Jump to content

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ LAPTOP! BOHΘΕΙΑ

kostisni

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ο Σκληρός δίσκος του netbook ξαφνικά μου δημιούργησε πρόβλημα. Τα windows μια μέρα έβγαλαν blue screen of death.Έκανα επανεκκίνηση και διαπίστωσα ότι ο HDD τέζαρε.Δεν έπαιρνε ρεύμα.Τρελάθηκα καθώς είχα μέσα προσωπικές φωτογραφίες,βίντεο και τραγούδια.

Έβγαλα τον σκληρό τον τοποθέτησα σε external case και ούτε εκεί δεν έπαιρνε ρεύμα. Φαντάστηκα ότι έφταιγε η πλακέτα.

Παρήγγειλα από το ebay έναν όμοιο και με το που ήρθε άλλαξα τις πλακέτες. Έδωσα ρεύμα στον αρχικό δίσκο μου και

στροφάρει παίρνει ρεύμα κανονικά αλλά κάνει 12 beeps συνεχόμενα, μετά τα σταματάει και συν τοις άλλοις δεν αναγνωρίζεται από το pc ούτε από το Bios.

Ti φταίει; τί μπορώ να κάνω;

Παραθέτω τα στοιχεία του δίσκου μου και αυτού που αγόρασα στο ebay

Mπορείτε να βοηθήσετε;

Σε τεχνικό δεν το πάω θα ζητήσει 600 ευρώ για τέτοια δουλειά.

Ο σκληρός του netbook είναι

Seagate momentus 7200.4 250gb

SN: 5VG2KX72

ST9250410AS

PN: 9HV142-022

FW: 0006HPMI

και αυτός που πήρα από το ebay:

Seagate Momentus 7200.4 250gb

SN: 5VG01CSQ

ST9250410AS

PN: 9HV142-500

FW: 0002SDMI

Και δύο εικόνες με τις εμπρός και όπισθεν πλευρές των δίσκων....

dsc5894c.jpg

dsc5895i.jpg

Κάποιοι αφού τον κλείσουν αεροστεγώς τον βάζουν στην κατάψυξη και μετά στο pc παίρνοντας τα δεδομένα τους. Δεν το έχω κάνει.

Πολύ πιθανό να έχει ασυμβατότητα η νέα πλακέτα που πήρες. Παρόλο που είναι από το ίδιο μοντέλο/σειρά έχει διαφορετικό rom. Αν οι πλακέτες οπτικά είναι ακριβώς μα ακριβώς ίδιες μπορείς να δοκιμάσεις -εσύ ή κάποιος που ξέρει- να βάλεις το rom από τη παλιά στη καινούρια. Για περισσότερες info δες εδώ :)

Ο δίσκος είναι νεκρός με την πλακέτα του, σε όσα pc και να τον δοκίμασα. Με το που ήρθε ο ίδιος άλλαξα πλακέτες, παίρνει ρεύμα αλλά δεν αναγνωρίζεται πουθενά. Χώρια ότι βγάζει ήχους beep συνέχεια....

[MENTION=301]Jumex[/MENTION] δεν γνωρίζω και ομολογώ ότι είναι κάτι που με φοβίζει να προσπαθήσω μόνος μου.

dsc5895i.jpg

dsc5894c.jpg

Αυτό με την κατάψυξη, το έχω δοκιμάσει. Δουλεύει. Έσωσα δεδομένα από άνθρωπο που καιγόταν. ΜΕτά την κατάψυξη, τον έβαλα επάνω στο γραφείο, μέσα σε παγοκύστη 3Μ, για να μην υγροποιήσει...

Συνήθως για να πετύχει η αλλαγή της πλακέτας πρέπει να είναι όλα τα στοιχεία των δύο δίσκων τα ίδια. Δηλαδή και το part number και το firmware δεν αρκεί να είναι το ίδιο μοντέλο μόνο. Δυστυχώς οι δύο δίσκοι που έχεις ούτε part number ούτε firmware έχουν το ίδιο.

Αυτό με την κατάψυξη, το έχω δοκιμάσει. Δουλεύει. Έσωσα δεδομένα από άνθρωπο που καιγόταν. ΜΕτά την κατάψυξη, τον έβαλα επάνω στο γραφείο, μέσα σε παγοκύστη 3Μ, για να μην υγροποιήσει...

Καποιο λινκ να δουμε τι ακριβως κανετε?Τι παθαινει ο σκληρος απο την ψυξη και δουλευει μετα.

Τι link ??? Τον βάζεις μέσα σε χαρτί κουζίνας και μετά στην κατάψυξη. Τον αφήνεις για μερικές ώρες (ή για ολόκληρο το βράδυ).

Ετοιμάζεις το γραφείο/πάγκο σου και μόλις είσαι έτοιμος (ρεύματα, sata καλώδιο) τον βγάζεις από την κατάψυξη, καρφώνεις και όσο το δυνατόν πιό γρήγορα προσπαθείς να πάρεις τα data.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.