Jump to content

Μετακόμιση και αλλαγή παρόχου

tragikos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας!

είχα φτιάξει θέμα σε ένα forum αποκλειστικά για ADSL, αλλά δεν πήρα τις απαντήσεις που ήθελα οπότε είπα να επιστρέψω στα "δικά μας" παιδιά :p

Λοιπόν, αυτόν το μήνα μετακομίζω σε ένα διαμέρισμα 3 τετράγωνα πιο μακρυά από αυτό που είμαι τώρα. Όπως βλέπω από τον χάρτη μάλλον θα είμαι στο ίδιο DSLAM. Έως τώρα το πρόγραμμα μου ήταν από την On και συγκεκριμένα το "On Double Play 8 GR", δηλαδή 8άρα γραμμή και απεριόριστα αστικά υπεραστικά. Ήμουν αρκετά ικανοποιημένος από την On, αλλά μαθαίνω ότι έχει θέματα με τον ΟΤΕ και ο δεύτερος δεν της κάνει νέες γραμμές. Επειδή το διαμέρισμα είναι νεόδμητο προφανώς δεν έχει υπάρξει γραμμή ξανά από τον ΟΤΕ, οπότε μπορεί να θεωρηθεί νέα γραμμή και να έχω θέμα. Αποφάσισα λοιπόν να αλλάξω πάροχο.

Και ερχόμαστε στα ερωτήματα. Δεν ξέρω τίποτα τα τελευταία 2,5 χρόνια από παρόχους οπότε θέλω τις απόψεις σας. Από τα πακέτα στα site που είδα, μου κάνουν τα εξής:

- Forthnet: 70€ τέλος ενεργοποίησης, έως 24Mbps, απεριόριστα σταθερά, 30' σε κινητά, +Forthnet HotSpots - 24,9€ το μήνα [1ος χρόνος 368,8€] [2 χρόνια 786,8€] Πολύ ακριβή

- HOL: 35,90€ τέλος ενεργοποίησης (για νέα?), έως 24Mbps, απεριόριστα σταθερά - 24€ το μήνα [1ος χρόνος 323,9€] [2 χρόνια 611,9€]

- CYTA: 50€ τέλος ενεργοποίησης, 8Mbps, απεριόριστα σταθερά, 28€ το μήνα [1ος χρόνος 386€] [2 χρόνια 722€] Πολύ ακριβή, χωρίς απαραίτητα αξιοπιστία

- OTE: Δωρεάν τέλος ενεργοποίησης, έως 24Mbps, απεριόριστα σταθερά - 31,8€ το μήνα [1ος χρόνος 381,6€] [2 χρόνια 763,2€]

Προϋπόθεση ήταν να έχω απεριόριστα σταθερά και τουλάχιστον 6Mbps (κλείδωνα στα 5 πριν) ταχύτητες. Επίσης με ενδιαφέρει το online gaming οπότε το fastpath είναι επιθυμητό. Προφανώς όλοι δίνουν δωρεάν εξοπλισμό.

Εσείς ποια εταιρεία - προσφορά θα προτείνατε;

Με τη Wind δεν θα ήθελα να μπλέξω έχω παραδείγματα γνωστών με άσχημη κατάληξη...

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Στην hol τα 24ευρώ δεν είναι μόνο αν τα κανείς σε συνδιασμό με Vodafone; γενικά πάντως δεν είμαι ικανοποιημένος από hol, πολλα ms...

Αν διάλεγα τώρα θα πήγαινα οτε κύριος για τα χαμηλότερα ms στα παιχνίδια.

Edit

Αν τα ms δεν είναι προτεραιότητα για σένα, πάνε στον φθηνότερο στην ταχύτητα σου!

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

Νεα γραμμη σημαινει νεα αριθμοδοτηση. Αλλιως κανεις νεα συνδεση με φορητοτητα.

