serpico75 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2013 Καλησπέρα.Στους power adapters των laptop, γράφει στο label επάνω μεταξύ άλλων, τα Volt και τα Ampere.Έχω να κάνω κάποιες ερωτήσεις, στις οποίες θα ήθελα μία βοήθεια.Ξεκινάμε...α. Current σημαίνει το φορτίο;β. Αν το φορτίο, τελικά, είναι το current, αυτό είναι τα Ampere (που συμβολίζεται με "A");γ. Κάποιοι power adapters γράφουν τα Watt (W), ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Αν πολλαπλασιάσεις V * A παίρνεις τα Watt που δίνει το power adapter στην έξοδό του;δ. Ένα power adapter είναι κατάλληλο γιά ένα laptop όταν αποδίδει στην έξοδο >= Watt από αυτά που χρειάζεται το laptop. Τα Watt που χρειάζεται ένα laptop γιά την ομαλή λειτουργία του τα βρίσκεις στο manual του laptop. Αν π.χ. ένα laptop χρειάζεται 60W για να λειτουργήσει, τότε, ένα power adapter που αποδίδει 90W είναι εντάξει; Ή πρέπει να είναι και αυτό 60W;ε. Όταν σου καεί ένα power adapter ενός laptop, και θέλεις να το αντικαταστήσεις, φυσικά πρέπει να πάρεις ένα ακριβώς ίδιο. Αυτό δεν είναι και τόσο δύσκολο. Κοιτάς τα χαρακτηριστικά στο label (Volt και Ampere), και παίρνεις ένα ίδιο (προσέχεις φυσικά να έχει το ίδιο jack connector). Τώρα, άλλη είναι η απορία μου. Ας πούμε ότι έχω ένα καμμένο, και έχω και ένα δεύτερο από άλλο, παλιό μου laptop. Από θέμα jack connector είμαστε ok. Αυτό που θέλω να μάθω είναι περί Volt και Ampere. Έχω ακούσει ότι δεν μας ενδιαφέρουν τα Volt στα δύο power adapters. Αυτά μπορεί να είναι και διαφορετικά. Αυτό που πρέπει πολύ να προσέξουμε είναι να έχουν τα ίδια Ampere. Αν έχουν τα ίδια Ampere, τότε μπορώ να προσωρήσω στην αντικατάσταση. Είναι όντως έτσι; Μας ενδιαφέρουν μόνο τα Ampere;Πολύ σημαντικές αυτές οι απορίες.Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε;Ευχαριστώ εκ των προτέρων !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnGR Ιανουάριος 24, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2013 α. Ρεύμαβ. Ναιγ. Ναιδ. >=ε. Ίδια Volt, ίδια ή περισσότερα Ampere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Ιανουάριος 24, 2013 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2013 η Ισχύς είναι τάση * ένταση οπότε ναι είναι σωστό αυτό που αναφέρεις.Το άλλο το λες ανάποδα όμως. Δεν μας νοιάζει η ένταση (Α) του ρεύματος αλλά θέλουμε οπωσδήποτε την ίδια τάση (V) από το τροφοδοτικό και θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί παίζουν αρκετά οι τάσεις από κατασκευαστή σε κατασκευαστή.Δεν αποκλείεται συνδέοντας τροφοδοτικό λάθος τάσης να σου δουλέψει αλλά έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις που με μικρή διαφορά στην τάση (V) λειτουργίας προκλήθηκε μόνιμη βλάβη σε φορητό υπολογιστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Ιανουάριος 24, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2013 Ευχαριστώ πολύ γιά τις απαντήσεις !! Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που πήρα και καλύφθηκα πλήρως.Να ρωτήσω και κάτι ακόμη με αυτά τα περί ρευμάτων, μήπως μπορέσω και κατλάβω τί έχει πρόβλημα.Η μπαταρία του laptop είναι κατά 99.99% off. Δεν έχει παρά ελάχιστα των ελαχίστων φορτίο μέσα.Τώρα, ο jack connector του adapter, για να κάνει σωστή επαφή με τον connector του laptop, να δώσει ρεύμα και να ξεκινήσει το laptop, έπρεπε ο φίλος μου να το κάνει δεξιά-αριστερά, δεξιά-αριστερά, δεξιά-αριστερά, δεξιά-αριστερά, να πιέσει λίγο κάπου εκεί τριγύρω, μέχρι να βρουν το ένα το άλλο, και ok. Το ταλαιπώρησε, όμως. Το έκανε αρκετές φορές μέχρι που κάποια στιγμή χθες μου είπε κάτι μύρισε !!!Αυτό ήταν. Από χθες το δεξιά-αριστερά, δεξιά-αριστερά,... δεν πιάνει με τίποτα.Εγώ, δίνοντάς μου laptop και adapter, μέτρησα με βολτόμετρο τον adapter και έχει ένδειξη στα 19V. Οπότε, από κει τουλάχιστον είμαιστε ok.Άρα, για μένα, τα πιθανά είναι:-δεν κάνουν πιά σωστή επαφή με τίποτα οι δύο connectors (adapter & laptop) - και μάλιστα όταν έχεις βάλει το jack του adapter στο laptop και το κουνήσεις πολύ ελαφριά δεξιά-αριστερά, έχει κάποιον αέρα - σαν να κουνιέται και από μέσα - δεν είναι απολύτως σταθερό σαν πριν και σαν όλα τα laptop-χρειάζεται ΚΑΙ μπαταρία για να ξεκινήσει (εδώ έχω και μία απορία:η μπαταρία είναι απαραίτητη; Με ρεύμα μόνο δε θα έπρεπε να παίζει; )-καμμένη η πλακέτα power connector του laptop, που συνδέεται στη μητρική και δίνει ζωή στο laptop (αν το περιγράφω σωστά και ελπίζω να καταλάβατε τί θέλω να πώ - οπότε εδώ, νομίζω, γλιτώνω με την αντικατάσταση αυτής και μόνο της πλακέτας)-καμμένη μητρικήΤο μόνο που έχω σαν ένδειξη είναι, ενώ όλα τα λαμπάκια είναι σβηστά, όταν πατάω το power να ξεκινήσει το laptop, το μόνο που γίνεται είναι ότι αναβασβήνει τέσσερις φορές το πορτοκαλί λαμπάκι της μπαταρίας, σβήνει εντελώς, και αυτό ήταν. Λήξις !