FANISTELROOY Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2013 Εχω βρει ενα διαμερισμα να νοικιασω, αλλα ο ιδιοκτητης και ο μεσιτης ειναι σε αλλη περιοχη και μου λενε να υπογραψουμε τα συμβολαια με EchoSign.https://www.echosign.adobe.com/en/home.htmlΘελω να ρωτησω κατα ποσο μπορει να θεωρηθει επισημο ενα τετοιο εγγραφο.Η διαδικασια:-Στελνω £100 σε τραπεζα του μεσιτη για να ξεκινησει η διαδικασια-Μου στελνουν το συμβολαιο μεσω EchoSign και υπογραφω εγω, ο ιδιοκτητης και ο μεσιτης και μας ερχεται λεει αντιγραφο με email-Τη μερα πριν μπω σπιτι το πρωι καταθετω 3 ενοικια μπροστα, επειδη ειμαι ανεργος, συν 1 ενοικιο εγγυηση, παλι στην τραπεζα του μεσιτη.-Μπαινω στο σπιτι με εναν check-in agent.Με καλυπτει λοιπον καπως αυτο το συμβολαιο που εχει υπογραφει με αυτον τον τροπο; Γιατι δεν εχω δει κανενα απο τους δυο.[MENTION=1446]Dolly[/MENTION][MENTION=1085]sotiris[/MENTION][MENTION=5299]Tsakonas[/MENTION]
sotiris Ιανουάριος 21, 2013 #2 Ιανουάριος 21, 2013 1. Αυτό με τα 3 νοίκια μπροστά δεν τό 'χω ξανακούσει.2. Η εγγύηση θα πρέπει να κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό για deposit (το κάνει ο μεσίτης).3. Πώς γίνεται να είναι σε άλλη περιοχή ο μεσίτης? Πήγαινε σε έναν να τον δεις live. Ο landlord δεν έχει τόση σημασία, κάνε όλη τη δουλειά μέσω του μεσίτη.4. Γιατί δεν μένεις σε προσωρινό accomodation μέχρι να βρεις δουλειά?Επειδή κι εγώ δεν είχα bank account όταν είχα πρωτοέρθει (γιατί ήθελε διεύθυνση κατοικίας ...) τά 'χα δώσει cash στο μεσίτη (τά 'χα τραβήξει από την ελληνική μου κάρτα), αλλά είχα πληρώσει μόνο το deposit και την αμοιβή του (και δεν θυμάμαι αν είχα δώσει το 1ο νοίκι).
FANISTELROOY Ιανουάριος 21, 2013 Author #3 Ιανουάριος 21, 2013 1. Κανονικα αν δεν δουλευεις θελουν να εχεις καποιον guarantor ή να πληρωσεις ολο το ποσο μπροστα, και τους 6 μηνες δλδ. Απλα με τα παζαρια μου το εκανε 3 μηνες.2. Νομιζω στο λογαριασμο του μεσιτη μου ειπαν να τα βαλω.3. Ελα ντε... φαινεται καλος ομως γιατι τον βρηκα στο rightmove. Εχω την εντυπωση οτι πρεπει να εχει καποια σχεση με τον landlord, γι αυτο κανει αυτος τις δουλειες του. Εχω βρει ενα σχεδον ιδιο διαμερισμα στο ιδιο κτηριο, 2ο οροφο ομως, το αλλο ειναι 14ο, που ειναι £10 πιο φτηνο, με μεσιτη εδω, που ζηταει ομως fee £250 και πρεπει να αγορασω και τραπεζι κουζινας με καρεκλες γιατι δεν εχει. Ειχα παει σημερα να το κλεισω αλλα με ξενερωσε που θελει £250. Προς αυτο ειμαι, αλλα σκεφτομαι και το αλλο που μου αρεσει πιο καλα γιατι ειναι πιο πανω με θεα, ειναι λιγο πιο μεγαλο το σαλονι, εχει τραπεζι κουζινας και θελει και πιο λιγα εξοδα μεσιτη.
qbiefox Ιανουάριος 21, 2013 #4 Ιανουάριος 21, 2013 1. Και εμένα που είμαι φοιτητής μου ζήταγαν 6 μήνες μπροστά. Ο ιδιοκτήτης συμφώνησε να το ρίξουμε στους 3, όμως το μεσιτικό δεν δεχόταν με τίποτα. Μια χαρά είναι οι 3 μήνες νομίζω.Αλήθεια, πόσο πάνε τα νοίκια στο Manchester?
billpeppas Ιανουάριος 21, 2013 #5 Ιανουάριος 21, 2013 Δεν ξέρω για τα άλλα, αλλά το EchoSign της Adobe & το DocuSign είναι επισημότατα και θεωρούνται κανονικά συμβόλαια νομικά έξω.Τα περισσότερα Πανεπιστήμια στην Αμερική με αυτά κάνεις εγγραφές, ανανεώσεις, πληρωμές κλπ.Όπως επίσης αρκετά Confidentiality Agreements (NDA) υπογράφονται εδώ και κάμποσα χρόνια ηλεκτρονικά μέσω αυτών των υπηρεσιών, και έχει φάει και καμπάνα σε δικαστήριο άτομο που ατόπησε έχοντας υπογράψει τέτοιο NDA.
FANISTELROOY Ιανουάριος 21, 2013 Author #6 Ιανουάριος 21, 2013 1. Και εμένα που είμαι φοιτητής μου ζήταγαν 6 μήνες μπροστά. Ο ιδιοκτήτης συμφώνησε να το ρίξουμε στους 3, όμως το μεσιτικό δεν δεχόταν με τίποτα. Μια χαρά είναι οι 3 μήνες νομίζω.Αλήθεια, πόσο πάνε τα νοίκια στο Manchester?Για να βρεις κατι καλο στο κεντρο με ενα υπνοδωματιο, θες £600-700 μονο ενοικιο, συν £100-120 council tax το μηνα. Βαλε νερο, ηλεκτρικο, ιντερνετ που μου λενε £70-90.Αυτο που χω βρει ειναι £575 (παζαρι απο 600) και £98 council tax.Sent from my NexusHD2 using Tapatalk 2
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.