Αν το μεταφερεις, ο ΟΤΕ χρεωνει τελος 31 κ κατι (το εφαγα απο CYTA σε ΟΤΕ προχτες)

Στην CYTA εκατσα 1 μηνα, απο τις οποιες τις 3 τελευταιες εβδομαδες ειχα/δεν ειχα τηλεφωνα. Τους εστειλα email

(με cc ΣτΚ,ΓΓΚ) οτι κανω καταγγελια της συμβασης και αλλαζω παροχο. Δεν μου αρεσε καθολου και δεν τους προτεινω.

Αυτο ΕΓΩ. Αλλοι ισως να ειχαν καλη εμπειρια !

[MENTION=1666]FrOsT[/MENTION] είναι σημαντικά τα ms αλλά όχι τόσο όσο όταν έπαιζα BFBC2. Αν η διαφορά τιμής ήταν μικρή προφανώς θα προτιμούσα τα καλύτερα ms.

[MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION] έκανα μία διόρθωση στην τιμή της CYTA και τελικά δεν συμφέρει σε σχέση με HOL και Forthnet. Μάλλον δεν θα την προτιμήσω. Δεν με ενδιαφέρει τόσο να κρατήσω τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου, αλλά θα με γλίτωνε από μία (μικρή) βαβούρα.

Γνωρίζουμε ποιες εταιρείες προσφέρουν fastpath;

Καταρχάς με όποιο πάροχο και να αποφασίσεις να συνδεθείς θα χρειαστεί να περάσει ο ΟΤΕ πρώτα από το σπίτι να περάσει κατανεμητή για την πολυκατοικία για όλα τα διαμερίσματα. Θα χρειαστεί να καλέσεις σε ΟΤΕ και πιθανώς κάποια δικαιολογητικά όπως σχέδιο οικοδομής, ΥΔ από τους ιδιοκτήτες όλων των διαμερισμάτων αν δεν είσαι ο διαχειριστής κτλ κτλ. Κάνε πρώτα αυτό για να μην έχεις περιττές καθυστερήσεις αργότερα με τον πάροχο σου (έρθουν για μικτονόμηση και δεν βρουν καν το box).

H ON νομίζω χρέωνε γύρω στα 16€ τέλη απενεργοποίησης μετά το τέλος του συμβολαίου και αν υπάρχει συμβόλαιο είναι καμιά 75άρα € ή κάπου εκεί. Όντως η ΟΝ είχε θέμα τα τελευταία χρόνια με νέες ενεργοποιήσεις - μεταφορές γραμμών από ΟΤΕ.

Η CYTA αν δεν κάνω λάθος δίνει voip τηλέφωνο οπότε άμα έχεις διακοπή ρεύματος, αποσυνδέσεις σε ιντερνετ ή κάνα ηλικιωμένο μέσα στο σπίτι και κολλήσει το ιντερνετ θα έχεις γενικά δυσάρεστες εκπλήξεις. Αν γενικά δεν σε ενδιαφέρει η τηλεφωνία είναι καλούτσική λύση αν και το τεχνικό τους τμήμα τώρα έχει αρχίσει να στρώνει κάπως.

Πάντως αν η περιοχή σου βγάζει βλάβες γενικά ο ΟΤΕ είναι μονόδρομος.

- Απέκλεισα την Forthnet γιατί η προσφορά της είναι για ένα χρόνο άρα για τα 2 χρόνια που θα είμαι τουλάχιστον στο διαμέρισμα βγαίνει πιο ακριβή και από τον ΟΤΕ.

- Απέκλεισα επίσης την CYTA για παρόμοιο λόγο συν του ότι δεν έχει καν την αξιοπιστία της Forthnet.

Μένω με HOL και ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ είναι εγγύηση αλλά είναι 150€ πιο πάνω στα 2 χρόνια από την HOL...

Λοιπόν αν δεν υπάρχει κανείς άλλος με τηλέφωνο στην πολυκατοικία ο ΟΤΕ είναι μονόδρομος.

Για να μη χάσεις το νούμερο σε αυτήν την περίπτωση:

Θα κάνεις αλλαγή παρόχου πριν μετακομίσεις σε ΟΤΕ και θα ζητήσεις μεταφορά γραμμής στα καπάκια όπως ενεργοποιηθείς. Θα πάρει λίγο χρόνο, ίσως έχει και κάποιο τέλος μεταφοράς που καλύτερα να ρωτήσεις.

