Trexx Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2013 Καλησπέρες. Το λοιπόν -άνευ λόγου και σοβαρής αιτίας- είπα να προμηθευτώ ένα ζευγάρι. Βάζω, βγάζω, βιδώνω, αντικαθιστώ κάτι coolermaster τους καρφώνω και πάνω στον fan controller και βουαλά: Τo pc κάνει σαν ηλεκτρική σκούπα. Είτε σε ψηλές, είτε σε χαμηλές στροφές. Xοντρό υπόκωφο βουητό που θυμίζει κάρτα γραφικών σε υψηλές στροφές. Το συμπέρασμα: Ακόμα κι αν δεν είστε υποχόνδριοι με τον θόρυβο (ούτε εγώ είμαι), αποφύγετέ τους. Δεν αντέχεται δυστυχώς η κατάσταση. ΥΓ. 27 ευρουλάκια το ζευγάρι και δεν είχαν έναν 3pin->molex αντάπτορα οι ματζίρηδες. Ευτυχώς είχα από τους παλιούς. ΥΓ.2 Για όποιον επιλέξει να παραβλέψει τα παραπάνω, να πω ότι κάνουν τουλάχιστον δουλειά. 3 βαθμούς μέσο όρο κάτω σε όλα τα parts. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys Ιανουάριος 25, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2013 Eχω τους sp quiet edition στην megahalems..απολυτα ικανοποιημενος αν και τους πηρα πιο πολυ για να ταιριαξουν με το κουτακι και τις μπλε ψυκτρες της mobo.. Αν και ηθελα να παρω τους δικους σου, μετα σκεφτηκα τον παραπανω θορυβο που θα κανανε.. Τους εχω πανω στο lamptron fc5 v2.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
msdx Ιανουάριος 25, 2013 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2013 Μήπως έχουν πρόβλημα γιατί στο video παρακάτω δεν ακούγονται. Εγώ έχω τους SP120 και ακούγονται σε υψηλές στροφές. [ame=http://www.youtube.com/watch?v=Kc8XUpyaLEg]Corsair Air Series AF120 Performance Edition - YouTube[/ame] [ame= ] [/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιανουάριος 25, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2013 Αν τους πήρες Βαγγέλη για ησυχία τότε δε σου φταίει η Corsair Αναλυτικά στο Site έχει 30 ολόκληρα db. Και όπως έχουμε πει αν κρίνουμε απο τα 17db που δίνει η BQ σε κάποιους ανεμιστήρες, τα 19db της coolermaster στους Sickleflow (αν είναι δυνατόν που κάνουν σαν τρένα) και τα 31db που μετράμε σε απόλυτη ησυχία δωματίου, αναλογίσου τι σου λέει η Corsair με τα 30db στο site Δε τους έχω δοκιμάσει, αλλά δε θα τους αγόραζα. Περαστικά και επόμενη φορά ψάξε το καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιανουάριος 26, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2013 Σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση @Billys @msdx Και γω για τους SP πήγαινα αλλά τελικά τελεταία στιγμή πήρα αυτούς. Τεσπα, κάπου θα αξιοποιηθούν αλλά έφαγα απογοήτεση. Το είχα δει το βιντεάκι αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. @karmen1983 Δεν τους ήθελα για ησυχία, για να απαλλαγώ από τους παλιούς τους πήρα και είπα αφού αλλάζω να πάρω κάτι "ποιοτικό". Δεν τους πήρα για αθόρυβους αλλά φαντάστηκα ότι όλα τα fans που δεν είναι του κιλού είναι αξιοπρεπή τουλάχιστον στο θέμα του θορύβου. Τελευταία μου ελπίδα να ξαναβάλω τις θήκες από τους δίσκους (τα συρτάρια εννοώ, τα cages ειναι στη θέση τους) μήπως δημιουργείται κάποιος στροβιλισμός εκεί και γι αυτό κάνει έτσι. Τεσπα, παρήγγειλα δύο arctic F12 για να τους αλλάξω και αυτούς θα τους βάλω μέσα ώστε και καλύτερη δουλειά να κάνουν με την κάρτα, το sb και το τροφοδοτικό ίσως και να κοπάσει και ο θόρυβος κάπως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zomg Ιανουάριος 26, 2013 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2013 Corpsair: Η καλύτερη (overall) εταιρεία ΟΤΑΝ τα προϊοντα της λειτουργούν όπως θα 'πρεπε.Ελαττωματικά είναι κλασσικά. Άμα έχεις όρεξη για RMA καλή σου τύχη. Και 'γω τα 'ψηνα τα συγκεκριμένα fans, από τότε που κυκλοφόρησαν μάλιστα, μιας που είναι πα-νέμορφα, αλλά δεν ψήνομαι να βγάλω καρκίνο από την Corpsair. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιανουάριος 26, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2013 Λες, ε? Μπα, δεν παιζει rma. Δεν παίζει αυτοκίνητο αυτήν την περίοδο και μέχρι το visionstudio δεν σκαρφαλώνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Ιανουάριος 26, 2013 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2013 Βάλτα μέσα στις αρχικές συσκευασίες τους (δεν νομίζω να θόλωσες και να τις έκαψες) απλά και όμορφα στείλτα με ΕΛΤΑ (πόσο να ζυγίζουν αυτά? λίγο θα σε βγει) στο visionstudio και πάρε κάτι άλλο σε ποιο αθόρυβο FAN ή ζήτα το κασέρι πίσω. Εγώ πλέον ότι παίρνω τα ανοίγω "χειρουργικά" για να μπορώ να τα επιστρέφω άνετα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
