Jump to content

Καλή vfm mobo για am3±

artyom

Recommended Posts

Αποφάσισα να αναβαθμιστω λιγο και λέω να πάω σε έναν από 955 η 965 όχι fx γιατί δεν έχω τα χρήματα αλλά ψάχνω μια μητρική με καλό vfm δίνω μέχρι ~120 αλλά πχ αν υπάρχει κάτι καλό και σε 100 δεν θα με χαλούσε :-P και να τα πάει καλά σε o/c πάνω στον 9*5. Ραμ θα κοιτάξω μετά κάρτα έχω μια 6870.

Θα ήθελα τις προτάσεις σας να είναι από VisionStudio, plaisio & eshop που τα έχω κοντά μου

Ευχαριστώ

Στάλθηκε από το ZTE-BLADE μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Ωραία ελπίζω να μου απαντήσει με πολλές δικαιολογίες στο τη mobo να διαλέξω γιατί είναι τελευταία φορά που κάνω αναβάθμιση :-D

Κοιτα η βασικότερη διαφορα του 990fx που ειναι το τελευταιο της είναι οτι μπορεις να βαλεις και δυο καρτες γραφικών και να παίζουν και οι δύο χ16..

Σκοπευεις για crossfire μελλοντικά ;

*S2

Κλοκάρεις ? Μέχρι πόσα χρήματα δίνεις ?

AMD FX 6300

GIGABYTE 970A-UD3 REV 1.2 (το καλύτερο) (8+2 φάσεις τροφοδοσίας για τον επεξεργαστή οπότε κάνει καλό κλοκάρισμα, πλήρης και ψάχνεις για το rev 1.2 για να παίζει καλά το load line calibration 3 χρόνια εγγύηση)

http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4417#ov

--------------------------------------

215€

ή

AMD FX 6300

ASROCK 970 EXTREE 4 (αυτή δίνει 2X8 LANES για CROSSFIRE που είναι χρηστικό , οπότε την κοιτάς σε σχέση με την GIGABYTE αν υπάρχει περίπτωση να κάνεις crossfire , είναι πληρέστατη αλλά έχει 4+1 digi+ κύκλωμα τροφοδοσίας)

http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Extreme4/

---------------------------------------

217€

AMD FX 6300

ASROCK 970 EXTREME 3 (καλό) (4+1 φάσεις τροφοδοσίας επεξεργαστή αλλά digi+ , πληρέατατη και σε καλή τιμή)

http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Extreme3/

--------------------------------------

206€

ή

AMD FX 6300

ASROCK 970 PRO3 (αν δεν κλοκάρεις δεν έχει διαφορά από την extreme 3)

http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Pro3/

-------------------------------

195€ (Μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη να ρίξεις την τιμή κάτω από τα 200€)

ή

AMD THLON II X4 750K

ASROCK A75 PRO4 M (ξεκλείδωτος επεξεργαστής , ποιοτική μητρική πληρέστατη και με εγγυημένη αναβαθμισιμότητα σε όλα τα trinity, richland που θα κυκλοφορήσουν)

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A75%20Pro4-M

-------------------------------

140€ (φτηνό , αναβαθμισιμο και αξίζει για την τιμή του)

ή

AMD FX 8320

ASROCK 870 ICAFE R2 (αν την φέρνει το digital master) = (4+1 κύκλωμα τροφοδοσίας, 5x sata III, 1X e-Sata III σε πολύ καλή τιμή --> την προτείνω για να μείνει χρήμα για 8-πύρηνο διαφορετικά θα πήγαινε σε κάποια από τις παραπάνω (εκτός της pro3)

http://www.asrock.com/mb/AMD/870iCafe%20R2.0/

------------------------------------------------------------

221€

Σε ένα από τα παραπάνω να πας και όχι σε phenom!

Αν το είχες πει προχθές θα σου έλεγα για MIS 990FXA-GD65 στα 81€ αλλά την κατέβασαν την προσφορά στο e-gate !

Η λογική μου μου λέει πως αν μπορείς να πετύχεις την αγορά ενός καλύτερου επεξεργαστή και μιας μητρικής που να μπορεί να παίξει default καλά τον επεξεργαστή , είναι προτιμότερο από το να αγοράσεις έναν ποιο αδύναμο επεξεργαστή με καλή σε κλοκάρισμα μητρική και να κλοκάρεις ...

