Jump to content

Προβλημα με z77m-deh

Slevinakos

Recommended Posts

gpu: ati radeon 7850hd + onboard graphics hd2500

cpu: intel 3570

moba: gigabyte z77m-deh

psu : coolermaster 700W

Ειμαι καινουργιος στο forum και θα ηθελα την βοηθεια σας.

Εχω το γνωστο θεμα με την μητρικη και την καρτα γραφικων. Oπως διαβασα και αλλου απλα πρεπει να κανω disable την integrated απο τα bios και στο primary display adapter να βαλω peg (pcix16). Στο restart ομως οταν η intergrated ειναι disabled δν βλεπω τπτ σε καμια θυρα, ουτε στην on board ουτε στην καρτα γραφικων. Αν αλλαξω μονο το primary display adapter απο auto σε peg και κανω save quit τοτε απο μονο του αλλαζει παλι σε auto (οποτε δεν ειναι θεμα μπαταριας της μητρικης δλδ οι ρυθμισεις σωζονται). Το παραξενο της ολης υποθεσης ειναι οτι ανα διαστηματα η μητρικη μου βλεπει την καρτα γραφικων και καμια φορα συχρονως βγαζει προβλημα η καρτα δικτυου. Αυτη τη στιγμη τυχαινει να λειτουργουν ολα οκ και η καρτα γραφικων και η δικτυου αλλα μετα απο 1-2 μερες παλι δεν θα αναγνωριζει την καρτα γραφικων παλι.

Η αναγνωριση της καρτας γραφικων απο το pc γινεται εντελως τυχαια, μπορει να συμβει και ενω βρισκομαι εντος windows πχ. να μου κλεισει η κ δικτυου και να κτλβω οτι ειδε την καρτα γραφικων, να κανω restart, να κλεισω/ανοιξω το network adapter και ολα κομπλε.

Συγγνωμη αν σας μπερδεψα με την διατυπωση μου αλλα η απογοητευση μου, σχετικα με την μητρικη, ειναι μεγαλη κ πραγματικα δεν ξερω τι συμβαινει. Ολα τα υπολοιπα στο pc δουλευουν ρολοι

Ευχαριστω προκαταβολικα

plz help!:sick:

Μάλλον με bios update που λέει και το παλικάρι απο πάνω θα φτιάξει.

Αλλά γιατί να κάνεις την onboard disabled; Ασε το init display first [pcie 16x] ή πώς λέγεται, και άσε το Onboard VGA always on. Απλά να φροντίσεις την οθόνη να την έχεις στην 7850 και όχι στην μητρική. Έτσι, θα έχεις και την βλακεία της intel άμα κάνεις encode καμιά ταινία (εφ'όσον βάλεις το virtu).

Οχι δεν εχω κανει ακομα update αλλα αν αλλαξω απλα το primary display adapter σε peg η οτιδηποτε αλλο το γυρναει απο μονο του στο auto μετα το save n quit ενω οι υπολοιπες τυχον ρυθμισεις σωζονται κανονικα. θα δοκιμασω το update

thanks anyways

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.