Jump to content

Επιλογη καρτας γραφικων για P4 1C

MaZzzZ

Recommended Posts

Γεια σας παιδια.

Θελω να παρω μια καρτα γραφικων σαν μια μικρη αναβαθμιση.

Εχω Pentium 4 και ειναι 1 Core.

Εχω αυτην την στιγμη Nvidia GeForce 8600 GT.

Θελω να αναβθμισω την καρτα γραφικων για να μπορω να παιξω λιγο πιο ανετα τα παιχνιδια που παιζω.

Δεν παιζω ποιος ξερει τι.

Ποιο πολυ με ενδιαφερει για το Diablo 3.

Με την καρτα γραφικων που εχω παιζει αλλα κολαει και τα FPS πεφτουνε πολυ χαμηλα.

Θα ηθελα να μου πρωτεινετε μια καλυτερη καρτα γραφικων απο αυτην που εχω.

Αλλα να την αντεχει ο CPU μου.

Και Nvidia εννοειται.

Ποια να παρω?

GT παλι? GTS η GTX?

Μιλαω για καποια μικρη για να μην εχω προβλημα με τον CPU.

Ευχαριστω.

Εχω Windows 7 περασμενα πανω.

Η RAM που εχει ειναι μια 2GB και μια 512MB.

Σκεφτομουνα να παρω αλλη μια 2αρα μιας και παει μεχρι 4GB.

Εδω φωτογραφια με τα χαρακτηριστικα του PC μου.

http://valid.canardpc.com/2681837

Τι ακριβως εννοεις οτι η 8600 ειναι αρκετα δυνατη?

Την σηκωνει ο CPU μου αυτην.

Α και κατι ασχετο, εδω γραφει οτι εχει 1 CPU και 2 Threads.

Τι ακριβως ειναι τα 2 Threads?

Και κατι ακομα.

Μιας και δεν γνωριζω.

Ποια η διαφορα στις RAM οταν λεμε, Dual, Triple, Quad channel?

Εμενα εχει 2 θυρες για RAM και γραφει max 4GB.

Βαζω οτι ναναι η πρεπει να ειναι Dual channel?

Νηματα ειναι τωρα τι να σου πω ... its a long story :p

Το θεμα ειναι οτι ο επεξεργαστής ειναι αρκετα παλιός τεχνολογικα ( εχει 10ετια) και αργος για τετοια καρτα γραφικων (και να φανταστείς οτι η 8600 ειναι ήδη γενικα αργη καρτα,ωστόσο d3 παιζει με medium ρυθμίσεις με ενα 2πυρινο επιπεδου core 2duo :Ρ).

Καλυτερα μαζεψε λεφτα να κανεις αναβαθμιση, δεν αξιζει να δωσεις το παραμικρο για αυτο το πισι για παιχνιδια

Ναι ξερω ειναι αρκετα παλιος.

Αλλα δυστιχως δεν παιζουνε πολλα χρηματα.

Κοιταξα για I7 και βγαινει ετσι οπως τον θελω στα 1.200-1.500 ευρω.

Μετα κοιταξα για Ι5 εκει βγαινει στα 800-1.000 ευρω.

Για I3 στα 500-700 ευρω.

Μετα εψαξα για Core 2 Duo δεν μπορω να βρω δεν κυκλοφορουνε αλλο.

Για Core 2 Quad το ιδιο και αυτοι δεν βγαινουνε.

Ε ενταξει ζαλαδα, δεν ξερω τι να παρω.

Ηθελα κατι καλο να μου μεινει αλλα 10 χρονια οπως αυτο οπως λεμε.

Αλλα λεφτα μπα δεν υπαρχουνε τοσο ευκολα πλεον.

Δηλαδη δεν αξιζει να του βαλω μια 2αρα RAM απο πανω και μια λιγο καλυτερη καρτα γραφικων?

Δεν παιζει να σηκωνει καμια?

Δεν το θελω ποιος ξερει τι, μονο για Diablo 3, ηδη παιζει αλλα οπως ειπα καπου καπου κολαει και τα FPS πεφτουνε υπερβολικα.

Τωρα να δωσω λεφτα για ενα απλο PC μονο και μονο για ενα παιχνιδι δεν μου δινοντε.

Να δωσω λεφτα για ενα καλο PC να μου μεινει χρονια παλι δεν μου δινοντε.

Τι να πω, δηλαδη δεν μπορω να κανω τιποτα αυτο ειναι δηλαδη σιγουρο?

Αμα παρεις επεξεργαστη core2 (αντε κανα pentiumD ) (σε ολες τις περιπτωσεις μιλαμε παντα για μεταχειρισμενα κομματια ) (με 80-100 παιρνεις 4πυρηνο phenom -μητρικη και καμια μνημουλα αμα ψαξεις και μπορεις καντο) αλλα δε σου κανουν λογο μητρικης.

