Jump to content

Χρεωστική Κάρτα για διαδικτυακές αγορές

asoitis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια χρεωστική κάρτα για αγορές κυρίως απο άμαζον και ebay, δηλαδή αγορές σε ξένο νόμισμα. Ξέρει κανείς ποια τράπεζα παίρνει την χαμηλότερη προμήθεια για την μετατροπή νομίσματος? Μέχρι στιγμής έχω ακούσει πως η εθνική δεν χρεώνει καθόλου προμήθεια.

Υ.Γ Όταν λέμε προμήθεια για την μετατροπή νομίσματος εννοούμε είτε κάποια ξεχωριστή χρέωση που σου κάνει η τράπεζα για αυτή την μετατροπή, είτε (το πιο συνηθισμένο), το "καπέλο" που χρεώνεσαι πάνω στην εκάστοτε συναλλαγματική ισοτιμία.

Εσείες ποια χρησιμοποιείτε? Έχετε τσεκάρει να δέιτε την διαφορά πάνω στην εκάστοτε ισοτιμία π.χ για την μετατροπή δολαριο/ευρω και στο δείκτη ισοτιμίας που χρησιμοποίησε η τράπεζα (μαζί με την προσάυξηση - προμήθειά της) για την μετατροπη...?

Ευχαριστώ

Τη μετατροπη νομισματος τη κανει το paypal 1-2% ειναι νομιζω (δηλαδή οταν κάνεις την αγορα 1 δολαριο θα σε χρεώσει ας πουμε τωρα ,82 cents αντι για 80 χοντρικα, ειναι μεσα στη χρέωση δε φαίνεται ξεχωριστά)

εχω Πειραιώς visa , μια χαρα ειναι τη προτείνω μαζι με ebanking (5 ευρω χρεωση τη 1η φορα που βγαζεις τη καρτα) να ξερεις ομως οτι το paypal κανει 1-2 εργασιμες να εμφανησει τη χρωση του 1,5 ευρω στο ebanking και μετα τις 7-7.30 θα μπορέσεις να χρεωσεις τη κάρτα τη 1η μερα (οπότε αν βιάζεσαι , βγαλε σύντομα)

Σύμπτωση χθες και λίγες μέρες πριν έκανα πολλά απο αυτά που ρωτάς.

1. όπως είπαν και πριν το paypal κρατάει προμήθεια για την αλλαγή νομίσματος Ή

2. η τράπεζα που έχεις την κάρτα. Μπορείς να το διαλέξεις αυτό αν πληρώνεις μέσω paypal

3. πολλοί στο ebay δέχονται μόνο paypal, οπότε αν δεν θές να πληρωσεις το paypal (για αλλαγή απο ευρώ σε δολάριο κτλ) μπορείς να δοκιμάσεις το 2

4. Μπορείς να έχεις πολλαπλές ισοτιμίες στο λογαριασμό σου, αλλά τα λεφτά αυτά αν θέλεις να τα αλλάξεις θα αναγκαστείς να τα κάνεις με ισοτιμία paypal.

5. Μπορείς βαλεις τα λεφτά και χωρίς κάρτα, απλά με κατάθεση (menu> topup).

Τη μετατροπη νομισματος τη κανει το paypal 1-2% ειναι νομιζω (δηλαδή οταν κάνεις την αγορα 1 δολαριο θα σε χρεώσει ας πουμε τωρα ,82 cents αντι για 80 χοντρικα, ειναι μεσα στη χρέωση δε φαίνεται ξεχωριστά)

εχω Πειραιώς visa , μια χαρα ειναι τη προτείνω μαζι με ebanking (5 ευρω χρεωση τη 1η φορα που βγαζεις τη καρτα) να ξερεις ομως οτι το paypal κανει 1-2 εργασιμες να εμφανησει τη χρωση του 1,5 ευρω στο ebanking και μετα τις 7-7.30 θα μπορέσεις να χρεωσεις τη κάρτα τη 1η μερα (οπότε αν βιάζεσαι , βγαλε σύντομα)

Σύμπτωση χθες και λίγες μέρες πριν έκανα πολλά απο αυτά που ρωτάς.

