Jump to content

ΜΝΗΜΕΣ ΓΙΑ A64

taramas

Recommended Posts

Ριχτε καμμιά ιδέα για καλές μνήμες σε καλή τιμή και όταν λέμε καλή τιμή εννοούμε οχι τις φθηνότερες αλλά οχι και τις ακριβές :D

το σύστημα εχει

Athlon 64 3200+

mobo Gigabyte K8NSNXP nFORCE 3 250

μιλάμε για 2Χ512

Οποια ιδέα ευπρόσδεκτη αρκεί να είναι μνήμες που να υπάρχουν Ελλάδα διαθέσιμες.

Αυτό το τελευταίο για το Ellada μας τα χάλασε λίγο...Δεν είμαι σίγουρος για το τι υπάρχει εδώ.

Oι καλύτερες, και μάλλον οι ακριβότερες, είναι οι OCZ 3700EB. Επίσης μπορείς να πας και στις 3500ΕΒ (αν δεν κάνω λάθος πρόκειται για τα ίδια chipάκια στην ουσία απλά οι 3700 περνάνε κάποια παραπάνω στάδια ελέγχου απο τους ανθρώπους της OCZ).

Αν δε θες να ανέβεις τόσο μπορείς να πας σε AData Vitesta DDR500. Kαλά λόγια έχουν ακουστεί και για τις Crucial Ballistix (3200 και 4000) αλλά δεν ξέρω αν αληθεύουν κάποια σχόλια περί "ασταθούς" συμπεριφοράς που έχουν ακουστεί στα ξένα forum. Τέλος υπάρχει πάντα η λύση των Samsung TCCD. Αυτά τα chipάκια τα φοράνε (πέρα απο κάποιες Samsung PC4000 που είναι δύσκολο να τις βρεις) οι Adata Vitesta DDR566, οι Corsair Twinx PC3200XL, οι OCZ PC3200 V2 Platinum, οι Geil PC3200 Ultra X 2-2-2 και γενικά όλες οι καινούργιες σειρές PC3200 2-2-2 που βγάζουν οι "ψαγμένες" εταιρείες.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των περισσοτέρων απο τις παραπάνω μνήμες είναι οτι ανεβαίνουν με λίγο ρεύμα (της τάξεως των 2.8V) σε πολύ υψηλά FSB αλλά με όχι και τόσο σφιχτά timings - κάτι που δεν έχει και τόση σημασία στους 64άρηδες. Εξαιρούνται οι OCZ που παίζουν σε δικιά τους κατηγορία!

Στην ουσία oποιαδήποτε μνήμη βρεις που να της ταιριάζει το παραπάνω "προφίλ" σου κάνει!Ψάξε λίγο στο net για περισσότερες λεπτομέρειες και διαφορές στη συμπεριφορά των chip (Hynix, Micron, Samsung).

(BTW - κάποια απο τα παραπάνω chipάκια παρουσιάζουν τελείως "ανισόρροπη" συμπεριφορά αν δώσεις πάνω απο 2.9!!Καμμία σχέση με Winbond.)

EDIT: Η OCZ θα βγάλει σύντομα και τις 3700 Gold rev.3 οι οποίες προβλέπεται να ανεβαίνουν καλά - χωρίς να πιάνουν τα timings των ΕΒ όμως σε μεγάλα FSB.

Για να πάρεις μία άποψη για τις τιμές - και ίσως να ξανασκεφτείς και την αγορά απο εξωτερικό! - κοίτα τα www.pc-memory-upgrade.co.uk και www.overclockers.co.uk

shaman

thnks για την απάντηση, εχω δυο σχόλια,

α) τα 400 ευρώπουλα για 2 dimmακια είναι πολλά (π.χ. ocz), κάτι στα 250-300 θα ήταν ευπρόσδεκτο, βασικά λέω να αλλάξω απο τις Kingston που εχω γεμίσει αν και οφείλω να παραδεχτώ οτι δεν με πρόδωσαν ποτέ, μπορεί να μην έχουν τρελλές επιδόσεις αλλά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.

β) ballistix, adata vitesta..... ποιό κατάστημα τις έχει? οσα έχω κοιτάξει δεν βρήκα τίποτα.

Kοίτα, τιμές απο Ελλάδα δεν ξέρω καθόλου..Τις περισσότερες απο τις μνήμες που σου ανέφερα τις φέρνει το pc-memory-upgrade. Τις Crucial θα τις βρεις στο overclockers.

Οι τιμές δεν είναι τρομερά υψηλές - μιλάμε πάντα για το kit του 1Gb. Oι πιο ακριβές, δηλαδή οι 3700ΕΒ είναι στα 370. Μετά οι άλλες πέφτουν σε πιο λογικές τιμές - κάποιες απο αυτές τουλάχιστον...!! Οι AData DDR500 για παράδειγμα βγαίνουν περίπου στα 270 και οι Corsair 3200XL κάπου στα 280-290. Επίσης οι Ballistix παίζουν κι αυτές κάτω απο 300 το ζευγάρι και οι Geil στα 310 περίπου.

