Jump to content

Μετακόμιση και αλλαγή παρόχου

tragikos

Recommended Posts

[MENTION=649]Aias[/MENTION] έτσι όπως τα λες αν ξέρω ότι ο εργολάβος έχει περάσει γραμμή από τον ΟΤΕ μέχρι τον κατανεμητή ή υπάρχει έστω και ένας που έκανε γραμμή με τηλέφωνο ΟΤΕ πχ, τότε μπορώ άφοβα να πάω σε άλλη εταιρεία όπως τη HOL έτσι;

Στον 1ο όροφο μένει η κουνιάδα του ιδιοκτήτη μου, η οποία αποκλείεται να μην έχει τηλέφωνο και αν έχει λογικά θα είναι ΟΤΕ, οπότε μάλλον είμαι οκ, σωστά;

Λογικα για να εχει ενας μεσα στο κτηριο τηλεφωνο σημαινει οτι εισαι οκ.Επισης για να προχωρηση αιτηση για ανενεργο βροχο (full inactive llu) θα σου ζητησουν ενα κοντινο νουμερο οτε για να βρουν σε πιο Αστικο Κεντρο πεφτεις.

Οτι εγραψα παραπανω αφορουν διαδικασιες τις εταιριας και δεν εισαι υποχρεωμενος να γνωριζεις/ασχοληθεις.

Προχωρα εσυ την αιτηση και θα δειξει.

Ενα κυκλωμα full inactive llu θελει περιπου 1 μηνα για ενεργοποιηση.

Τα σταδια ειναι υποβολη αιτησης στον παροχο με καταθεση δικαιολογητικων τα οποια μεσα σε 1-2 μερες πανε στον οτε για να ξεκινησει η κατασκευη βροχου απο τον οτε (περιπου 20 μερες)

Μολις κατασκευαστει ο βροχος και περασεις σε πιλοτικη λειτουργια ,η εταιρια στελνει δωρεαν δικο της τεχνικο για την μικτονομιση (δηλαδη ο οτε φερνει την γραμμη σου μεχρι τον κατανεμητη αλλα δεν ενωνει τα καλωδια με τα καλωδια του διαμερισματος το οποιο το κανει ο τεχνικος της εταιριας σου).

Την παραπανω διαδικασια ο οτε την κανει συνηθως σε πιο συντομο διαστημα αν εισαι πελατης του.

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Τελικώς επέλεξα την HOL και μάλιστα δεν πήγα στο Unlimited αλλά πήρα το HOL Double Play Lite (6άρα σύνδεση, 200' σταθερά, 20' κινητά, 20' εξωτερικό, 18€ ή 17€ αν πληρώνω online). Έκανα την αίτηση μου online Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου και έστειλα τα δικαιολογητικά μέσω email Τρίτη 5 Φεβρουαρίου το βράδυ.

Το θέμα μου είναι ότι δεν πήρα καμία απάντηση ότι έλαβαν τα δικαιολογητικά οπότε άρχισα να ανησυχώ, οπότε και τους πήρα τηλέφωνο Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου. Η κοπέλα μου είπε ότι βλέπει το email μου με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά αλλά πρέπει λέει να τα ελέγξει το ανάλογο τμήμα για να προχωρήσει η αίτηση, το οποίο τις ελέγχει κάθε 2 ημέρες (??) οπότε αφού τα έστειλα Τρίτη, το πολύ την Πέμπτη θα έχω επιβεβαίωση παραλαβής. Οκ λέω άρα να περιμένω αύριο ότι θα λάβω επιβεβαίωση; Ναι μου λέει...

Την επόμενη μέρα (Πέμπτη) προφανώς δεν έλαβα κάτι οπότε ξαναπαίρνω. Μια άλλη κοπέλα μου λέει το πολύ την επόμενη μέρα θα έχω επιβεβαίωση. Προς έκπληξη μου, σήμερα Παρασκευή έλαβα ένα (αυτοματοποιημένο προφανώς) email υπενθύμισης ότι πρέπει να στείλω τα δικαιολογητικά αν θέλω να ενεργοποιηθεί η αίτηση μου. Έλαβα επίσης ένα SMS που έλεγε το ίδιο!

