Jump to content

For God's sake... πρόβλημα εγκατάστασης Pyrit για CUDA

billpeppas

Recommended Posts

Ήρθε που λέτε η ώρα να ετοιμάσω μερικά ιmages από λειτουργικά έτοιμα για να γίνουνε CPU & VGA reviews τώρα που ήρθανε κάτι ενδιαφέροντα πράγματα εδώ...

Θέλοντας να αυξήσω την ποικιλία των tests είπα να καθιερώσω και κάμποσα linux tests & benchmarks στα review μου.

"Δύο" λειτουργικά θα χρησιμοποιήσω από Linux μεριά:

1) Ubuntu latest ( 12.10 ) [ ok πρός το παρών ]

2) BackTrack 5 [ kde interface, δεν ξέρω μήπως είναι καλύτερα να το γυρίσω σε GNOME )

Με το BackTrack 5 το Linux αποφάσισε να μου υπενθυμίσει γιατί είχα παρατήσει το Linux παλιότερα...

Ξεκινάω το boot χρησιμοποιώντας ένα USB 3.0 flash drive που έχω... όλα καλά μέχρι που σκάει στο BusyBox με error 240 [ ext3-fs:sda1: couldnt mount because of unsupported optional features (240) ]

Σκέψου, ψάξου, λες μήπως έχουμε τον δίσκο partitioned σε μη υποστηριζόμενο format ή δεν παίζει δίχως τους Intel SATA3-RAID drivers...

Δοκιμάζεις με νέο άδειο SSD... nothing, τα ίδια ξανά.

Δοκιμάζεις με τον controller σε Legacy Mode ( IDE )... τα ίδια παντελάκη μου...

Λέω μήπως έφαγε κανά corrupted file το USB που χρησιμοποιώ για το setup.

Πιάνω άλλο USB stick και το κάνω bootable...

Boot, τσούπ. Όλα καλά.

Τι έφταιγε ? Για άγνωστο λόγο δεν γούσταρε να κάνει setup με το USB stick σε θύρα USB 3...

Φυσικά τα προβλήματα δεν σταματάνε εδώ... τι μας πέρασες, ευκολάκια ?

Εγκαθιστώ σαν άνθρωπος στον SSD το BT5 και ξεκινάω φυσικά με

apt-get update

Με υπομονή ( πότε στο καλό θα δούμε ταχύτητες της προκοπής από τους repository servers ? ) φτάνουμε στο 100% done.

Πάμε μετά

apt-get upgrade

500κάτι megabytes αν θυμάμαι καλά... 45 λεπτά downloading later...

Είμαστε ok.

Κάνω ένα reboot, και αρχίζω να εγκαθιστώ τα νέα προγράμματα ξεκινόντας με το Pyrit & CUDA Pyrit ( cpyrit-cuda )

apt-get install pyrit

...

...

done

apt-get install cpyrit-cuda

σκέφτεται το linuxάκι και απαντά θρασύτατα "fack you Bill"...

Reading package lists... Done

Building dependency tree

Reading state information... Done

E: Couldn't find package cpyrit-cuda

Ψάχνω στο BT5 forum... σκατά κι απόσκατα.

Προτείνει ένας να προσθέσεις έναν ακόμη repo server ( security.ubuntu.com/ubunty hardy-security main )

Αποτέλεσμα πάλι 0 εις το πηλίκο.

Ας το πάρει ο Δίας, πάω να εγκαταστήσω το τελευταίο CUDA SDK & Toolkit...

Downloaded...

sh CUDA... blah blah blah

accept...

y

y

y

Πίου πίου, πάου πάου, finished with errors...

CUDA Samples failed to install, missing libraries, see log file blah.blah

Ανοίγεις το log file... πολύ helpful... ότι έγραφε στην κονσόλα, τίποτα περισσότερο, ούτε συγκεκριμένο error # ούτε ποιό library λείπει, κλπ...

Ψάχνω forum + release notes CUDA... βρίσκω τον υπαίτιο ( libglut.so )... εγκαθιστώ το πακέτο, μετά τελείωσε επιτυχώς το setup των samples.

Και ερωτώ στο συγκεκριμένο σημείο, τόσο μαμημένο δύσκολο είναι να φτιαχτούνε σωστοί installers για το Linux που να κοιτάνε τι από τα προαπαιτούμενα δεν έχεις και να τα κάνουνε download & install ?

Συνεχίζετε να μιλάτε για εύχρηστο Linux ?

Τέλος πάντων, δεν θέλω να γίνει thread Linux vs the world, για αυτό μην ξεκινήσετε τίποτα τέτοιο παρακαλώ.

Λύση στο θέμα μου θέλω να βρω.

Ότι και αν έχω κάνει, το μαμημένο Pyrit για CUDA ( cpyrit-cuda ) δεν βρίσκεται και δεν εγκαθίσταται.

