Jump to content

Ψύκτρα s775

smartakis

Recommended Posts

Καλησπερα,

εχω εναν intel quad Q9300 @ 2.5 και ο ανεμιστηρας που εχει πανω η ψυκτρα κανει πολυ θορυβο.

Εχετε να μου προτεινετε κατι σε silent και σχετικα οικονομικο ?

Ευχαριστω

Χigmatek Gaia SD1283 - καλή, αθόρυβη και σίγουρα χρήσιμη και στο επόμενο σύστημα που θα στήσεις.

CoolerMaster Hyper TX3 EVO - η οικονομική λύση, αν στήσεις διπύρηνο και όχι τετραπύρηνο σύστημα μελλοντικά θα σε καλύψει

1.Χigmatek Gaia SD1283 καλή αλλά είναι με push pins, πλεονέκτημα για κάποιους, ήταν και για μένα- μπαίνει χωρίς να χρειάζεται να βγει η μητρική αν δεν έχεις τρύπα στο κουτί- μέχρι που μου χαλάρωσε και από τότε προτιμώ τις βιδωτές από πίσω.

2.COOLERMASTER HYPER 212 EVO την έχω τώρα άψογη αλλά μου "τρώει" τη πρώτη θέση της μνήμης!

3.Thermalright TRUE Spirit 120 που έχει καλές κριτικές, καλή τιμή, δεν τη γνωρίζω στη πράξη. Περίμενε γνώμη από κάποιον που τη ξέρει.

Ότι πάρεις για να είναι ήσυχη, να έχει PWM που ρυθμίζει τις στροφές ανάλογα με τη θερμοκρασία της cpu και κατά συνέπεια το θόρυβο.

Και οι 3 παραπάνω έχουν PWM και νομίζω αξίζουν τα λεφτά τους!

* Και κάτι ακόμα που για μένα είναι πλεονέκτημα και στις 3, είναι το χαμηλό τους, σχετικά βάρος.

Για να μη "ξεκολλήσει" καμία από τη μητρική και έτσι όπως θα κρεμιέται πάνω από την κάρτα γραφικών ... τη πάρει μαζί της.

Αυτή την .. ανασφάλεια ίσως την έχεις με τη πρώτη.

Ανάμεσα σε αυτές πάντως η Xigmatek έχει τον χαμηλότερο θόρυβο τόσο σε idle όσο και σε full load ενώ δεν υπολείπεται σε επιδόσεις. Το θέμα του θορύβου είναι σημαντικό για μένα. Οι άλλες 2 σε full load μόνο αθόρυβες δεν είναι.

Η απόφαση δική σου. Από Τη Xigmatek δεν θυμάμαι το θόρυβο αλλά στα "χαρτιά" φαίνεται πιο φασιαριοζικη στο idle να αρχίζει από 16 ( Επίπεδο Θορύβου Ανεμιστήρα dBA 16 - 24 Max.) Xigmatek Gaia SD1283 CPU Cooler

Με τη 212 από τα 9 (Fan Noise Level: 9 - 31 dBA) , ναι και στα 31dbA αλλά με καλλίτερη ροή αέρα και θόρυβο, εκεί που τη χρειάζεσαι.COOLER MASTER*Hyper 212 Evo (RR-212E-16PK-R1)

Δυστυχώς η τέλεια ψυκτρα δεν ανακαλύφθηκε ακόμα!

Η απόφαση δική σου. Από Τη Xigmatek δεν θυμάμαι το θόρυβο αλλά στα "χαρτιά" φαίνεται πιο φασιαριοζικη στο idle να αρχίζει από 16 ( Επίπεδο Θορύβου Ανεμιστήρα dBA 16 - 24 Max.) Xigmatek Gaia SD1283 CPU Cooler

Με τη 212 από τα 9 (Fan Noise Level: 9 - 31 dBA) , ναι και στα 31dbA αλλά με καλλίτερη ροή αέρα και θόρυβο, εκεί που τη χρειάζεσαι.COOLER MASTER*Hyper 212 Evo (RR-212E-16PK-R1)

Δυστυχώς η τέλεια ψυκτρα δεν ανακαλύφθηκε ακόμα!

