Jump to content

Radeon HD 7950 ή GeForce GTX 660

Pieros

Recommended Posts

Παίδες τα χρήματα που παίζουν είναι max 300 γιούρια!

Οπότε είμαι ανάμεσα σε 7870 le αν όντως κλοκάρει καλά ακόμα και αν δεν ανεβάζει τάση ή σε 7950 ή 660ti.

Το θέμα είναι να είναι στο παιχνίδι η 660 ti ή όχι???

Ποια από τις δύο είναι τελικά καλύτερη και κυρίως στο crysis 3.

Από reviews που έχω δει τα βλέπω μπερδεμένα!

Το θέμα μου είναι αρχικά ποια από τις 7950-660ti και μετά αν όχι 660 ti τότε 7950 ή 7870 le για θέμα vfm!

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Για το crysis 3 τα benchmarks δείχνουν να πρασινίζουν ολίγον τι (αναμενόμενο):

2_1352.jpg

Crysis 3 Beta-Test: 16 Grafikkarten im Benchmark mit Catalyst 13.2 Beta 3 und Geforce 313.96 [update]

LL

http://www.overclock.net/t/1355243/gamegpu-crysis-3-beta-second-performance-review

Επιτέλους ένα βαρύ παιχνίδι!..

Θα στενάξουνε rigs και rigs :D

Χμμμμ....

Οι drivers έχουν να κάνουν πολύ με αυτό το παιχνίδι τελικά από ότι βλέπω και με τους καινούριους η πράσινη είναι μπροστά!

Όμως ετοιμάζει και η AMD καινούριους και ειδικά για το crysis 3 (ας με επιβεβαιώσει και ο [MENTION=9179]atiman[/MENTION]) που από ότι ξέρω θα πάρουν πολύ δύναμη οι καρτούλες!

Για αυτό ο κύβος ερήφθει και κατέληξα και πάλι σε AMD!!!

Το θέμα στο τέλος ήταν 7950 ή 7870tahiti le!!!???

Η διαφορά στη δύναμή τους γύρω στο 5%-10% καραmax clock 4 clock και η διαφορά στην τιμή τους 70€ δλδ 30%!!!

Ε και τελικά αποφάσισα με την απλή λογική να πάω σε 7870 tahiti le joker και βλέπουμε.Δλδ έχει ήδη παραπάνω τάση και το πολύ πολύ πετάω πάνω ένα sapphire bios και παίζω με το trix και την τάση την πάω και 1.3 και βλέπουμε τι ψάρια πιάνει!!!

Σωστός????Τι λέτε???

Παίδες χρειάζομαι ΑΜΕΣΑ τη βοήθεια σας!!!

Έχω ήδη αργήσει να ρίξω την παραγγελία και το πολύ μέχρι αύριο πρέπει να αποφασίσω!!!

Οπότε σας παρακαλώ βοηθήστε με!!!

Το θέμα...

Η αγορά θα γίνει είτε από amazon είτε από usa.

Οι τιμές και στις δύο είναι 290€.

Το θέμα είναι ποια από τις δύο???7950 ή 660 ti???

Να κρατήσετε ως δεδομένο και το ότι η κάρτα πάει κυρίως για crysis 3.Οπότε αυτό είναι και από τα μεγάλα κριτήρια!

Οπότε με γνώμονα το crysis 3 και το overclock...ποια από τις δύο???

Ευχαριστώ όσους ασχοληθούν!!!

Συνονοματε σε πρασινοπαιχνιδο δεν πας με κοκκινη καρτα.

Αυριο νομιζω βγαινει το παιχνιδι οποτε περιμενε να παρεις ενα πρωτο ματι απο τα reviews.

Ναι ψιλοσυμφωνώ αλλά άμα η διαφορά στα frames είναι γύρω στα 5-10 για μένα δεν αξίζει και τόση θα είναι γιατί τα φράγκα θα είναι 70€ παραπάνω και θεωρώ ότι δεν αξίζει John μου!

άμα η διαφορά στα frames είναι γύρω στα 5-10 για μένα δεν αξίζει και τόση θα είναι γιατί τα φράγκα θα είναι 70€ παραπάνω

Το 5-10 frame διαφορα δεν λενε τιποτα σαν νουμερα, αναλογα που ειναι η διαφορα.

