Jump to content

ADSL αλλαγή καλωδίων μείωση ταχ/τας με αύξηση θορύβου

CrazyPhoto

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μετα τις ευχες για μια καλή χρονιά σε όλους τους χρηστες του <εργαστηριου> μπαίνω στο θέμα.

Εδω και κάτι χρόνια είμαι χρήστης μιας economy ADSL.

Τον τελευταίο καιρό είχα καλή ταχήτητα download 9Mbps περιπου.

Λογω βροχοπτώσεων άρχισα να έχω θορυβο στη γραμμή και το τηλ/ΦΑΞ

έκανε 1 ήχο ανά πχ 1 ώρα και προωθούσε το καρμπόν μόνο του.

Κάποια στιγμή ο πάροχος έφτιαξε το θόρυβο. Πρίν 1 εβδομάδα

σταμάτησε το τηλέφωνο να λειτουργεί και είχα ιντερνετ κανονικα.

Από την εταιρία μου είπαν ότι έχω πρόβλημα συνδέσεων στο χώρο μου.

Ηρθε ο τεχνικός μέτρησε εξωτερικά 9,5Mbps και γραμμή δεν είχε βραχυκυκλώματα λόγω ΟΤΕ

κουτιών στο δρόμο κλπ. Εσωτερικά μου είπε ότι η μπρίζα ειναι καμμένη και θα χρειαστώ ηλεκτρολόγο.

Ο ηλεκτρολόγος είπε άλλαξε μπρίζα μόνο.

Την επομένη άρχισα να τσεκάρω βύσματα τηλεφώνου και αντικατάαστησα 3-4 προληπτικά αλλά και

ένα που είχε μαύρες επαφές και ο θόρυβος έπεσε αισθητά.

Στο χώρο είναι ισόγειο γραφείο και πάνω όροφος οικία. Από το ισόγειο (ροζετα οτε) φευγεί καλώδιο στον 1ο για

να χτυπάει το τηλέφωνο και πάνω που είναι οι γονείς με μια συνδεση. Επίσης από ροζέτα πάει ένα καλώδιο σε 1

μπρίζα τοιχου <εξωτερική> με 2 εξόδους. Από τη μία στο τηλέφωνο γραφείου (με φίλτρα κλπ) και από την άλλη καλώδιο που πάει 3 μέτρα πιο πέρα σε άλλη μπρίζα. Από εκεί καλώδιο στο ρούτερ.

Εχω το Thomson TG585v7 router-Firmware upgrade-v8.2.7.7 σε PPC MAC 10.5.8 leopard.

Δεν εχω ασυρματο τηλ. ακόμη. Στη μέση της διαδρομής υπάρχει ένα κουτί διακόπτη (όπως των μικρών επιτραπέζιων φωτιστικών) που ανοίγει και κλείνει την παροχή σήματος στον πάνω οροφο. 20χρόνια έτσι ητανε.

Μόλις τα επανασύνδεσα έχασα εντελώς το ίντερνετ και μετά από ώρα επέστρεψε με ταχύτητα 3Mbps.

Είχα θορυβο Line Attenuation από 24 σε 44.Πήρα την εταιρία και είπε πάλι πρόβλημα στο χώρο καλωδίωσης. Βάλε FTP CAT5 καλύτερα.

Αγοράζω καλώδιο 7 μέτρα και αντικαθιστώ την παροχή από ισόγειο στον πρώτο όροφο με το CAT5.

Ετσι οι μισές καλωδιώσεις ειναι με το Cat5 και οι άλλες με το πλακέ (4 καλώδια όχι μονόκλωνο) καλώδιο τηλεφώνου. Τώρα έχω θόρυβο 34 και 6,5Mbps max.

Οταν δίνω παροχή στον 1ο όροφο έχω max bandwidth 6,3Mbps και attenuation up/down 34/35,5 θόρυβο.

Οταν κλείνω την παροχή στον 1ο όροφο έχω max Band 5,7Mbps και attn up/down 36/37,5 θόρυβο.

Αποψε εχω max bandwidth up/down =455/ 6.3, Bandwidth 455/4,8.

Τι φταίει κατά τη γνώμη σας και τι πρέπει να κάνω για να κερδίσω τα 9,5Mbps πίσω.

Είναι ασυμβατότητα στη συχνότητα που μεταφέρει ο κάθε τύπος καλωδίου ?