Αν δε σε ενδιαφέρει το νούμερο κλπ τότε διακοπή και νέα γραμμή απλά.

Αν υπάρχει κάποιος άλλος στην πολυκατοικία με ήδη γραμμή τηλεφώνου σε οποιδήποτε πάροχο (Υπάρχει ήδη κατανεμητής τερματισμένος δηλαδή) έχεις αρκετές επιλογές.

Μόνο που έχεις πέσει σε λούμπα με την ON λόγο οτι έχει κλειδωθεί το CRM της λόγο οφειλών προς ΟΤΕ, και δε μπορεί ούτε να μεταφέρει γραμμές ούτε να πάρει καινούργιους πελάτες.

Άρα το καλύτερο σε αυτήν την περίπτωση είναι καινούργια γραμμή με νέο νούμερο. Γιατί αν κάνεις φορητότητα θα σε χρεώσουν την αλλαγή παρόχου συν την μεταφορά γραμμής (Την πληρώνουν και αυτοί στον ΟΤΕ γιαυτό υπάρχει και χρέωση).

Η cyta δυστυχώς έχει παιδικές ασθένειες ακόμα αν και πολλά υποσχόμενη. Δεν έχει την τεχνογνωσία θεωρώ που χρειάζεται ακόμα και ας έχει άτομα μέσα που είναι αρκετό καιρό στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και ας έχει την τεχνογνωσία απο την Κύπρο. Μέχρι να δέσει ολόκληρη η βδομάδα αρκετοί είχαν, έχουν, θα έχουν (ελπίζω για λίγο ακόμα) βασανιστεί.

Μένω με HOL και ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ είναι εγγύηση αλλά είναι 150€ πιο πάνω στα 2 χρόνια από την HOL...

O πΟΤΕ δεν είναι εγγύηση, όπως πρόσφατα απέδειξα στο λύκο.

Με τη HOL εδώ και 4 χρόνια, έχω μείνει 3 ώρες χωρίς τηλέφωνο, ένα πρωινό.

Τα pings στον BaZo παίζουν από 60-90, ενώ τα άλλα παιδιά με fastpath είναι 40-80.

Δεν είναι τραγική διαφορά (παρόλο που είσαι τραγικός εσύ :p), αλλά παίζει ρόλο.

Εγώ πάντως που τη συνδυάζω με Vodafone, δε με συμφαίρει με τίποτα να πάω πΟΤΕ. Αν μου ήταν τόσο πρόβλημα τα pings, θα το γύριζα σε CoH να τελειώνω.

Στην HOL ομως αν για οποιοδηποτε θεμα εχεις καποιο πρόβλημα, θα το λυσεις του αγιου τσιου ανημερα. Εγω τους μουτζωσα μετα απο 5 χρονια συνεργασια και εφυγα με ελαφρα. απαραδεκτο customer service. Καλυτερα συνεννοησε και βρισκεις ακρη με αγελλάδες που εχουν τη νοσο των τρελλων αγελαδων.

Καλυτερα ΟΤΕ απο τις δυο επιλογες

Ο νέος μου γείτονας να πω ότι μου πρότεινε την HOL (που θα βάλει και αυτός) γιατί λέει είναι σε μία εταιρεία πληροφορικής που βάζουν συστήματα σε εταιρείες/επιχειρήσεις κτλ και έχει άκρες στην HOL άρα αν συμβεί ποτέ βλάβη, θα κανονίσει να έχουμε προτεραιότητα.

