' έξω να δοκιμάσει
GoMaR Φεβρουάριος 7, 2013 Author #8 Φεβρουάριος 7, 2013 και ρωταω τωρα σαν ασχετος.ποιος ο λογος του τελνετ και οχι ενα απλο ftp client ας πουμε ;γτ με ftp client η απο browser με συνδεει κανονικα(εσωτερικα) ειτε με ip , ειτε με dns.δλδ εσωτερικα με βλεπει.εξωτερικα καθολου!
YDinopoulos Φεβρουάριος 7, 2013 #9 Φεβρουάριος 7, 2013 otenet εχεις ?αν ναι, πηγαινε εδω, κανε login και βγαλε οποιαδηποτε προστασια εχεις...https://ps.otenet.gr/active/ServiceActivation/csLoginAuthentication.jsp
inetus3r Φεβρουάριος 7, 2013 #10 Φεβρουάριος 7, 2013 και ρωταω τωρα σαν ασχετος.ποιος ο λογος του τελνετ και οχι ενα απλο ftp client ας πουμε ;γτ με ftp client η απο browser με συνδεει κανονικα(εσωτερικα) ειτε με ip , ειτε με dns.δλδ εσωτερικα με βλεπει.εξωτερικα καθολου!Το πρωτόκολλο FPT χρησιμοποιεί δύο πόρτες επικοινωνίας, την 21 (control or command port) και την 20 (data port).Δέχεται εντολές στην πόρτα 21 και δεδομένα στην πόρτα 20.Αυτή η υλοποίηση, γνωστή και σαν active mode, δημιούργησε προβλήματα σύνδεσης,με την εξέλιξη των δικτύων και των πολιτικών ασφαλείας τους.Σε επόμενο revision του πρωτοκόλλου, δημιουργήθηκε μια άλλη υλοποίηση,γνωστή σαν passive mode, όπου όλη η επικοινωνία γίνεται στην πόρτα 21 (του server).Αν λοιπόν καταφέρεις και μιλήσεις στην πόρτα 21 του server, εκεί δηλαδή που δέχεται εντολές,χρησιμοποιώντας την εφαρμογή telnet, επιβεβαιώνεις ότι ο server σου είναι προσβάσιμος και από το Internet.Μετά συνδέεσαι με ένα FTP client και το ρυθμίζεις κατάλληλα (active mode ή passive mode).Αν δεν καταφέρεις να μιλήσεις, τότε το ψάχνεις από την πλευρά του router (και του provider κάποιες φορές),με δεδομένο ότι ο FTP Server δουλεύει στο εσωτερικό σου δίκτυο.Μην ξεχάσω ότι, και ο FTP Server μπορεί να είναι ρυθμισμένος να ακούει σε συγκεκριμένα δίκτυο,όπως το εσωτερικότου δίκτυο.http://slacksite.com/other/ftp.html
GeorgeVasil Φεβρουάριος 7, 2013 #11 Φεβρουάριος 7, 2013 Δοκιμασες με καρφωτη IP αν παιζει απο εξω? Πχ 83.21.ΧΧΧ.ΧΧΧ:21?
GoMaR Φεβρουάριος 7, 2013 Author #12 Φεβρουάριος 7, 2013 otenet εχεις ?αν ναι, πηγαινε εδω, κανε login και βγαλε οποιαδηποτε προστασια εχεις...https://ps.otenet.gr/active/ServiceActivation/csLoginAuthentication.jspCONN-X Secure 1 Service is activeκατι το οποιο δε μπορω να αλλαξω...[MENTION=1392]GeorgeVasil[/MENTION] , οχι δε συνδεεται
YDinopoulos Φεβρουάριος 7, 2013 #13 Φεβρουάριος 7, 2013 [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION]Κανε κλικ στην "ΑΛΛΑΓΗ" στην πανω σειρα "OTENET OnDSL HOME χχ ΑΟΡΙΣΤΟΥ"Μετα στο "Πατήστε εδώ για να αλλάξετε τον βαθμό προστασίας σας" κλικ στο "ΑΛΛΑΓΗ" παλιΜετα επιλεγεις "ΟΧΙ" και ¨ΕΠΙΒΑΙΒΕΩΣΗ"Ολα αυτα γιατι απο default η ΟΤΕ κλεινει πααααααααρα πολλες πορτες.
GoMaR Φεβρουάριος 7, 2013 Author #14 Φεβρουάριος 7, 2013 ναι εχεις δικιο.ειμαι δουλεια και δε το πηρα πρεφα.το θεμα ειναι οτι το αλλαξα..το εχει σαν οχι. αλλα εξακολουθει να το λεει σαν active στο κεντρικο.Θελει καποια ωρα ; Δυστηχως , δεν εχω τον χρονο να διαβασω αν το λεει καπου
YDinopoulos Φεβρουάριος 7, 2013 #15 Φεβρουάριος 7, 2013 Αν ήταν αυτό το πρόβλημα, θα είχε επιλυθεί... Μήπως άλλαξε η εξωτερική σου ΙΡ και δεν το πήρε χαμπάρι ο DDNS Provider σου ?
GoMaR Φεβρουάριος 7, 2013 Author #16 Φεβρουάριος 7, 2013 Αν ήταν αυτό το πρόβλημα, θα είχε επιλυθεί...Μήπως άλλαξε η εξωτερική σου ΙΡ και δεν το πήρε χαμπάρι ο DDNS Provider σου ? δε καταλαβες...η εξτρα προστασια ηταν "ΝΑΙ" και το εκανα ΟΧΙ. θα το κοιταξω το απογευμα.Το δοκιμαζω απο το κινητο κιολας με κοσμοτε συνδεση.Η καποιον φιλο
YDinopoulos Φεβρουάριος 7, 2013 #17 Φεβρουάριος 7, 2013 Ναι βρε, το καταλάβα. Απλά λέω οτι ΑΝ ήταν αυτό το πρόβλημα, θα λυνοταν αμέσως με την αλλαγή, μιας και οι ρυθμίσεις "πιάνουν" αμέσως.
GoMaR Φεβρουάριος 7, 2013 Author #18 Φεβρουάριος 7, 2013 εγω το αλλαξα ενω ειμαι δουλεια..σε μια ωριτσα θα γινει το τεστ
GoMaR Φεβρουάριος 7, 2013 Author #19 Φεβρουάριος 7, 2013 αρχιζω και τσαντιζομαι και τελος θα παω να παρω αλλο ρουτερ.Μπουρδελο τπλινκΔε καταφερα τπτ..αναλυτικα το απογευμα ομως τι και πως..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.