Jump to content

Παγομένο νερό και 4g

JiMk

Recommended Posts

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Ο ξηρός πάγος είναι διοξείδιο του άνθρακα CO2 , σε στερεή κατάσταση .Αναγκαστικά λόγω οτυ σημείου τήξης , ειναι ΚΑΙ παγωμένο συμφωνα με τις σηνήθεις θερμοκρασίες περιβάλλοντος για εμάς .

Ο ξηρός πάγος δεν ΕΞΑΤΜΙΖΕΤΑΙ , Αλλά ΕΞΑΧΝΩΝΕΤΑΙ .Η διαφορα είναι οτι στην εξάτμιση απο στερεό για παράδειγμα πάμε σε υγρό και μετά σε αέριο , ενώ στην εξάχνωση [πάμε απο στερεό ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ σε αέριο .

Με λίγα λόγια βλέπεις ενα κομμάτι πάγου να βγάζει καπνούς

Ο ξηρός πάγος κάνει δουλειά καλή , αλλά πρέπει να γεμίζεις συνέχεια το δοχείο πρώτον (οχι με γυμνα χέρια εννοείται ) , επιπλέον τελέιώνει , και τρίτον που θα βρέις ξηρό πάγο? Εδώ δεν είναι Αμερική...(καλίτερα)

Α με την ευκαιρία , αν βάλεις ξηρό πάγο σε μπουκάλι coca-cola (μεγαλο) και ριξεις λίγο νερο και το κλείσεις γίνεται βόμβα και σκαει .(τωρα αυτό τι χρειαζόταν????)

Μην αποπαίρνουμε τις καλές ιδέες του φίλου μας .Απο το ναναι με αέρα καλά κάνει και βάζει ψυγειάκι , καλά θα δουλέψει. Ασε που στο μέλλον θα διαλύσεικαι το ψυγείο και θα ενσωματώσει τα υλικά του απευθείας στο πισι . (με peltier θα δουλεύει λογικά)

Ολες οι ιδέες καλές είναι αρκεί να έχουν αποτέλεσμα

Συγγνώμη κιολας αλλά πειράματα με τον ξηρό πάγο εχω δεί απο το 1995 (οχι σε πισι) και ξέρω οτι στην αμερική τον πουλάνε οπου θές

οπότε πιστευω οτι ο σχολιασμός μου ήταν λογικός

Δεν φαντάζομαι να παει κανένας στο χρωματοποωλείο της γειτονιάς του και να πάρει CO2...

Κρίνω οτι ο ξηρός πάγος εχει μόνο εργαστηριακή εφαρμογή , είναι για ενα πείραμα , θέλει να εχεις τα ματια σου 14 .Δεν μπορείς να κάθεσαι στο πισι σου και να παιζεις παιχνίδια ή να κανεις οτιδήποτε και να εχεις και τον νού σου στον πάγο .

Εκτος απο τα παραπάνω τι θα κάνεις με τους ατμούς?

Τον βάζεις σε ένα δοχείο και αυτός όσο εξαχνώνεται τόσο ρίχνει την θερμοκρασία . Ομως πρέπει να κοιτάς το δοχείο πότε τελειώνει ο πάγος .Ο ξηρός πάγος είναι σε μορφή κολώνας μεγάλης (σαν τον πάγο που ε΄'ιχαν στην παλιά αθήνα ,παγοκολώνα που λέμε) και πρέπει να τον σπάσεις σε κομμάτια .

Οπως και νάχει για κάποιον που θέλει να κάνει μια μέτρηση με πολύ χαμηλή θερμοκρασία , τότε συνιστάται ελεύθερα

Αντε , σας βλέπω να αρχίσετε τις μετρήσεις με ξηρό πάγο

Τελοςπάντων αυτά για τον ξηρό πάγο :devil:

ριξε μια ματια σε αυτο το thread και θα καταλαβεις οτι σε αυτο το φορουμ που μπηκες τα περισσοτερα ατομα που γραφουν εχουν εγκεφαλικο προβλημα.... http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=3846&perpage=30&pagenumber=1

Φιλε μου unseen , στο ορκίζομαι οτι δεν είχα δει τη δημοσιευσή σου

Οτι εγραψα είναι απο μελέτη δική μου περι χημείας για εκρηκτικά και ψάξιμο εδώ και πολύ καιρό στο internet για ψύξη .

Δεν ήξερα οτι εχεις ασχοληθεί με το θέμα

Ουσιαστικά τα ίδια πράγματα ακριβώς λέγαμε

Τελικά εβγαλες οδηγό?

Υ.Γ τις κολήσεις τις κάνεισ μόνος σου ή τις κανεις σε μαγαζί?

Εγώ ήδη δουλεύω με ηλεκτροσυγκόληση ,προπάνιο και σε λίγο καιρό παω σε φορητό οξυγόνο

Θα ήθελά κάποιο λινκ ή διευθυνση για υλικά (γιαλιστικά , μπλοκ , χαλκός)

Αν δεν εχεις κάνει ακόμα το project για υγρό άζωτο σε ενημερώνω οτι ήδη ψάχνω και εγώ .

Ψαχνω και για νίτρο, τοχεις δουλέψει καθόλου ?

Γενικά οτι πιο ακραίο το δουλεύω και εγώ , ελπίζω να συνεργαστούμε

(το πρότζεκτ σου παρα πολύ καλό , εγώ δεν το έκανα τελικά γιατι ξέμεινα απο υπολογιστή...)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.