Any ideas ?!

root@bt:~# apt-get install libssl-dev

root@bt:~# apt-get install scapy

root@bt:~# apt-get install python-dev

Check out Pyrit SVN trunk:

root@bt:~# svn checkout http://pyrit.googlecode.com/svn/trunk/pyrit

Build Pyrit:

root@bt:~# cd pyrit/pyrit/

root@bt:~/pyrit/pyrit# python setup.py build

root@bt:~/pyrit/pyrit# python setup.py install

Μετά κατέβασε αυτό http://pyrit.googlecode.com/files/cpyrit-cuda-0.3.0.tar.gz

βάλτο στον φάκελο με το pyrit και

tar xvzf cpyrit-cuda-0.3.0.tar.gz

cd cpyrit-cuda

python setup.py build

python setup.py install

'Ετοιμος...

[MENTION=324]billpeppas[/MENTION]: Συγνώμη για το καθυστερημένο ποστ, έπεσε δουλειά (κοίτα τύχη, πάνω σε CUDA!). Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε ό,τι μπορώ:

Ήρθε που λέτε η ώρα να ετοιμάσω μερικά ιmages από λειτουργικά έτοιμα για να γίνουνε CPU & VGA reviews τώρα που ήρθανε κάτι ενδιαφέροντα πράγματα εδώ...

Θέλοντας να αυξήσω την ποικιλία των tests είπα να καθιερώσω και κάμποσα linux tests & benchmarks στα review μου.

"Δύο" λειτουργικά θα χρησιμοποιήσω από Linux μεριά:

1) Ubuntu latest ( 12.10 ) [ ok πρός το παρών ]

2) BackTrack 5 [ kde interface, δεν ξέρω μήπως είναι καλύτερα να το γυρίσω σε GNOME )

BackTrack 5 γιατί ο γιατί!? (κατά το why oh why!?)

Το BackTrack σε αυτή την έκδοση είναι ουσιαστικα ένα παλιό ubuntu που του έχουν βάλει όλα τα security tools κλπ. Επίσης είναι αρκετα features του ubuntu κομμένα για ασφάλεια. Καλύτερα να επιλέξεις κάτι πιό απλό, ίσως κάτι σε Mint, Fedora, CentOs. Αν είναι να κάνεις benchmarks σε CUDA θα πρότεινα αυτά που προτείνει η NVIDIA και υποστηρίζονται από τους drivers. Πρόσφατα στο σερβερ στην δουλεία έστησα ένα ubuntu 12.04 LTS με CUDA χωρίς προβλήματα, και έχει αρκετά νέο υλικό (hardware και 2χ 690 :p my precious!)

Με το BackTrack 5 το Linux αποφάσισε να μου υπενθυμίσει γιατί είχα παρατήσει το Linux παλιότερα...

Ξεκινάω το boot χρησιμοποιώντας ένα USB 3.0 flash drive που έχω... όλα καλά μέχρι που σκάει στο BusyBox με error 240 [ ext3-fs:sda1: couldnt mount because of unsupported optional features (240) ]

Σκέψου, ψάξου, λες μήπως έχουμε τον δίσκο partitioned σε μη υποστηριζόμενο format ή δεν παίζει δίχως τους Intel SATA3-RAID drivers...

Δοκιμάζεις με νέο άδειο SSD... nothing, τα ίδια ξανά.

Δοκιμάζεις με τον controller σε Legacy Mode ( IDE )... τα ίδια παντελάκη μου...

Λέω μήπως έφαγε κανά corrupted file το USB που χρησιμοποιώ για το setup.

Πιάνω άλλο USB stick και το κάνω bootable...

Boot, τσούπ. Όλα καλά.

Τι έφταιγε ? Για άγνωστο λόγο δεν γούσταρε να κάνει setup με το USB stick σε θύρα USB 3...

Εμένα αυτό μου βρωμάει USB Legacy Emulation στο BIOS, αλλά γενικά δεν είναι και το καλύτερο το BusyBox version του BackTrack γιατί όπως σου είπα παραπάνω είναι μία παλιότερη έκδοση του Ubuntu (νομίζω 11.04 δηλαδή Απρίλιος του 2011) και δεν έχουν αναβαθμήσει το BusyBox για τα τελευταία USB features :p

Φυσικά τα προβλήματα δεν σταματάνε εδώ... τι μας πέρασες, ευκολάκια ?

Εγκαθιστώ σαν άνθρωπος στον SSD το BT5 και ξεκινάω φυσικά με

apt-get update

Με υπομονή ( πότε στο καλό θα δούμε ταχύτητες της προκοπής από τους repository servers ? ) φτάνουμε στο 100% done.

