Jump to content



Firefox lag


Cuore Sportivo

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Πρόσφατα έκανα ένα downgrade στην κάρτα γραφικών μου και πήγα σε μία GT440.

Επειδή και η προηγούμενη κάρτα ήταν nvidia, την έβαλα πάνω χωρίς να αφαιρέσω τους drivers. Όντως η κάρτα αναγνωρίστηκε κανονικά, και σε κανά δυο παιχνιδάκια (χαμηλών απαιτήσεων) που έτρεξα δεν είχε κάποιο θέμα.

Το πρόβλημα εντοπιζόταν στην περιήγηση με τον (πλήρως ενημερωμένο) Firefox.

Σε σχεδόν όλες τις σελίδες, υπήρχε εμφανής καθυστέρηση στο scroll up/down καθώς και στην επιλογή κειμένου, μιας και όταν επέλεγα κείμενο ή όταν scroll-αρα, ο Firefox ανταποκρινόταν κάποια sec αργότερα.

Όλα αυτά αμέσως μετά την αλλαγή VGA.

Επειδή απ'ότι θυμάμαι στις τελευταίες εκδόσεις των browsers υποστηρίζεται GPU acceleration, σκέφτηκα ότι το πρόβλημα θα ήταν οι drivers.

Τους απεγκατέστησα από το Control Panel, έτρεξα driver cleaner και ccleaner και στη συνέχεια πέρασα τους τελευταίους official.

Το πρόβλημα όμως παραμένει, χωρίς να έχει επηρεαστεί καθόλου η συχνότητα των κολλημάτων.

Να αναφέρω πως στο δίπλα PC, το οποίο έχει intergrated Intel HD2000, δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα, και όλα γίνονται πολύ smooth.

Επίσης να τονίσω ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανίζεται μόνο με τον Firefox (ο IE9 δεν έχει ίδια συμπεριφορά).

Καμμία πρόταση για το τί μπορεί να συμβαίνει;

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το hardware acceleration να δεις αν θα αλλάξει κάτι. Επίσης τρέχε μετά από κάθε αλλαγή ρυθμίσεων στον browser το παρακάτω τεστ:

https://hacks.mozilla.org/2010/09/hardware-acceleration/

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=3039]masteroidz[/MENTION] έκανα αυτό που μου είπες, και παρότι στο bench τα fps με ενεργοποιημένο το hardware acceleration ήταν εμφανώς ανεβασμένα (60+ έναντι 24), τα κολλημάτα στο browsing ήταν κατά πολύ λιγότερα έχοντας το απενεργοποιημένο.

Έτρεξα και μία το GPU-z για να δω τη χρήση GPU όταν έκανα browsing (με ενεργοποιημένο το hardware acceleration) και παρατήρησα πως ακόμα κι όταν εμφανίζεται το lag, η χρήση της κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα (λίγο πάνω από 20%).

Btw, από add-ons έχω μόνο το Adblock Plus και το Https Everywhere.

Link to comment
Share on other sites

RAM υπάρχει μπόλικη (16GB) ενώ ο δίσκος είναι με 100% health.

Μάλιστα μέχρι χθες, είχα επιλέξει ως cache την RAM, ενώ μετά την επανεγκατάσταση ξαναχρησιμοποιείται ο δίσκος.

Sent from my HTC Desire X using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Όταν απεγκαθιστάς τον firefox το προφίλ με τις ρυθμίσεις παραμένει αποθηκευμένο στον υπολογιστή. Θα πρότεινα να κατεβάσεις από εδώ PortableApps.com - Portable software for USB, portable and cloud drives την φορητή έκδοση του προγράμματος και να συγκρίνεις συμπεριφορά.

Link to comment
Share on other sites

Το τσέκαρα κι αυτό αλλά είχε πάλι θέμα...

Πάντως το προφίλ ρυθμίσεων πρέπει να είχε σβηστεί, μιας και επέλεξα να γίνει πλήρης απεγκατάσταση, ενώ στην συνέχεια όχι μόνο "καθάρισα" με ccleaner, αλλά διέγραψα και τους φακέλους του FF.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.