Makis Hourdakis Σεπτέμβριος 8, 2004 #21 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2004 Εγώ πιστεύω πως μας έχουν πλακώσει σε κάποια μαθήματα τα οποία είναι δεν είναι τόσο σημαντικά όσο άλλα τα οποία μας κάνουνε... .Π.χ. στη δευτέρα γυμνασίου τουλάχιστον (δεν ξέρω τώρα στην τρίτη τι γίνεται) μας έχουνε πλακώσει στα φιλολογικά. Νεοελληνική γλώσσα, Νεοελληνικά κείμενα, Αρχαία ελληνική γλώσσα, Αρχαία ελληνικά κείμενα (τα οποία παρεπιπτώντως είναι μεταφρασμένα) και ιστορία τα οποία θέλουν 3,2,2,2,2 ώρες αντίστοιχα (σύνολο 11 ώρες την εβδομάδα) και φυσική και χημεία εκτώς του οτι είναι γελοία αυτά που μας μαθαίνουν, δεσμεύουν μόνο 3 ώρες την εβδομάδα και τα δύο. Ήμαρτον! ’σε που φέτος είχαμε μια καθηγήτρια στη φυσική που δεν ήξερε τι της γινόταν. Σκεφτείτε οτι σε ένα πρόχειρο διαγώνισμα που μας έκανε στο πρώτο τρίμηνο μου έβαλε 14 (τρία λάθη) ενώ μετά που το ψάξαμε με τον πατέρα μου στο σπίτι (χημικός μηχανικός είναι) είδαμε οτι είχα δίκιο στις 2 απ'τις 3 μιας και οι ερωτήσεις ήταν τελείως ασαφείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gleon Σεπτέμβριος 8, 2004 #22 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2004 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 10:45] Εγώ πιστεύω πως μας έχουν πλακώσει σε κάποια μαθήματα τα οποία είναι δεν είναι τόσο σημαντικά όσο άλλα τα οποία μας κάνουνε... .Π.χ. στη δευτέρα γυμνασίου τουλάχιστον (δεν ξέρω τώρα στην τρίτη τι γίνεται) μας έχουνε πλακώσει στα φιλολογικά. Νεοελληνική γλώσσα, Νεοελληνικά κείμενα, Αρχαία ελληνική γλώσσα, Αρχαία ελληνικά κείμενα (τα οποία παρεπιπτώντως είναι μεταφρασμένα) και ιστορία τα οποία θέλουν 3,2,2,2,2 ώρες αντίστοιχα (σύνολο 11 ώρες την εβδομάδα) και φυσική και χημεία εκτώς του οτι είναι γελοία αυτά που μας μαθαίνουν, δεσμεύουν μόνο 3 ώρες την εβδομάδα και τα δύο Φαντάζομαι ότι αστειεύεσαι με αυτά που γράφεις .... ίσως να φταίει και το νεαρό της ηλικίας σου ( δεν είναι ειρωνικό). Όσο μεγαλώνεις (6-7 χρόνια μετά) θα διαπιστώσεις ότι ΟΛΑ τα μαθήματα που διδάχθηκές είναι απολύτως απαραίτητα για να έχει κάποιος μια ολοκληρωμένη μόρφωση .Σου μιλάει κάποιος πωρωμένος με μαθηματικές, φυσικές και χημείες .... που όταν διαπίστωσε τα παραπάνω ήταν δυστυχώς αργά ....... (εντάξει όχι και πολύ αργά). ’λλωστε σε κάθε επάγγελμα πχ το δικό μου "Ηλεκτρολόγος Μηχ & Μηχ Η/Υ" τα μαθήματα που αναφέρεις είναι που θα σε κάνουν να ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ σημαντικά από τους υπόλοιπους .. όσο και αν φαίνεται παράξενο (για την Ιστορία είμαι 28..... εντάξει 29 :-) ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gleon Σεπτέμβριος 8, 2004 #23 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2004 Αρχική απάντηση από backgman [Χθες, στις 16:11] Φυσικά και πρέπει να αναβαθμιστούν τα ΤΕΙ και τα ΤΕΛ. Αυτό χρήζει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗΣ συζήτησης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanonieris Σεπτέμβριος 8, 2004 #24 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2004 Συγνώμη η Νεολληνική Γλώσσα δεν είναι απαραίτητη?Εδώ στην Αγγλία στο πανεπιστήμιο στους περισσότερους κλάδους κάνουν άρχαία.Πίστευω πως τα ελληνικά μας δεν είναι και τα καλύτερα(ειδικά η ορθογραφία) και πρέπει στο λύκειο να το καταλαβουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMeS Σεπτέμβριος 8, 2004 #25 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2004 Ως μαθητής ακομά συμφωνώ με τον xylokastro.Φέτος είναι ι τελευταία χρονιά μου στο σχολείο(τρίτη λυκείου) και είδη απο τις αρχές του καλοκαιριού έχω αρχίσει όλων των ειδών τα μαθήματα.