Jump to content

Γρέζι-παρασιτα στα Ηχεια

Laseras

Recommended Posts

αυτό το έχει δοκιμάσει κάποιος ???

Digital Optical Coaxial Toslink to Analog RCA Audi... - Easy Buy World

Ένα φθηνό DAC είναι.

Έχεις πρόβλημα θορύβου που οφείλεται σε Ground Loop. Η απόλυτη λύση για να μην έχεις ποτέ τέτοια θέματα είναι να πάρεις μια εξωτερική κάρτα ήχου ή μία σοβαρή εσωτερική με balanced isolated εξόδους. Εγώ έκανα το πρώτο εξαρχής και έχω USB Class 2 @ 192KHz κάρτα ήχου (και σε linux)

Ένα φθηνό DAC είναι.

Έχεις πρόβλημα θορύβου που οφείλεται σε Ground Loop. Η απόλυτη λύση για να μην έχεις ποτέ τέτοια θέματα είναι να πάρεις μια εξωτερική κάρτα ήχου ή μία σοβαρή εσωτερική με balanced isolated εξόδους. Εγώ έκανα το πρώτο εξαρχής και έχω USB Class 2 @ 192KHz κάρτα ήχου (και σε linux)

πιά καρτούλα προτείνεις?

η xonar stx δεν ειναι καλη λες?

λυση με την υπάρχουσα καρτούλα δεν υπάρχει?

μείωσε το και δες αμα μειώνεται ο θόρυβος, λογικά στο 1000hz είναι τώρα αν δεν το έχεις πειράξει.

βοήθησε λίγο αυτό, το πήγα στα 125Hz αλλά παραμένει ακόμα, όχι τόσο ενοχλητικό.

δοκίμασε άλλο mouse και άλλη usb port. Αν συνεχίζει να το κάνει είναι coil whine μητρικής. Επίσης δοκίμασε και κλείσε τα πάντα απο τα saving power settings του επεξεργαστή απο το BIOS, C1,C2, speedstep (αν έχεις Intel).

δοκίμασε άλλο mouse και άλλη usb port. Αν συνεχίζει να το κάνει είναι coil whine μητρικής. Επίσης δοκίμασε και κλείσε τα πάντα απο τα saving power settings του επεξεργαστή απο το BIOS, C1,C2, speedstep (αν έχεις Intel).

αλλη usb δοκιμασα αλλα τπτ.

αλλο ποντικι οχι ακομα.

στπ saving power το ενεργοποιησα αλλα δεν πειραξα κατι αλλο. τι ειναι τα c1 x2 speedstep κλπ?

πιά καρτούλα προτείνεις?

η xonar stx δεν ειναι καλη λες?

λυση με την υπάρχουσα καρτούλα δεν υπάρχει?

Μια χαρά κάρτα είναι η xonar, απλά έχει τα μειονεκτήματα των εσωτερικών καρτών. Κοινή τροφοδοσία με όλα τα υποσυστήματα του pc (ATX switching PSU) και βρίσκεται κοντά στο θορυβώδες ηλεκτρομαγνητικά περιβάλλον ενός pc.

Εξαρτάται τώρα αν θα γυρίσεις σε εξωτερική κάρτα, πόσα λεφτά θες να δώσεις; Και τι ευκολίες θες; Θες 5.1;

αλλη usb δοκιμασα αλλα τπτ.

αλλο ποντικι οχι ακομα.

στπ saving power το ενεργοποιησα αλλα δεν πειραξα κατι αλλο. τι ειναι τα c1 x2 speedstep κλπ?

http://images.anandtech.com/doci/5793/ASRock%20Z77%20Extreme4%20BIOS%2004%20-%20OC%20Tweaker.png

http://images.anandtech.com/galleries/1908/ASRock%20Z77%20Extreme4%20BIOS%2008%20-%20CPU%20Config_575px.png

http://images.anandtech.com/galleries/1908/ASRock%20Z77%20Extreme4%20BIOS%2003%20-%20OC%20Tweaker_575px.png

power saving mode, C1E, C2,C3,C state, speedstep κάντα disable να δεις άμα αλλάξει κάτι με τον θόρυβο.

Μια χαρά κάρτα είναι η xonar, απλά έχει τα μειονεκτήματα των εσωτερικών καρτών. Κοινή τροφοδοσία με όλα τα υποσυστήματα του pc (ATX switching PSU) και βρίσκεται κοντά στο θορυβώδες ηλεκτρομαγνητικά περιβάλλον ενός pc.

Εξαρτάται τώρα αν θα γυρίσεις σε εξωτερική κάρτα, πόσα λεφτά θες να δώσεις; Και τι ευκολίες θες; Θες 5.1;

κλασική ατόφια στέρεο καρτουλα 24b/192 αλλά θα προτιμούσα να βρω το πρόβλημα γιατί πιστεύω ότι κάπου αλλού είναι το θέμα με το γρεζι. τις τελευταίες μέρες μου το κάνει, δεν το έκανε παλιότερα. Τσέκαρα ένα προς ένα όλα τα μέρη του audio set up μου. stx---> ενισχυτής ----> ηχεία

το γρέζι παρέμενε και έφυγε ΜΟΝΟ όταν άλλαξα ενισχυτή. Άρα πιστεύω ότι είτε ο ενισχυτής είναι υπέρ ευαίσθητος και πιάνει πολλές συχνότητες είτε θέλει κάποια γείωση είτε πρέπει να κάνω πατέντα με τα interconnects μεταξύ υπολογιστή και ενισχυτή

power saving mode ΟΚ

C1E ΟΚ

C2 δεν το βρηκα εχει C6

C3 ΟΚ

C state ΟΚ

speedstep ΟΚ

με αυτες τις αλλαγες παρολα αυτα δεν αλλαξε τπτ στον θορυβο

me

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.