Όταν μου το είπε γέλασα η αλήθεια είναι και σκέφτηκα ότι ίσως απλά να τον συμφέρει να φέρνει κόσμο στη HOL, αλλά μου φαίνεται τελικά ότι εκεί θα καταλήξω (εκτός αν με πείσει κανείς για ΟΤΕ) αφού και ο [MENTION=173]Wizard![/MENTION] επιβεβαιώνει για ικανοποιητικά pings (γενικά, άρα θα εξαρτάται από το DSLAM). Εγώ προς το παρόν έχω COSMOTE οπότε δεν θα έχω επιπλέον έκπτωση, αλλά έτσι κι αλλιώς έχει το φθηνότερο πακέτο. Ξέρεις Wizard αν έχει fastpath η HOL και αν έχει δυνατότητα να αλλάζω τις ρυθμίσεις από το site της ή πρέπει να τους παίρνω τηλέφωνο;

Θα πάρω τηλέφωνο και τον γείτονα να δω αν ξεκίνησε αυτός τη διαδικασία για HOL.

Θα πάρω τηλέφωνο την ON για διακοπή και θα κάνω νέα γραμμή όπως και να έχει, δεν θέλω να μπλέκω με φορητότητες και να εξαρτιέμαι από το τι θα κάνει η ON.

Στην HOL ομως αν για οποιοδηποτε θεμα εχεις καποιο πρόβλημα, θα το λυσεις του αγιου τσιου ανημερα. Εγω τους μουτζωσα μετα απο 5 χρονια συνεργασια και εφυγα με ελαφρα. απαραδεκτο customer service.

Εγω ακριβως το αντιθετο.:upside:

hol απο εμενα

Στην HOL ομως αν για οποιοδηποτε θεμα εχεις καποιο πρόβλημα, θα το λυσεις του αγιου τσιου ανημερα. Εγω τους μουτζωσα μετα απο 5 χρονια συνεργασια και εφυγα με ελαφρα. απαραδεκτο customer service. Καλυτερα συνεννοησε και βρισκεις ακρη με αγελλάδες που εχουν τη νοσο των τρελλων αγελαδων.

Καλυτερα ΟΤΕ απο τις δυο επιλογες

Μπορεί παλαιότερα. Όταν είχε συμβεί το πρόβλημα, πήρα τηλέφωνο 9:30 το πρωί, απάντησαν αμέσως και μέχρι τις 12 είχα τηλέφωνο. Με πήραν και στις 19:00 για να με ρωτήσουν αν είναι όλα εντάξει και αν είμαι οκ με την εξυπηρέτηση.

Ο νέος μου γείτονας να πω ότι μου πρότεινε την HOL (που θα βάλει και αυτός) γιατί λέει είναι σε μία εταιρεία πληροφορικής που βάζουν συστήματα σε εταιρείες/επιχειρήσεις κτλ και έχει άκρες στην HOL άρα αν συμβεί ποτέ βλάβη, θα κανονίσει να έχουμε προτεραιότητα.

Σε αυτό μη βασίζεσαι. Για 1002 λόγους.

Ξέρεις Wizard αν έχει fastpath η HOL και αν έχει δυνατότητα να αλλάζω τις ρυθμίσεις από το site της ή πρέπει να τους παίρνω τηλέφωνο;

Έχει αλλά το δίνει μόνο σε εταιρικές συνδέσεις και νομίζω σε πελάτες με static IPs. Τα pings που σου λέω, είναι χωρίς fastpath εγώ, με fastpath οι άλλοι. Στην εταιρία που έχουμε HOL/fp, τα pings στον Bazo είναι -20ms και φυσικά την ώρα που έχουμε servers με τρελό φόρτο στη γραμμή.

Μπορεί παλαιότερα. Όταν είχε συμβεί το πρόβλημα, πήρα τηλέφωνο 9:30 το πρωί, απάντησαν αμέσως και μέχρι τις 12 είχα τηλέφωνο. Με πήραν και στις 19:00 για να με ρωτήσουν αν είναι όλα εντάξει και αν είμαι οκ με την εξυπηρέτηση.

Μπορει να εισαι τυχερος ή να εχεις ακρες. Εγω δεινοπάθησα και με εστελναν απο τον ενα outsourced εκπρόσωπο στον αλλο outsourced εκπροσωπο. Παλι καλα που δεν σηκωσε το τηλεφωνο κανενας Ινδος της Intel στο τελος :p

Περα απο την πλακα. Τραγικοι. Μονο οταν εφαγαν καταγγελια στον Συνηγορο του Καταναλωτη πηραν τηλεφωνο να ρωτησουν πιο προβλημα ειχα με την εξυπηρετηση. Βεβαια με ειχαν χασει απο πελατη και εμενα και τις 10 συνδεσεις που τους ειχα παει προσωπικα. Μεγαλωσε η εταιρια και το παιζει μουρη. Στα διαλα...