Η λογικη παντως να παιζει σε 10 χρονια ειναι λαθος.[το λογο τον βλεπεις με τα ιδια σου τα ματια, αν και οι σημερινοί επεξεργαστές ειναι τρελα δυνατοί]

Δε ξερω τι κοιτάς και σου βγαινει 1000+ , με 500 μη σου πω φτιάχνεις πολυ καλο συστημα.(παρε μια ιδεα απο το στικι θεμα στην ενοτητα τι-που-ποσο)

Δεν αξιζει να κανεις κατι γιαυτο ,αντε καμια μνημη να βρεις με 10 ευρω αλλα δε θα βγει τιποτα για αυτο που θελεις να κανεις.

Παιδια θα ηθελα να ρωτισω 2 πραγματάκια....η asus geforce gt 610 1gb είναι καλή;;;και ποια παιχνιδια παιζει..ευχαριστωω..

ειναι καρτα για γραφειο,ΔΕΝ ειναι για παιχνιδια !! μπορεισ φυσικα να παιξεισ παιχνιδια του facebook..

Καταλαβα.

Πηγα και σε ενα μαγαζι να ρωτησω για νεα καρτα γραφικων.

Και μολις τους ειπα ποια εχω και το CPU εχω μου ειπανε δεν φταει η καρτα γραφικων.

Αλλα φταει ο CPU, η καρτα γραφικων που εχω ειναι καλη για τον CPU και για αυτο ζοριζεται.

Οποτε ουτε καν για μεγαλυτερη, δεν θα δω διαφορα.

Αυτο για το 1.000-1.500 ευρω που εψαζα ητανε για I7.

Το καταστημα που πηγα και τα ειπα αυτα μου ειπε να παρω AMD αντι για I7.

Δεν ξερω αλλα ποτε δεν ημουνα υπερ του AMD.

Αλλα με τις τιμες που μου ειπε ο τυπος εμεινα.

Μου προτεινε τα παρακατω.

AMD CPU A10 5800k Black Edition FM2 4 Cores.

Με ενσωματωμενη καρτα γραφικων Radeon 7660D 1GB

Τι ειναι αυτο παλι? CPU με καρτα γραφικων? Πρωτη φορα βλεπω κατι τετοιο.

Τον ρωτησα αν αξιζει CPU μαιζ με καρτα γραφικων και μου ειπε πως αυτη η καρτα γραφικων που εχει πανω ειναι ισαξια σχεδον με μια Nvidia GTX 640 η 650 δεν θυμαμαι ακριβως.

Και απο οσο βλεπω στο ιντερνετ μαλλον ειναι 4 Cores, τωρα αυτος γιατι μου ειπε 6 Cores δεν ξερω.

Και μητρικη καρτα, Asrock Atx Fm2/Amd-A75 hd-g 4ddr3.

Και μην τα πολυ λεω με 8gb ram, αντι 4gb, εγω την ανεβασα, με σκληρο κτλπ κτλπ.

Αυτα τα βλεπω απο την εκτυπωση που μου εκανε, γιατι του ειπα να μου τα βγαλει.

Αλλα γιατι θυμαμαι πως μου ειπε 6 Cores αντι για 4 Cores?

Τωρα δεν ξερω αν εκανε λαθος αυτο η κανει λαθος η εκτυπωση που μου εδωσε.

Τιμη στα 550 Ευρω περιπου.

Αξιζει να παρω AMD? Και αξιζει να παρω τον συγκεκριμενο?

Η καλυτερα να παω παλι σε Intel και Gigabyte και Nvidia?

Α10 πολυ καλη η υλοποιηση.....4πυρινος με ενσωματομενη καρτα!!! Σκετος πυργος μπορεις να βγαλεις απο 450-550 ευρος, και εισαι καλυμενος 4 χρονακια σιγουρα!4 pc εχω φτιαξει για φιλους με αυτο το cpu!!!!

post-7941-1416077043,2701_thumb.jpg

Δηλαδη αξιζει να παρω ενα τετοιο?

Γιατι πραγματι ειναι πολυ οικονομικος.

Αλλα αξιζει?

Γιατι ποτε μου δεν ημουνα υπερ των AMD για αυτο ρωταω γιατι δεν γνωριζω.

γνωμη μου μεγα λαθος να βαλεις ssd σε μηχανημα που δεν εχει καρτα γραφικων (συστημα που προοριζεται για παιχνιδια).Ζητησες καλα fps.Βεβαια δεν ξερω αν παιζει ικανοποιητικα diablo η καρτα του επεξεργαστη αλλα και να παιζει θα χρειαζεσαι μια decent gpu για τα αλλα παιχνιδια.Εξω ο SSD,και βαζεις 650ti(not sure αμα κανει bottleneck) και υστερα μαζευεις λεφτα και βαζεις και εναν δισκο.Αν υπαρχει μεγαλη στενοτητα δες και στις αγγελιες μπορεις να βρεις κατι αρκετα φθηνο.

Y.Γ και με 600~ ευρω κανεις συστημα διαμαντακι

Για SSD δεν το πολυ σκεφτομουνα και εγω.

Μου φαινεται αδικα λεφτα για ενα PC για παιχνιδια πιο πολυ.

Να τον βαλω να ανοιγει πιο γρηγορα ο υπολογιστης? Δεν μου ειναι τοσο απαραιτητο.

