Jump to content

καμενο τροφοδοτικο και ποιος ξερει τι αλλο

liangour

Recommended Posts

καλησπερα,

χθες αλλαξα επιτελους σε ενα παλιο πυργο pentium4 του 2003 την καρτα γραφικων με μια που να υποστηριζει directx9!!

Πανω στη βιασυνη μου να βγαλω το d-sub καλωδιο και να βαλω το dvi, μισοβγηκε η καρτα γραφικων απο τη θυρα agp (βγηκε γιατι δεν ειχα βιδα να βαλω).

Μεχρι να το καταλαβω το τροφοδοτικο εβγαζε καπνους. :rip:

Ειχε βγαλει τα ζουμια του ο ενας απο τους δυο μεγαλους πυκνωτες.

Αλλαζω τροφοδοτικο να δω τι ζημια εχει γινει.

Ενω αναβει ο υπολογιστης και παιρνουν ρευμα οι ανεμιστηρες, δεν μπαινει στο bios ουτε εχω καποιο σημα στην οθονη.

Αλλαζω τον ide σκληρο και την agp (μηπως καηκαν αυτα) και βαζω εναν sata που ειχα ευκαιρο και την παλια agp gpu αλλα παλι τα ιδια.

Πιθανον λοιπον να εχει καει κατι εκ των:μητρικη-cpu-ram ή και ολα μαζι.

Εβγαλα μπαταρια και μνημες για ολο το βραδυ,εβαζα μια-μια τις μνημες αλλα το ιδιο αποτελεσμα.

Τσεκαρα τη μητρικη μηπως φαινεται κατι καμενο ή φουσκωμενο ή ξεζουμισμενο αλλα τιποτα.

(Μονο αυτο που φαινεται στη φωτογραφια το οποιο ετσι ηταν και πριν ενα μηνα που τραβηξα τη φωτογραφια και λειτουργουσε κανονικα ο υπολογιστης χωρις προβλημα)

img0007bry.jpg

Πως μπορω να ελεγξω μητρικη-cpu-ram χωρις να παω σε τεχνικο??

Υπάρχει περίπτωση να έκαψες τα ηλεκτρονικά της AGP πάνω στην μητρική χωρίς να έχουν επηρεαστεί τα υπόλοιπα της μητρικής. Κάνε δοκιμή με κάρτα γραφικών PCI. Αν δεν έχεις πιθανώς να έχω κάνα μουσειακό κομμάτι στο πατάρι.

Λογικά ναι εκτός και αν έχει κολλήσει σε καμιά οθόνη του στυλ τις τελευταίες 10000+1 φορές δεν έκανε εκκίνηση το λειτουργικό και προσπαθεί να κάνει και καλά διάγνωση-επιδιόρθωση του προβλήματος και κάνει βλακείες ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.