μήπως είναι καλύτερα να βγαλω το CAT5 και να βαλω το πλακέ τηλεφώνου πίσω ?

Μπορώ να ανεβάσω φωτ/ες αν ενδιαφέρεστε και 1 σχεδιάγραμμα του ΧΑΟΥΣ καλωδιώσεων μήπως και βγάλω άκρη. Πιστευω μπορω να το απλοποιησω απο τον εγκεφαλο που τα εκανε 20 χρονια πριν.

Ευχαριστώ:victory:

Κατάργησε διακόπτη που κλείνει και ανοίγει.

Εκεί που έρχετε το καλωδιο απέξω βάλε splitter. Οπου παει γραμμή τηλεφωνου ριξτα στο splitter εκεί που λέει phone.

Δοκίμασε να βάλεις το router εκεί κ πες μας ταχύτητα συγχρονισμού.

Κατα πάσα πιθανότητα ο ηλεκτρολόγος έκανε βλακεία και θα σου σύνδεσε και κανένα άλλο ζευγαρι μαζί με το δικο σου. Συν το θόρυβο απο διακόπτες κλπ κ μη ύπαρξη φίλτρου πανω, τα Πιάσε με τα λεφτά μας.

*Nexus*

Σωστός.

Επίσης το cat5 είναι σωστό,οπου έχει πολύκλωνο είναι το λάθος.

Το καλύτερό για να ανασάνει η γραμμη σου,θα ήταν να πάρεις ενα ασύρματο για τους απάνω,η βάση του θα είναι κάτω,και μια βάση/φορτιστής σκετη επάνω,ολα αυτα που περιγράφεις την έχουν τσακίσει τη γραμμη τα κουμπιά και οι διακλαδώσεις

Βρε μπορεί να βάλει διακλάδωση για πάνω αλλα πριν τη διακλάδωση να μπει splitter και απο το splitter να δίνει στα τηλεφωνα του

*Nexus*

Βασικά το 1ο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις το router σου, απευθείας στο σημείο που έρχεται η γραμμή σου στο χώρο, χωρίς τίποτα άλλο συνδεδεμένο. Εκεί θα διαπιστώσεις ποιά είναι η μέγιστη ταχύτητα που μπορείς να πιάσεις.

Από εκεί και πέρα, προχωράς με trial&error. Συνδέεις μία μία πρίζα και βλέπεις τι γίνεται σε κάθε περίπτωση. Σε γενικές γραμμές, χρησιμοποιείς Cat5 καλώδια και παίρνεις τα σωστά ζεύγη για τα τηλέφωνα. Βάζεις φίλτρο πριν από κάθε τηλεφωνική συσκευή.

Από εκεί και πέρα, αν δεις ότι χρειάζεσαι ηλεκτρολόγο, βρες κάποιον έμπειρο από δίκτυα, όχι "της παλιάς σχολής" γιατί τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά πλέον.

Βρε μπορεί να βάλει διακλάδωση για πάνω αλλα πριν τη διακλάδωση να μπει splitter και απο το splitter να δίνει στα τηλεφωνα του

Εγώ όταν το είχα κάνει αυτό είχα σοβαρό πρόβλημα, όχι τόσο με την ταχύτητα, όσο με αποσυνδέσεις. Έβαλα φίλτρο σε κάθε συσκευή και όχι splitter/φίλτρο πριν τη διακλάδωση και ησύχασα.

Όταν δοκιμάσεις όλα τα υπόλοιπα που σου λένε παραπάνω κάνε και μια δοκιμή ή αλλαγή στα φίλτρα. Υπάρχει περίπτωση να έχεις ελαττωματικό φίλτρο. Κάποιες φορές σου χαλάνε λίγο την ταχύτητα. Είναι 1-2 περιπτώσεις όμως που προκαλούν μέχρι και νεκρή γραμμή λόγω βραχυκυκλώματος.

Επίσης σωστός,τα φίλτρα χαλάνε συχνά,οσο για τις διακλαδώσεις παιδιά,είτε με φίλτρα είτε χωρις ,και οι πιο τέλειες του κόσμου να είναι ρίχνουν την ταχύτητα αισθητά.

Αμα έχει και τον κλασικό διακόπτη που βάζανε τότε και πολύκλωνο καλώδιο...

Anyway,έχουν ειπωθεί όλες οι παράμετροί,μένει ο φίλος να αρχίσει απο κάπου...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.