Ας είναι καλά οι γονείς μου που έχουν τα λεφτά για τόσα μαθήματα.Πράγματι αν δεν κάνει κάτι γρήγορα η κυβέρνηση αργά οι γρήγορα πολλοί θα τα παρατήσουν μόνο και μόνο επειδή δεν θα έχουν λεφτά να πληρώσουν τα φροντηστήρια τους!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Σεπτέμβριος 8, 2004 #26 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2004 Αρχική απάντηση από Kanonieris Συγνώμη η Νεολληνική Γλώσσα δεν είναι απαραίτητη?Εδώ στην Αγγλία στο πανεπιστήμιο στους περισσότερους κλάδους κάνουν άρχαία.Πίστευω πως τα ελληνικά μας δεν είναι και τα καλύτερα(ειδικά η ορθογραφία) και πρέπει στο λύκειο να το καταλαβουμε. Σε καμία περίπτωση δεν λέω οτι δεν είναι απαραίτητα. Το μόνο που θέλω να πώ είναι οτι δίνουνε πολύ μεγαλύτερη βάση εκεί πέρα εις βάρος όλων των υπολοίπων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Σεπτέμβριος 8, 2004 #27 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2004 Αρχική απάντηση από JiMeS Ως μαθητής ακομά συμφωνώ με τον xylokastro.Φέτος είναι ι τελευταία χρονιά μου στο σχολείο(τρίτη λυκείου) και είδη απο τις αρχές του καλοκαιριού έχω αρχίσει όλων των ειδών τα μαθήματα.Ας είναι καλά οι γονείς μου που έχουν τα λεφτά για τόσα μαθήματα.Πράγματι αν δεν κάνει κάτι γρήγορα η κυβέρνηση αργά οι γρήγορα πολλοί θα τα παρατήσουν μόνο και μόνο επειδή δεν θα έχουν λεφτά να πληρώσουν τα φροντηστήρια τους!!! Ορθογραφία κάνεις καθόλου;; :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris17n Σεπτέμβριος 8, 2004 #28 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2004 Αρχική απάντηση από JiMeS [Σήμερα, στις 12:39] Ως μαθητής ακομά συμφωνώ με τον xylokastro.Φέτος είναι ι τελευταία χρονιά μου στο σχολείο(τρίτη λυκείου) και είδη απο τις αρχές του καλοκαιριού έχω αρχίσει όλων των ειδών τα μαθήματα.Ας είναι καλά οι γονείς μου που έχουν τα λεφτά για τόσα μαθήματα.Πράγματι αν δεν κάνει κάτι γρήγορα η κυβέρνηση αργά οι γρήγορα πολλοί θα τα παρατήσουν μόνο και μόνο επειδή δεν θα έχουν λεφτά να πληρώσουν τα φροντηστήρια τους!!! Για ποιό λόγω πας φροντηστήριο πέραν του οτι όλοι πηγαίνουν? Πιστεύεις οτι σου είναι τόσο απαραίτητο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Σεπτέμβριος 8, 2004 #29 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2004 Όλα τα μαθήματα είναι απαραίτητα και μπορώ να σου πώ ότι τα δευτερεύοντα (Ιστορία, Θρησκευτικά κτλ) Είναι πιό σημαντικά απο φυσικοχημεία - μαθηματικά. Επίσης το πιό σημαντικό μάθημα είναι Γλώσσα - έκθεση - λογοτεχνία. Κάτι που όλοι και εγώ μαζί τα βρίζαμε στο Λύκειο. Με αυτά τα μαθήματα μαθαίνεις να μιλάς - να κρίνεις και να έχεις μια γενικότερη γνώση. Θα σου άρεσε δηλαδή να είσαι ο Super μαθηματικός και να μη ξέρεις να συμμετέχεις σε μια συζήτηση, η να ανοιγεις το στόμα σου και να λές μπαρούφες; Εγώ ξέρω πολλούς τέτοιους μαθηματικούς πάντως.Τέλος μην τρελαίνεστε τόσο πολύ με το Λύκειο, ωραία είναι, πάς βολτούλα , βλέπεις τα πιπινάκια, κάνεις χαβαλέ, κοροιδεύεις κανα καθηγητή, 2 τελευταίες ώρες κάνεις κοπάνα για καφέ. Γλιτώνεις τις απουσίες γιατί τα εχεις κάνει πλακάκια με τον απουσιολόγο. Ωραία πράγματα δηλαδή. Ρίχνεις και ένα στοιχειώδες διάβασμα. Το σύστημα πλέον είναι πολύ πιο εύκολο απο τις Πανελλήνιες τις δικές μας. Όσο για το άν ο μαθητής είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος, έτσι έλεγα και εγώ....