Jump to content

GeForce Titan coming end of February!?!?

Staba

Recommended Posts

Εγω σου ξαναλέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεις κόκκινη με 300 ευρω. Θα πανε όλες πάνω σε τιμή, απο τη στιγμή που βλέπει την nvidia να πουλάει κάρτες του 1000αρικου σαν καρβελια, που λέει ο csaris, θα τις τσιμπήσει και αυτή.

Δε σε καταλαβαίνω. Δηλαδή ότι τι; Θα σταματήσουν να βάζουν τις Χ850 η AMD και τις Χ60 η Nvidia σε τιμές κάτω από 300€; Ακόμα και σαν σκέψη είναι γελοίο.

Ή εννοείς ότι δε θα υπάρχει flagship με κάτω από 300€; Γιατί πότε υπήρχε πρόσφατα; Το τελευταίο που θυμάμαι είναι η 4890 στα 220€ το...2008.

Περα από αυτό μερικοί εδώ μέσα έχουν τρελές προσδοκίες. Επειδή οι κάρτες έχουν νέο νούμερο (7ΧΧ) δε πάει να πει πως είναι και νέα αρχιτεκτονική ή κάποιο νέο βήμα μπροστά. Γίνεται ότι έγινε και με το Fermi, tick-tock, 4XX--> 5XX. Στοίχημα ότι και από 8ΧΧ--> 9ΧΧ πάλι τα ίδια θα έχουμε. Rebrands με μερικές βελτιώσεις σε συγκεκριμένα SKUs λόγω ωρίμανσης του node.

Big whoop.

Οπότε σύμφωνα και με τις σημερινές φήμες έχουμε:

780 = Titan LE με 256 bus (...)

770 = 680 με ελαφρώς καλύτερα clocks

760 Ti = 670 ; Κάτι ακούστηκε πως μπορει να είναι η 750 Ti. /shrug

Καμία έκπληξη, τυπική Nvidia, ειδικά της Kepler εποχής. Ουσιαστικά κάνουν το τυπικό refresh για τους ΟΕΜs και τύπους που αν δεν έχουν το τελευταίο νούμερο σε κάρτα παθαίνουν αναφυλακτικό σοκ.

Πάντως δεδομένου ότι μιλάμε για refresh λογικά κάποιες 6άρες θα πάνε EOL με 780 και 770 να είναι οι νέες ακριβές Nvidia.

• Replies 884
  • Created
  • Last Reply
Καλα αν πετσοκοψει και το 780 μας χορευει ηδη και δε το χουμε καταλαβει η nvidia τo χορο των $

Προφανως και ετσι θα γινει. Απορω γιατι το σκεφτεσαι κιολας!

Δε σε καταλαβαίνω. Δηλαδή ότι τι; Θα σταματήσουν να βάζουν τις Χ850 η AMD και τις Χ60 η Nvidia σε τιμές κάτω από 300€; Ακόμα και σαν σκέψη είναι γελοίο.

Ή εννοείς ότι δε θα υπάρχει flagship με κάτω από 300€; Γιατί πότε υπήρχε πρόσφατα; Το τελευταίο που θυμάμαι είναι η 4890 στα 220€ το...2008.

Περα από αυτό μερικοί εδώ μέσα έχουν τρελές προσδοκίες. Επειδή οι κάρτες έχουν νέο νούμερο (7ΧΧ) δε πάει να πει πως είναι και νέα αρχιτεκτονική ή κάποιο νέο βήμα μπροστά. Γίνεται ότι έγινε και με το Fermi, tick-tock, 4XX--> 5XX. Στοίχημα ότι και από 8ΧΧ--> 9ΧΧ πάλι τα ίδια θα έχουμε. Rebrands με μερικές βελτιώσεις σε συγκεκριμένα SKUs λόγω ωρίμανσης του node.

Big whoop.

Οπότε σύμφωνα και με τις σημερινές φήμες έχουμε:

780 = Titan LE με 256 bus (...)

770 = 680 με ελαφρώς καλύτερα clocks

760 Ti = 670 ; Κάτι ακούστηκε πως μπορει να είναι η 750 Ti. /shrug

Καμία έκπληξη, τυπική Nvidia, ειδικά της Kepler εποχής. Ουσιαστικά κάνουν το τυπικό refresh για τους ΟΕΜs και τύπους που αν δεν έχουν το τελευταίο νούμερο σε κάρτα παθαίνουν αναφυλακτικό σοκ.

Πάντως δεδομένου ότι μιλάμε για refresh λογικά κάποιες 6άρες θα πάνε EOL με 780 και 770 να είναι οι νέες ακριβές Nvidia.

Εδω μιλάμε μόνο για high end, 7970 680 και παει λέγοντας. Οταν αγοραζες 319 ευρώ μια 6970 και τώρα η 7970 έχει 380 στο skroutz και απο την άλλη η nvidia τις έχει 100 ευρώ παραπάνω και αντί να ρίξει τις τιμές βγάζει κάρτα του χιλιαρικου και πουλάει μια χαρά. Αυτο που λέω εγω είναι ότι αν αληθεύει το λινκ και όντως η 780 παει στα 700 ευρώ, ξεχνα τις παραπάνω τιμές που έβλεπες εώς τώρα στην amd. Ετοιμαστείτε για 500αρια σταθερά πλέον.
Εγω πιστευα και πιστευω οτι η σειρα Τιταν (gk110) ειναι διαφορετική απο την σειρα 7.

