Jump to content

Corsair Force GS Low speeds

fatherc0stas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας,

Εχω το εξής πρόβλημα με τον SSD του τίτλο: Χρησιμοποίησα το Crystal Disk MArk γεια να συγκρίνω τα αποτελέσματα μου με το αντόιστιχο review:

Corsair Force GS 240GB SSD review - SSD Performance CrystalDiskMark

Παραθέτω επίσης μία εικόνα απο το δίκο μου benchmark σε σύγκριση με αυτό του review. Μπορείτε να δέιτε ότι τα αποτελέσματα μοθ (στα αριστερά ) είναι πολύ πιο χαμηλα.

ssdia.jpg

Επίσης να ανφέρω οτι ο δίσκος είναι σε AHCI mode απο bios και ενωμένος σε SATA 6Gb/s port.

Καμία ιδέα του τί μπορεί να φταίει???

Κρινωντας απο τα νουμερα υποθετω οτι εχεις βαλει τον δισκο στον asmedia και οχι στον intel.

Κοιταξε το μια σε ποια θεση το εχεις βαλει για αρχη...

Το έχω δοκιμάσει μόλις τώρα και τα αποτελέσματα είναι σχεδόν τα ίδια... μήπως υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να ενεργοποιήσω απο BIOS εχτοσ απο AHCI mode?? Η τίποτα απο τα intel rapid storage technology κτλ drivers??

Ti ακριβως εχεις δοκιμασει??

Δεν ειμαστε στο χωρο σου οποτε θα βολευε να ησουν πιο περιεκτικος σε οτι γραφεις.

4 θεσεις εχει ο asmedia .Αν κανεις εναλλαγες μεταξυ αυτων δε βλεπεις διαφορα.

Αν το βαλεις στον Intel λογικα δε θα σου φορτωσει win ή θα σου περασει drivers (δε ξερω τι θα κανει μιας και δεν εχω πεσει σε τετοια περιπτωση).

Οποτε πες απλα σε ποια θεση βρισκεται το καλωδιο.

υ.γ

δε ξερω και το layout της μητρικης..λογικα ο intel ειναι οι 2 μαυρες και οι δυο διπλα κοκκινες.Οι αλλες 4 κοκκινες ειναι ο asmedia.

Σε μια εκ των δυο κοκκινων του intel κοιταξε αν ειναι.(Αφου βεβαιωθεις οτι το layout της μητρικης ειναι ετσι οπως το υπεθεσα).

Συγνώμη αν δεν είμουν κατανοητός. Οπως τα λες είναι, οι 2 μαυρες θυρές είναι τέρμα πάνω και δίπλα τους υπάρχουν δύο κόκκινες που είναι οι sata 6gb/s του intel controller. Ο ssd είναι ενωμένος πάνω σε μία απο αυτές τις δύο κόκκινεσ του intel controller αυτή την στιγμή και με αυτή την σύνδεση εχω αυτές τις ταχύτητες.

Επίσης έχω δοκιμάσει να ενώσω τον ssd στον asmedia controller και οι ταχύτητες που πετυχένω είναι σχεδόν οι ίδιες (ελάχιστα πιο κάτω), έτσι ξαναέβαλα τον ssd πάλι πίσω στην θύρα του intel controller.

Ο λόγος που δεν δίνω άλλες λεπτομέρειες είναι επειδη δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αλλο πέραν απο αυτά ποθ ήδη έχω αναφέρει, που να επιρεάζουν το read/write speed του ssd και μου φαίνεται πολύ παράξενο.

Εκανα το post μπας και έχει κάποιος άλλος περάσει κάτι παρομοιο και ξέρει να μου πεί κάτι περισσότερο που να μπορώ να κάνω

copy paste...

"this mobo bios seem to be very buggy, it gave me the known "asmedia take over your intel ports" issue when i to connect my 3 HDDs, when i plugged one to the asmedia it took over my OS hdd that in the intel ports so i had to plugged one to the optical ports, the HDDs now working great (even the one that connect to the opticl sata ports) but as for my burners it other story, i have 2 LG burners, i connected one to the optical sata port, and my main one to the asmedia since i heard that it faster then the optical ones, now when i want to copy something from my disk to Any HDD it take long time But when i copy it through the secondary dvd drive it copy in normal speeed as it should, i can burn fine with both burners but when it come to copy from disk to HDD the main one take longer time then my secondary one (the transfer speed is really low and keep goes down or stay in low speed)"

Δοκιμασε να απενεργοποιησεις τον asmedia απο το bios..βγαλε οτι εχεις πανω εκει..να δουμε αν γινεται τιποτα..

Οκ, το δοκίμασα και όντως αν και οι ταχύτητες δεν φτάνουν αυτές του review όντως οι ταχύτητες είναι αυξημένες, άρα κάπου εκέι είναι το προβλημα..

αφού οι ταχύτητες αυξήθηκαν αλλά δεν ευτασαν αυτές του review λεω μήπως πέφτει ακόμη λίγο κάτω απο το γεγονός οτι υπάρχουν πολλά αρχεια πάνω κτλ... αν και δεν ξερω αν αυτό έχει βαση...

δωσε ενα screenie απο τα ανεβασμενα...

(και αυτο δεν μπορεσα να το δω για να δω ποσο κατω εισαι .)

του review o δισκος ειναι ΑΔΕΙΟΣ και εσενα ειναι σχεδον μισογεματος μη περιμενεις να εχεις ιδια αποτελεσματα.

Normal επιπεδα ειναι...

Ενα backup image->secure erase -> restore image θα σου δωσει και τα τελευταια mb/s που ψαχνεις αλλα δεν το βρισκω και απαραιτητο.

Προσωπικα δεν θα το εκανα δλδ εκτος αν καθε μηνα σκοπευεις να κανεις την ιδια διαδικασια.

Αν θες τρεξε ενα as-ssd ή anvils storage utlilities και ποσταρε την εικονα.(την εικονα αυτη τη φορα ομως).

Βασικά αυτό ήθελα να καταλάβω αν οι αριθμοί μου είναι σε νορμάλ επίπεδα γιατι είναι και η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ εναν ssd σε προσωπικό μου σύστημα και ήθελα να σιγουρευτώ ότι όντως δεν πάει κάτι λάθος στο σύστημα.

Ευχαριστώ πολυ :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.