Jump to content

Format Μετα από κόλλημα ιου!

LazyGreek

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Κολλησα έναν Ιο σήμερα το βράδυ πολύ βαρβάτος..

Την ώρα που άκουγα μουσική.. Και έβλεπα και μια ταινία και κατέβαζα..

Πετάγετε μια λευκή εικόνα δεν με άφηνε να κάνω τίποτα..

Επειδή εγώ νόμισα ότι με Hackάρανε κλείνω Internet με την μια και το PC

Και αφού τον ξανάνοιξα έβγαινε και καλά ένα μύνημα που έλεγε ελληνική αστυνόμια/παρανομο λογισμικό και τα σχετικά.. Και να πληρώσω και μα μου.. και με τον ταδε νόμο φυλάκη 150 χρόνια κτλπ.. αλλα τες πα.

Επειδή την έπαθε πάλι φίλος μου πριν μια βδομάδα το ξέραμε ότι είναι ιός..

Αλλά το θέμα τώρα είναι.

Δεν μου εμφανίζει στο My Computer τον σκληρό.. τον SSD τον βλέπει κανονικά..

Στο Bios τον βλέπει κανονικά, όταν έκανα Install τα Windows τον έβλεπε κανονικά και τον έκανα και Format, Στο Device Manager στον πίνακα ελένχου τον βλέπει κανονικά..

Τωρα κάνω Format θα περάσω τελευταίους Drivers/Bios και βλέπουμε αλλά δεν βλέπω να γίνεται κάτι..

Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι να αρχίζω να αλλάζω Sata αλλά επειδή τον Βλέπει δεν πιστεύω να αλλάξει κάτι..

Τι κάνουμε?

Αυτος ο χαζο-υιος παει κσι αντικαθιστα το explorer.exe με το executable του υιου.

Εγω το καθαριζω με Kaspersky Rescue CD. Απλα παίρνει πολύ ωρα το scanning !

Sent from my Samsung S3, using Tapatalk 2

Αυτος ο χαζο-υιος παει κσι αντικαθιστα το explorer.exe με το executable του υιου.

Mακαρι να ηταν τοσο απλος.Το expand απο το cd θα επιανε και ουτε scan θα ηθελε.

[MENTION=21436]sfirculitu[/MENTION]

googlare μια fbi ransomware removal αν σε βοηθησει τιποτα..

Αυτός είναι εδώ και κανα χρόνο πολύ γνωστός ιός.

Έχω φτιάξει ίσα με 7 pcια.

Και ξέρετε από που κολλάει, έτσι???!!!:to_pick_ones_nose:

Δεν χρειάζεται ούτε φορμάτ ούτε τίποτα τέτοιο.

Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να δεις πως ονομάζεται το αρχείο με ctrl+alt+del που τρέχει και μετά να μπεις σε safe mode και

1ον)Να το σταματήσεις να ξεκινάει με τα windows

και

2ον)Να το σβήσεις μετά.

Έτσι απλά!;)

Απο οποιοδήποτε site τύχει να σου πετάξει pop up παράθυρο με το υπεύθυνo γι αυτή τη βαβούρα, java app.

Συγκεκριμένα εγώ το κόλλησα χθες από ένα popup που πετάχτηκε εδω : ___http://www.tv-links.eu/tv-shows/Top-Gear_683/___

Δε χρειάστηκε καν να πατήσω κάτι στο popup... βγήκε στο background, φόρτωσε το java app του, και έβαλε στο κρυφό φάκελο C:\Programdata αρχεια .bat , .js , .pad και .reg με όνομα "dsgsdgdsgdsgw" και στον φάκελο του τρέχοντα χρήστη το wgsdgsdgdsgsd.exe

restart, F8 πριν με προλάβει η εκκίνηση των win, μπαίνεις safe mode και από την αναζήτηση προγραμμάτων στο startmenu εκτελώ το msconfig και είδα ότι είχε μπει μια νέα καταχώρηση στο startup με ρώσικους χαρακτήρες που ξεκινούσε rundll32 + κατι του στιλ adsadaafdfs. Μετά από ξετικ αυτού, bootαρε το σύστημα κανονικά και διέγραψα τα ένοχα αρχεία.

το κακό είναι oτι το Avira free δε πήρε χαμπάρι από όλο αυτό.

H λύση είναι μια... disable του java στον browser.

Γενικά και ενα addblock ίσως βοηθάει, αλλά προτιμώ να βλέπω πόση σαβούρα μου πεταει το κάθε site, και να τo αντιμετωπίζω χωρίς plugins.

Μισο επειδή δεν κατάλαβα τι εννοείτε..

1ον επειδή νταξ δεν ασχολείθικα και πάρα πολύ.. όπως είπα όταν έμπαινα σε Safe Mode έκανε Restart δεν με άφηνε να κάνω τίποτα.. Στα Windows δεν μπορούσα να κάνω πάλι τίποτα.. στο μόνο που μπορούσα ήταν να μπω να μπώ σε Safe Mode με Command! Εκεί πάταγα MSCONFIG τα έκανα Disable όλα και τα σχετικά είχα μπεί μέσα στους δίσκους δεν έβλεπα κάτι περίεργο! Και ότι έσβηνα απλά ξαναέβγαινε μετά από Restart..

Τώρα έχω κάνει Format ο ιός τι γίνεται εξαφανιστήκε ή όχι? Και στους 2 Δισκους..

Το επόμενο βήμα πιο είναι? Για να μου τον εμφανίσει? η ιο ή δισκο?

EDIT: [MENTION=699]ΝTG[/MENTION] Ξαναλέω "γενικά" είμαι μετά από Format

g5E8tM4.png

[MENTION=9875]venom7[/MENTION] το ποστ σου δεν πιστεύω να βοηθίσει γιατί έκανα είδη Fomrat..

[MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION] να κατεβάσω το πρόγραμμα ή ούτε αυτό θα κάνει κάτι?

Επίσης! Ρε παίδες έναν χαμένο δίσκο πως το βρίσκουμε? τι να κάνω τώρα?

Ελα οκ τέλος..

Αυτό ήθελα να μου γράψετε γιατί δεν το θυμόμουν αλλά οκ!

Control Panel >> Administrative Tools >> Computer Management >> Disk Management >> Δεξί κλικ στο δισκο που δεν εμφανίζετε >> Add driver letter!

zkGjwF4.png

[MENTION=9875]venom7[/MENTION] το ποστ σου δεν πιστεύω να βοηθίσει γιατί έκανα είδη Fomrat..

Μπορεί όμως να βοηθήσει άλλους αλλά και σένα σε περίπτωση που το ξανα πάθεις!;)

Τουλάχιστον ένα ευχαριστώ...δεν κοστίζει!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.