Laseras Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2013 Και ξαφνικά γρέζι-παράσιτο στα ηχεία όταν κάνω κινήσεις με το ποντίκι, όταν ανοίγω-κλείνω παράθυρα κλπ τέτοιες αηδίες !!Το σετάκι είναι desktop της υπογραφής με την Αsus STX και ενισχυτή στέρεο με πολύ καλά ηχεία.Μόλις βγάλω το rca μεταξύ PC-AMP όλα οκ. δλδ το θέμα δεν είναι ούτε ηχεία ούτε ενισχυτής.Η κάρτα?? υποτιθετε ότι έχει θωράκιση....Τι παίζει ???Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagelisda Ιανουάριος 25, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2013 Έχει να κάνει με γείωση...αν έχεις τις γνώσεις,τσεκαρε αν έχει γείωση η πριζα ,και αν όχι πρέπει με κάποιο τρόπο να βάλεις έστω απο σωλήνα καλοριφέρ.Ο ενισχυτής πολύ πιθανόν να έχει και ξεχωριστή βίδα απο πίσω για γείωση.Αν δεν έχεις τις γνώσεις ρώτα τον ηλεκτρολογο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laseras Ιανουάριος 25, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2013 κάτι σκαμπάζω από ηλεκτρολογικά, πειραματίστηκα με το να απενεργοποιήσω και την κάρτα ήχου και πάλι είχα γρεζια. Τα γρέζια δημιουργούνται όταν κινώ το ποντίκι ή ανοίγω κλείνω παράθυρα πχ Chrome.θα δω τι παίζει και με γείωση...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloydark Ιανουάριος 25, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2013 Latency μου μυρίζει. Δοκίμασε αν με κανα ubuntu live cd εχεις το ίδιο προβλημα. Αν οχι, είναι θεμα software! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laseras Ιανουάριος 25, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2013 αλλαξα ενισχυτη και ηχεια και ολα ΟΚ χωρις να πειραξω latency κλπ. Μετα απο εκτεταμενο ελεγχο διαπιστωσα οτι ειναι ο ενισχυτης το θεμα μου. Μαλλον θέλει γείωση λη τελος παντων κατι θελει.αλλα θα ηθελα να τσεκαρω και το θεμα με το ubuntu live cd. Υπάρχει κάποιο λινκ ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laseras Ιανουάριος 25, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2013 Latency μου μυρίζει. Δοκίμασε αν με κανα ubuntu live cd εχεις το ίδιο προβλημα. Αν οχι, είναι θεμα software! και σε περιβάλλον ubutu τα ίδια κάνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloydark Ιανουάριος 26, 2013 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2013 Μου φαίνεται περίεργο να σου κάνει θόρυβο τώρα από ground loop και πριν να μην έκανε!Όπως και να έχει, ένα "σωστό" σύστημα υποτίθεται πρέπει να γειώνεται μόνο σε ένα σημείο, κατά προτίμηση στον τελικό! Τα PC όμως έχουν αναγκαστικά γείωση στα PSU τους για λόγους ασφαλείας (για αυτό οι audiophiles προτιμούν εξωτερικές κάρτες ήχου isolated).Μπορείς να βάλεις interconnect που να είναι floating shield στην πλευρά του PCHOW TO ELIMINATE NOISE SUCCESSFULLYhttp://www.rane.com/note110.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laseras Ιανουάριος 26, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2013 floating shield στην πλευρά του PC ???λιγο πιο λιανα ?? ευχαριστώ και συγνώμη για τον μπελα αλλα δεν δουλευει το ρημάδι...ειδικα τετοια ωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloydark Ιανουάριος 26, 2013 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2013 Διάβασε το 2ο λινκ που έβαλα και δες στην εικόνα 4 τα 23 και 24 για να καταλάβεις τι εννοώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laseras Ιανουάριος 26, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2013 Διάβασε το 2ο λινκ που έβαλα και δες στην εικόνα 4 τα 23 και 24 για να καταλάβεις τι εννοώ!