31 dBA είναι όπως και να το κάνουμε πολλά. Αρχίζει και είναι αισθητός ο θόρυβος πάνω από τα 22 dBa. Ο θόρυβος της Coolermaster έναντι των 24 dBa της Xigmatek δεν αποδίδει και τίποτα περισσότερο σε επιδόσεις. Τώρα σχετικά με τη ροή αέρα τι είναι καλύτερο και τι όχι σηκώνει πολύ συζήτηση. Πάντως οι ψύχτρες τύπου πύργου δεν στηρίζονται στο τόσο μεγάλο airflow του fan και για αυτό άλλωστε και δεν έχουμε ουσιαστικές διαφορές με την χρήση και δεύτερου fan στην έξοδο του πύργου.

Πάντως η xigmatek είναι ήδη επαρκής για σχετικά αθόρυβο OC σε τετραπύρηνο. Για extreme OC πάμε σε πιο μερακλήδες και προφανώς και σε υδρόψυξη :p

Εγώ πάντως μόνο σε benchmark την ακούω. Σε όλες τις άλλες χρήσεις δεν ακούγεται , δουλεύει στις ελάχιστες στροφές.

Και η cpu είναι στα 4Ghz και 32 βαθμούς.

Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι τρώει τη θέση της γειτονικής μνήμης στο mobo της υπογραφής μου.

Θέμα γούστου ίσως, αλλά τη Gaia την απορρίπτω γιατί δεν μου αρέσει το κούμπωμα, κάποτε μου χαλάρωσε και από τότε δεν το εμπιστεύομαι. Προτιμώ το βίδωμα.

Θα ήθελα να ακούσω κάτι για τη true spirit 120 , αν κάποιος έχει εμπειρία.

Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι τρώει τη θέση της γειτονικής μνήμης στο mobo της υπογραφής μου.

Αυτό στο έκανε και η Gaia; Σε μένα χώρεσε ίσα-ίσα δίπλα στις μνήμες (MSI P67A) και κούμπωναν και οι vegeance αν και προληπτικά τις άλλαξα με άλλες low profile.

Αυτό στο έκανε και η Gaia; Σε μένα χώρεσε ίσα-ίσα δίπλα στις μνήμες (MSI P67A) και κούμπωναν και οι vegeance αν και προληπτικά τις άλλαξα με άλλες low profile.

Όχι .

Αυτό μου το κάνει η cm 212 evo , που έχω τώρα στο mobo της υπογραφής μου και γιαυτό εφιστώ την προσοχή σε μελλοντικούς αγοραστές .

Σκέφτομαι να την αλλάξω, αν χρειαστεί να προσθέσω μνήμη.

CM 212 EVO έχω και 4 low profile μνήμες σε Z77 σύστημα. Όλα comple.

Σε άλλο σύστημα -s775- έχω XIGMATEK Achilles με τεράστιες μνήμες

OCZ και πάλι όλα comple. Η Achilles με την EVO δεν έχουν μεγάλες

διαφορές σε μέγεθος. Μάλλον παίζει ανάλογα το mobo να αποκτάς

θέμα αν το fan της ψύχτρας πέφτει πάνω από το πρώτο ram slot

ή όχι. Btw, το fan της EVO όταν λειτουργεί σε 1000-1100 RPM,

από τις 1480 που maxάρει, ακούγεται ελάχιστα. Σε πιο γρήγορη

ταχύτητα δεν αξίζει να το βάζεις. Έντονα αυξημένος θόρυβος

χωρίς να υπάρχουν μεγάλες διαφορές στη θερμοκρασία.