1. όπως είπαν και πριν το paypal κρατάει προμήθεια για την αλλαγή νομίσματος Ή

2. η τράπεζα που έχεις την κάρτα. Μπορείς να το διαλέξεις αυτό αν πληρώνεις μέσω paypal

3. πολλοί στο ebay δέχονται μόνο paypal, οπότε αν δεν θές να πληρωσεις το paypal (για αλλαγή απο ευρώ σε δολάριο κτλ) μπορείς να δοκιμάσεις το 2

4. Μπορείς να έχεις πολλαπλές ισοτιμίες στο λογαριασμό σου, αλλά τα λεφτά αυτά αν θέλεις να τα αλλάξεις θα αναγκαστείς να τα κάνεις με ισοτιμία paypal.

5. Μπορείς βαλεις τα λεφτά και χωρίς κάρτα, απλά με κατάθεση (menu> topup).

Συγγνώμη αν δεν εκφράστηκα σωστά στο πρώτο post μου και δεν έγινα κατανοητός, αλλά σκοπός αυτού του thread δεν είναι να μάθουμε ποιοι είναι οι δυνατοί τρόποι να πληρώσεις σε ξένο νόμισμα, να βγάλεις τα λεφτά απο εκεί ή πως θα φανεί η χρέωση... Ο σκοπός είναι να βρούμε τον βέλτιστο τρόπο για αγορά σε ξένο νόμισμα!

Κι εγώ απο εξωτερικό έχω κάνει πάρα πολλές αγορές κυρίως ebay και άμαζον, χρησιμοποιώντας χρεωστική της τράπεζας κύπρου, και φυσικά έχω επιλέξει να μην μου κάνει την μετατροπή νομίσματος η paypal ή το άμαζον αντίστοιχα, αλλά αποκλειστικά και μόνον η τράπεζα κύπρου. Γιατί? γιατί είναι πολύ πιο συμφέρουσα η προμήθεια της σε σχέση με αυτήν που θα εβάζαν οι προαναφερθείσες πάνω στην εκάστοτε συναλαγγματική ισοτιμία. Οπότε το λέμε για τελευταία φορά, την μετατροπή θα την κάνει η τράπεζα και μόνον!

Το θέμα είναι ποιος το έχει ψάξει, αν έχει κάνει δηλαδή έρευνα αγοράς, ή απο προσωπική εμπειρία να μας πεί ποια τράπεζα σε επιβαρύνει με την μικρότερη προμήθεια για την μετατροπή συναλλάγματος.

Υ.γ Στην αρχή προσπάθησα να κάνω μια μικρή έρευνα αγοράς αλλά ούτε οι ίδιοι οι τραπ. υπάλληλοι δεν γνώριζαν πολλές φορές..

Από όσο γνωρίζω η τράπεζα πειραιώς για παράδειγμα μιας και την αναφέρατε προηγουμένως, χρεώνει αυτήν την υπηρεσία 2%

http://www.piraeusbank.gr/ecPage.asp?id=298553〈=1&nt=96&from=links&tid=298549

Οπότε αποκλείουμε την τράπεζα πειραιώς, γιατί 2% είναι το σύνηθες, αλλά εμείς ψάχνουμε την πιο συμφέρουσα προμήθεια.

Παρακαλώ εφεξής μην γράφουμε ποια τράπεζα δεν είναι συμφέρουσα, αλλά να αναφέρουμε κάποια τράπεζα που να δίνει καλύτερο επιτόκιο! Υπάρχουν πολλές μικρές τράπεζες που είμαι σίγουρος θα δίνουν πολύ πιο συμφέροντα επιτόκια απο ότι αυτό της πειραιώς.

Για να εχετε μια εικονα για τις χρεωσεις τραπεζας,

η Εμπορικη για εμβασμα στην Αγγλια σε λιρες ~γυρω 1620 ευρω (1407,47 λιρες τον οκτωβρη 2011) χρεωσε γυρω 50 ευρω και για 519 ευρω στην Γερμανια τον Οκτωβριο-Νοεμβριο 2012 γυρω 12 ευρω.

Εσύ φίλε μου μιλάς για προμήθεια εμβάσματος, ενώ εμείς για προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος.

φιλικά πάντα,

ασοίτης

• 1 month later...

Ενημερώνω τους ενδιαφερόμενους πως μέχρι στιγμής έχω εντοπίσει την eurobank η οποία χρεώνει προμήθεια 1,5%. Επίσης, για το αγγλικό αμαζον συγκεκριμένα η πειραιώς παρόλο που λεεί πως χρεώνει 2% τελευταία φορά που ψώνισα δεν με χρέωσε ούτε 1 τοις χιλίοις.

Αυτά απο μένα, αν βρείτε κάτι καλύτερο πείτε μας να ξέρουμε και οι υπόλοιποι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.