Οπότε πήρα πάλι τηλέφωνο για να μου πει η τρίτη κοπέλα ότι έχουν λάβει τα δικαιολογητικά και μάλιστα βλέπει ότι με ενημέρωσαν εχθές τηλεφωνικώς (προφανώς αναφερόταν στο τηλέφωνο που εγώ έκανα εχθές).

Και ρωτάω εγώ τώρα, είναι λογικό να θέλουν τουλάχιστον 3 εργάσιμες (την Τρίτη δεν την υπολογίζω γιατί ήταν βράδυ) για να ελέγξουν τα δικαιολογητικά μου και να αρχίσει η πραγματική διαδικασία ενεργοποίησης; Δηλαδή αν κάνουν τόσο χρόνο για νέους πελάτες τους, πόσο χρόνο κάνουν για τους ήδη υπάρχοντες που έχουν κάποιο θέμα; Επίσης αν πάρουν 5 εργάσιμες για τα δικαιολογητικά, για τα τεχνικά ζητήματα πόσο θα κάνουν;

Η πλάκα είναι ότι η κοπέλα θεωρεί δεδομένες τις 20 εργάσιμες οι οποίες μάλιστα είναι "ο μέσος όρος" που παίρνει η αίτηση, ούτε καν το μέγιστο! Μου φαίνεται πρέπει να βρω άλλη εταιρεία ακόμα δεν αρχίσαμε...

[MENTION=649]Aias[/MENTION] επιβεβαίωσα ότι όντως υπάρχει ένοικος στην πολυκατοικία που έχει τηλέφωνο οπότε τουλάχιστον γλιτώσαμε την μεγάλη βαβούρα του ΟΤΕ.

[MENTION=173]Wizard![/MENTION] και [MENTION=6199]SirDiman[/MENTION] εσάς πόσο σας πήρε η διαδικασία, γιατί μου φαίνεται είχε δίκιο ο [MENTION=14120]narta[/MENTION] για το "αγιου τσιου ανημερα"

20 εργάσιμες οι οποίες μάλιστα είναι "ο μέσος όρος" που παίρνει η αίτηση, ούτε καν το μέγιστο!

20 εργάσιμες; Τον Μάρτη λίγει το "συμβόλαιο" με τον ΟΤΕ και σκέφτομαι να πάω HOL. Λες να κινήσω τα νήματα από τώρα;

Και όσο περίεργο και αν φαίνεται ως εκ θαύματος με πήραν τώρα από τα κεντρικά της HOL για να επιβεβαιώσουν ότι λάβανε τα δικαιολογητικά και τα επισυνάψανε στην αίτηση μου. Μάλιστα μου είπε ότι θέλει περίπου 3 το πολύ 4 εβδομάδες για την ενεργοποίηση... Για να δούμε :p

[MENTION=4676]tragikos[/MENTION] εμένα μου είχαν πει 35 ημέρες. Την 34η συνδέθηκε. Πολύ είναι, αλλά τουλάχιστον τηρούν αυτά που λένε. Όσο για την αίτηση, την είχα κάνει σε κατάστημα Vodafone, για να συνδυάσω και την έκπτωση στο τηλέφωνο, οπότε δεν είχα ανάλογα θέματα.

[MENTION=173]Wizard![/MENTION] για αυτή τη έκπτωση για πες περισσότερα. Είναι 5€ στο πάγιο του τηλεφώνου/internet και άλλα 5€ στο πάγιο του κινητού; Με πήραν τηλέφωνο αν θέλω να τα συνδυάσω και τους είπα ότι έχω COSMOTE αλλά τελευταία μου κάνει κόλπα η COSMOTE και στο σκέφτομαι...

[MENTION=173]Wizard![/MENTION] για αυτή τη έκπτωση για πες περισσότερα. Είναι 5€ στο πάγιο του τηλεφώνου/internet και άλλα 5€ στο πάγιο του κινητού; Με πήραν τηλέφωνο αν θέλω να τα συνδυάσω και τους είπα ότι έχω COSMOTE αλλά τελευταία μου κάνει κόλπα η COSMOTE και στο σκέφτομαι...

