Jump to content

Η100 vs custom watercooling

AgMa

Recommended Posts

Γειά σας παιδιά,

τελευταία σκέφτομαι το ενδεχόμενο custom watercooling και να δώσω την Η100 που έχω τώρα.

Ο επεξεργαστής μου είναι ο 3770k και μόλις δώσω πάνω από 1.30v καταλαβαίνετε τι γίνεται με τις θερμοκρασίες.Η υδρόψυξη θα μπει μόνο στον cpu και θα είναι με χοντρό διπλό ψυγείο και την γνωστή swiftech MCP655.

Το θέμα μου είναι ότι κάποιοι λένε για διαφορές 10-15 βαθμούς και άλλοι 3-5 το πολύ.

Τελικά τι ισχύει;Έχει αλλάξει κάποιος παρόμοιο setup να μου πει από πρώτο χέρι αν ισχύει;

Γιατί αν είναι μόνο για 3 βαθμούς διαφορά, δεν αξίζει.

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply

Χωρίς να έχω ασχοληθεί με custom υδρόψυξη, θεωρώ πως διαφορές της τάξης των 10-15 βαθμών Κελσίου, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ να υπάρχουν με απλά αλλαγή της υδρόψυξης με custom. Μου φαίνεται άπιαστος στόχος. Τι θερμοκρασίες έχεις τώρα;;

να σου πω με επιφυλαξη φιλε μου εχω τον παρακατω cpu με Η100 στα 4.2 και ενας φιλος παλι τον ιδιο cpu με custom w/c και οι διαφορες στισ 8ερμοκρασιες ειναι μιδαμινες.τωρα απο 8εμα αντοχης του χρονου εννοειται οτι η custom ειναι μπροστα αρκετα οπως και σε αξιοπιστια γιατι οπως και να το κανουμε η H100 ειναι κλειστο κυκλωμα και δεν ξερεις τι παιζει.

Κοίτα προς το παρόν δεν τον έχω στρεσάρει πολύ ώρα.Μια προσπάθεια cinebench στα 4.8 @1.50v 4c/8t πήγε κατευθείαν 92 βαθμούς και το σταμάτησα.Δεν άξιζε να το συνεχίσω.

Σε 2011 σύστημα φίλου που πήγε από Η100 σε c/w αν σας πω διαφορές που λέει ότι έχει ή θα γελάτε ή δεν θα το πιστεύετε.

Γι' αυτό είμαι διστακτικός...

Κοίτα προς το παρόν δεν τον έχω στρεσάρει πολύ ώρα.Μια προσπάθεια cinebench στα 4.8 @1.50v 4c/8t πήγε κατευθείαν 92 βαθμούς και το σταμάτησα.Δεν άξιζε να το συνεχίσω.

Σε 2011 σύστημα φίλου που πήγε από Η100 σε c/w αν σας πω διαφορές που λέει ότι έχει ή θα γελάτε ή δεν θα το πιστεύετε.

Γι' αυτό είμαι διστακτικός...

για πες μας διαφορες σε 8ερμοκρασιες ???

Tank xspc 750 αυτό που έχει και το pump μέσα, ψυγείο phobya 60mm χοντρό διπλό και cpu block ek supremacy σε 3960x cpu @1.42v στα 4.8ghz είδε 30 βαθμούς διαφορά αλλά δεν ξέρω σε ποιό bench.

Tank xspc 750 αυτό που έχει και το pump μέσα, ψυγείο phobya 60mm χοντρό διπλό και cpu block ek supremacy σε 3960x cpu @1.42v στα 4.8ghz είδε 30 βαθμούς διαφορά αλλά δεν ξέρω σε ποιό bench.

με τιποτα αυτο 30 βα8μους κατω δεν παιζει εκτος αν βγαζει το pc εξω το βραδυ με 10 βα8μους και κανει τα τεσταρισματα.ειλικρινα αν μπορει καποιος απο δω μεσα να μου το αποδειξει αυτο αυριο κιολας την πεταω την Η100 και βαζω φωτια και στον cpu μου:-O

δηλαδη σε ενα bench που ειχε 80 βα8μους τωρα εχει 50?αχαχαχ να μου πεις 65-70 να σου πω ναι οκ μπορει

Ναι αλλα μιλαμε για sandybridge που εχεις ο φιλος σου και εσυ εχει ivy που βραζουν..

Επισης απο 1.40 και πανω και σε μενα με τον ι5 οι θερμοκρασιες εκτοξευονται σε 90αρια...

Δεν μίλησα για bench ποιό και τι.

Είπα απλά τις διαφορές που λέει ότι είδε σε σχέση με την Η100.Μισό, λέει ότι έχει και σκρινάκι.

edit:Ορίστε και το σκρινάκι: http://www.thelab.gr/intel-epeksergastes/intel-oc-database-199-22.html#post1063416994

Βέβαια δεν μπορείτε να δείτε συχνότητα γιατί έχει ενεργοποιημένα τα power states, αλλά το καταλαβαίνετε απ'τα gflops.

Ναι αλλα μιλαμε για sandybridge που εχεις ο φιλος σου και εσυ εχει ivy που βραζουν..

Επισης απο 1.40 και πανω και σε μενα με τον ι5 οι θερμοκρασιες εκτοξευονται σε 90αρια...

οφφ τοπικ ρε συ με την Η100ι εχεις δει διαφορες η ξερεις αν υπαρχουν σε σχεση με την απλη?

Διαφορές σαφώς υπάρχουν υπέρ του custom,ωστόσο δεν είναι τόσο ορατές στους ivy λόγω του κλασσικού προβλήματος με το ΙHS που εμποδίζει την σωστή απαγωγή θερμότητας.Αν βγει και γίνει σωστή τοποθέτηση η ψαλίδα ανοίγει κατά πολύ.

Βέβαια από εκεί και πέρα με τη custom υδρόψυξη κερδίζεις σε πάρα πολλά πράγματα,ειδικά αν συμπεριλάβεις και τα ατελείωτα προβλήματα που συνοδεύουν όλα τα έτοιμα κιτ.

Από εκεί και πέρα όλα είναι στη τσέπη σου.

Κοιτα να δεις..

Την i την πηρα απο RMA λογω οτι η Η100 εμφανισε τα παραπανω προβληματα...

Τωρα αν σε τρωει η τσεπη σου(οπως τους περισσοτερους απο εδω μεσα) παρτην...

Ουτως η αλλως καλυτερη ειναι..

@azazil 190 εσύ συγκεκριμένα, του έχεις πατήσει και like.Περιμένω να μυρίσω :p

το βραδακι που 8α ειμαι σπιτι 8α παιξω με τα ιδια ρευματα που εχει ο φιλος σου συχνοτητες και τα σχετικα και 8α δω διαφορες και 8α ποσταρω8ερμοκρασιες με το intel burn test και εγω :upside:

Κοιτα να δεις..

Την i την πηρα απο RMA λογω οτι η Η100 εμφανισε τα παραπανω προβληματα...

Τωρα αν σε τρωει η τσεπη σου(οπως τους περισσοτερους απο εδω μεσα) παρτην...

Ουτως η αλλως καλυτερη ειναι..

με το 8εμα αντιλα η πρωτη Η100 που ειχα σε εναν 3930κ απλα μου τον εστειλε για πελεκανους σταματησε οπως καταλαβεσ η αντλια μονο ενα κρακ ακουσα και μετα επεσε κλαμα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.