billpeppas Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2013 Ήρθε που λέτε η ώρα να ετοιμάσω μερικά ιmages από λειτουργικά έτοιμα για να γίνουνε CPU & VGA reviews τώρα που ήρθανε κάτι ενδιαφέροντα πράγματα εδώ...Θέλοντας να αυξήσω την ποικιλία των tests είπα να καθιερώσω και κάμποσα linux tests & benchmarks στα review μου."Δύο" λειτουργικά θα χρησιμοποιήσω από Linux μεριά:1) Ubuntu latest ( 12.10 ) [ ok πρός το παρών ]2) BackTrack 5 [ kde interface, δεν ξέρω μήπως είναι καλύτερα να το γυρίσω σε GNOME )Με το BackTrack 5 το Linux αποφάσισε να μου υπενθυμίσει γιατί είχα παρατήσει το Linux παλιότερα...Ξεκινάω το boot χρησιμοποιώντας ένα USB 3.0 flash drive που έχω... όλα καλά μέχρι που σκάει στο BusyBox με error 240 [ ext3-fs:sda1: couldnt mount because of unsupported optional features (240) ]Σκέψου, ψάξου, λες μήπως έχουμε τον δίσκο partitioned σε μη υποστηριζόμενο format ή δεν παίζει δίχως τους Intel SATA3-RAID drivers...Δοκιμάζεις με νέο άδειο SSD... nothing, τα ίδια ξανά.Δοκιμάζεις με τον controller σε Legacy Mode ( IDE )... τα ίδια παντελάκη μου...Λέω μήπως έφαγε κανά corrupted file το USB που χρησιμοποιώ για το setup.Πιάνω άλλο USB stick και το κάνω bootable...Boot, τσούπ. Όλα καλά.Τι έφταιγε ? Για άγνωστο λόγο δεν γούσταρε να κάνει setup με το USB stick σε θύρα USB 3...Φυσικά τα προβλήματα δεν σταματάνε εδώ... τι μας πέρασες, ευκολάκια ?Εγκαθιστώ σαν άνθρωπος στον SSD το BT5 και ξεκινάω φυσικά μεapt-get updateΜε υπομονή ( πότε στο καλό θα δούμε ταχύτητες της προκοπής από τους repository servers ? ) φτάνουμε στο 100% done.Πάμε μετάapt-get upgrade500κάτι megabytes αν θυμάμαι καλά... 45 λεπτά downloading later...Είμαστε ok.Κάνω ένα reboot, και αρχίζω να εγκαθιστώ τα νέα προγράμματα ξεκινόντας με το Pyrit & CUDA Pyrit ( cpyrit-cuda )apt-get install pyrit......doneapt-get install cpyrit-cudaσκέφτεται το linuxάκι και απαντά θρασύτατα "fack you Bill"...Reading package lists... DoneBuilding dependency treeReading state information... DoneE: Couldn't find package cpyrit-cudaΨάχνω στο BT5 forum... σκατά κι απόσκατα.Προτείνει ένας να προσθέσεις έναν ακόμη repo server ( security.ubuntu.com/ubunty hardy-security main )Αποτέλεσμα πάλι 0 εις το πηλίκο.Ας το πάρει ο Δίας, πάω να εγκαταστήσω το τελευταίο CUDA SDK & Toolkit...Downloaded...sh CUDA... blah blah blahaccept...yyyΠίου πίου, πάου πάου, finished with errors...CUDA Samples failed to install, missing libraries, see log file blah.blahΑνοίγεις το log file... πολύ helpful... ότι έγραφε στην κονσόλα, τίποτα περισσότερο, ούτε συγκεκριμένο error # ούτε ποιό library λείπει, κλπ...Ψάχνω forum + release notes CUDA... βρίσκω τον υπαίτιο ( libglut.so )... εγκαθιστώ το πακέτο, μετά τελείωσε επιτυχώς το setup των samples.Και ερωτώ στο συγκεκριμένο σημείο, τόσο μαμημένο δύσκολο είναι να φτιαχτούνε σωστοί installers για το Linux που να κοιτάνε τι από τα προαπαιτούμενα δεν έχεις και να τα κάνουνε download & install ?Συνεχίζετε να μιλάτε για εύχρηστο Linux ?Τέλος πάντων, δεν θέλω να γίνει thread Linux vs the world, για αυτό μην ξεκινήσετε τίποτα τέτοιο παρακαλώ.Λύση στο θέμα μου θέλω να βρω.Ότι και αν έχω κάνει, το μαμημένο Pyrit για CUDA ( cpyrit-cuda ) δεν βρίσκεται και δεν εγκαθίσταται.Any ideas ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Φεβρουάριος 2, 2013 Author #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2013 Κανείς ? Τζίφος ?[MENTION=1066]gdp77[/MENTION] [MENTION=11487]GokuSS4[/MENTION] [MENTION=1392]GeorgeVasil[/MENTION] [MENTION=4484]ganastasiou[/MENTION] [MENTION=4568]Inglor[/MENTION] [MENTION=9497]nspattak[/MENTION] Link to comment Share on other sites More sharing options...