Δηλαδη θελεις να πεις πως η καρτα γραφικων που εχει πανω ο επεξεργαστης αυτος την Radeon HD 7660D δεν ειναι τοσο καλη για παιχνιδια? Diablo ειναι το μονο σιγουρο οτι θα παιζει, αλλα γενικα για παιχνιδια δεν αξιζει?

Οταν λες 650 Ti που ειπες εννοεις GTX Nvidia 650?

Απο οτι βλεπω οι τιμες σε αυτες ειναι πανω κατω στα 150 ευρω.

Μετα η σειρα 660 GTX παει πολυ κορυφη στις τιμες.

Ποια ομως αξιζει απο τις 650 GTX?

Οσο αφορα RAM.

Kingston? OCZ? G Skill?

Ποια και γιατι?

Και απο οτι βλεπω στις RAM ιδιας μαρκας υπαρχουνε πολλες διαφορετικες και μικρη διαφορα στις τιμες, δεν μπορω να κταλαβω τι αλλαζει, μονο το χρωμα μου φαινεται σε μερικες.

Και οσο αφορα για την Μητρικη?

Asus? Asrock?

Ποια απο τις δυο?

Asrock Atx Fm2/Amd-A75 hd-g 4ddr3

Η αυτη εδω?

ASUS F2A85-M LE RETAIL

Και οι δυο εχονυνε SATA 3, USB 3, DDR 3.

Ποια απο τις δυο ειναι καλυτερη ομως?

Και γενικα ξανα κανω την μεγαλη μου ερωτηση.

Αξιζει ο AMD?

Η θα τον παρω και μετα θα λεω γιατι πηρα I7?

Προτεινα να βγαλεις τον ssd για να βαλεις μια καλη καρτα γραφικων.Παιχνιδια παιζω και εγω.Πρωτα πρεπει να εχεις τα ικανοποιητικα FPS,και μετα αν υπαρχει περιθωριο κοιτας και για SSD.Τωρα ισως σου ξενιζει,αλλα υστερα θα θες εναν.

Δεν γνωριζω αν ειναι τοσο καλη,αλλα και παλι ποσο ικανοποιητικο μπορει να ειναι το gameplay με μια onboard καρτα?Να μην αναφερω πως ισως σου κεντρισει το ενδιαφερον καποιο αλλο παιχνιδι με ποιο απαιτητικα specs.Εκει τι θα κανεις?Ωστοσο δεν γνωριζω αν θα υπαρχει προβλημα μεταξυ επεξεργαστη και της καρτας οπως ειπα και πιο πριν (bottleneck)

Μνημες κοιτας ενα 2χ4 στα 1600,ειναι υπερ αρκετα.

Τωρα οσον αφορα τις μητρικες,κοιτας μια οπως ειπες με usb3,sata3 κλπ.

Εφοσον εχεις στενο budget κοιτας εναν ικανοποιητικο amd επεξεργαστη και κοιτας μια καλη καρτα.

Ο AMD Α10 που εβαλα παει αναγκαστικα με την καρτα γραφικων η μπορω να βρω τον ιδιο επεξεργαστη ιδια Cores ιδιες ταχυτητες κτλπ χωρις την καρτα γραφικων πανω σε καλυτερη τιμη?

Η δεν παιζει κατι τετοιο και παει πακετο?

Καποιος μου ειχε πει πως αν βαλω αλλη καρτα γραφικων απο πανω μπορω να την κανω κατι τυπου SLI με αυτην του επεξεργαστη αρκει να την υποστηριζει.

Αληθευει αυτο η μπα? Γιατι μου ακουγεται καπως.

Αυτο που λες αν υπαρχει προβλημα επεξεργαστη με καρτα γραφικων τι ακριβως εννοεις?

Και αν οι μνημες RAM ειναι πανω απο 1600 δεν ειναι ακομα καλυτερα?

Πχ αυτες εδω G.SKILL F3-14900CL9D-8GBSR 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-14900 1866MHZ SNIPER SERIES DUAL CHANNEL KIT

http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.552263

Αυτο το Dual channel Triple channel και Quad channel δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως σημασια παιζει.

Δεν νομιζω να μπορεις να βρεις τον ιδιο επεξεργαστη χωρις την onboard

Το 2ο που ειπες επισης δεν νομιζω να γινεται ουτε.

Το bottleneck που ειπα πριν ειναι οταν για παραδειγμα εχεις μια πολυ καλη καρτα αρκετα καλη και εναν παλιο η αργο επεξεργαστη και δεν συμβαδιζουν.Ο επεξεργαστης προσπαθει και τρεχει για να συμβαδισει με την καρτα και δεν παιρνεις το 100% των δυνατοτητων του και vice versa

Quad channel : Που σημαινει οτι στο quad channel η ταχυτητα επικοινωνιας μεταξυ του ram controller και της μνημης ειναι χ4. π.χ 1 κιτακι των 4 dimm px 4x2 8GB

DUAL : same αλλα ειναι χ2 εδω. πχ.: 1 κιτακι των 2 διμ 2x4 η 2x1 η 2x2

Διαφορες με 1600 η 1866 δεν θα δεις.Τουλαχιστον με το ματι φυσικα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.