Jump to content

Ένα SSID με 3 AP

suboy

Recommended Posts

Υπάρχει ένας μεγάλος χώρος και η κάλυψη του με ένα AP είναι δύσκολη. Έτσι έχω 3AP (Zyxel G-1000 v2) συνδεδεμένα πάνω σε ένα router (tp-link TD-W8961ND) Lan1,2,3.

Tο tp-link με κλειστό το ssid και στα zyxel: ssid: -work- και στα τρία και channel 1-6-11 στο 1-2-3 AP αντίστοιχα.

Πάνω σε αυτά συνδέονται 3 laptop που κινούνται στο χώρο και 3 συσκευές που ελέγχονται από τα laptop μεσώ wifi.

Το πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές σε άσχετο χρόνο κάποιο από τα laptop χάνει το σήμα και δεν ξανασυνδέεται αν δεν κλείσεις και ανοίξεις ξανά το ασύρματο.

Επειδή δεν βρίσκομαι εκεί όταν συμβαίνει αυτό δεν ξέρω αν η αποσύνδεση γίνεται λόγω απομάκρυνσης από το ένα AP και μη σύνδεσής του στο επόμενο AP.

edit: σκέφτομαι μήπως είναι αρκετά παλιά τα AP και υπάρχει ασυμβατότητα κάπου. Αν έχετε να προτείνεται και κάποιο AP

Αυτο που θες ξερω σιγουρα οτι γινεται με το Unifi της Ubuquiti.

Το οτι δε μπαινει στο ''επομενο'' δικτυο ειναι λογικο γιατι κραταει μονο το πρωτο.

Αλλιως βαζεις διαφορετικα ssid -work1- -work2- -work3- και μολις χασεις το 1 θα παει σε αυτο που θα βρει.

ναι σωστά. μάλλον το παρέλειψα. αν και τρέχουν xp στο λάπτοπ το λογισμικό είναι proprietary και έχει συγκεκριμένες ρυθμίσεις. για παράδειγμα σου λέει βάλε ssid, pass, wep/wpa/wpa2 και οκ για αποθήκευση. Γενικά μια ρύθμιση και τέλος.

αν περιφερεσαι με ενα κινητο ή αλλο lap ας πουμε αλλαζει δικτυο? Μηπως ειναι σκαλωμα του προγραμματος.

το ποιο σωστό είναι με το wds ιδιο ssid ίδιο channel ίδια όλα

και εγω για wds θα ελεγα αλλα δεν εχει repeaters οποτε μηπως δε θα κανει διαφορα?

WDS allows seamless roaming between wireless access points. The way those access points are connected to each other may be wireless or wired... but the client (laptop) will be wireless and can roam between them without interruption.

Ισως τελικα και το wds να ειναι η λυση του ε.

aaaa yes sir

Παντως εγω που εχω τα linksys (με dd-wrt) αλλα σε repeater bridge τωρα εβαλα ιδιο ssid (πριν ειχα διαφορετικο για δικο μου λογο) και δουλευει κανονικα το roaming χωρις να βγαινει πεφτει καθολου το δικτυο και φενοντε σαν 1.

Σημειωση:ιδιο καναλι ολα τα ap.

Παντως εγω που εχω τα linksys (με dd-wrt) αλλα σε repeater bridge τωρα εβαλα ιδιο ssid (πριν ειχα διαφορετικο για δικο μου λογο) και δουλευει κανονικα το roaming χωρις να βγαινει πεφτει καθολου το δικτυο και φενοντε σαν 1.

Σημειωση:ιδιο καναλι ολα τα ap.

carrots:baby:

Ποοοσα; Χαχ πολύ τετραγωνικό. Πάντως ειναι εγγύηση τα μηχανήματα αυτά έτσι Γιάννη; Ολα τα είχες για ένα δίκτυο ή ήταν πολλά γενικά; Πως έπαιζαν γενικά;

Sent from my iPhone using Tapatalk

23? Και γιατί δεν έβαζε τις allied που εγκυονται 0 connection & packet loss.

Γιατί δυστυχώς με συμβατικά χάνονται πακέτα αλλά το tcp σε σώζει και δε φαίνεται τόσο. Μονο σε voip κλήση θα γίνει έντονα αισθητό.

*Nexus*

Unifi AP της Ubiquiti. Εχω 3 σπίτι, αλλα εχω βαλει μαξ 23 σε μια εταιρια 4 οροφη.

Αξιζει !!!

Sent from my Samsung S3, using Tapatalk 2

μια και προς τα εκεί το βλέπω και εγώ με το πακέτο των 3ών, ερώτηση.

1) unifi controller? πρέπει να είναι ένα pc 24/7 ανοιχτό. υπάρχει σε cloud?

2) ίδιο ssid αλλά διαφορετικό κανάλι το κάθε ένα?

Το controller το στηνεις 1 φορα σε ενα πισι. Εκει θα ρυθμίσεις τα παντα ολα (ακομα κ διαφορετικα καναλια για καθε ΑΡ).

Μετα το βγαζεις. Αν θες το αφηνεις ανοιχτο. Εκεινο απλα συλλεγει στατιστικά δεδομενα πχ αυτη η ιρ εχει τοσο τραφικ κλπ. Δεν το χρειάζεται συνέχεια για να δουλέψει δηλαδή. ..

Α, και φυσικά υποστηρίζει ΑΡ Roaming...

Sent from my Samsung S3, using Tapatalk 2

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.