Jump to content

Aγορα αθορυβου psu

paris

Recommended Posts

Το HX600 το είχα προσωρινά και εγώ. Η νέα σειρά της Corsair που ξεχωρίζει λόγω V2 (HX600 V2) στον τίτλο έχει όντως αυτό το πρόβλημα. Όταν το τροφοδοτικό γυρίζει από fanless λειτουργία και ξεκινάει για πρώτη φορά το fan συμπεριφέρεται περίεργα. Υπάρχει και βίντεο σε youtube. Προσωπικά ξεμπέρδεψα εύκολα γιατί το PSU είχε αγοραστεί από msystems και μετά και από δεύτερο κρούσμα με το ίδιο πρόβλημα έστειλαν πίσω σε Corsair όλη την παρτίδα με τα HX600 που είχαν stock.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=4r5yZuYLEUs&list=FL4MSdHkAn5N46UfjLaftmBA]New Corsair HX650 PSU Squeaking - YouTube[/ame]

Aυτο προφανως ειναι το λεγoμενο chirping.

Eπιπλεον διαβασα καποια posts στο newegg απο καποιους που αποδεικνυουν οτι η πραγματικη ισχυ των corsair δεν ειναι αυτη που αναφερεται, το 500ρι ειναι λεει 420W, το 600ρι ειναι 480W... Συνεπως εγω που θελω οπωσδηποτε 500W minimum (default oριο της νεας μου μητρικης, αλλο παλι και τουτο) πρεπει να παω σε 650ρι.

Seasonic...

*S2

Μηπως μπορεις να δωσεις συγκεκριμενα μοντελα?

Αυτό με την ισχύ του τροφοδοτικού που λες δεν παίζει. Τα Corsair μπορεί να έχουν θέμα με το fan αλλά συνήθως αποδίδουν πολύ παραπάνω ισχύ από την ονομαστική (μέχρι να ενεργοποιηθεί το αντίστοιχο protection) και είναι σκυλιά από θέμα υλικών, σταθερότητα τάσης κτλ.

Πιθανώς στην v3 που θα φτιάξουν και το θέμα fan να μην έχουν ανταγωνισμό :p

Yπαρχει αυτο το feedback στο newegg για το 500ρι

I'd like a straight answer as to how much power this power supply produces.

34Amps on a 12 v rail is 408 watts - but New Egg states it has 500watts continuous power.

So I bought this to replace a 400w sparkle to give myself more of a power cushion, but apparently it is possible I have given myself all of 8 watts!

So what is the truth here?

και αυτο

IF you do some simple math you can plainly see these units provide less watts on the 12v volt rail than one would think looking at the watt ratting.

Formula: Volts times Amps equals Watts

CX430: 12V x 28A = 336W on the 12V rail

CX500: 12V x 34A = 408W on the 12V rail

CX600: 12V x 40A = 480W on the 12V rail

compare those results to:

GS600: 12V x 48A = 576W

TX650: 12V x 53A = 636W

Id include more examples but I thik this proves my point.

So the GS600 allots the other 24 watts to the 3V and 5V line

The TX650 allots 14 Watts to the 3V and 5V line

The CX430 allots 96W to the 3V and 5V lines

The CX500 allots 92W to the 3V and 5V lines

The CX600 allots 120W(!) to the 3V and 5V lines

Its ridiculous and false advertising.

Aυτο προφανως ειναι το λεγoμενο chirping.

Eπιπλεον διαβασα καποια posts στο newegg απο καποιους που αποδεικνυουν οτι η πραγματικη ισχυ των corsair δεν ειναι αυτη που αναφερεται, το 500ρι ειναι λεει 420W, το 600ρι ειναι 480W... Συνεπως εγω που θελω οπωσδηποτε 500W minimum (default oριο της νεας μου μητρικης, αλλο παλι και τουτο) πρεπει να παω σε 650ρι.

Μηπως μπορεις να δωσεις συγκεκριμενα μοντελα?