grathk Φεβρουάριος 2, 2013 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2013 root@bt:~# apt-get install libssl-devroot@bt:~# apt-get install scapyroot@bt:~# apt-get install python-devCheck out Pyrit SVN trunk:root@bt:~# svn checkout http://pyrit.googlecode.com/svn/trunk/pyritBuild Pyrit:root@bt:~# cd pyrit/pyrit/root@bt:~/pyrit/pyrit# python setup.py buildroot@bt:~/pyrit/pyrit# python setup.py installΜετά κατέβασε αυτό http://pyrit.googlecode.com/files/cpyrit-cuda-0.3.0.tar.gzβάλτο στον φάκελο με το pyrit καιtar xvzf cpyrit-cuda-0.3.0.tar.gzcd cpyrit-cuda python setup.py buildpython setup.py install'Ετοιμος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 2, 2013 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2013 Λαθος μεντιον εκανες Bill [MENTION=364]Dr.Paneas[/MENTION] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Φεβρουάριος 2, 2013 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2013 Λαθος μεντιον εκανες Bill [MENTION=364]Dr.Paneas[/MENTION]Σαββατο ειναι ρε μλκ, τι με ξυπνας απο τα χαραματα.... :banging:θα το δω χωρις τσιμπλες και θα απαντησω later Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Φεβρουάριος 6, 2013 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2013 [MENTION=324]billpeppas[/MENTION]: Συγνώμη για το καθυστερημένο ποστ, έπεσε δουλειά (κοίτα τύχη, πάνω σε CUDA!). Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε ό,τι μπορώ: Ήρθε που λέτε η ώρα να ετοιμάσω μερικά ιmages από λειτουργικά έτοιμα για να γίνουνε CPU & VGA reviews τώρα που ήρθανε κάτι ενδιαφέροντα πράγματα εδώ...Θέλοντας να αυξήσω την ποικιλία των tests είπα να καθιερώσω και κάμποσα linux tests & benchmarks στα review μου. "Δύο" λειτουργικά θα χρησιμοποιήσω από Linux μεριά: 1) Ubuntu latest ( 12.10 ) [ ok πρός το παρών ] 2) BackTrack 5 [ kde interface, δεν ξέρω μήπως είναι καλύτερα να το γυρίσω σε GNOME ) BackTrack 5 γιατί ο γιατί!? (κατά το why oh why!?) Το BackTrack σε αυτή την έκδοση είναι ουσιαστικα ένα παλιό ubuntu που του έχουν βάλει όλα τα security tools κλπ. Επίσης είναι αρκετα features του ubuntu κομμένα για ασφάλεια. Καλύτερα να επιλέξεις κάτι πιό απλό, ίσως κάτι σε Mint, Fedora, CentOs. Αν είναι να κάνεις benchmarks σε CUDA θα πρότεινα αυτά που προτείνει η NVIDIA και υποστηρίζονται από τους drivers. Πρόσφατα στο σερβερ στην δουλεία έστησα ένα ubuntu 12.04 LTS με CUDA χωρίς προβλήματα, και έχει αρκετά νέο υλικό (hardware και 2χ 690 my precious!) Με το BackTrack 5 το Linux αποφάσισε να μου υπενθυμίσει γιατί είχα παρατήσει το Linux παλιότερα...Ξεκινάω το boot χρησιμοποιώντας ένα USB 3.0 flash drive που έχω... όλα καλά μέχρι που σκάει στο BusyBox με error 240 [ ext3-fs:sda1: couldnt mount because of unsupported optional features (240) ] Σκέψου, ψάξου, λες μήπως έχουμε τον δίσκο partitioned σε μη υποστηριζόμενο format ή δεν παίζει δίχως τους Intel SATA3-RAID drivers... Δοκιμάζεις με νέο άδειο SSD... nothing, τα ίδια ξανά. Δοκιμάζεις με τον controller σε Legacy Mode ( IDE )... τα ίδια παντελάκη μου... Λέω μήπως έφαγε κανά corrupted file το USB που χρησιμοποιώ για το setup. Πιάνω άλλο USB stick και το κάνω bootable... Boot, τσούπ. Όλα καλά. Τι έφταιγε ? Για άγνωστο λόγο δεν γούσταρε να κάνει setup με το USB stick σε θύρα USB 3... Εμένα αυτό μου βρωμάει USB Legacy Emulation στο BIOS, αλλά γενικά δεν είναι και το καλύτερο το BusyBox version του BackTrack γιατί όπως σου είπα παραπάνω είναι μία παλιότερη έκδοση του Ubuntu (νομίζω 11.04 δηλαδή Απρίλιος του 2011) και δεν έχουν αναβαθμήσει το BusyBox για τα τελευταία USB features Φυσικά τα προβλήματα δεν σταματάνε εδώ... τι μας πέρασες, ευκολάκια ?