Μπορει να εισαι τυχερος ή να εχεις ακρες.

Άκρη καμία. Όσο για την τύχη μου, δε φημίζομαι :p

Απλά έχουν διορθωθεί. το σημαντικό όμως είναι ότι εδώ και 4 χρόνια, αντιμετώπισα πρόβλημα για 3 ώρες. Όσο χάλια εξυπηρέτηση κι αν έχουν, αν δεν τους χρειάζεσαι, δε σε νοιάζει :)

Σε αυτό μη βασίζεσαι. Για 1002 λόγους.

Σίγουρα, αλλά αν ισχύει έστω και λίγο δεν με χαλάει αφού έτσι κι αλλιώς προς τα εκεί κλίνω... :p

Πόσο χρόνο λέτε να τους πάρει να βάλουν νέα γραμμή; Θα έχω μέχρι τέλος του μήνα;

O πΟΤΕ δεν είναι εγγύηση, όπως πρόσφατα απέδειξα στο λύκο.

Με τη HOL εδώ και 4 χρόνια, έχω μείνει 3 ώρες χωρίς τηλέφωνο, ένα πρωινό.

Τα pings στον BaZo παίζουν από 60-90, ενώ τα άλλα παιδιά με fastpath είναι 40-80.

Δεν είναι τραγική διαφορά (παρόλο που είσαι τραγικός εσύ :p), αλλά παίζει ρόλο.

Εγώ πάντως που τη συνδυάζω με Vodafone, δε με συμφαίρει με τίποτα να πάω πΟΤΕ. Αν μου ήταν τόσο πρόβλημα τα pings, θα το γύριζα σε CoH να τελειώνω.

Στον bazo είχα με 80-90 με On faspath και με την hol 110-130... Μετά από πολλα τηλέφωνα και παράπονα βρήκα έναν άνθρωπο που να καταλαβαίνει ότι άλλο τα ms και αλλο τα mbps και μου έκανε κατ'εξαίρεση καλύτερες ρυθμίσεις λέει και από είδα τότε πήγε στα 105-120...

Ο από πάνω μου έχει 65-80 με οτε που δοκίμασα εκείνη τη μέρα από τν γραμμή του...

Πάντως μετά την προσφορά της forthnet έχουν βελτιωθεί τα πράγματα, νανε καλά οι άνθρωποι που έκαναν περισσότερα για την γραμμή μου αποτι η hol όπου από τους 7-8 νοματεους που μίλησα μόνο ένας ήξερε τι είναι τα ms στα παιχνίδια όλοι οι άλλοι επέμεναν ότι η γραμμή είναι έως 24 και όχι 24mbps οπότε τα 16-17 που πιανω είναι πολύ καλά άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα...

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

Στον bazo είχα με 80-90 με On faspath και με την hol 110-130...

Δε διαφωνώ, μπορεί από Θεσσαλονίκη να είναι πολύ διαφορετικά. Εγώ αναφέρω Αθήνα, που είναι και το ενδιαφέρον. Για αυτό και λέμε να ρωτάτε στη γειτονιά τι γίνεται, γιατί παίζει ρόλο η περιοχή, δυστυχώς.

Πόσο χρόνο λέτε να τους πάρει να βάλουν νέα γραμμή; Θα έχω μέχρι τέλος του μήνα;

Οριακά. Θέλουν 30-35 μέρες. Εμένα μου είχαν πει 35 και με είχαν συνδέσει την 34η.

Να έχεις στο νου σου ότι η τιμή που έχεις βάλει στον ΟΤΕ είναι λάθος.

