karmen1983 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2013 παίδες help γιατί δε τη βγάζω καθαρή!Είμαι στη δουλειά και έχω τρελαθεί.:rant:Εχουμε ένα pc με τα εξής χαρακτηριστικάi5 3570K Gigabyte Z77X-D3HCorsair CX500Kingston 8GB Μόλις ακουμπήσεις και ψιλοκουνήσεις το κουτί (400R) αποφασίζει ότι πρέπει να ανοίξει.Δοκιμές απο τη μεριά μου1. Αλλαγή τροφοδοτικού. Τα γίδια2. Αφαίρεση του power on πάνω απο τη μητρική. Λέω κάτι με το κουμπί παίζει. Τα γίδια3. Αποσύνδεση δίσκων. Τα γίδια4. Αφαίρεση όλου του hardware απο το εσωτερικό του κουτιού και στήσιμο πάνω σε γραφείο. Κουνάς γραφείο ανοίγει το pc:fie:Μου κάνει πλάκα ο ΘΕΟΣ!!!!Άλλη μητρική να δοκιμάσω δεν έχω.Αλλαξα και μνήμες μπας και αλλά τίποτα.Καμιά ιδέα ή κάτι να μου ξέφυγε πριν στείλω τη μητρική πίσω;
apotsi Ιανουάριος 22, 2013 #2 Ιανουάριος 22, 2013 Μήπως η μητρική όταν βιδώθηκε, δεν βιδώθηκε σωστά στο κουτί και κάπου βραχυκυκλώνει και ανάβει;
karmen1983 Ιανουάριος 22, 2013 Author #3 Ιανουάριος 22, 2013 Μια χαρά βιδώθηκε αλλά το θέμα είναι όπως είπα, ότι δοκίμασα και εκτός κουτιού
adpanos Ιανουάριος 22, 2013 #4 Ιανουάριος 22, 2013 Φλάσαρε ξανά το βιος και δες αν βραχυκυκλώνει κανένα πινάκι στο header για το μπουτόν.
karmen1983 Ιανουάριος 22, 2013 Author #5 Ιανουάριος 22, 2013 thanks αν και δε ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει ένα φλασάρισμα bios. κάποιο βραχυκύκλωμα είναι αλλά δε φαίνεται τίποτα κακό με μία πρώτη ματιά.Δοκιμάζω και επανέρχομαι.
budhas Ιανουάριος 22, 2013 #6 Ιανουάριος 22, 2013 Κατι στην καλωδιωση ειναι σιγουρα και οταν το κουνας κανει το βραχυκυκλωμα.Επισης δες και την μομπο απο την πισω πλευρα αν βλεπεις τπτ περιεργο.
karmen1983 Ιανουάριος 22, 2013 Author #7 Ιανουάριος 22, 2013 Ξαναπεράστηκε bios τα ίδια[MENTION=20150]budhas[/MENTION] τι εννοείς στην καλωδίωση; Του Psu? Αν ναι το άλλαξαΑν εννοεις στην εγκατάσταση του μαγαζιού επίσης δεν παίζει καθώς εδώ και λίγη ώρα έχω το pc σπίτι μου.Η mobo φαίνεται μια χαρά και απο πάνω και απο κάτω και επίσης είναι 2-3 ημερών.Μάλλον την πάω για RMA. Θα συνδέσω μία ASUS που έχω εδώ και βλέπουμε.
karmen1983 Ιανουάριος 22, 2013 Author #9 Ιανουάριος 22, 2013 ok όπως το περίμενα mobo thanks όλους :daisy:
Jimakos666x Ιανουάριος 22, 2013 #10 Ιανουάριος 22, 2013 Για να καταλάβω, απλά κουνάς το κουτί, το αφήνεις στην θέση του,πατάς power on και δουλέυει; Ή το κρατάς αλά -μπάντα ας πούμε και πατάς power on κ.λ.π.
karmen1983 Ιανουάριος 22, 2013 Author #12 Ιανουάριος 22, 2013 Για να καταλάβω, απλά κουνάς το κουτί, το αφήνεις στην θέση του,πατάς power on και δουλέυει; Ή το κρατάς αλά -μπάντα ας πούμε και πατάς power on κ.λ.π. Οχι αν κουνήσεις το κουτί ανάβει Μάλλον άναβε πλέον δε θα ξανακάνει το ίδιο λάθος μέχρι να έρθει νέα μητρική Η βοηθεια μου ηταν καθοριστικη πιστευω.:hang2: lol ρε :happy2:
Jimakos666x Ιανουάριος 22, 2013 #13 Ιανουάριος 22, 2013 Οχι αν κουνήσεις το κουτί ανάβει Μάλλον άναβε πλέον δε θα ξανακάνει το ίδιο λάθος μέχρι να έρθει νέα μητρική Έλεγα μήπως έπαιζε τίποτα με γειώσεις αλλά αν είναι έτσι....