Εγκαθιστώ σαν άνθρωπος στον SSD το BT5 και ξεκινάω φυσικά με apt-get update Με υπομονή ( πότε στο καλό θα δούμε ταχύτητες της προκοπής από τους repository servers ? ) φτάνουμε στο 100% done. Πάμε μετά apt-get upgrade 500κάτι megabytes αν θυμάμαι καλά... 45 λεπτά downloading later... Είμαστε ok. Κάνω ένα reboot, και αρχίζω να εγκαθιστώ τα νέα προγράμματα ξεκινόντας με το Pyrit & CUDA Pyrit ( cpyrit-cuda ) apt-get install pyrit ... ... done apt-get install cpyrit-cuda σκέφτεται το linuxάκι και απαντά θρασύτατα "fack you Bill"... Reading package lists... Done Building dependency tree Reading state information... Done E: Couldn't find package cpyrit-cuda Ναι το ότι το Backtrack 5 βασίζεται στο Ubuntu δεν σημαίνει ότι έχουν και τα ίδια πακέτα. Έχουν δικό τους repository (το οποίο είναι όντως αργό!) με κάποια core πακέτα από το ubuntu και μετά δικά τους. Ψάχνω στο BT5 forum... σκατά κι απόσκατα.Προτείνει ένας να προσθέσεις έναν ακόμη repo server ( security.ubuntu.com/ubunty hardy-security main ) Αποτέλεσμα πάλι 0 εις το πηλίκο. Λογικά θα πρέπει να κατεβάσεις τον κώδικα και να τον κάνεις compile / install. Ας το πάρει ο Δίας, πάω να εγκαταστήσω το τελευταίο CUDA SDK & Toolkit...Downloaded... sh CUDA... blah blah blah accept... y y y Πίου πίου, πάου πάου, finished with errors... CUDA Samples failed to install, missing libraries, see log file blah.blah Ανοίγεις το log file... πολύ helpful... ότι έγραφε στην κονσόλα, τίποτα περισσότερο, ούτε συγκεκριμένο error # ούτε ποιό library λείπει, κλπ... Ψάχνω forum + release notes CUDA... βρίσκω τον υπαίτιο ( libglut.so )... εγκαθιστώ το πακέτο, μετά τελείωσε επιτυχώς το setup των samples. Και ερωτώ στο συγκεκριμένο σημείο, τόσο μαμημένο δύσκολο είναι να φτιαχτούνε σωστοί installers για το Linux που να κοιτάνε τι από τα προαπαιτούμενα δεν έχεις και να τα κάνουνε download & install ? Συνεχίζετε να μιλάτε για εύχρηστο Linux ? Τέλος πάντων, δεν θέλω να γίνει thread Linux vs the world, για αυτό μην ξεκινήσετε τίποτα τέτοιο παρακαλώ. Γιατί αντίθετα με το Windows ή το MacOS που τα φτιάχνουν μία εταιρία και μπορεί να έχει κάποια standards τα διάφορα distributions του Linux δεν έχουν κάποια standard όπως που βρίσκονται τα διάφορα libraries και είναι στην ευχέρια του κάθε κατασκευαστή drivers (NVIDIA) και γράψει τον installer που θα ψάχνει να βρει τα διάφορα libraries και να σε ενημερώσει αν τα έχεις ή όχι και αν θες να τα εγκαταστήσεις, και πιστεψέ με δεν θα κάτσουν να το κάνουν. Εδώ με το ζόρι υποστηρίζουν distos που δεν έχουν εταιρία από πίσω και συνήθως βάζουν υποστήριξη μόνο για Red Hat Enterprize και Oracle Linux. Λύση στο θέμα μου θέλω να βρω.Ότι και αν έχω κάνει, το μαμημένο Pyrit για CUDA ( cpyrit-cuda ) δεν βρίσκεται και δεν εγκαθίσταται. Any ideas ?! Όπως είπα κατέβασε τον κώδικα και κάνε compile, δεν είναι δύσκολο. Αν δεν μπορείς να βρεις tutorial σχετικό με BackTrack 5 δοκίμασε να ψάξεις για Ubuntu 11.04 (ή 11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Φεβρουάριος 6, 2013 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2013 root@bt:~# apt-get install libssl-devroot@bt:~# apt-get install scapy root@bt:~# apt-get install python-dev Check out Pyrit SVN trunk: root@bt:~# svn checkout pyrit - Revision 308: /trunk/pyrit Build Pyrit: root@bt:~# cd pyrit/pyrit/ root@bt:~/pyrit/pyrit# python setup.py build root@bt:~/pyrit/pyrit# python setup.py install Μετά κατέβασε αυτό http://pyrit.googlecode.com/files/cpyrit-cuda-0.3.0.tar.gz βάλτο στον φάκελο με το pyrit και tar xvzf cpyrit-cuda-0.3.0.tar.gz cd cpyrit-cuda python setup.py build python setup.py install 'Ετοιμος... Συγνώμη παιδιά τώρα είδα ότι είχε απαντηθεί Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Φεβρουάριος 6, 2013 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2013 Inglor, UK και CUDA, παίζει να γνωριζόμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.