dimitrismito Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2013 Μολις πηρα καινουργιο gaming pc..Και θα θελα να ρωτησω δυο πραγματακια..Το router ειναι στον αλλον Η/Υ στο διπλανο δωματιο..Αυτα ειναι τα δεδομενα μας..Παμε στις ερωτησεις..1)Η 24αρα της cyta θα ναι κομπλε ?(για online games)2)Με wireless usb θα χω απωλειες ?3)Προταση για καποιο φθηνο wireless usb ?
Guest Φεβρουάριος 3, 2013 #2 Φεβρουάριος 3, 2013 1)για online games χαμηλό pingαυτό θα το κρίνεις αμα ρωτήσεις τπτ γείτονες να σου πούνε εντυπώσεις από τους παρόχους τους2)αξιοπιστία και wireless δεν πάνε μαζί ΠΟΤΕτώρα για μέσα στο σπίτι για να γλειτώσεις τα καλώδια το προτιμάνε πολλοί3)ψάξε ένα της TPlink πρόσφατα πήρα ένα για κάτι παιδιά που έχει και αποσπώμενη κεραία μαζί και μια προέκταση για usb γύρω στα 13 ευρώ
Volrath Φεβρουάριος 3, 2013 #3 Φεβρουάριος 3, 2013 Μολις πηρα καινουργιο gaming pc..Και θα θελα να ρωτησω δυο πραγματακια..Το router ειναι στον αλλον Η/Υ στο διπλανο δωματιο..Αυτα ειναι τα δεδομενα μας..Παμε στις ερωτησεις..1)Η 24αρα της cyta θα ναι κομπλε ?(για online games)2)Με wireless usb θα χω απωλειες ?3)Προταση για καποιο φθηνο wireless usb ?1) Η ταχύτητα σε υπερκαλύπτει. Το ping είναι αυτό που σε ενδιαφέρει όμως, και αυτό εξαρτάται από πολλούς παραγοντες (ποιότητα γραμμής/τοποθεσία κτλ). Σε τυπικές περιπτώσεις και άμα δεν είσαι "ψίλος" θα είσαι οκ.2)Εξαρτάται. Άμα δεν είσαι μακριά και δεν έχεις παρεμβολές, απώλειες στην ταχύτητα δε θα έχεις. Θα έχεις ανεβασμένο ping όμως. Το πόσο ανεβασμένο εξαρτάται από την απόσταση/παρεμβολές κτλ που ανέφερα πριν. Θα υπολόγιζα ~50ms. Για ΜΜΟ/MOBA δεν είναι πολύ, για fps όμως είναι πρόβλημα. Ιδιαίτερα μιας και δεν είναι αξιόπιστο και μπορεί κάποιες στιγμές να σε πάει και πάνω από 100ms. Για να καταλάβεις το μέγεθος της καθυστέρησης που εισέρχεται, εγώ στα τυπικά online games έχω ~70-80ms με wired internet. Το 50ρικο είναι 60% πάνω καθυστέρηση με το wifi.
dimitrismito Φεβρουάριος 3, 2013 Author #4 Φεβρουάριος 3, 2013 Αγορασα αυτο τελικα TP-Link TL-WN722N Wireless USB Adapter N150 (150Mbps) - Ασύρματες κάρτες δικτύου - plaisio.grΗ αποσταση ειναι κοντα στα 5μ και το μονο εμποδιο ειναι ο τοιχος..Εχω 90% 5/5 σημα και αντε να πεσει στα 4/5...Τα ms που βλεπω ομως ειναι αρκετα..110ms (dota2)..Ειμαι με cyta 8Mbps..Ζητησα ηδη να με δωσουν νεα προσφορα για 24αρα..Τα παραπανω Mbps δεν θα κατεβασουν το ms,σωστα??Να ζητησω fastpath με το που κανουν την αλλαγη ?btw Ευχαριστω για τις απαντησεις σας..
budhas Φεβρουάριος 5, 2013 #6 Φεβρουάριος 5, 2013 Το θεμα ειναι ποσο μακρια εισαι απο το Α/Κ.Αυτο μπορεις να το δεις μεσα απο το μενου του ρουτερ σου. H τιμη που μας το λεει ειναι το line attenuation,οσο μικροτερη ειναι η τιμη τοσο μεγαλυτερη ταχυτητα κλειδωνεις.Ενδεικτηκα εγω με 31 line attenuation κλειδωνω στα 13mbit απο τα 15 που ειναι πρακτικα.Οποτε θα πρεπει να την δεις και να υπολογισεις αν σε συμφερει οντως να δωσεις παραπανω λεφτα για την 24αρα.