varemenos2003 Ιανουάριος 29, 2013 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2013 Εμένα πάντως ο F12 που έχω οταν δουλεύει στο μεγιστο με ενοχλεί. Μέχρι τις 1000 στροφές ειναι αθόρυβος στα αυτιά μου. Καμία πρόταση για 14άρη αθόρυβο? Λέει αυτός? Η τον XK2 στις 1100 rpm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Φεβρουάριος 7, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Ήρθαν και οι F12 και μπήκαν σε ένα κανάλι του controller... Το τι έγινε στο "φωτορεπορτάζ" από κάτω... Το πρώτο boot με τους καπνούς να βγαίνουν από το κουτί ήταν εντυπωσιακό αλλά δεν πρόλαβα να το τραβήξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Φεβρουάριος 7, 2013 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Τα fans δε φταίνε. Πόση ισχύ ανα κανάλι έχει ο controller σου και πόσα W είναι κάθε φουρφούρι έκαστο;Παίχτηκε και τίποτα άλλο;Μήπως είχες ταλαιπωρήσει τα καλώδια του controller και κάνανε βραχυκύκλωμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Φεβρουάριος 7, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Ναι, το ξέρω ότι δεν φταίνε τα fans. 12W σε κάθε κανάλι λέει ότι σηκώνει. Οι fans είναι 2 X arctic F12, 2 Χ corsair AF, 2 Χ stock corsair. Οι πρώτοι 4 σε 2 κανάλια και οι άλλοι 2 στα άλλα δύο. Aerocool > Products > Peripheral > F4XT Η βαφή στην εσωτερική μεριά της πλάτης κάηκε και γυάλισε σαν να έριξες λάδι Αν έχεις κάποια πρόταση για νέο fan controller, παρακαλώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Φεβρουάριος 7, 2013 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 μάνεϊ και πόσα fan να διαχειρίζεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Φεβρουάριος 7, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 6 fans και μέχρι 40 ευρώ συνολικά.Αυτόν τον είχα πάρει 15...Καλύτερα από eshop που πηρα αυτόν μπας και πάρω πιστωτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Φεβρουάριος 7, 2013 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Αυτόν τον έχω στο 800DZalman ZM-MFC1 Plus Fan Controller BlackΑυτός είναι επίσης δοκιμασμένος στο pc του ΣώτουNZXT Sentry Mesh Fan Controller Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Φεβρουάριος 7, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Του Σώτου απορρίπτεται για αισθητικούς λόγους (δεν ταιριάζει με τα φατνία του vengeance), θα κοιτάξω τον δικό σου. Thank you! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys Φεβρουάριος 7, 2013 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Ήρθαν και οι F12 και μπήκαν σε ένα κανάλι του controller... Το τι έγινε στο "φωτορεπορτάζ" από κάτω... Το πρώτο boot με τους καπνούς να βγαίνουν από το κουτί ήταν εντυπωσιακό αλλά δεν πρόλαβα να το τραβήξω. Μολις ειδα το μπλε pcb λεω αυτος ειναι o f4xt η ο f6XT (τον εχω γυρω στα 2 χρονια στο pc του πατερα μου με δυο φανακια μονο(coolermaster τα κλασικα με blue led)) Εγω θα σου προτεινα αν και ανεβαινεις σε τιμη το lamptron fc5v2(απο τα ποιο ποιοτικα fan controller που εχω παρει) η ακομα και το fc 6 που ειναι λιγο πιο φτηνο.. Και το zalman βεβαια ειναι πολυ ωραιο που προτεινει η Αγαπη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Φεβρουάριος 7, 2013 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Βαγγέλη ξεχάστηκα λίγο ότι σε έπιασε η τρέλα της εμφάνισης Μεταξύ μας στην Ελλάδα Fan controller να ταιριάζει τρελά με το C70 δε θα βρεις. Και ο lamptron fc5v2 αλλά και ο Zalman Που σου πρότεινα είναι με βουρτσισμένο αλουμίνιο. Πάρε ένα σε μαύρο μπροστά και κάνε μόντα στους διακόπτες Ο FC9 έχει διακόπτες που κάπως κολλάνε κατά τη γνώμη μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gamer HD Φεβρουάριος 12, 2013 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2013 Δες και αυτον λιγο Scythe Kaze Master Pro 5.25 | Skroutz.gr , τωρα αισθητικα δεν ξερω αμα σου αρεσει , αλλα σαν ποιοτητα ειναι φοβερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
limitCracker Φεβρουάριος 15, 2013 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2013 Χαίρετε φίλοι, Δες το _κουφό_ active noise cancelling που έχει βγάλει η Noctua. > λινκ < Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.