μόλις βγείς απο το λύκειο και την σχολή της επιλογής σου και πιάσεις δουλειά θα παρακαλάς να ξαναγυρίσεις στο λύκειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Σεπτέμβριος 8, 2004 #30 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2004 Αρχική απάντηση από KanonierisΕδώ στην Αγγλία στο πανεπιστήμιο στους περισσότερους κλάδους κάνουν άρχαία. Newsflash! Απο τελος του ετους καταργουνται λατινικα και αρχαια ελληνικα στα βρετανικα πανεπιστημια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elpis Σεπτέμβριος 8, 2004 #31 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2004 συγγνωμη αλλα το φροντηστηριο ειδικα στη τριτη λυκειου αλλα και στις αλλες ταξεις ειναι απαραιτητο αν θες να μπεις σε μια σχολη της προκοπης και να μη βγαλεις 12000 μορια...και οσοι λενε το αντιθετο ή εχουν τελειωσει εδω και πολλα χρονια και δεν ξερουν το τωρινο εκπευδευτικο συστημα ή ηταν διανοιες και τα μαθαιναν μονοι τους..πως να μαθεις κατι αν εχεις ενα καθηγητη στα μαθηματικα που ειναι εντελως στοκος και δεν ξερει τπτ... (ακα Χαρος) ....περυσι στη φυσικη και σε πολλα αλλα μαθηματα οι λυσεις σε καποιες ασκησεις δεν ειχαν αναφερθει καθολου μεσα στο βιλιο και ουτε φυσικα δεν μας τα ειπε ο μαπας που μας εκανε.. αν δεν πηγαινα φροντησττηριο δεν θα εγραφα τα μισα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Σεπτέμβριος 8, 2004 #32 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2004 Το φροντιστήριο και το διάβασμα χρειάζεται οπωσδήποτε, και τώρα και τουλάχιστον στα δικά μου χρόνια. Το θέμα είναι μη να μη τρελαίνεστε ιδιαίτερα αν δε περάσετε στη σχολή της αρεσκείας σας. Ο δρόμος για τη Ζωή ποτέ δεν είναι μονόδρομος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Σεπτέμβριος 8, 2004 #33 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2004 1)To φροντιστηριο ειναι απαραιτητο μονο για 3-4 μαθηματα και αυτο μονο για τις σημειωσεις που σου δινουν αλλα και τα διαγωνισματα που γινονται τις ΚυριακεςΕγω ευτυχως που πηγα φροντιστηριο μονο 3 Λυκειου και οχι στη Β Λυκειουειναι χασιμο χρονου να πας απο μικρες ταξεις φροντιστηριο2)Τα βιβλια ειναι εντελως ΧΑΛΙΑ με αποκορυφωμα το βιβλιο Ιστοριας Β λυκειου και της Χημειας στο Λυκειο γενικοτερα3)Το 80% των καθηγητων φερονται δημοσιουπαλληλιστικαΕπισης οτι και να πουμε για τις σχολικες εγκαταστασεις ειναι λιγο........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanonieris Σεπτέμβριος 9, 2004 #34 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2004 Στους πρωτοετείς ναι αλλά οι υπολοιποι θα τα συνεχίσουν.Κάνουν και λατινικά?Αν ναι σε ποιούς τομείς(έτσι απο περιέργια)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Σεπτέμβριος 9, 2004 #35 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2004 Αρχική απάντηση από Elpis συγγνωμη αλλα το φροντηστηριο ειδικα στη τριτη λυκειου αλλα και στις αλλες ταξεις ειναι απαραιτητο αν θες να μπεις σε μια σχολη της προκοπης και να μη βγαλεις 12000 μορια...και οσοι λενε το αντιθετο ή εχουν τελειωσει εδω και πολλα χρονια και δεν ξερουν το τωρινο εκπευδευτικο συστημα ή ηταν διανοιες και τα μαθαιναν μονοι τους..πως να μαθεις κατι αν εχεις ενα καθηγητη στα μαθηματικα που ειναι εντελως στοκος και δεν ξερει τπτ... (ακα Χαρος) ........ Με 1 καταλληλο βοηθημα και λιγο περισσοτερο διαβασμα μπορεις να χτυπησεις τελειους βαθμους ( εγω με αχρηστους καθηγητες σε σχολειο/φροντιστηριο αλλα με το βοηθημα του Σαλτερη χτυπησα καθαρο 20 στην χημεια θετικης κατευθυνσης οταν εδινα εξετασεις στην 3η λυκειου), οσο για τις διανοιες αν εξαιρεσεις ενα 10-20% που ειναι πραγματικα στοκοι οι αλλοι με συνεχες διαβασμα απο το γυμνασιο για να μη μεινουν κενα χτυπανε τα 18000 μορια ανετα πιστευω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.