Jump to content

αντικατάσταση οθόνης

serpico75

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους !

post-11744-1416077036,1065_thumb.jpg

post-11744-1416077038,5919_thumb.jpg

post-11744-1416077038,6449_thumb.jpg

post-11744-1416077038,6635_thumb.jpg

Ένα ποδαράκι πάτησε ελαφριά (ευτυχώς ελαφριά) την οθόνη του laptop (κλειστή η οθόνη-καπάκι), και, όταν ανοίγει, βλέπετε τί δείχνει...

Μία απλή αντικατάσταση LCD display και θα είναι όλα ok. Έτσι, τουλάχιστον, σκέφτηκα. Ή μπορεί να παίζει και κάτι άλλο ρόλο; Θα φανεί στην πορεία καί από τη δική σας βοήθεια.

p.s. Συνδέοντας με VGA cable το laptop σε desktop monitor, λειτουργεί κανονικά.

Για να δούμε κατά πόσο ήταν λάθος που αγόρασα άλλη οθόνη. Η αντικατάσταση είναι πολύ απλή.

Πήρα αυτή εδώ από eBay.

Η δική μου (σπασμένη) στην ετικέτα στο πίσω μέρος έγραφε N156B6-L0B Rev.C1. Οπότε και διάλεξα αυτή.

Έχω όμως δύο προβλήματα, που το ένα απορρίπτει το άλλο σαν πρόβλημα. Σας μπέρδεψα λίγο; Πάμε να τα ξεδιαλύνουμε...

πρόβλημα α.

Η οθόνη που μου έστειλε ο seller απ' το eBay έχει στην ετικέτα τους εξής κωδικούς:

B156XTN02

P/N 0A66662

FRU 04W3342

Υπάρχει και ο σηματνικότερος κωδικός, χαραγμένος στο πλαστικό της οθόνης, και όχι στην ετικέτα (γι' αυτό τον θεωρώ σημαντικότερο) ο εξής:

B156XTN02V02 M2

Μία τέτοια οθόνη (B156XTN02V02 M2) μπορείτε να δείτε εδώ.

Στο ίδιο site, όμως, υπάρχει και η original σπασμένη εδώ.

Γιατί να μη μου στείλει ο πωλητής την καινούρια οθόνη να είναι ίδια με τη δεύτερη, αλλά με την πρώτη; Μήπως από αυτές τις δύο οθόνες μόνον η πρώτη κάνει για το δικό μου laptop??? Λέω εγώ τώρα...

Ο πωλητής λέει ότι η οθόνη που μου έστειλε είναι συμβατή με τη δική μου οθόνη.

Εδώ είναι ο δικός μου ισχυρισμός. Ως προς τους κωδικούς. Ίσως επειδή δεν είναι ίδιοι στις ετικέτες, να έχω το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι, συνδέω την καινούρια οθόνη και δε βλέπω σχεδόν τίποτα. Το laptop και τα Windows φορτώνουν, τρέχουν όλα κανονικά, και φτάνω στο σημείο που ζητάει κωδικό. Σε όλ' αυτά, η οθόνη είναι σχεδόν μαύρη. Χρειάζεται να κολλήσω, σχεδόν, τη μύτη μου στην οθόνη για να δω κάτι να κινείται. Και μάλιστα, πρέπει να έχω και φακό. Και υπό συγκεκριμένη γωνία στραμμένο, για να καταφέρω να δω κάτι.

Πάμε να δούμε όμως και το δεύτερο πρόβλημα, που δίνει (για μένα, τουλάχιστον) δίκιο στον πωλητή, και αναιρεί το πρώτο.

πρόβλημα β.

Ο πωλητής, λέγοντάς του για το πρόβλημα με την πολύ σκοτεινή οθόνη, μου είπε να κάνω το εξής:να συνδέσω την παλιά οθόνη στο laptop, έστω και cracked, και τουλάχιστον μία από τις δύο πρέπει να δείξει σωστή εικόνα. Εγώ του απόντησα:

-πρώτον, πώς είναι δυνατόν η σπασμένη να δείξει σωστή εικόνα και

-δεύτερον, δεν του είπα ότι η δική του δε δείχνει σωστή εικόνα. Η εικόνα της είναι τέλεια, απλά είναι εξαιρετικά σκοτεινή. Του είπα, επίσης, ότι, εννοείται πως έχω ρυθμίσει απ' το πληκτρολόγιο το brightness της οθόνης στο max, και πως αυτή η σκοτεινιά γίνεται με το brightness στο maximum.