fatalara Ιανουάριος 22, 2013 #14 Ιανουάριος 22, 2013 ''θα σας τρελάνουν αυτά τα μηχανήματα στο τέλος'' (μάνα φίλου που απεχθάνεται την τεχνολογία):nada:
karmen1983 Ιανουάριος 22, 2013 Author #15 Ιανουάριος 22, 2013 Δεν έχει άδικο. Πριν καιρό αντιμετώπιζα παρόμοιο θέμα. Mε κούνημα κουτιού το pc έκανε restart αν το είχες όρθιο! Αν το ξάπλωνες το κουτί όλα καλά:suicide2:Τελικά ήταν το psu που μάλλον λόγω κάποιας ψυχρής κόλλησης πυκνωτή, έριχνε τη δωδεκάρα στα 10V. Και αυτό με πολύμετρο του 10ευρου.
wesker Ιανουάριος 22, 2013 #16 Ιανουάριος 22, 2013 Δεν έχει άδικο. Πριν καιρό αντιμετώπιζα παρόμοιο θέμα. Mε κούνημα κουτιού το pc έκανε restart αν το είχες όρθιο! Αν το ξάπλωνες το κουτί όλα καλά:suicide2: Θαύμα, θαύμα!!!!!!
crmaris Ιανουάριος 22, 2013 #17 Ιανουάριος 22, 2013 ή κάτι το βραχυκυκλώνει (όχι 100%) με αποτέλεσμα να ανεβάζει φορτίο και να πέφτει η 12αρα τόσο χαμηλά.
Seafalco Ιανουάριος 23, 2013 #18 Ιανουάριος 23, 2013 Να βάλω κι εγώ το "πετραδάκι" μου στην κουβέντα, έστω και κατόπιν εορτής, για μελλοντική χρήση!Για το πρόβλημα του Power ON, μπορεί να παίζουν πολλά ενδεχόμενα.Βέβαια -συνήθως- λόγω του ότι αυτό το σήμα είναι active low (ενεργοποιείται με "0", δηλαδή με βραχυκύκλωση των δύο γραμμών που συνδέονται στο διακόπτη του power on), η πιο συνηθισμένη βλάβη είναι να πατάς το κουμπί και να μην κάνει τίποτε λόγω κάποιας κακής επαφής, ή στη χειρότερη περίπτωση λόγω λανθάνουσας διακοπής μιας από τις γραμμές του τυπωμένου.Στην περίπτωση τη δικιά σου όμως τα πράγματα είναι ανάποδα, και εφόσον έλεγξες καλώδια και μπουτόν καθώς και τα ορατά τμήματα της μητρικής (βύσματα κλπ), το μόνο που απομένει είναι να υπάρχει πρόβλημα στις γραμμές του τυπωμένου από το βύσμα της μητρικής μέχρι το τσιπάκι που αξιοποιεί το σήμα αυτό.Εδώ τα πράματα είναι από πολύ δύσκολα , έως αδύνατον να διερευνηθούν.Και αυτό γιατί ο απλός οπτικός έλεγχος μπορεί να μην αποφέρει τίποτε.Κάπου οι δυο αυτές γραμμές βραχυκυκλώνουν περιστασιακά, αυτό σημαίνει κακοτεχνία στη εκτέλεση του τυπωμένου, (κάπου οι δυο γραμμές είναι ουσιαστικά σε επαφή), η και στην απόληξή τους στο τσιπάκι κάτι συμβαίνει στις κολλήσεις.Όλα αυτά όμως και συνηγορούντος του ενδεχομένου οι γραμμές αυτές να είναι σε εσωτερικό επίπεδο της μητρικής, σημαίνουν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε!Και ένα τελευταίο, για τον έλεγχο του καλωδίου και του μπουτόν του power on, μια καλή μέθοδος είναι να τα πάρεις ανά χείρας και αφού συνδέσεις ένα "τζιτζίκι" στα άκρα του καλωδίου να δεις αν κουνώντας και λυγίζοντας το καλώδιο -κατά τμηματα- μήπως το τζιτζίκι "κελαηδήσει" !!Δεύτερο βήμα ειναι να δεις αν το μπουτόν όταν το πατάς κάνει το αναμενόμενο κλικ, και να το χτυπήσεις με το δάχτυλα μήπως υπάρχει πρόβλημα μέσα στο έλασμα του διακόπτη.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.