Τί λέτε εσείς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Ιανουάριος 24, 2013 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2013 Μάλλον σπασμένος DC-IN connector. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Ιανουάριος 24, 2013 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2013 αυτό που γράφουν παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Ιανουάριος 24, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2013 Απ' ό,τι βρήκα στο eBay πρόκειται για αυτό εδώ. Είναι το σωστό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Ιανουάριος 26, 2013 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2013 Αφού δεν μας έχεις γράψει καν τί Η/Υ έχεις.... :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Ιανουάριος 26, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2013 Ναι. Έχετε δίκιο. Πρόκειται γιά το laptop ACER Aspire 5930G. Όπως, απόλυτο δίκιο είχατε ότι πρόκειται για το DC-IN. Ρίξτε μιά ματιά στις φωτογραφίες που τράβηξα: Οπότε, το παραπάνω καλώδιο δεν κάνει λόγω μήκους καλωδίου. Το παραπάνω link το ανέβασα πριν αποσυναρμολογήσω πλήρως το laptop. Δε μπορεί να μπει, όμως, εκεί που είναι τοποθετημένο αυτό που έχει χαλάσει. Δε χωράει. Και δε μπορώ να κάνω κάποιο τρικ να το χωρέσω εκεί τριγύρω. Δεν υπάρχει, όμως, πρόβλημα, διότι βρήκα ακριβώς το ίδιο, που είναι αυτό εδώ. p.s. Θα παραγγείλω και θα κάνω αντικατάσταση. Πάντως, επειδή ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η επισκευή, keep around guys !! Ε, αν δείτε ότι για 15-20 ημέρες δεν έχω ανεβάσει άλλη απάντηση, πάει να πει πως όλα πήγαν καλά. Γιά την ώρα, ευχαριστώ γιά όλες τις απαντήσεις και τη βοήθεια !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Φεβρουάριος 6, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2013 Κάτι ήξερα που σας είπα keep around... Σήμερα πήρα στα χέρια μου το καινούριο DC-IN. Είναι το πρώτο που αλλάζω και δεν είχα προσέξει το εξής.. Σε μία απ' τις τέσσερις πλευρές του μεταλλικού πλαισίου του DC-IN, στη μεριά που συνδέεται το jack του μετασχηματιστή, αναγράφονται κάτι Watt. Αν και δεν το έχω ξαναδεί, σκέφτηκα ότι πρέπει να είναι τα Watt που «σηκώνει» το DC-IN. Στο καινούριο γράφει 65W. Στο παλιό, λόγω παλαιότητας, αυτό έχει ξεθωριάσει και δε φαίνεται καλά. Απ' όσο μπορώ να αναγνωρίσω πρέπει να γράφει 90W. Οπότε, προφανώς αυτό που πήρα δεν κάνει. Μπορούμε απ' τα στοιχεία του μετασχηματιστή ή από κάτι άλλο να δούμε αν αυτός που αγόρασα με τα 65W είναι εντάξει ή θα μου κάψει κάτι? Δίνω γιά αρχή Volt και Ampere μετασχηματιστή: 19V 4.74A Αν θέλετε κάποιο άλλο στοιχείο απ' το μετασχηματιστή ή από κάπου αλλού, πείτε μου. Εγώ, πάντως, τα πολλαπλασίασα και βγάζει ακριβώς 90. Αν είναι αυτό που νομίζω, ......... κλάφτα Χαράλαμπε !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Φεβρουάριος 6, 2013 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2013 Δυστυχώς είναι αυτό που νομίζεις. Θα έχεις πρόβλημα και δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιήσεις γιατί μπορεί κάποια στιγμή να λιώσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Φεβρουάριος 7, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 Οι απαντήσεις του πωλητή: -65 w and 90 w DC JACK is the same raw material, this is just the difference between factory, I guarantee that I use, there is no error problem.-65 w and 90 w is the same, there is no general error, please rest assured use, this is just the factory distinguish, raw materials as.-again please rest assured use, 65 w and 90 w DC JACK CABLE is general, if the DC JACK in a year have questions, please contact me, I will free to send one for you. Our head office is in shenzhen, China, we specialize in selling DC JACK. 65 w and 90 w power charger is different.Αυτός, μπορεί να μου τα παρουσιάζει άφοβα τα ίδια μήπως του ζητήσω replacement.Στην τρίτη απάντηση λέει ότι 65W και 90W έχουν διαφορετικές χρεώσεις. Αλλιώς, θα υπήρχαν μόνο 90-άρια στην αγορά και θα ήταν όλοι καλυμμένοι. Γιατί, όμως, ο 65-άρης να πληρώσει παραπάνω για κάτι που δε του χρειάζεται; Εγώ αυτό καταλαβαίνω ότι θέλει να πει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Φεβρουάριος 7, 2013 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2013 "65 w and 90 w power charger is different".Με αυτό εννοεί ότι είναι διαφορετικοί οι φορτιστές. Όχι η τιμή των DC-IN βυσμάτων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.