Jump to content

ασυρματη συνδεση αποκωδικοποιητη στο ιντερνετ

Palikaros

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια ειμαι καινουριος στο φορουμ και θα ηθελα να ζητησω την βοηθεια σας για ενα θεμα που με προβληματιζει εδω και καιρο και δεν μπορω να βρω καποια λυση.

Εχω προμηθευτει απο τον ΟΤΕ τον αποκωδικοποιητη για να βλεπω conn-x tv μεσω ιντερνετ.

Το ρουτερ μου ειναι περιπου τρια μετρα μακρια απο την τηλεοραση που θα ηθελα να συνδεσω και ο μονος τροπος συνδεσης ειναι ασυρματα.

Μου προτειναν να προμηθευτω καποια μηχανηματα(2) τα οποια συμφωνα με τα λεγωμενα του πωλητη θα λειτουργουσαν σαν γεφυρα απο τον αποκοδικοποιητη(μεσω ethernet) και ασυρματα στο αλλο μηχανημα με το conn-x

Οι ρυθμισεις ομως μου φαινονται πολυ συνθετες και δυσκολευομαι καπως...Τι μπορειτε να μου προτεινετε;

Κανω παντως κανονικα τις ρυθμισεις συμφωνα με τις οδηγιες και μετα reboot ομως η ενδειξη στην οθονη μου λεει για λαθος DHCP ή καπως ετσι τελος παντων...

Τι πιστευετε οτι φταιει;

Ευχαριστω εκ' των προταίρων

Χρησιμοποιει τα ιδια ο πατερας μου για να βλεπει connex-tv.Βεβαιωσου οτι δεν ειναι κανενα αντικειμενο μπροστα και κοβει.Αν και ειναι απιθανο.Πρεπει να πατησεις πρωτα το reset στο ενα κουτακι για 2-3 seconds,και μετα να κανεις και το ιδιο και στο αλλο μεχρι να συγχρονιστουν.(ισως θελει 2 ατομα γι αυτη την δουλεια,δεν θυμαμαι αρκετα καλα ειναι η αληθεια)Αν παλι δεν συνδεθουν,κανε ενα τηλεφωνο,και ρωτα τους για οδηγιες.

powerlines λέγονται.

EDIT: Από το modem/router με καλώδιο ethernet στο πρώτο powerline και από το δεύτερο powerline με καλώδιο ethernet πάνω στον αποκωδικοποιητή (stb). Καλό είναι να τα συνδέσεις απευθείας πάνω στην πρίζα ρεύματος (χωρίς πολύπριζα). Σίγουρα πάνω έχει και κάποιο κουμπί για να κάνει connect το ένα powerline με το άλλο. Η "ασύρματη" σύνδεση ουσιαστικά είναι μεταφορά του σήματος δια μέσω των ηλεκτρικών καλωδίων της ηλεκτρικής εγκατάστασης του σπιτιού σου (πρίζες ρεύματος).

Ακριβώς πώς γίνεται το connect κοίτα οδηγίες. Το πιο πιθανό αυτό που σου έγραψαν παραπάνω, πρώτα πατάς στο πρώτο και μετά στο δεύτερο. Λογικά για να τεστάρεις μπορείς αντί του STB να συνδέσεις και κάποιο laptop αν έχεις. Θα πρέπει να πάρει internet από το modem/router (εκτός και αν πρέπει να συνδεθεί πάνω σε συγκεκριμένη υποδοχή π.χ. LAN1 το stb πάνω στο modem/router)

Το conn-x tv δεν περνάει από το ασύρματο δίκτυο, γιατί ο αποκωδικοποιητής πρέπει να συνδεθεί πάνω σε συγκεκριμένη πόρτα του router

Από τα λεγόμενα σου φαίνεται ότι έχεις πάρει συσκευές powerline που θεωρητικά θα έπρεπε να κάνουν την δουλειά που θέλεις. Απλά φρόντισε το powerline να το συνδέσεις στην σωστή πόρτα του router, αυτή που γράφει απάνω stb.

Εννοώ να πάρει ένα ζευγάρι και να το βάλει στην πόρτα stb από τη μεριά του modem και από τον αποκωδικοποιητή από την άλλη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.