M12..

*S2

Εχω και εγω εδω και ενα χρονο το παλιο hx750 το οποιο ειναι αρκετο καλο αλλα εβγαλε το γνωστο coil whine προβλημα και μου ειπανε να το στειλω πισω για να γινει αντικατασταση λογικα με το καινουργιο Hx.

Διαβασα στης corsair τα φορουμ οτι τα καινουργια εχουν αυτο το προβλημα που αναφερατε πιο πανω και σκεφτομαι μηπως να κρατησω αυτο που εχω τωρα μην μεινω καμια βδομαδα χωρις πισι και μετα βγει προβληματικο και το αλλο και ξανα μετα τα ιδια.

Με διαβεβαιωσαν απο την corsair οτι κατα 99% το καινουργιο δεν θα εχει κανενα προβλημα.

paris παρε καμια αλλη μαρκα ρε φιλε αφου η corsair δεν τα καταφερε.

Βασικά η Corsair έχει περιποιημένη πλακέτα και το τροφοδοτικό αποδίδει σωστό ρεύμα αλλά τα έχει κάνει σκ@ρ@ στο θέμα της ψύξης. Τα fan που έχει είναι noname αλλά ακόμα και noname να μην τα θεωρούν κάποιοι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο που να μπορέσει να αντέξει στα 5 ή 7 χρόνια εγγύηση που διαφημίζει για το PSU, ενώ ο θόρυβος του σε 100% στροφές μόνο ήσυχος δεν είναι. Μετά η δεύτερη πατάτα είναι το κύκλωμα ελέγχου του fan που έχει απαράδεκτη σχεδίαση.

Σχετικά αθόρυβη λειτουργία αλλά όχι fanless έχει και η σειρά Coolermaster Silent M2

paris παρε καμια αλλη μαρκα ρε φιλε αφου η corsair δεν τα καταφερε.

Ναι αρκει να βρω, εχεις να προτεινεις κατι απο Ελλαδα?

Ο φιλος πανω εγραψε m12, s2, χωρις να καταλαβαινω τι σημαινουν. Προτιμω links...:)

Aκυρο αυτο που ειπα γiα 500ρι, μου κανει και μικροτερο. Απο 400ρι εως 600ρι, θα ελεγα.

Πρωτο κριτηριο η ησυχια, μετα το module.

Βασικά η Corsair έχει περιποιημένη πλακέτα και το τροφοδοτικό αποδίδει σωστό ρεύμα αλλά τα έχει κάνει σκ@ρ@ στο θέμα της ψύξης. Τα fan που έχει είναι noname αλλά ακόμα και noname να μην τα θεωρούν κάποιοι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο που να μπορέσει να αντέξει στα 5 ή 7 χρόνια εγγύηση που διαφημίζει για το PSU, ενώ ο θόρυβος του σε 100% στροφές μόνο ήσυχος δεν είναι. Μετά η δεύτερη πατάτα είναι το κύκλωμα ελέγχου του fan που έχει απαράδεκτη σχεδίαση.

Σχετικά αθόρυβη λειτουργία αλλά όχι fanless έχει και η σειρά Coolermaster Silent M2

Δε νομιζω οτι το fan ειναι το θεμα, αυτο εχει ευτελη αξια. Ποσο να κανει, το πολυ 10€?

Σημασια εχει ο μηχανισμος αυξομειωσης των στροφων.

Αν το fan ειναι θορυβωδες ανοιγεις τη συσκευη και το αντικαθιστας;)

Για τα coolermaster m2 που λες, ισχυει για ολα τα μοντελα ανεξαρτητως W?

Κάνε μια επίσκεψη στο site της coolermaster και έχει την καμπύλη για το fan. Ρίξε μια ματιά στο 420 και 520 και παράλληλα δες και τιμές σε κάθε rail. Μάλλον προς 420 είσαι αφού το 520 είναι αρκετά δυνατό για το δικό μου σύστημα που είναι mid-high end.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.