Αρχική απάντηση από unstoppable

Πρεπει να μαθω γερμανικα μου φαινεται

LOL Κανε μια προσπαθεια,θα τα διαβαζεις οπως ακριβως ειναι γραμενα πολλες λεξεις ειναι ιδιες με τα αγγλικα ακομα και με τα ελληνικα,σιγα σιγα θα δεις οτι αρχιζεις να βγαζεις νοημα.

Α και κατι αλλο,μην μασατε να τους γραφετε αγγλικα στα email δυσκολα δεν θα απαντησουν,στα αγγλικα μια και τα μιλανε σχεδον ολοι,και ειδικα αυτοι που ασχολουνται με υπολογιστες,και ακομα περισοτερο οταν προκειται για φραγκα.

Αρχική απάντηση από Shaman

H τιμή πάντως είναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ!!

216 το 1GB οι AData DDR500!!!! :jump:

Mόνο Kingston απο το Πλαίσιο αγοράζεις εδώ με αυτά τα λεφτά!!!!

Γ@μοτο τιμες βρισκω,φραγκα δεν περισευουν LOL

Αέρααααααααααααα,

μείνετε στην Ελλαδίτσα:daisy: αν ήταν να βρούμε μνήμες απο την αλάσκα θα τις είχαμε ήδη παραγγείλει :clap: τις μνήμες τις θέλουμε αύριο:T: αρα ξεσκονίζουμε την ντόπια αγορά για το καλύτερο και φθηνότερο :banging:

Και εγω το ιδιο προβλημα!

Θελω 2*512 για αmd64. Μπορει να προτινει κανεις καποιες απο καποιο ελληνικο καταστημα? Προτινετε τις καλυτερες και θα το ψαξω για λεφτα!

Oι, κατά τη γνώμη μου, καλύτερες μνήμες για 64bit είναι αυτές που αναφέρονται στα παραπάνω post.

Για το που θα τις βρείτε στην Ελλάδα δεν μπορώ να σας βοηθήσω ακριβώς!Ξέρω οτι Corsair φέρνουν και στo HAC και στην Checkmate άρα μάλλον δε θα έχετε πρόβλημα να βρείτε τις XL. Απο εκεί και πέρα για τις OCZ δόθηκαν πρόσφατα σε κάποιο thread του JimK τα τηλέφωνα του αντιπροσώπου στην Ελλάδα. Για τις υπόλοιπες που αναφέρω θα πρέπει να στείλετε κάποιο e-mail στις αντίστοιχες εταιρείες ρωτώντας τον επίσημο αντιπρόσωπο στη χώρα μας ή/και να βγείτε μια βόλτα στα "υποψιασμένα" κομπιουτερομάγαζα!

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl-

Και εγω το ιδιο προβλημα!

Θελω 2*512 για αmd64. Μπορει να προτινει κανεις καποιες απο καποιο ελληνικο καταστημα? Προτινετε τις καλυτερες και θα το ψαξω για λεφτα!

Οι best ειναι οι OCZ 3700/3500EB με τα λιγοτερα προβληματα συμβατοτητας απο οτι εχω δει.

Αρχική απάντηση από unstoppable

Οι best ειναι οι OCZ 3700/3500EB με τα λιγοτερα προβληματα συμβατοτητας απο οτι εχω δει.

Όλο συμφωνούμε εμείς οι δύο τελευταία.... :...:

Βασικά αυτή τι στιγμή οι ΟCZ δεν έχουν ανταγωνιστή στα 64Bit.

Πάντως αφου στο PC-M-U κάνουν 370, αν υπάρχουν εδώ, τις κόβω στα 400+!!!OUCH!!...

Αυτες που βρηκα ειναι συμβατες με ddr400?

Kingston DIMM 512MB Hyper X DDR 533MHz, CL3, Non-ECC

Κοστιζουν 200 χωρις φπα

Οι 3700 πωλουνται εδω

[http://anandtech.dealtime.com/xPF-OCZ_DDRAM_512MB_256X2_OCZ_PC3700_466MHZ

στα 165 δολλαρια αλλα ηθελα να παραγγειλω απο Ελλαδα

Αρχική απάντηση από ταραμας

Υπονοείς οτι ξέρεις μαγαζί που τις πουλάει 300,00 ευρώπουλα? αυτο αξίζει να το μοιραστείς και με άλλους :T:

Οχι και τοσο, αν ηταν ετσι θα αγοραζαν και οι ξενοι απο εμας,χεχε, απλα δεν ειναι 400+

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.