Τώρα... Γιατί δίνω δίκιο στον πωλητή, και με αυτό απορρίπτεται ο συλλογισμός μου στο πρόβλημα α.

Έκανα ό,τι λέει ο πωλητής, για να δω αν η πρώτη οθόνη δείχνει τις εικόνες στην αρχή του post. Είχε δίκιο. Οι εικόνες που έχω ανεβάσει δε φαίνονται. Η οθόνη είναι τελείως μαύρη. Το μόνο που φαίνεται (κάπως) είναι εκεί που χωρίζεται κάθετα η οθόνη στα δύο. Βλέπετε. Στις τρεις πρώτες δικές μου φωτογραφίες το 1/3 της οθόνης (από αριστερά) είναι αυτό το κάπως γκρι, και το υπόλοιπο είναι αυτό το σπάσιμο. Αυτός ο χωριμός της οθόνης φαίνεται μόνο σε μαύρη απόχρωση, και πάλι αν κολλήσεις τη μύτη σου στην οθόνη.

Εμένα πάει το μυαλό μου στο καλώδιο που συνδέει την οθόνη με το laptop. Μήπως, εκεί, αποσύνδεση και σύνδεση κάποιο κόλπο έχει, κάτι δεν κάνω σωστά, και έχω αυτό το αποτέλεσμα.

Όταν, πάντως, συνδέω κάθε οθόνη, κουμπώνοντας το καλώδιο το συνδέω έτσι ώστε να ακούγεται (και φυσικά να αισθάνομαι στα δάχτυλά μου) το κλείδωμα που πρέπει να έχει το καλώδιο.

Έχω μπερδευτεί. Από τη μία ο κωδικός στην οθόνη του δεν έχει καμία σχέση με της δικης μου, και από την άλλη, συνδέοντας και πάλι την παλιά σπασμένη οθόνη, δεν έχω το παλιό αποτέλεσμα. Έχουμε καί οι δύο δίκιο. Το ένα πρόβλημα απορρίπτει το άλλο..

Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Έδωσα €60,00, και, όπως όλοι ξέρουμε, δεν είναι καιρός να πετάμε λεφτά !

Η απάντηση του πωλητή:

Could you connect the old screen and check if there is backlight coming as these are LED screens, and it is very often when LED screen gets cracked it also blows fuse on the motherboard. Fact that external screen is working has completely nothing to do with internal backlight as external one has its OWN backlight powered not from laptop but from power supply connected to external monitor. There is of course slight chance that our screen is faulty or incompatible but it is unlikely.

Σκέφτηκα κάτι ακόμα που μας οδηγεί προς το συμπέρασμα. Έχει σχέση με αυτό που σκέφτομαι, και μου κάνει εντύπωση:γιατί, όταν ξανασυνδέω την χαλασμένη οθόνη, δεν ξαναβγάζει τις εικόνες που έχω ανεβάσει.

Αν πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή του post, το γεγονός ότι οι εικόνες δείχνουν μία φωτιζόμενη οθόνη (έστω και cracked οθόνη) αποδεικνύει δύο πράγματα:

α. Βγάζει εκτός το συλλογισμό του πωλητή, ότι έχει πρόβλημα η μητρική, και

β. Ότι έχει πρόβλημα η καλωδιοταινία. Ή τουλάχιστον δεν είχε στην αρχή. Αν απ' την αρχή είχε πρόβλημα η καλωδιοταινία, δε θα έβγαζα φωτογραφία τη σπασμένη οθόνη έτσι φωτισμένη. Οπότε, οι φωτογραφίες στην αρχή του post δε θα υπήρχαν.

Άρα, ένα ακόμη συμπέρασμα (τουλάχιστον για μένα):

-μητρική ok (βγαίνει εκτός ο πωλητής μ' αυτά που λέει για την ώρα)

-η καλωδιοταινία αρχικά ήταν εντάξει. Άρα, εδώ έχουμε δύο υποπεριπτώσεις που αφορούν στην καλωδιοταινία:

α. Ή σύνδεση/αποσύνδεση του καλωδίου προξένησα εγώ κάποια βλάβη στην καλωδιοταινία

β. Ή κάποια λεπτομέρεια στο κούμπωμα υπάρχει που δεν κάνω σωστά και δεν έχω φως στις οθόνες.

Οπότε, αν ισχύει το β. η οθόνη του πωλητή μπορεί να είναι ok και συμβατή. Δεν αποκλείεται, βέβαια, και το γεγονός χαλασμένη & ασύμβατη. Το βρίσκω, όμως, και γω πολύ μικρό, διότι, τώρα, δεν ανάβει και η πρώτη/πατημένη/χαλασμένη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.