To πρόγραμμα κατά τους 6 πρώτους μήνες θα προσφέρεται στην μειωμένη την τιμή των 25,854 € χωρίς ΦΠΑ ή 31,80 € με ΦΠΑ 23% ανά μήνα και κατόπιν για τους επόμενους 6 μήνες στην τιμή των 29,919 € χωρίς ΦΠΑ ή 36,80 € με ΦΠΑ 23%.

σουρς

Μη την πατήσεις και συ σαν και μένα, που "ξέχασαν" να το αναφέρουν όταν έφτιαχνα το συμβόλαιο...

Edit: Επίσης, άμα έχεις vodafone σύνδεση κινητού, πάει φτηνότερα η HOL ακόμα.

Διαδικασια μεταφορας γραμμης δεν υπαρχει.Σε περιπτωση μετακομισης γινεται το εξης

1.Ενεργοποιηση καινουργιου κυκλωματος στο καινουργιο σπιτι (νεος βροχος)

2.φορητοτητα του αριθμου στην καινουργια γραμμη

3.καταργηση του παλιου βροχου

Λοιπον,αν το σπιτι ειναι καινουργιο ,οταν γινεται η οικοδομη και χτιζεται, οπως ο εργολαβος κανει αιτηση στην ΕΥΔΑΠ και στην ΔΕΗ να φερει νερο και φως μεχρι το σπιτι ,ετσι κανει αιτηση και στον ΟΤΕ (εδω ειναι ο ΟΤΕ εργολαβος δικτυου και συντηρητης και οχι οι λιανικες πωλησεις) να φερει γραμμη μεχρι το σπιτι.

δυο δινα εδω...αν ειναι μονοκατοικια-διπλοκατοικια το καλωδιο ερχεται εναεριο γιατι τα ζευγη που χρειαζονται να εξυπηρετισουν το σπιτι ειναι λιγα.

Αν ομως ειναι πολυκατοικια,ευθυνη του εργολαβου της πολυκατοικιας ειναι η πολυκατοικια να εχει κατανεμητη και ο οτε (οταν χτιζεται η πολυκατοικια) σκαβει παραλληλα απο το κοντινο καφαο και φερνει διζευγα καλωδια (καναλι καλωδιων) μεχρι τον κατανεμητη της πολυκατοικιας.

Τα προβληματα εδω μπορει να ειναι πολλα...ασχετα αν πας ΟΤΕ,hol.on,4net κτλ οι διαδικασιες ειναι οι ιδιες.

θα μπορουσα να αναφερω μερικα αλλα δεν θελω να σε τρομαξω :) Σιγουρα σε τετοιες περιπτωσεις ο ΟΤΕ εχει τις πιο πολλες πιθανοτητες να δωσει γραμμη και σιγουρα και πιο γρηγορα απο ολους τους αλλους.Πιστεψε με το κοστος αν ειναι 30-70 ευρω θα ειναι το τελευταιο που θα σε νοιαζει...

Προταση δικια μου,αφου δεν υπαρχει ηδη ενεργος βροχος εκει που θα πας, ειναι αρχικα να πας οτε για τον 1ο χρονο ωστε να εισαι σχεδον σιγουρος οτι θα σου ενεργοποιησουν την γραμμη αμεσα και γρηγορα,και μετα απο τον 1ο χρονο, πας οπου θες ,αφου σε ενεργο βροχο δεν θα εχεις θεματα (και θα εχει ληξη και η ρυτρα του 1 χρονου)

[MENTION=649]Aias[/MENTION] έτσι όπως τα λες αν ξέρω ότι ο εργολάβος έχει περάσει γραμμή από τον ΟΤΕ μέχρι τον κατανεμητή ή υπάρχει έστω και ένας που έκανε γραμμή με τηλέφωνο ΟΤΕ πχ, τότε μπορώ άφοβα να πάω σε άλλη εταιρεία όπως τη HOL έτσι;

Στον 1ο όροφο μένει η κουνιάδα του ιδιοκτήτη μου, η οποία αποκλείεται να μην έχει τηλέφωνο και αν έχει λογικά θα είναι ΟΤΕ, οπότε μάλλον είμαι οκ, σωστά;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.