Αν στην μια περιπτωση ειναι 100 και στην αλλη 110, χεστ!κε η φοραδα στ'αλωνι:p

Αν ομως στην μια περιπτωση ειναι 25 και στην αλλη 35, ειναι η μερα με την νυχτα...

Anyway, για να πω και γω την γνωμη μου, απο 6970 δεν θα πηγαινα σε 7870, θα πηγαινα σε κατι μεγαλυτερο.

Ναι το ξερω οτι για να πας σε κατι μεγαλυτερο θες και περισσοτερο κασερι, αλλα τουλαχιστον θα αξιζει γιατι θα γινει πραγματικη αναβαθμιση και θα δεις αρκετα μεγαλες διαφορες.

[MENTION=16084]Redemption[/MENTION]

Ναι τα σκέφτομαι γιατί πάντα κοιτάω τι είναι καλύτερο από αυτό που έχω και τι είναι πιο vfm και επίσης τι μου δίνει παραπάνω αυτό που είναι να πάρω.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι χαζό το να δώσω 70€ παραπάνω για 5 frames διαφορά της τάξεως του 5% για διαφορά χρημάτων 30%.

Επίσης μην είσαι απόλυτος γιατί όταν πήγα σε x79 πίστεψέ με, δεν τα έσκασα αλλά μου ήρθαν μία η άλλη!Για αυτό έκανα και την κίνηση.Αλλιώς δε θα άλλαζα.Όπως κάνω και τώρα!

Η 7870 με tahiti le πιστέψτε με είναι σαν μια 7950 ή 660 ti όταν κλοκάρεται γιατί βαράει κλόκια μεγαλύτερα και από 7950 οπότε έρχονται στα ίδια πάνω κάτω.

Διαφορά δε θα έβλεπα αν τα έσκαγα τα 70€!Τι διαφορά 5% να δεις???!!!

Το vfm είναι η7870 le και η έξυπνη κίνηση αυτή.Διαφορά ούτε με μια 7950 θα υπήρχε αισθητή αλλά ούτε με 660 ti.Η έξυπνη κίνηση είναι άλλη μία 7870 le σε cf και τα σπέρνεις όλα στο διάβα τους!!!

[MENTION=11419]9000+rpm[/MENTION]

Ναι συμφωνώ μαζί σου απολύτως και όντως άλλο από 100 στα 110 και άλλο από 25 στα 35.

Όμως από reviews η διαφορά είναι 0.

crysis219201200.jpg

Ναι, καλά βλέπετε!Η διαφορά στα 10frames υπάρχει με την 670 οπότε και δε σθμφέρει γιατί καλύτερα να έπαιρνα 2 7870 le!!!

Με την 7950 και την 660 ti δεν έχει διαφορές.Και άμα δείτε και στα γραφήματα και reviews θα καταλάβετε.

Οπότε πείτε μου τώρα μόνοι σας τι με συμφέρει και αν έκανα τελικά καλά ή όχι!!!

Προσωπικα, θα εβαζα παραπανω φραγκα και θα κοιταγα μεταξυ Gtx670 και 7970..

Για 2η 7870 αν ειχα τα παραπανω φραγκα δεν θα το σκεφτομουν καν, για μενα ati+cf= no go, εκτος και αν σε νοιαζουν μονο τα νουμερα και οχι το gaming:p

Tωρα αν δεν υπηρχε η δυνατοτητα να δωσεις παραπανω χρηματα, μια χαρα ειναι η καρτα που πηρες, για τα λεφτα της..

Οπως και να εχει καλοριζικη:T:

Man χωρίς να θέλω να κάνω flame post και να θίξω εσένα και εντελώς φιλικά...το ξέρουμε ότι εντάξει για τους λόγους σου είσαι nvidia fan boy, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι ati δε λένε για cf.

Προσωπικά είχα κάνει και δεν έχω θέμα να ξανακάνω.

Τώρα όσον αφορά το θέμα σύγκρισης της 670 με τις 2 7870 le έλα και πες μου με φράγκα τι συμφέρει και σε δύναμη μόνος σου.