Volrath Φεβρουάριος 6, 2013 #7 Φεβρουάριος 6, 2013 Αγορασα αυτο τελικα TP-Link TL-WN722N Wireless USB Adapter N150 (150Mbps) - Ασύρματες κάρτες δικτύου - plaisio.grΗ αποσταση ειναι κοντα στα 5μ και το μονο εμποδιο ειναι ο τοιχος..Εχω 90% 5/5 σημα και αντε να πεσει στα 4/5...Τα ms που βλεπω ομως ειναι αρκετα..110ms (dota2)..Ειμαι με cyta 8Mbps..Ζητησα ηδη να με δωσουν νεα προσφορα για 24αρα..Τα παραπανω Mbps δεν θα κατεβασουν το ms,σωστα??Να ζητησω fastpath με το που κανουν την αλλαγη ?btw Ευχαριστω για τις απαντησεις σας..Για gaming τα 8Μbit είναι μια χαρά. Δε θα κερδίσεις τίποτα με τα 24. Τώρα άμα τα θες για download είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.Για να δεις πόσο σε καθυστερεί το wifi και όχι όλη η σύνδεση, γράψε "cmd" στο search box στην έναρξη (στον υπολογιστή με το wifi), και στο πάραθυρο που θα σου βγάλει γράψε "ping XXX.XXX.XXX.XXX", όπου ΧΧΧ.... είναι η ip του ρούτερ σου. Συνήθως είναι 192.168.1.1 οπότε σε αυτή την περίπτωση θα είναι "ping 192.168.1.1". Τα ms που θα σου βγάλει οφείλονται κατά κύριο λόγο από το wifi.
dimitrismito Φεβρουάριος 6, 2013 Author #8 Φεβρουάριος 6, 2013 Το θεμα ειναι ποσο μακρια εισαι απο το Α/Κ.Αυτο μπορεις να το δεις μεσα απο το μενου του ρουτερ σου. H τιμη που μας το λεει ειναι το line attenuation,οσο μικροτερη ειναι η τιμη τοσο μεγαλυτερη ταχυτητα κλειδωνεις.Ενδεικτηκα εγω με 31 line attenuation κλειδωνω στα 13mbit απο τα 15 που ειναι πρακτικα.Οποτε θα πρεπει να την δεις και να υπολογισεις αν σε συμφερει οντως να δωσεις παραπανω λεφτα για την 24αρα.Την εκανα ηδη 24αρα με λιγοτερα χρηματα,απλα θα γινει αλλαγη 3/1..Για gaming τα 8Μbit είναι μια χαρά. Δε θα κερδίσεις τίποτα με τα 24. Τώρα άμα τα θες για download είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.Για να δεις πόσο σε καθυστερεί το wifi και όχι όλη η σύνδεση, γράψε "cmd" στο search box στην έναρξη (στον υπολογιστή με το wifi), και στο πάραθυρο που θα σου βγάλει γράψε "ping XXX.XXX.XXX.XXX", όπου ΧΧΧ.... είναι η ip του ρούτερ σου. Συνήθως είναι 192.168.1.1 οπότε σε αυτή την περίπτωση θα είναι "ping 192.168.1.1". Τα ms που θα σου βγάλει οφείλονται κατά κύριο λόγο από το wifi.Θα το κανω και θα ενημερωσω
dimitrismito Φεβρουάριος 8, 2013 Author #9 Φεβρουάριος 8, 2013 Για gaming τα 8Μbit είναι μια χαρά. Δε θα κερδίσεις τίποτα με τα 24. Τώρα άμα τα θες για download είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.Για να δεις πόσο σε καθυστερεί το wifi και όχι όλη η σύνδεση, γράψε "cmd" στο search box στην έναρξη (στον υπολογιστή με το wifi), και στο πάραθυρο που θα σου βγάλει γράψε "ping XXX.XXX.XXX.XXX", όπου ΧΧΧ.... είναι η ip του ρούτερ σου. Συνήθως είναι 192.168.1.1 οπότε σε αυτή την περίπτωση θα είναι "ping 192.168.1.1". Τα ms που θα σου βγάλει οφείλονται κατά κύριο λόγο από το wifi.2 ms μου βγαζει....
dimitrismito Φεβρουάριος 10, 2013 Author #10 Φεβρουάριος 10, 2013 Εχω στα games 100 ms συνεχως,μιλασα με την Cyta..Και με ειπαν αν θελω να το κανουμε fastpath?Αλλα λεει θα αποσυνδεεται μερικες φορες η γραμμη..Τι προτεινετε ?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.