Jump to content

Recommended Posts

Έχει κανείς άποψη για αυτά τα μηχανήματα;

Τα specs του είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά (βάζεις όσους και ότι δίσκους χρειάζεσαι, σετάπ για ηλιθίους, είναι έτοιμο στη στιγμή, μπορεί να αντισταθμήσει μέχρι και 2 χαλασμένους δίσκους). έχουν κάποιο μειονέκτημα που δεν το βλέπω; Τα έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κανείς;

Εχω το drobo το απλο εδω και 3 χρονια, χωρις κανενα προβλημα. Βεβαια δεν μου ετυχε και καποιο προβλημα σε δισκο, να το δω στα δυσκολα. Εχει μονο συνδεση usb & firewire (ειναι σαν θηκη usb, αλλα με raid)

Απο οτι καταλαβα, απο οτι εχω διαβασει για αυτα, προβλημα μπορει να εχεις οταν χαλασει η ιδια η συσκευη και οχι καποιος δισκος της συστοιχιας.

Ειναι αργο σε επιδοσεις(~15mb/s), τα νεοτερα ειναι πιο γρηγορα, ειναι αποθηκη για φωτογραφιες, video, flac και hd ταινιες.

Εχει μεσα seagate, samsung, hitachi kai wd green, απο 500Gb εως και 2Tb. Υποστηριζει και μεγαλυτερους δισκους με το τελευταιο firmware.

Τα windows βλεπουν ενα volume των 16Tb - θα ειναι εφικτο με δισκους των 4Tb- και εχει εφαρμογη για να βλεπεις ακριβως τον ελευθερο \ κατειλημμένο χωρο.

Το κοιτούσα κι εγώ κάποια στιγμή, αλλά διάβασα το παρακάτω post (κι 1-2 ακόμη που δεν μπορώ να τα βρω αυτή τη στιγμή) που με απέτρεψαν από το project.

I’m Done with drobo | Scott Kelby's Photoshop Insider

Είναι αυτό που λέει και ο Saliery, αν χαλάσουν 1-2 δίσκοι δεν υπάρχει πρόβλημα, αν χαλάσει η συσκευή (ειδικά εκτός εγγύησης), υπάρχει πρόβλημα.

Ναι, αλλα ειναι γενικα πιο φτηνα και επειδη βασιζονται σε ιντελ πλατφορμες ή σε marvel ελεγκτες και σε raid, μπορεις θεωρητικα να δεις τα δεδομενα σου σε καποια συμβατη μητρικη και συνηθως linux.

Το drobo ειναι κατι τελειως διαφορετικο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.