αν κατάλαβα καλά κόβω το rca στην μέση και κοτσάρω το euroblock με συνδεσμολογια οπως εικονες 23-24 ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloydark Ιανουάριος 26, 2013 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2013 Μάλλον δεν κατάλαβες καλά...Έχεις αγοραστά τερματισμένα καλώδια; Γενικώς καλύτερα πάρε ένα δίκλωνο θωρακισμένο καλώδιο (ατερμάτιστο) και 2 RCA plugs και κάνε την συνδεσμολογία ως εξής:Μεριά του PC:Πρώτος κλώνος στο κέντροΔεύτερος κλώνος στο σώμαΘωράκιση στον αέραΜεριά του ενισχυτή:Πρώτος κλώνος στο κέντροΔεύτερος κλώνος στο σώμαΘωράκιση στο σώμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laseras Ιανουάριος 26, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2013 αγοραστά τερματισμένα εχω ναιΜάλλον δεν κατάλαβες καλά...Έχεις αγοραστά τερματισμένα καλώδια; Γενικώς καλύτερα πάρε ένα δίκλωνο θωρακισμένο καλώδιο (ατερμάτιστο) και 2 RCA plugs και κάνε την συνδεσμολογία ως εξής:Μεριά του PC:Πρώτος κλώνος στο κέντροΔεύτερος κλώνος στο σώμαΘωράκιση στον αέραΜεριά του ενισχυτή:Πρώτος κλώνος στο κέντροΔεύτερος κλώνος στο σώμαΘωράκιση στο σώμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Ιανουάριος 26, 2013 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2013 Είχες πειράξει μήπως την κάρτα; Την άνοιξες καθόλου για να την καθαρίσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laseras Ιανουάριος 26, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2013 Είχες πειράξει μήπως την κάρτα; Την άνοιξες καθόλου για να την καθαρίσεις;όχι τπτ δεν της έκανα...λες να έχει σκονίτσα ??? !!!!! :tongue: λετε να επιρεάζει τοοοοσοοο πολυ ουτως όστε να καταλαβαινω το γρεζι οταν κουναω το ποντικι??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Ιανουάριος 26, 2013 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2013 το ποντίκι σου τι polling rate έχει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Ιανουάριος 26, 2013 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2013 Όχι,εγώ απλά είχα ανοίξει μια d2x και μετά έβαλα τις βίδες του pci bracket από την αντίθετη πλευρά :X: και μου έκανε το ίδιο.Μήπως ακουμπάει κάτι πάνω στην κάρτα ή το rca ακουμπάει και στο κουτί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laseras Ιανουάριος 26, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2013 Όχι,εγώ απλά είχα ανοίξει μια d2x και μετά έβαλα τις βίδες του pci bracket από την αντίθετη πλευρά :X: και μου έκανε το ίδιο.Μήπως ακουμπάει κάτι πάνω στην κάρτα ή το rca ακουμπάει και στο κουτί; το τσέκαρα και αυτό 1ο 1ο ...αλλα δεν ακουμπάει τπτ !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laseras Ιανουάριος 26, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2013 άλλαξα πολυμπριζο και έβαλα ένα απλό άσπρο κινεζια και έχω βάλει πάνω του μόνο τον ενισχυτή πλέον και ο θόρυβος έχει μειωθεί λίγο.... τελικά και ο Κινέζος είναι χρήσιμος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Ιανουάριος 26, 2013 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2013 Ξανά τσεκαρε σχολαστικά μήπως ακουμπάει το pci bracket στις rca εξόδους ή κάπου αλλού.Κλείσε από το software ότι είσοδο/έξοδο δεν χρησιμοποιείς πχ. mic κτλ και τέλος ξαναπέρνα τους drives η καλύτερα πέρνα uni xonar drivers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laseras Ιανουάριος 26, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2013 το ποντίκι σου τι polling rate έχει ?έχει 3 επιλογές125, 500 , 1000 Hzτo razer imperator εχω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.