Με λίγα λόγια...

2x7870 le=430€ και 670=360€

που σημαίνει 70€ διαφορά, που αντιστοιχεί σε 20%

και σε games η διαφορά είναι πάνω κάτω 25%.

Οπότε τι συμφέρει...???!!!

edit

Καλό είναι όμως να μη συγκρίνουμε έτσι και πάει αλλού η βαλίτσα γιατί τα παραπάνω φράγκα δεν υπάρχουν και το θέμα είναι τι κάνουμε με αυτά που έχουμε και όχι ΑΝ μαζεύαμε και άλλα γιατί αυτό δε γίνεται σε πολλούς.

Κοιτάμε πόσο έχει η κάθε μία, πόσο της % έχουν μεταξύ τους σε τιμή και σε επιδόσεις και ανάλογα την τσέπη του καθενός γίνεται και η αντίστοιχη αγορά.

Γιατί ένας άλλος αντίστοιχα μπορεί να πει..."και γιατί να πάρω 670 και να μη πάρω με λίγα παραπάνω 7970"!Δεν πάει έτσι γιατί άλλο 250€ και άλλο 400€!Τσούκου τσούκου μαζεύονται και δεν είναι στραγάλια.

Πιο εύκολα πλέον λέμε τα mhz στο overclock στραγάλια παρά τα € πλέον!

Αυτό που ήθελα να μάθω είναι τι με συμφέρει με 250€ πάνω κάτω να πάρω...7870 le, 660 ti ή 7950.Όλα έδειξαν πως η 7870 le είναι σε δύναμη σαν μια 660 ti και 5% χειρότερη από 7950.Οπότε και φράγκα γλυτώνεις και ίδια περίπου δύναμη έχεις!

Άμα είχα 300€ να διαθέσω πάλι την ίδια κουβέντα θα κάναμε.Για να αλλάξει η κουβέντα θα πηγαίναμε στα 350€+. Και εκεί είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο!

Man χωρίς να θέλω να κάνω flame post και να θίξω εσένα και εντελώς φιλικά...το ξέρουμε ότι εντάξει για τους λόγους σου είσαι nvidia fan boy, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι ati δε λένε για cf.

Προσωπικά είχα κάνει και δεν έχω θέμα να ξανακάνω.

Fun boy δεν ειμαι man, αλωστε απο ατι εχουν περασει απο τα χερια μου 3870, 4890, 5850 και 5850cf...

Δεν μου κανει καμια εταιρεια δωρο της καρτες της, για να την υποστηριζω τυφλα, καθε φορα αδειαζει η τσεπη μου για αγορα gpu...

Ουτε εγραψα πουθενα παρε κατι σε nvidia, γιατι περα απο nvidia το χαος ...

Με single καρτα της ati ποτε δεν ειχα ιδιαιτερα προβληματα..

Με cf ομως ειχα θεμα, shuttering με το κουταλι και γενικως καθολου smooth gameplay.

Tα νουμερα στα benches Που ετρεχα ηταν παρα πολυ καλα, το αποτελεσμα που ειχα ομως σε real life gaming με απογοητευσε και απο τοτε ορκιστηκα οτι δεν υπαρχει περιπτωση να ξανα μπλεξω με cf...

Αν εσυ δεν ειχες το παραμικρο θεμα, μπραβο σου ησουν απο τους τυχερους!

Εγω παντως ειχα, και δεν ημουν ο μοναδικος, μιας απλη αναζητηση στο google για cf problems θα σε πεισει οτι υπαρχουν παρα πολυ χρηστες cf με προβληματα ανα τον κοσμο...

Για αυτους τους λογους, στο gaming μηχανημα μου, δυσκολα θα πηγαινα σε cf...

Θα πηγαινα σε μια top single λυση για να εχω το κεφαλι μου ησυχο(οπως και εκανα)

Αν με νοιαζαν καθαρα τα νουμερα ναι θα το εκανα..

Δεν εχει να κανει με fan boyσμο...Αν καεις μια φορα οπως εγω, εχεις ενδιασμους να ξανα παιξεις με την φωτια...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.