Jump to content

Γρέζι-παρασιτα στα Ηχεια

Laseras

Recommended Posts

Και ξαφνικά γρέζι-παράσιτο στα ηχεία όταν κάνω κινήσεις με το ποντίκι, όταν ανοίγω-κλείνω παράθυρα κλπ τέτοιες αηδίες !!

Το σετάκι είναι desktop της υπογραφής με την Αsus STX και ενισχυτή στέρεο με πολύ καλά ηχεία.

Μόλις βγάλω το rca μεταξύ PC-AMP όλα οκ. δλδ το θέμα δεν είναι ούτε ηχεία ούτε ενισχυτής.

Η κάρτα?? υποτιθετε ότι έχει θωράκιση....

Τι παίζει ???

Ευχαριστώ

Έχει να κάνει με γείωση...αν έχεις τις γνώσεις,τσεκαρε αν έχει γείωση η πριζα ,και αν όχι πρέπει με κάποιο τρόπο να βάλεις έστω απο σωλήνα καλοριφέρ.

Ο ενισχυτής πολύ πιθανόν να έχει και ξεχωριστή βίδα απο πίσω για γείωση.

Αν δεν έχεις τις γνώσεις ρώτα τον ηλεκτρολογο σου.

κάτι σκαμπάζω από ηλεκτρολογικά, πειραματίστηκα με το να απενεργοποιήσω και την κάρτα ήχου και πάλι είχα γρεζια. Τα γρέζια δημιουργούνται όταν κινώ το ποντίκι ή ανοίγω κλείνω παράθυρα πχ Chrome.

θα δω τι παίζει και με γείωση......

αλλαξα ενισχυτη και ηχεια και ολα ΟΚ χωρις να πειραξω latency κλπ. Μετα απο εκτεταμενο ελεγχο διαπιστωσα οτι ειναι ο ενισχυτης το θεμα μου. Μαλλον θέλει γείωση λη τελος παντων κατι θελει.

αλλα θα ηθελα να τσεκαρω και το θεμα με το ubuntu live cd. Υπάρχει κάποιο λινκ ??

Μου φαίνεται περίεργο να σου κάνει θόρυβο τώρα από ground loop και πριν να μην έκανε!

Όπως και να έχει, ένα "σωστό" σύστημα υποτίθεται πρέπει να γειώνεται μόνο σε ένα σημείο, κατά προτίμηση στον τελικό! Τα PC όμως έχουν αναγκαστικά γείωση στα PSU τους για λόγους ασφαλείας (για αυτό οι audiophiles προτιμούν εξωτερικές κάρτες ήχου isolated).

Μπορείς να βάλεις interconnect που να είναι floating shield στην πλευρά του PC

HOW TO ELIMINATE NOISE SUCCESSFULLY

http://www.rane.com/note110.html

Διάβασε το 2ο λινκ που έβαλα και δες στην εικόνα 4 τα 23 και 24 για να καταλάβεις τι εννοώ!

αν κατάλαβα καλά κόβω το rca στην μέση και κοτσάρω το euroblock με συνδεσμολογια οπως εικονες 23-24 ???

Μάλλον δεν κατάλαβες καλά...

Έχεις αγοραστά τερματισμένα καλώδια;

Γενικώς καλύτερα πάρε ένα δίκλωνο θωρακισμένο καλώδιο (ατερμάτιστο) και 2 RCA plugs και κάνε την συνδεσμολογία ως εξής:

Μεριά του PC:

Πρώτος κλώνος στο κέντρο

Δεύτερος κλώνος στο σώμα

Θωράκιση στον αέρα

Μεριά του ενισχυτή:

Πρώτος κλώνος στο κέντρο

Δεύτερος κλώνος στο σώμα

Θωράκιση στο σώμα

αγοραστά τερματισμένα εχω ναι

Μάλλον δεν κατάλαβες καλά...

Έχεις αγοραστά τερματισμένα καλώδια;

Γενικώς καλύτερα πάρε ένα δίκλωνο θωρακισμένο καλώδιο (ατερμάτιστο) και 2 RCA plugs και κάνε την συνδεσμολογία ως εξής:

Μεριά του PC:

Πρώτος κλώνος στο κέντρο

Δεύτερος κλώνος στο σώμα

Θωράκιση στον αέρα

Μεριά του ενισχυτή:

Πρώτος κλώνος στο κέντρο

Δεύτερος κλώνος στο σώμα

Θωράκιση στο σώμα

Είχες πειράξει μήπως την κάρτα; Την άνοιξες καθόλου για να την καθαρίσεις;

όχι τπτ δεν της έκανα...λες να έχει σκονίτσα ??? !!!!! :tongue:

λετε να επιρεάζει τοοοοσοοο πολυ ουτως όστε να καταλαβαινω το γρεζι οταν κουναω το ποντικι???

Όχι,εγώ απλά είχα ανοίξει μια d2x και μετά έβαλα τις βίδες του pci bracket από την αντίθετη πλευρά :X: και μου έκανε το ίδιο.

Μήπως ακουμπάει κάτι πάνω στην κάρτα ή το rca ακουμπάει και στο κουτί;

Όχι,εγώ απλά είχα ανοίξει μια d2x και μετά έβαλα τις βίδες του pci bracket από την αντίθετη πλευρά :X: και μου έκανε το ίδιο.

Μήπως ακουμπάει κάτι πάνω στην κάρτα ή το rca ακουμπάει και στο κουτί;

το τσέκαρα και αυτό 1ο 1ο ...αλλα δεν ακουμπάει τπτ !!!:wall:

άλλαξα πολυμπριζο και έβαλα ένα απλό άσπρο κινεζια και έχω βάλει πάνω του μόνο τον ενισχυτή πλέον και ο θόρυβος έχει μειωθεί λίγο.... τελικά και ο Κινέζος είναι χρήσιμος.

Ξανά τσεκαρε σχολαστικά μήπως ακουμπάει το pci bracket στις rca εξόδους ή κάπου αλλού.

Κλείσε από το software ότι είσοδο/έξοδο δεν χρησιμοποιείς πχ. mic κτλ και τέλος ξαναπέρνα τους drives η καλύτερα πέρνα uni xonar drivers.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.