Εγώ τουλάχιστον θα διαχώριζα τις σειρές.....

Titan Series

Twin Titan (LE GK110) -> 1399 ευρω

Titan ULTRA -> 949-999 ευρω

Titan GTX -> 799-849 ευρω

Titan LE GTX -> 649-699 ευρω

7 Series

780 GTX -> 499 ευρω

770 GTX -> 399 ευρω

και προχωράμε...

Δεν νομιζω να εχει ουσια να βγαλει τοσoυς πολλους Titans.

Δηλαδη αυτος που εχει σκοπο να σκασει 700€ θα περιοριστει στην LE και δεν θα δωσει αλλα 200€ για να παρει τον μεγαλο αδερφο; Μην ξεχνας οτι αυτο το price range είναι των enthusiasts.

ας βγαλει και μια 760 gtx στα ~220 ευρω κατι σαν την 460 διλαδι και για μας τους φτωχούς :D

Εδω μιλάμε μόνο για high end, 7970 680 και παει λέγοντας. Οταν αγοραζες 319 ευρώ μια 6970 και τώρα η 7970 έχει 380 στο skroutz και απο την άλλη η nvidia τις έχει 100 ευρώ παραπάνω και αντί να ρίξει τις τιμές βγάζει κάρτα του χιλιαρικου και πουλάει μια χαρά. Αυτο που λέω εγω είναι ότι αν αληθεύει το λινκ και όντως η 780 παει στα 700 ευρώ, ξεχνα τις παραπάνω τιμές που έβλεπες εώς τώρα στην amd. Ετοιμαστείτε για 500αρια σταθερά πλέον.

Ε και η 7970 στα 550€ δεν άρχισε κατα τα μέρη μας; Εάν συνυπάρξουν τα Volcanic Islands με τις 7ΧΧΧ τότε ναι, όπως τώρα θα συνυπάρξουν οι 7ΧΧ με τις 6ΧΧ. Άσε που πρέπει να διώξουν και το παλιό στοκ :p Οι τιμές πηγαίνουν με segments, δε μπορεί η AMD να αφήσει κενό κάποιο segment, ούτε να τα κάνει ανα 200€. Απλά τώρα οι 2 εταιρίες έχασαν το timing μεταξύ τους και έγινε ότι έγινε.

Είδε η AMD πως θα έχει headstart 4 μηνών με τις 7ΧΧΧ και έβαλε ένα premium (μαζί με την περιορισμένη προσφορά λόγω TSMC). H Nvidia τα έκανε λίγο μυστήρια μετά και άργησε κάπως να πέσει. Σήμερα είμαστε μεν σε πιο φυσιολογικές τιμές και πιο σωστές σύμφωνα με τα segments που ξέραμε, αλλά θα μπορούσε να πέσει και άλλο.

Βγαίνει τώρα η Nvidia με τις 7αρες, που ναι μεν λένε πως θα είναι απλό rebrand, όμως μπορούν λόγω μαρκετινγκ να τις πουλήσουν σαν κατι νέο, καλύτερο. Δεδομένου πως δεν υπάρχει refresh από την αντίπαλη μεριά, έχει headstart και θα δώσει κάποιο premium. Λογικά πράγματα.

Και το όλο κόλπο με τον συγχρονισμό θα συνεχίσει μιας και τα VI πάνε για τελευταίο 3μηνο του έτους.

Βγαίνει τώρα η Nvidia με τις 7αρες, που ναι μεν λένε πως θα είναι απλό rebrand, όμως μπορούν λόγω μαρκετινγκ να τις πουλήσουν σαν κατι νέο, καλύτερο. Δεδομένου πως δεν υπάρχει refresh από την αντίπαλη μεριά, έχει headstart και θα δώσει κάποιο premium. Λογικά πράγματα.

Μπα, το μάθαμε το κόλπο. Από rebrands χορτάσαμε. Πλέον αλλαγή κάρτας κάθε λιγότερα nm και αν! Έτσι κι αλλιώς στα 1080p παίζει η πλειοψηφεία που οι υπάρχουσες κάρτες υπερκαλύπτουν τις λογικές απαιτήσεις του 99,99% των games.

Οριστε το Marketing. Πως θα πουλησει ιδιες καρτες σε πανακριβη τιμη? Μα φυσικα βαζοντας το Cooler της Titan ;)

post-5075-1416077345,3255_thumb.jpg

σε εμενα αυτο το μαρκετινγκ έπιασε παντως :D μια 760 με αυτην την ψυκτρα σε σωστή τιμι και την πηρα .

780 gtx photo...