Όσο για EVO vs GAIA. Ο τρόπος που κουμπώνουν οι ανεμιστήρες

στην EVO είναι ΜΕΡΑ_ΜΕ_ΤΗ_ΝΥΧΤΑ σε σχέση με της Gaia. Στην

EVO μπορείς να αλλάξεις τον ανεμιστήρα πολύ εύκολα και γρήγορα

(σε περίπτωση που θες να τον καθαρίσεις ή να τον αντικαταστήσεις

ή να προσθέσεις έναν πίσω) ενώ στη GAIA θέλει πολύ τράβηγμα/κόπο,

για να μην πω ξήλωμα από το κουτί... Χαρακτηριστικά θυμάμαι κάποτε

που θέλησα να αλλάξω το fan από την Achilles (ίδια φάση με την Gaia)

μου 'χε βγει η Παναγία. Δεν κάθησα να το ψάξω ώρα και ίσως και να

υπήρχε πιο εύκολος τρόπος... στην EVO πάντως το έκανα στα ΜΠΑΜ.

Από 'κει και πέρα και σε θερμοκρασίες παίζει να 'ναι η EVO καλύτερη.

(για μικρές διαφορές)

Το τελικό δίλημμα πιστεύω είναι EVO vs TRUE SPIRIT 120 που και πάλι

οι διαφορές σε θερμοκρασίες -αν υπάρχουν- δεν θα 'ναι μεγάλες, οπότε

κοιτάς άλλα πράματα. (πχ τοποθέτηση fans, θόρυβος fans, τιμή κ.τ.λ.)

Το τελικό δίλημμα πιστεύω είναι EVO vs TRUE SPIRIT 120 που και πάλι

οι διαφορές σε θερμοκρασίες -αν υπάρχουν- δεν θα 'ναι μεγάλες, οπότε

κοιτάς άλλα πράματα. (πχ τοποθέτηση fans, θόρυβος fans, τιμή κ.τ.λ.)

Από θέμα χώρου, μήπως ξέρεις αν η true spirit 120 καλύπτει ή όχι το πρώτο ram slot (στη δικιά μου μητρική)?

Από θέμα χώρου, μήπως ξέρεις αν η true spirit 120 καλύπτει ή όχι το πρώτο ram slot (στη δικιά μου μητρική)?

Μάλλον όχι.

EDIT: Άμα πάντως το fan πέφτει για λίγο πάνω στο 1ο ram slot,

θα μπορούσες να το αλλάξεις με ένα slim fan Scythe Slip Stream Slim

Άμα πέφτει για πολύ, τότε αναγκαστικά πας σε άλλη ψύκτρα.

Μάλλον όχι.

EDIT: Άμα πάντως το fan πέφτει για λίγο πάνω στο 1ο ram slot,

θα μπορούσες να το αλλάξεις με ένα slim fan Scythe Slip Stream Slim

Άμα πέφτει για πολύ, τότε αναγκαστικά πας σε άλλη ψύκτρα.

Ευχαριστώ . Είναι μια καλή λύση. Αυτός ο ανεμιστήρας ομως κάνει πολύ φασαρία και δεν έχει PWM.

Βρήκα αυτόν XtraFlo 120 Slim - Cooler Master - Leading Provider of Computer Case, Cooler, Power Supply, Laptop Cooling, Gaming Peripherals αλλά δεν βλέπω κατάστημα στην Ελλάδα.

προσοχή, αυτή είναι η 120M που είναι η μικρότερη υλοποίηση της σκέτης 120.

Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Δεν ήξερα τη διαφορά.

Την είδα έχει μια έξυπνη πλαγιά κλίση, στο προφίλ για να ισορροπεί το βάρος με την προσθήκη του ανεμιστήρα, αλλά και να δίνει χώρο στις μνήμες.

Έχει πολύ καλές κριτικές για το μέγεθος και τη τιμή της.

Ψάχνω αλλά δεν τη βρίσκω σε Ελληνικό κατάστημα.

Αν έχεις κανένα link για την 120Μ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.