Πάμε μετά

apt-get upgrade

500κάτι megabytes αν θυμάμαι καλά... 45 λεπτά downloading later...

Είμαστε ok.

Κάνω ένα reboot, και αρχίζω να εγκαθιστώ τα νέα προγράμματα ξεκινόντας με το Pyrit & CUDA Pyrit ( cpyrit-cuda )

apt-get install pyrit

...

...

done

apt-get install cpyrit-cuda

σκέφτεται το linuxάκι και απαντά θρασύτατα "fack you Bill"...

Reading package lists... Done

Building dependency tree

Reading state information... Done

E: Couldn't find package cpyrit-cuda

Ναι το ότι το Backtrack 5 βασίζεται στο Ubuntu δεν σημαίνει ότι έχουν και τα ίδια πακέτα. Έχουν δικό τους repository (το οποίο είναι όντως αργό!) με κάποια core πακέτα από το ubuntu και μετά δικά τους.

Ψάχνω στο BT5 forum... σκατά κι απόσκατα.

Προτείνει ένας να προσθέσεις έναν ακόμη repo server ( security.ubuntu.com/ubunty hardy-security main )

Αποτέλεσμα πάλι 0 εις το πηλίκο.

Λογικά θα πρέπει να κατεβάσεις τον κώδικα και να τον κάνεις compile / install.

Ας το πάρει ο Δίας, πάω να εγκαταστήσω το τελευταίο CUDA SDK & Toolkit...

Downloaded...

sh CUDA... blah blah blah

accept...

y

y

y

Πίου πίου, πάου πάου, finished with errors...

CUDA Samples failed to install, missing libraries, see log file blah.blah

Ανοίγεις το log file... πολύ helpful... ότι έγραφε στην κονσόλα, τίποτα περισσότερο, ούτε συγκεκριμένο error # ούτε ποιό library λείπει, κλπ...

Ψάχνω forum + release notes CUDA... βρίσκω τον υπαίτιο ( libglut.so )... εγκαθιστώ το πακέτο, μετά τελείωσε επιτυχώς το setup των samples.

Και ερωτώ στο συγκεκριμένο σημείο, τόσο μαμημένο δύσκολο είναι να φτιαχτούνε σωστοί installers για το Linux που να κοιτάνε τι από τα προαπαιτούμενα δεν έχεις και να τα κάνουνε download & install ?

Συνεχίζετε να μιλάτε για εύχρηστο Linux ?

Τέλος πάντων, δεν θέλω να γίνει thread Linux vs the world, για αυτό μην ξεκινήσετε τίποτα τέτοιο παρακαλώ.

Γιατί αντίθετα με το Windows ή το MacOS που τα φτιάχνουν μία εταιρία και μπορεί να έχει κάποια standards τα διάφορα distributions του Linux δεν έχουν κάποια standard όπως που βρίσκονται τα διάφορα libraries και είναι στην ευχέρια του κάθε κατασκευαστή drivers (NVIDIA) και γράψει τον installer που θα ψάχνει να βρει τα διάφορα libraries και να σε ενημερώσει αν τα έχεις ή όχι και αν θες να τα εγκαταστήσεις, και πιστεψέ με δεν θα κάτσουν να το κάνουν. Εδώ με το ζόρι υποστηρίζουν distos που δεν έχουν εταιρία από πίσω και συνήθως βάζουν υποστήριξη μόνο για Red Hat Enterprize και Oracle Linux.

Λύση στο θέμα μου θέλω να βρω.

Ότι και αν έχω κάνει, το μαμημένο Pyrit για CUDA ( cpyrit-cuda ) δεν βρίσκεται και δεν εγκαθίσταται.

Any ideas ?!

Όπως είπα κατέβασε τον κώδικα και κάνε compile, δεν είναι δύσκολο. Αν δεν μπορείς να βρεις tutorial σχετικό με BackTrack 5 δοκίμασε να ψάξεις για Ubuntu 11.04 (ή 11.

root@bt:~# apt-get install libssl-dev

root@bt:~# apt-get install scapy

root@bt:~# apt-get install python-dev

Check out Pyrit SVN trunk:

root@bt:~# svn checkout pyrit - Revision 308: /trunk/pyrit

Build Pyrit:

root@bt:~# cd pyrit/pyrit/

root@bt:~/pyrit/pyrit# python setup.py build

root@bt:~/pyrit/pyrit# python setup.py install

Μετά κατέβασε αυτό http://pyrit.googlecode.com/files/cpyrit-cuda-0.3.0.tar.gz

βάλτο στον φάκελο με το pyrit και

tar xvzf cpyrit-cuda-0.3.0.tar.gz

cd cpyrit-cuda

python setup.py build

python setup.py install

'Ετοιμος...

Συγνώμη παιδιά τώρα είδα ότι είχε απαντηθεί :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.