Ge_Force_GTX_780_Image.jpg\

Ge_Force_GTX_780_Image_2.jpg

Αντε να δωσει και μια νεα 790 gtx να πάνε όλοι για τσαγακι στο κόκκινο στρατόπεδο που μας κουνιουνται :p

Καλο το αστειο, αλλα η ΑΤΙ πρεπει να δωσει αμεσα καρτες και να μην περιμενει Δεκεμβριο 2013 - Ιανουαριο 2014 για να απαντήσει! Γιατι μεχρι τον Απριλιο 2014 το Maxwell θα εχει φτασει στα χερια μας και καληνύχτα στην ΑΤΙ.

The launch of the 20nm Maxwell GPU’s due to this reason would be pushed to first half of 2014.

keplermaxwell_635x336.jpg

Με βαση τα πλανα της Nvidia το GTX TITAN θα ειναι γατακι μπροστα στα Maxwell GPUs!

Το εχω πει και σπάνια πεφτω εξω, αν η ΑΤΙ αναγκάστηκε φετος να δώσει bundles καρτες με παιχνιδια του χρονου θα πρεπει να δωσει ολόκληρα αccount με games απο το steam!

Λογικα με μια ακομα 670gtx θα εχω καλυτερες επιδοσεις, απο το να τη δωσω και να παιξω με 780gtx.

Ω ρε γ@ μπαινουμε στην εποχή του χιλιάρικου. και τα χιλιάρικα τελειώνουν...

οπότε ιδιο pcb & cooler άρα titan le ή ακόμα ποιό κομμένο gk110. βεβαια θα έχουν το ίδιο θέμα με Throttling ή θα τα αφήσει να clockάρονται σαν τρελά ?? Το καλοκαίρι πάντως θα είναι καυτοοοοοο

Καλο το αστειο, αλλα η ΑΤΙ πρεπει να δωσει αμεσα καρτες και να μην περιμενει Δεκεμβριο 2013 - Ιανουαριο 2014 για να απαντήσει! Γιατι μεχρι τον Απριλιο 2014 το Maxwell θα εχει φτασει στα χερια μας και καληνύχτα στην ΑΤΙ.

Δεν πρέπει. Δεν έχω ιδέα πως σας έρχονται τέτοιες ιδέες. Το σωστό είναι να μην δώσει και να μην βιαστεί. Κι εγώ αν ήμουν Ati αυτή τη στιγμή θα έλεγα "χέστηκα". Η 7970 στέκεται καλά για τα σημερινά δεδομένα, έχει καλή τιμή, ενώ με τους drivers που θα βγουν τώρα θα είναι και ακόμα πιο ολοκληρωμένη λύση.

Οι φήμες λένε πως τα Volcanic Islands θα βγουν τέλος του χρόνου και θα είναι 20nm. Αν ισχύει αυτό τότε μιλάμε ξανά για headstart μερικών μηνών από Nvidia. Φαύλος κύκλος.

Το εχω πει και σπάνια πεφτω εξω, αν η ΑΤΙ αναγκάστηκε φετος να δώσει bundles καρτες με παιχνιδια του χρονου θα πρεπει να δωσει ολόκληρα αccount με games απο το steam!

Τι αναγκάστηκε; Δηλαδή τόσα χρόνια που η Nvidia ήταν καλύτερη στα game bundles (με διαφορά) αναγκαζόταν γιατί ήταν χάλια;

Τα bundles ήταν το αδύναμο σημείο της AMD, είχε φάει πολύ κράξιμο γι αυτό και είχε χάσει και πωλήσεις. Με το νέο τμήμα marketing φρόντισε να το εξαλείψει. Επίσης λόγω αποκλειστικότητας είναι 2πλό χτύπημα γιατί κάθε τίτλος που μπαίνει στο δικό της bundle, δε μπορεί να μπει στης Nvidia με αποτέλεσμα το NTWIMTBP να έχει ξεμείνει με Metro 2 και...πόντους για το Hawken.

tl;dr Δεν ξέπεσαν. Πέτυχαν.

edit: Ξέχασα το άλλο

keplermaxwell_635x336.jpg

Με βαση τα πλανα της Nvidia το GTX TITAN θα ειναι γατακι μπροστα στα Maxwell GPUs!

ουδέν σχόλιο. Αυτό κανονικά δε πρέπει να το ποστάρουμε καν. :p

Προτιμώ τους 40 βαθμούς διαφορά που μου δίνει το μπλοκ, παρά την ομορφιά του cooler. Έχω πονέσει από θερμοκρασίες, 2 φορές κιόλας 2 gtx280.

Rumor mill συνέχεια:

900x900px-LL-2aaf047a_NVIDIA-GeForce-700-Series-Roadmap.png

Τι 2GB στην 770...πλάκα κάνουν; Βάλε εκεί 3 να είναι και λίγο πιο future-proof, όπως είναι τώρα καλύτερα να πάει κάποιος σε 680 που θα πέσει η τιμή της, έτσι και αλλιώς στο ίδιο επίπεδο θα είναι. Με τέτοια profit margins σιγά τα λεφτά που θα έχαναν, τίποτα.

Οντως τα 2gb ειναι θανατος εν οψει Battlefield 4 και Watch_Dogs! Ελπιζω να ειναι σαχλαμαρα αυτο το Post και να εχει 3gb

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.