Αποφάσισα να αναβαθμιστω λιγο και λέω να πάω σε έναν από 955 η 965 όχι fx γιατί δεν έχω τα χρήματα αλλά ψάχνω μια μητρική με καλό vfm δίνω μέχρι ~120 αλλά πχ αν υπάρχει κάτι καλό και σε 100 δεν θα με χαλούσε :-P και να τα πάει καλά σε o/c πάνω στον 9*5. Ραμ θα κοιτάξω μετά κάρτα έχω μια 6870.

Θα ήθελα τις προτάσεις σας να είναι από VisionStudio, plaisio & eshop που τα έχω κοντά μου

Ευχαριστώ

Η μητρική σου παίρνει PHENOM II X4 945 3.0Ghz (95watt TDP) με bios update στο 5002 bios αν θυμάμαι!!!!

http://support.asus.com/cpusupport/list.aspx?SLanguage=en&p=1&s=24&m=M2N32-SLI%20Deluxe&os=8&hashedid=0jMy2X8lKstYRvev

Aν επιμένεις να πας σε PHENOM ψάξε για μεταχειρισμένο 945 και μην αλλάζεις μητρική !:smoke:

Ωραίος Χίλια ευχαριστώ. Μόνο στο ebay βρήκα 945,γι αυτό και τώρα κοιτάω να αλλάξω το σύστημα. Κάτι άλλο η mobo μου μαζί με cpu και ραμ πόσο λες να φεύγουν? Και επίσης ο 6300 είναι αρκετά ανώτερος ώστε να αξίζει την χρηματική διάφορα από τα 95€ του 965?

Επίσης οι φάσεις τροφοδοσίας που αναφέρεις τι ακριβώς είναι και είναι μόνο για το κλοκαρισμενη? Επίσης το digi+ τι είναι?

Mπορεις να βαλεις και 965ΒΕ και να τον υποχρονισεις και με λιγοτερα V.

95 E εχει και 135 Ε ο 6300 FX ε σιγα σιγα ο 6300 αρχιζει και γινεται συγχρονος πχ ειναι πιο καλο CPU στα 4GHZ για παιχνδια απο PH II

Οκ cpu έκλεισε τώρα όσο αφορά το cf δεν ξέρω, η θα βάλω μια ακόμη 6870 η πουλάω αυτήν και παω σε 78** 2gb. Επίσης έκανα εντιτ το προηγουμενο αν γνωρίζετε πείτε μου.

Την πουλάς και πας για άλλη κάρτα αν δεν κάνει ! Δεν συμφέρει το crossfire εκτός και αν δεν υπάρχει δυνατότερη κάρτα από αυτή που είδη έχεις !

Αλλά εσύ έχεις 6870 .......:p

Όταν κλοκάρεις ανεβάσεις τάση στην cpu ! Μαζί με την τάση ανεβαίνει και το ρεύμα που περνά από το κύκλωμα τροφοδοσίας της μητρικής προς το cpu !

Για να μοιράζεται καλύτερα το φορτίο είναι καλύτερο το 8+2 vrm από το 4+1 !

Τι είναι το vrm ?

Voltage regulator module - Wikipedia, the free encyclopedia

Από εκεί και πέρα τα digi είναι ψηφιακά τα οποία κάνουν ακριβέστερο έλεγχο της τάσης σε σχέση με το τι ζητάει το cpu (δυναμικά προγράμματα διαχείρισης cool n quiet, c1e, κ.λ.π.)

By adopting digital pulse-width modulation (PWM), the ASRock motherboard can provide CPU Vcore voltage more efficiently and smoothly. Compared to analog PWM, digital PWM can optimize the CPU power solution and provide a proper and stable Vcore for the processor.

Εισαι άρχοντας ευχαριστώ και πάλι και δε μου λες ένα τελευταίο, εύκολα overclockκαρονται αυτοί οι cpu? Δλδ πχ πας μια μπάρα προς τα δεξιά και ανεβενουν τα ghz:-P. Η ανεβάζει λίγο την τάση μετά λίγο την συχνοτητα κόκ?

Ξέρω ότι με 1 ssd θα δω τεράστια διαφορά αλλά θα πάει αργότερα αυτή η αγορά. Τώρα έχω αυτή τη ψυχτρα m.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=3071636 θα μπορέσει να μπει η χρειάζεται να αλλάξω?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.