Ακριβώς αυτό. Οπότε μου έρχεται ας πούμε 24€ το internet. Νομίζω όμως ότι είναι μέχρι 10€. Έχει να κάνει με το πάγιο που πληρώνεις στη Vodafone. Δεν είναι η ίδια έκπτωση σε όλα. Εγώ δίνω 32€ το μήνα (χωρίς την έκπτωση)

• 3 weeks later...
Με μεγάλη μου χαρά λοιπόν σήμερα ενεργοποιήθηκε internet και τηλέφωνο πλέον στο σπίτι. Εντός χρονοδιαγράμματος νομίζω αν και ήλπιζα να έχουμε τελειώσει νωρίτερα... :)

Απλα στον χρονο παραδοσης του βροχου δεν ευθυνεται η HOL αλλα μονο ο ΟΤΕ.Οι 20 εργασιμες ειναι μεσω RUO που βαζει τα ορια .

Βεβαια ο ΟΤΕ τις περισσοτερες φορες για ευνοητους λογους παει στο μαξ του χρονου ενω σε δικα του κυκλωματα μπορει να ενεργοποιει και σε 5-6 μερες.

Aυτα πλεον δεν εχουν σημασια ομως(μια φορα το περνας ή αν ξαναλλαξεις σπιτι).

Αντε καλα download!

• 4 months later...
Στην HOL ομως αν για οποιοδηποτε θεμα εχεις καποιο πρόβλημα, θα το λυσεις του αγιου τσιου ανημερα. Εγω τους μουτζωσα μετα απο 5 χρονια συνεργασια και εφυγα με ελαφρα. απαραδεκτο customer service. Καλυτερα συνεννοησε και βρισκεις ακρη με αγελλάδες που εχουν τη νοσο των τρελλων αγελαδων.

Καλυτερα ΟΤΕ απο τις δυο επιλογες

Καλημέρα, θέλω να σε ρωτήσω αν σου επιστρέψανε τα τέλη ενεργοποίησης απο την HOL όταν έφυγες? ευχαριστώ.

Βαλε Ηol!!!!!!!!!!Εμενα μετα απο 5 χρονια συνεργασιας που ζητησαν πισω το μπουρ...λ...ομοντεμ τους.Στειλανε courier.Και για ενα χρεος 50 ευρω με καθυστερηση ενα μηνα βαλανε εισπρακτικη εταιρεια!!!Πολυ ευχαριστιμενος φιλαρακι!!!Να τους προτιμησεις!!!!!

Βαλε Ηol!!!!!!!!!!Εμενα μετα απο 5 χρονια συνεργασιας που ζητησαν πισω το μπουρ...λ...ομοντεμ τους.Στειλανε courier.Και για ενα χρεος 50 ευρω με καθυστερηση ενα μηνα βαλανε εισπρακτικη εταιρεια!!!Πολυ ευχαριστιμενος φιλαρακι!!!Να τους προτιμησεις!!!!!

Εντάξει για τον εξοπλισμό είναι μέσω χρησιδανεισμό , οπότε έπρεπε να τον επιστρέψεις αλλά να βάλουν εισπρακτική εταιρία επειδή είχες οφειλή 50 Ευρώ???

Στον Συνήγορο του καταναλωτή φίλε μου και άντε γεια, γύφτοι:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Yr2ZukhMS8U]Άει στο διάολο μωρή...-Nteni Markora- - YouTube[/ame]

όταν διέκοψα την HOL με πήραν τηλέφωνο και ζητσαν να τους στείλω πίσω το router με έξοδα δικά μου

φυσικά και δεν το έστειλα τους είπα αν θέλουν να στείλουν κάποιον να το παραλάβει μέσα στην εβδομάδα γιατί έφευγα διακοπές

δεν είχαν στείλει κανέναν και όταν ξαναπήραν τηλέφωνο και μου είπαν πάλι να το στείλω πίσω... τους πήρε και τους σήκωσε, δεν με ενόχλησαν ξανά

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.